To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Wto 12 Wrz, 2017 10:36

Trzykrotka napisał/a:
Myślałam przy oakzji SF o roli Jang Hyuka w Beautiful Mind. Wydaje mi się, że i on dobrze sobie radził z podobną postacią.

Bardzo dobrze, ale inaczej. Owszem była policjantka i romans - ładny bardzo. Ja BM bardzo lubię. Nadal mam żal, ze zepsuli tak dobry serial. W SF jest raczej przyjaźń, zrozumienie i akceptacja.

Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 10:55

Ładny był tamten romans, choć różnica wieku między partnerami była spora. Ta aktorka ma taką miłą jasność w sobie. Mam nadzieję, że zrobi karierę, bo lubię na nią patrzeć.
Cieszę się że Doo Na zagrała w dramie. Jeszcze jedna zaleta preprodukcji, ściąganie aktorów, którzy inaczej nie zgodziliby się na katorgę grania w dramie kręconej na bieżąco.

Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 12:06

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Myślałam przy oakzji SF o roli Jang Hyuka w Beautiful Mind. Wydaje mi się, że i on dobrze sobie radził z podobną postacią.

Bardzo dobrze, ale inaczej. Owszem była policjantka i romans - ładny bardzo. Ja BM bardzo lubię. Nadal mam żal, ze zepsuli tak dobry serial. W SF jest raczej przyjaźń, zrozumienie i akceptacja.

Ale bardzo zepsuli? Pamiętaj, że nadal mam w planach (bliżej nieokreślonych, bo jak wiadomo, idę za fazą :wink: ) obejrzenie BM.

Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 12:28

Nie, wcale nie zepsuli :lol: Admete rozpacza, że skrócili dramę o bodajże 2 odcinki. Jak dla mnie nic to nie zmieniło, podobała mi się i tak. To nie to, co masakra dokonana na New Leaf.Chłopak, który grał w Beautiful Mind, ten morderca z SP, odrzucił jednak rolę w Cyborgu. Buu... oby zaproponowali mu coś innego, bo chciałabym znowu w czymś go zobaczyć.

Edit: pokazują się kolejne teasery dramy z panną Oh, Temperature of Love. Niby nic szczególnego, ale tak na spokojnie jakoś mi się podobają.

https://www.youtube.com/watch?v=lMpchHEjudY
https://www.youtube.com/watch?v=HWdGaQMRj8E

Admete - Wto 12 Wrz, 2017 15:13

Trzykrotka napisał/a:
Ładny był tamten romans, choć różnica wieku między partnerami była spora.

Nie odczuwałam tego wcale. Scenariuszowo Jang Hyuk grał odrobinę młodszego, a aktorka odrobinę starszą postać, więc mi nie wadziło. Mnie tylko wkurzają sztuczne romanse pani pod 50 on nawet 30 nie ma ;) To po prostu nie pasuje, nie zgrywa się. Tak 3, cztery lata różnicy jeszcze ujdzie.

Trzykrotka napisał/a:
Jeszcze jedna zaleta preprodukcji, ściąganie aktorów, którzy inaczej nie zgodziliby się na katorgę grania w dramie kręconej na bieżąco

W jednym z wywiadów Cho Seung Woo stwierdził, że nie chce grać w dramach, bo słyszał, że się wtedy nie śpi i nie je ;) To było jeszcze przed Horse doctor ;) Przeczytałam też gdzieś, że zdecydowanie woli występować na żywo, bo łapie wtedy kontakt wzrokowy z publicznością. Granie przed kamerą uważa za trochę pretensjonalne ;)

Cytat:
Nie, wcale nie zepsul

Zepsuli :)

Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 15:26

Admete napisał/a:
Cytat:
Nie, wcale nie zepsul

Zepsuli :)

No to sama muszę sprawdzić :wink: Ale sądzę, że faktycznie, tak jak mówi Trzykrotka, nie jest tak źle, jak w przypadku New Leaf.

