Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Trzykrotka - Wto 07 Sty, 2020 19:37
Widziałam gify z młodą kadrą - dziewczyną z Doctors, Cheese in a Trap i About Time i młodym z 17 but 30 i Abyss. Oby było tak dobrze jak przy 1 sezonie.
BeeMeR - Wto 07 Sty, 2020 19:42
Zaczęłam Catch the Ghost - jaka cudowna inscenizacja łapania kieszonkowców
Ajussi-kieszonkowiec uroczy
Oczywiście nagle wszystko przestaje być śmieszne jak portfele znikają a trup się pojawia
Admete - Wto 07 Sty, 2020 20:07
Mam nadzieję, że Catch ci się spodoba. Młoda kadra z Teacher Kim na razie daje radę. Dziewczynę znam, pana nie skojarzyłam, póki nie wspomniałaś, gdzie grał.
Trzykrotka - Wto 07 Sty, 2020 23:11
| BeeMeR napisał/a: | Zaczęłam Catch the Ghost - jaka cudowna inscenizacja łapania kieszonkowców
|
Poczatkowo o trochę się z Admete obawiałyśmy, że to będzie haha śmieszna drama niby - kryminalna, ale okazała się całkiem poważna, choć humor utrzymano w niej do końca. Do końca nasza ekipa dochodzeniowa popylała po mieście różowym skuterkiem, Moonówna wykańczała pracowitością każdą ekipę, a ja co odcinek czekałam na kolejne przebieranki zespołu numer 2, który uwielbiał działać w konspirze
W Pretty Noona wreszcie (6 odcinek) państwo zaczynają wychodzić z lasu i powoli się ujawniają. Pan zabiera panią na piknik z przyjaciółmi i ich bardzo młodziutkimi dziewczynami. Wydaje się, że będzie ciężko, bo kiedy Jin A mówi, ile ma lat, atmosfera sztywnieje. Ale potem okazuje się, że ona świetnie dogaduje się z paniami właśnie na tle wspólnych okropnych przeżyć w pracy. Dziewczyny mówią, że w kolejnych firmach mają tylko parzyć kawę szefom i kolegom, bez szans na uczenie się i rozwój - o tym to one sobie mogą długo rozmawiać i żegnać się po pikniku w najlepszej komitywie. A więc koledzy Jun Hui już wiedzą o jego miłości. Następny dowie się jej eks narzeczony i jej brat, kiedy Jin A pójdzie osobiście pobić eksia za kosz kwiatów z "wsadem" w postaci łóżkowego zdjęcia, sąsiadka wezwie policję, bo będzie go okładała torbą na korytarzu, a na komisariacie Jun Hui w obecności wszystkich weźmie ją w ramiona.
Rozumiem, dlaczego rodzina i przyjaciele poczują się ciężko zranieni i obrażeni - kochankowie za długo się ukrywali, nawet przed najbliższymi. Oni im tak łatwo nie wybaczą. I znowu: dlaczego 35-letnia kobieta i 28-letni mężczyzna ukrywają to, że są parą, że trzymają się za ręce i dzwonią do siebie? Nie ma pojęcia czy w Korei każde randkowanie traktowane jest jak potencjalna droga do ołtarza i stąd to wielkie halo? Pewnie coś w tym jest, skoro w tvn-owskich, śmielszych obyczajowo dramach sporo mówi się o czymś, co nazywa się "fling" - swobodnym umawianiu się bez wielkich słów i poważnych zamiarów. Inna rzecz, że gdybym miała mamę jak Jin A, to też pewnie chowałabym się po kątach, Ta kobieta duszę diabłu sprzedałaby, byleby wydać córkę za mąż, nawet za stalkera i zdrajcę. Jeden warunek - potencjalny mąż ma być prestiżowy. O kilka lat młodszy projektant gier, bez rodziny i tłuściutkiego konta w banku odpada w przedbiegach.
Podejrzewam, że po 6 odcinkach względnej słodyczy zaczniemy wspinać się na strome schody
Aragonte - Wto 07 Sty, 2020 23:18
| Trzykrotka napisał/a: | | O kilka lat młodszy projektant gier, bez rodziny i tłuściutkiego konta w banku odpada w przedbiegach |
Przeczytałam "bez tłuściutkiego kota"
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2020 06:18
Kota też nie miał
Admete - Śro 08 Sty, 2020 07:31
Zacznę sobie w ferie ten serial, bo jak mam go na NF, to mogę spróbować.
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2020 08:28
Zacznij, myślę, że ma szansę ci się spodobać ze względu na tło i podobny klimat jak w OSN. Ta scenarzystka miała jeszcze dramę którą kiedyś zaczęłam oglądać - I Heard It Through Grapevine. Też była ciekawa, o nastoletniej ciąży. Nie podołałam wtedy stylowi opowiadania, ale wiem, że wiele osób bardzo tamtą dramę chwaliło. Pretty Noona natomiast zapowiadała się na rom kom i wiele osób ciężko rozczarowała.
Admete - Śro 08 Sty, 2020 08:58
Pewnie dlatego napotykałam tyle narzekań.
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2020 09:31
| Admete napisał/a: | | Pewnie dlatego napotykałam tyle narzekań. |
No tak. Trailery były mylące. Ludzie oczekiwali noona romansu w stylu INR3 i już po pierwszym odcinku mieli wielkie WTF.
BeeMeR - Śro 08 Sty, 2020 09:40
Obejrzałam pierwszy odcinek Ducha - aż mi siebie żal, że oglądam teraz w tak wolnym tempie, najwyżej jeden odcinek dziennie, ale cóż, życie dogoni każdego
Drama się dobrze ogląda, skok motocyklem na auto złoczyńców był przesadny, ale reszta ok, Dołeczek jest uroczy, Moonówna jest niezła - tak jak przypuszczałam po mv - ten duet mi się podoba, ma duży potencjał
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2020 11:03
To niespodziewanie dobry duet, pięknie ze sobą rezonują. I w ogóle drama jest bardzo fajna. Ja wyczekiwałam na każdy odcinek. Dobrze ma wyważone proporcje humoru i dramatu.
BeeMeR - Śro 08 Sty, 2020 13:15
Bardzo lubię takie pary - niekoniecznie w rozumieniu romansowym - które są tak odmienne, mogą się wiele od siebie nauczyć i wypracowywać kompromisy
Admete - Śro 08 Sty, 2020 18:19
Też ich lubiłam Oglądam sobie drugi odcinek Teacher Kim - klimat z pierwszego sezonu został zachowany, więc jest dobrze.
Trzykrotka - Śro 08 Sty, 2020 23:09
Poprzydzielałam Oski Postaram się jutro wrzucić. W pliku na rok 2020 mam już parę tytułów
BeeMeR - Śro 08 Sty, 2020 23:30
W drugim odcinku doszłam do wniosku, że panna jest groźna - każdy, kto nie boi się niczego jest groźny dla innych, którzy mają rodziny, zobowiązania - i drama to ładnie pokazuje. Jednocześnie podoba mi się zwyczajność dziewczyny, koszula/dżinsy i brak mizdrzenia się.
Admete - Czw 09 Sty, 2020 15:17
Gdyby ktoś odczuwał potrzebę sprawdzenia, co u mistrza Kima, to proszę iść na Wschód.
Trzykrotka - Czw 09 Sty, 2020 15:31
Admete, czy tam też jest tak dramatycznie jak w pierwszym Kimie? Widziałam jakieś gify, ale głównie z gołą klatą, oraz pochylaniem się Młodego nad Młodą i takie tam dziewczyńskie fantazje.
O tak, Moonówna z Ghost jest groźna; prze jak buldożer nie zważając na przepisy, a czasem na zdrowy rozsądek. Ale jest też efektywna, bo bez jej uporu stałoby się o wiele więcej krzywdy. Policja ma niestety niechęć do prewencji, jak widać - na całym świecie. A te sprawy z metra były naprawdę ohydne.
BeeMeR - Czw 09 Sty, 2020 15:49
Ona nie liczy się też z ludźmi z którymi pracuje, kompletnie nie słucha poleceń służbowych, nieraz działa wręcz przeciwnie- takiej osobie nie da się ufać. Jestem po 4. Odcinku - czy policjant incognito (eunuch z MDBC) będzie częściej? Lubię aktora
Admete - Czw 09 Sty, 2020 15:50
W pierwszym odcinku może nie aż tak dramatycznie, ale w drugim już operują ministra obrony narodowej
Aragonte - Czw 09 Sty, 2020 16:41
| Admete napisał/a: | | Gdyby ktoś odczuwał potrzebę sprawdzenia, co u mistrza Kima, to proszę iść na Wschód. |
Dziękuję, zerknę
Trzykrotka - Czw 09 Sty, 2020 19:42
| BeeMeR napisał/a: | czy policjant incognito (eunuch z MDBC) będzie częściej? Lubię aktora |
Będzie co chwilę, a zawsze w przebraniu - ja uwielbiam te jego minutowe wejścia. Zwróć uwagę zwłaszcza kiedy będzie gwiazdą rocka
BeeMeR - Czw 09 Sty, 2020 20:18
Ok, zwrócę - na razie mam sprawę damskiego boksera-celebryty, a trzęsący portkami szef każe sprawę zamieść pod dywan.
Trzykrotka - Czw 09 Sty, 2020 20:44
| BeeMeR napisał/a: | Ok, zwrócę - na razie mam sprawę damskiego boksera-celebryty, a trzęsący portkami szef każe sprawę zamieść pod dywan. |
No i właśnie. Trudno się czasami było dziwić zajadłosci Moonówny. Szef widział Ważnego Celebrytę, ona kobietę, którą ten celebryta tlukł na kwaśne jabłko.
BeeMeR - Czw 09 Sty, 2020 21:09
No i właśnie - czy to usprawiedliwia wtargnięcie na teren posesji? Teraz, jak odkryli sprawę sprzed lat, że w szemranych okolicznościach zmarła poprzednia dziewczyna celebryty to pewnie owszem - tylko szef nie pomyśli tak samo...
|
|
|