Admete - Wto 12 Wrz, 2017 15:31

Nie jest tak źle, ale przez to okroili wątki.
Agn - Wto 12 Wrz, 2017 19:18

Admete napisał/a:
Wiecie, że ja lubię jakość w każdym względzie ;)

Tak, my też. :mrgreen:
Admete napisał/a:
Prawda? Coś okropnego, ale może nie będzie zbyt wiele razy na sali rozpraw.

Jeśli spróbujesz, to daj znać, jak z jego prokuratorską karierą. Ja odpuszczam, są aktorzy, na których nie mogę patrzeć i Brzydactwo jest jednym z nich, niestety. :?
Aragonte napisał/a:
Edit: Agn podesłała mi właśnie swoje poprawki, więc jeśli dostanę wersję ze skorygowaną czasówką, to naniosę wszystko i wrzucę, gdzie trzeba :)

Masz już czy podesłać?

Admete - Wto 12 Wrz, 2017 19:19

Pewnie obie z Trzykrotką spróbujemy.
Admete - Wto 12 Wrz, 2017 20:54

Scena z pisaniem przeprosin przez Shi Moka w odcinku 3 - śmieszna i smutna jednocześnie. I potem ten ostracyzm tak praktycznie za nic.
Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 21:21

Agn :przytul: już sobie zabrałam cp trzeba.
Agn - Wto 12 Wrz, 2017 21:29

Oho, robi się festiwal Pięknych Oczu. No, w przypadku Trzykrotki to raczej Pięknej Ręki trzymającej ważny artefakt bojowy. :mrgreen:
Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 21:53

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Edit: Agn podesłała mi właśnie swoje poprawki, więc jeśli dostanę wersję ze skorygowaną czasówką, to naniosę wszystko i wrzucę, gdzie trzeba :)

Masz już czy podesłać?

Mam, dziękuję :kwiatek:

Jakby kogoś interesowało, to na Wschodzie wylądowało coś dużego i ładnego ze sporą zawartością Pięknych Oczu :wink:

Agn - Wto 12 Wrz, 2017 22:02

Aragonte napisał/a:
Jakby kogoś interesowało, to na Wschodzie wylądowało coś dużego i ładnego ze sporą zawartością Pięknych Oczu

A już całość? :excited: *pędzi na wschód aż się kurzy*

Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 22:10

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Jakby kogoś interesowało, to na Wschodzie wylądowało coś dużego i ładnego ze sporą zawartością Pięknych Oczu

A już całość? :excited: *pędzi na wschód aż się kurzy*

Gdzie tam całośc :-| Dzisiaj wieczorem idzie koszmarnie wolno, chyba zostawię włączony komputer na noc.
A że nastrój mi siadł, to dziś chyba nie pociągnę dalej tłumaczenia :-|

Agn - Wto 12 Wrz, 2017 22:20

Aragonte napisał/a:
nastrój mi siadł

:pociesz:
:przytul:
Aragonte napisał/a:
pięc odcineczków Arang już jest.

Widziałam. I właśnie coco jumbo. W ramach swej postępującej nerwicy natręctw zmieniłam im nazwy, żeby wszystkie do siebie pasowały. :rumieniec:

Trzykrotka - Śro 13 Wrz, 2017 00:10

Jest jest :excited: jutro sobie pociągnę, bo czuję, że muszę, razem a Aragonte, policzyć kazdą rzęsę Sędziego :serce: To dopiero będą avatarki :banan_Bablu:
Wachlarz bojowy gotowy do odbezpieczenia :serduszkate:

Niedobra Agn kusicielka - tak mnie zafrapował wierszyk o cykadzie, że sobie obejrzałam scenki z 7 odcinka KoHS. O mamusiu :rotfl: Cały ten wyjazd integracyjny jest do rozmasowania przepony. Rechotałam jak głupia kiedy In Guk z Soo Hyukiem jak dzieci mazali się łapami w samochodzie, oraz bawili w inne samochodowe gry i zabawy dorosłych dyrektorów, jako to:
- siadaj obok mnie, panno Jung.
- Nie, nie ma mowy, do tyłu!
- Nie słuchaj go, usiądź obok mnie.
- Czyją jesteś sekretarką, siadaj z tyłu!
.... i tak jeszcze z parę minut, żeby w końcu zamknąć sprawę usadzeniem obu dyrektorów razem, a sekretarkę dać za kółko, żeby ich wiozła. In Guka w tej roli można łyżkami jeść, nie mogę się nim nacieszyć. A Soo Hyuk emanuje niebezpiecznym czarem i jest zabójczo eegancki, nawet w waunkach polowych.
Robale, cykada i rozpostarte ramiona :rotfl:
I smutna, poruszająca końcówka z jakże śicznym, ustnym, że tak powiem, zakończeniem :serduszkate:

BeeMeR - Śro 13 Wrz, 2017 08:32

Trzykrotka napisał/a:
Wachlarz bojowy gotowy do odbezpieczenia :serduszkate:
Piękny wachlarz i doskonale używany :serce:
Agn - Śro 13 Wrz, 2017 08:36

O tak, zUa Agn! Biję się w piersi.
Machnęłam sobie wczoraj KoHS nr 7 i spłakałam się ze śmiechu. Rozpościeranie ramionek mnie zwyczajnie dobiło. In Guk jest po prostu mega. :rotfl:
Trzykrotka napisał/a:
czuję, że muszę, razem a Aragonte, policzyć kazdą rzęsę Sędziego

Też to muszę zrobić - bo jeszcze źle policzycie. ;)

Aragonte - Śro 13 Wrz, 2017 08:40

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
czuję, że muszę, razem a Aragonte, policzyć kazdą rzęsę Sędziego

Też to muszę zrobić - bo jeszcze źle policzycie. ;)

Dzisiaj policzyłam w scenie, ekhm, dzielenia się oddechem - bardzo ładne rzęsy :serduszkate:

Agn, nie zgadniesz, co wczoraj do poduszki sobie zapuściłam - o dziwo, nie było to nic z Junkim :-P

Admete - Śro 13 Wrz, 2017 09:42

Wkleję, żeby mi się nie zgubiło. W końcu pojawił się ten charakterystyczny motyw muzyczny z SF:

https://www.youtube.com/watch?v=DCZb24j2Szo

Oby resztę też ktoś wrzucił. Piosenki mam, ale instrumentalne też chce.

Agn - Śro 13 Wrz, 2017 09:43

Hmmm, dedukcja mode on...
Kazalas zgadywac mi, nie Admete, wiec nie SF. Mialas szukac jakiejs rabanki na poprawe nastroju. Nie zawiera Pieknookiego... Ergo co najmniej Yi Bang Ji vs. Papuga. :)

Aragonte - Śro 13 Wrz, 2017 10:46

Agn napisał/a:
Hmmm, dedukcja mode on...
Kazalas zgadywac mi, nie Admete, wiec nie SF. Mialas szukac jakiejs rabanki na poprawe nastroju. Nie zawiera Pieknookiego... Ergo co najmniej Yi Bang Ji vs. Papuga. :)

Już wiesz, że źle obstawiałaś :wink:

Trzykrotka - Śro 13 Wrz, 2017 10:56

Uwaga, że się tak wetnę w rozmowę z innym (ale tylko pozornie) tematem.
Specjalnie dla Agn scena pierwszego spotkania Il Ri i Joona z Valid Love. Il Ri przychodzi do domu, w którym potrzebny jest malarz, żeby umówić się na robotę. Tak oto widzi zleceniodawcę po raz pierwszy w życiu.
https://www.youtube.com/watch?v=mM840PFys_8
Głos z offu należy do męża :wink:

Aragonte - Śro 13 Wrz, 2017 10:58

Jakże żałuję, że nie mam tu dostępu do YT :wink: Nie widziałam Valid Love, ale to i owo wyobrażam sobie :mrgreen: