To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7

Agn - Sob 07 Lis, 2015 00:07

Aragonte napisał/a:
Jednak tobie te perfumy mogą odstraszać - mają sporo kwiatów w sobie, a ty ich nie lubisz, o ile pamiętam.

Dobrze pamiętasz. Lubię zapachy owocowe, za kwiatowymi nie przepadam.
Aragonte napisał/a:
Na razie jestem grzeczna i nie zachwycam się nikim nadmiernie, dbam o twoje zdrowie

Ja regularnie zażywam witaminę L, J i K w sporych dawkach. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
O którego odcinka on stał się Kayem?

No właśnie od ósmego... :serduszkate:

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 00:44

Witaminy są zdrowe :mrgreen:

Jaki piękny masz avek :serduszkate:

I wracam po cichutku (żeby Junki nie usłyszał, a także pewien śpiewający mistrz miecza) do Mordercy Puszystych Króliczków. Jakie fajne miny strzela :-D
A co do napisów do Wiedźmy - no, różne są, nierówne, raczej wypadałoby je poprawić.
Ale dramę nadspodziewanie dobrze mi się ogląda (bo wróciłam do początku i chcę grzecznie obejrzeć do końca, już bez przewijania smętów z Misiem Polarnym).

Trzykrotka - Sob 07 Lis, 2015 01:22

Agn, przepiękny avek :serduszkate:
Dzziękuję za smocze i wilcze zdjęcia :serce:

Aragonte napisał/a:
I wracam po cichutku (żeby Junki nie usłyszał, a także pewien śpiewający mistrz miecza) do Mordercy Puszystych Króliczków. Jakie fajne miny strzela :-D

W Wiedźmie to on ma 200% czaru w sobie, a jeszcze postać jest tak pięknie skonstruowana :serduszkate:
Ale obejrzysz jeszcze raz z napisami, pliz? :kwiatek:

Jejusiu, znów mam oczy mokre, bo sobie zapuściłam "tylko początek" 15 SWP i skończyło się na 3/4, a jutro pracuję :frustracja: Ale nie mogłam, no nie mogłam, skoro odcinek zaczyna się od golącego się Siwona, z ogromnymi zbliżeniami na oczy. On ma bardzo bystre oczy, pełne życia - a w te dramie ładnie też oczy oświetlają. Stawiają jakieś dodatkowe światła, tak, że oczy błyszczą i migoczą. To odbite światełko widać w źrenicach Siwona, kiedy się goli :serduszkate:
BeeMer, co powiesz :kwiatek: - gdybym miała do rozdania jakąś wspaniałą nagrodę, na przykład najnowszą powieść TEN, to ogłosiłabym konkurs na napisanie tego, co Siwon powiedział Czupiradłu przy ostatecznym pożegnaniu. Śmiała się i płakała.
A scena z jęzorem Agn :kwiatek: jest powtórzeniem innej sceny, kiedy to redaktor udawał, ze ma ciężko kontuzjowaną rękę i kazał się karmić nudlami oraz marynowaną rzepą, którą Jackson wrzucała mu właśnie na ten język. Na pożegnanie powtórzył doświadczenie. Tylko tym razem jedli żeberka i homara, bardzo Most-like :lol:

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 01:50

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

W Wiedźmie to on ma 200% czaru w sobie, a jeszcze postać jest tak pięknie skonstruowana :serduszkate:
Ale obejrzysz jeszcze raz z napisami, pliz? :kwiatek:

Z twoimi? No pewnie! :-D I myślę, że poszczególne odcinki czy sceny z Witch's Romance to będę sobie co jakiś czas przypominać, ot, dla poprawy humoru (a czasem w ramach utożsamiania się z bohaterką, chociaż tak celnych (i złośliwych) tekstów jak ona nie miałam... No, czasem miałam :twisted:

W sumie to zaczęłam lekko kusić Wiedźmą kumpelę z pracy (ona aktualnie namiętnie ogląda White Collar, głównie dla Matta, ale cierpliwie wysłuchuje moich zachwytów nad skośnookimi przystojniakami, wie o smoczych kołysankach i takich tam :wink: ) i zaciekawiła ją wzmianka o wybitnym lip-service bohatera :wink: Jeśli uda nam się spotkać jakoś na dłużej (wstępnie jesteśmy umówione u mnie na dobrym żarełku), to zostanie potraktowana porcją uroku Mordercy Puszystych Króliczków albo czyimś jeszcze.

Ale, żeby nie było, że tylko Morderca jest fajny - strasznie lubię np. Rozgotowanego Szpinaka i większość pozostałych :-D acz niektórzy są przerysowani, cóż.

Trzykrotko :flirtuje1: a może byś wzięła na ząb najpierw Wiedźmę, a dopiero potem AGD? :flirtuje2:

BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 07:35

Cytat:
No dobra, przebiłaś mnie :lol:
Muszę bardziej się postarać :-P
Wioadomo, to tak półżartem, półserio ;)
Ale on jechał na tej karuzeli z takim bananem, z jakim żadne (max dwuletnie) dziecko za nim :lol:

Cytat:
Bierzecie do kina nalewkę? Wszetecznice! :twisted:
Nie powiedziałam tego - myślę, że sam Siwon na dużym ekranie da radę ;)

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, co powiesz :kwiatek: - gdybym miała do rozdania jakąś wspaniałą nagrodę, na przykład najnowszą powieść TEN, to ogłosiłabym konkurs na napisanie tego, co Siwon powiedział Czupiradłu przy ostatecznym pożegnaniu. Śmiała się i płakała.
Jeszcze nie widziałam 15. Jak zobaczę to si odniosę. Na razie skończyłam na 14 i widoku absolutnie skonanego Siwona - bo jak się odwraca od okna jako TEN, to ma niemal tak zmęczone spojrzenie jak LMH w Heirs na czerwonym dywanie. Nic dziwnego, to był jego odcinek (park rozrywki itd), to jest jego drama, a rola wymagająca znacznie bardziej niż Naczelnego - przynajmniej wydatek energetyczny jest już na oko niepomiernie większy.
Co do oczu jednak się zgadzam - i że Siwon ma ładne i ładnie oświetlone - i lubię jak je opromienia uśmiech :serduszkate:

Wczoraj padłam przy Smokach 10 tuż po scenie w jaskini :oklaski: - mruczanka piękna :serce:

Admete - Sob 07 Lis, 2015 08:00

Wklejcie jakiś fragment z Wiedźmy z odpowiednim lip-service, bom ciekawa, a serial nie dla mnie. Za to nie wiem czy Angry mom nie zobaczę.
Agn - Sob 07 Lis, 2015 10:30

Aragonte napisał/a:
Jaki piękny masz avek
Trzykrotka napisał/a:
Agn, przepiękny avek

Dziękuję, dziękuję. Tu macie oryginał. :serce2:

Trzykrotka napisał/a:
W Wiedźmie to on ma 200% czaru w sobie, a jeszcze postać jest tak pięknie skonstruowana

No jak by nie było to tej roli zawdzięcza swój przydomek na naszym forum. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Jejusiu, znów mam oczy mokre, bo sobie zapuściłam "tylko początek" 15 SWP i skończyło się na 3/4, a jutro pracuję Ale nie mogłam, no nie mogłam, skoro odcinek zaczyna się od golącego się Siwona, z ogromnymi zbliżeniami na oczy. On ma bardzo bystre oczy, pełne życia - a w te dramie ładnie też oczy oświetlają. Stawiają jakieś dodatkowe światła, tak, że oczy błyszczą i migoczą. To odbite światełko widać w źrenicach Siwona, kiedy się goli

Chyba aż muszę zobaczyć tę scenę, bo zdjęcia, choć cudne, nie oddają tego w pełni.
Trzykrotka napisał/a:
A scena z jęzorem Agn jest powtórzeniem innej sceny, kiedy to redaktor udawał, ze ma ciężko kontuzjowaną rękę i kazał się karmić nudlami oraz marynowaną rzepą, którą Jackson wrzucała mu właśnie na ten język. Na pożegnanie powtórzył doświadczenie. Tylko tym razem jedli żeberka i homara, bardzo Most-like

Dziękuję za wyjaśnienie. :kwiatek: :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
ona aktualnie namiętnie ogląda White Collar, głównie dla Matta

Ja to oglądałam głównie dla jego partnera. Ale w sumie oni dwaj razem to był dream team. :mrgreen:
I już nie offtopuję. :)
Admete napisał/a:
Za to nie wiem czy Angry mom nie zobaczę.

:shock: No to się będzie działo... :)
Szkoda, że dramy już nie mam, to bym ci ten-tego.

Zue kobiety! Co wyście mi zrobiły?! CHCĘ SMOKIIII!!! :cry2: :cry2: :cry2:

BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 11:01

Agn napisał/a:
Chyba aż muszę zobaczyć tę scenę, bo zdjęcia, choć cudne, nie oddają tego w pełni.
Oczywiście, że nie. On ma w sobie niesamowitą pozytywną energię, która niesie nawet najgłupsze sceny (bo większość to tu dobra nie jest :P ) przyjemnością patrzenia na Siwona - a jak do tego scena ma ładunek emocjonalny jak przy pożegnaniu pod szpitalem - to mucha nie siada :oklaski:
Ja mu naprawdę życzę dobrej dramy na comeback i cieszę się z tego Heliosa, bo podejrzewam, że to hit, a to niezła rola. Czekam na film kolarski i Smoka (nomen omen) - nie da się ukryć, że napracował się w ostatnim roku niemało :oklaski: i jeszcze We Are in Love z Liu Wen zmieścił ;)

Agn napisał/a:
Ja to oglądałam głównie dla jego partnera. Ale w sumie oni dwaj razem to był dream team. :mrgreen:
Też tak mam :cool:

Agn napisał/a:
Dobrze ci tak :lol:
Smoki mi się ogromnie podobają - wizualnie, postaciami i treścią :oklaski:

Agn - Sob 07 Lis, 2015 11:04

BeeMeR napisał/a:
nie da się ukryć, że napracował się w ostatnim roku niemało i jeszcze We Are in Love z Liu Wen zmieścił

Nie to co coponiektórzy, nie będę wytykała palcami, bo to niegrzecznie. Jeden filmik odfikną i zadowoleni. :foch2:
BeeMeR napisał/a:
Dobrze ci tak
Smoki mi się ogromnie podobają - wizualnie, postaciami i treścią

Aaaaaa bardzo chcę smoookiiiii!!! :cry2: :cry2: :cry2:

Admete - Sob 07 Lis, 2015 13:24

Agn napisał/a:
No to się będzie działo... :)
Szkoda, że dramy już nie mam, to bym ci ten-tego.

Mam ochotę obejrzeć w czymś aktorkę, która tam gra. Nie trzeba, już mam :)

Agn napisał/a:

Jakby co to podeślę linki z instrukcją. Po co masz dawać jeść chomikowi.

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 17:27

Admete napisał/a:
Wklejcie jakiś fragment z Wiedźmy z odpowiednim lip-service, bom ciekawa, a serial nie dla mnie. Za to nie wiem czy Angry mom nie zobaczę.

Zamiast fragmentu masz całkiem fajnie zmontowany teledysk z całej Wiedźmy:
https://www.youtube.com/watch?v=TxKJG6yXYPs

Zaraz na początku tego odcinka jest scenka zakończona lip-service Mordercy Puszystych Króliczków, potem następuje jej odwet na Rozgotowanym Szpinaku :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=5UiDvqZBHhE

A tu wymieniany już parę razy beer kiss :wink: i to, co po nim nastąpiło:
https://www.youtube.com/watch?v=2PWo5VVnxEI

I coś dla Trzykrotek - BTS z kręcenia tej sceny :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=BIHzwTRrEsk
https://www.youtube.com/watch?v=4oVH5Bj6GgA
Widać, że aktorzy czują się przy sobie swobodnie, wygłupiają się, kiedy Morderca ćwiczył seksowne zdejmowane koszulki, Wiedźma biła mu brawo, bez skrępowania posmerała go po żebrach itd. :lol: Nic dziwnego, że mają taką chemię.
A co do bohaterów - w stały związek nie bardzo wierzę, ale w trwający jakiś czas ognisty romans tych dwojga jak najbardziej :wink:

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 17:28

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Dobrze ci tak
Smoki mi się ogromnie podobają - wizualnie, postaciami i treścią

Aaaaaa bardzo chcę smoookiiiii!!! :cry2: :cry2: :cry2:

Masz szansę je mieć około środy :flirtuje1:

Admete - Sob 07 Lis, 2015 18:56

Tylko ta aktorka z Wiedźmy taka nieszczególna.
BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 19:00

Aragonte napisał/a:
całkiem fajnie zmontowany teledysk z całej Wiedźmy:
dla mnie nieoglądalny, za bardzo skacze i miga :kwiatek:

Ale BTS urocze :lol: Widać, że dobrze im się grało - no i ładną chemię mieli.

Aragonte napisał/a:
A co do bohaterów - w stały związek nie bardzo wierzę, ale w trwający jakiś czas ognisty romans tych dwojga jak najbardziej :wink:
Jak i ja :cool:

Cytat:
Mocno pooperacyjna, ale w dramie dała radę.
Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 19:15

Wyczytałam gdzieś, że aktorka była po intensywnym leczeniu tarczycy, nie wiem, czy przypadkiem nie przechodziła też w związku z tym operacji. A że ponaciągała sobie też sporo, to inna sprawa :wink:

Edit: BTS z kręcenia 4. odcinka Smoków, sceny pierwszego pokazu umiejętności mego mistrza miecza - drabiny były niezbędne, ale Książątko i tak z trudem przesuwał się po dachu, BYH też miał trudności :lol:
https://youtu.be/AYii4lVWQfk

Edit: na dramafever ciekawie piszą o Smokach - tzn. o odcinkach 9 i 10.
http://www.dramafever.com...10-back-at-one/

Pospamuję trochę, a co:

Edit: a tu było np. o odcinkach 5-6:
https://admin.dramafever.com/news/six-flying-dragons-episodes-5-and-6-destiny-beckons-/

I jeszcze smoczy gifek:

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 21:25

Tak sobie poczytałam dziewczyny z Dramafever i chyba bardziej mi odpowiada to, co piszą, niż część wpisów na Dramabeans - na Dramafever przynajmniej jest wielogłos, są zestawiane różne stanowiska.

Eeej, a co to jest? Jakiś fake, długa reklama, przerobiony City Hunter? Bo LMH wygląda chyba mniej więcej tak, jak podczas kręcenia CH :co_stracilam:
https://youtu.be/axZyh0b_s4k

Trzykrotka - Sob 07 Lis, 2015 22:16

Historia smoczych perfum mnie zachwyciła! :oklaski:

Aragonte napisał/a:

Eeej, a co to jest? Jakiś fake, długa reklama, przerobiony City Hunter?

Agn będzie wiedziała najlepiej, ale mnie się coś majaczy taka długa, fabularyzowana reklama któregoś samochodu :mysle: LMH gra w niej braci bliźniaków.

BeeMeR napisał/a:

Cytat:
Mocno pooperacyjna, ale w dramie dała radę.

Zrobiła sobie krzywdę w jakiejś klinice chirurgii plastycznej. Ja ją przed Wiedźmą oglądałam w dwóch filmach i byłam nią zachwycona. Była śliczna, bardzo seksowna i cholernie zgrabna (zresztą w Wiedźmie dwie ostatnie cechy nadal są, tylko twarz :( ). Bts rzeczywiście fajne. On nad nią klęczy i symuluje zdejmowanie koszulki, a ona bije brawo :lol: Dobrze, że taka była atmosfera, bo dzięki temu sceny wypadły i bardzo gorąco i naturalnie (w obliczu takich tłumow na planie, to ja podziwiam :shock: ).
Aragonte napisał/a:

I ja tak mam. Całe szczęście, że finałowy ślub nie ich dotyczył, bo byłoby to już zbyt bajkowe. Ale czy dzień, w którym Morderca grał zazdrosnego mężulka, pilnując, zeby nowe ciuchy "żonki" nie były ani za krótkie, ani białe, ani prześwitujące, ani obcisłe, był przeuroczy. I to, że głośno o publicznie zwracał się do niej tym czułym słówkiem zarezerwowanym dla żony :oklaski:

Aragonte: to pewne, jak tylko skończę robotę z KMHM, to wezmę się za Wiedźmę :kwiatek: a AGD jeszcze poczeka.

Admete, udało ci się zdobyć 4 odcinek Bubblegum? Tak go zarzucili do źrodełka, że trza szukać innego :confused3:
Edit: Już znalazlam, ufff

Agn :kwiatek: ciebie zasysa smoczy wiatr! Nie opieraj mu się, czuję, że będziesz miała z tego masę dobra :serduszkate:

BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 22:20

Trzykrotka napisał/a:
Agn będzie wiedziała najlepiej, ale mnie się coś majaczy taka długa, fabularyzowana reklama któregoś samochodu :mysle: LMH gra w niej braci bliźniaków.
Tak, to ta reklama.

Trzykrotka napisał/a:
Całe szczęście, że finałowy ślub nie ich dotyczył
otóż to.

Nie jestem pewna czy był zwiastun To The Fore
https://www.youtube.com/watch?v=3wRV0ytA5sE

Trzykrotka - Sob 07 Lis, 2015 22:29

BeeMeR napisał/a:

Nie jestem pewna czy był zwiastun To The Fore
https://www.youtube.com/watch?v=3wRV0ytA5sE

O-ja-cie...... :thud: :thud:
Nie było, wiem, bo dopiero teraz siedzę z rozdziawioną buzią.
Jakoś nie napalałam sie na film o kolarzach, ale tak zrobiony film o kolarzach, to całkiem inna rozmowa. Widziałyście to? Jakie plenery, jakie ujęcia, jaka robota kamery!
Jaki Siwon! :serduszkate:
BeeMer :przytul:

Aragonte - Sob 07 Lis, 2015 22:35

Trzykrotka napisał/a:
Historia smoczych perfum mnie zachwyciła! :oklaski:

Masz na myśli tę z bloga Sabbath? Ona bardzo dobrze pisze :oklaski:
Ja się puszę, bo wymieniono mnie w dedykacji :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Ale czy dzień, w którym Morderca grał zazdrosnego mężulka, pilnując, zeby nowe ciuchy "żonki" nie były ani za krótkie, ani białe, ani prześwitujące, ani obcisłe, był przeuroczy.

Ja jestem na etapie, kiedy Wiedźma została zaszantażowana przez mamusię i ma odbywać przymusowo randki w ciemno - pierwsza była z doktorkiem medycyny wschodniej, który zapowiadał się dobrze, dopóki nie zaczął rozmawiać z babcią przez komórkę :zalamka: :rotfl:
To, co wyczyniał czekający na Wiedźmę w domu zazdrosny Morderca, było cudne :lol: No i urocze było, że specjalnie dla Wiedźmy postarał się potem o muzykę z jej młodych lat, której słuchali z jego komórki :D

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte: to pewne, jak tylko skończę robotę z KMHM, to wezmę się za Wiedźmę :kwiatek: a AGD jeszcze poczeka.

Super :cheerleader2: :cheerleader2:

Trzykrotka napisał/a:
Agn :kwiatek: ciebie zasysa smoczy wiatr! Nie opieraj mu się, czuję, że będziesz miała z tego masę dobra :serduszkate:

Agn, niech porwie cię sssssmoczy wiatr! Fajnie będzie, zobaczysz :banan_czerwony:
Smoczyca ci to mówi :twisted:

BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 23:00

Trzykrotka napisał/a:
O-ja-cie...... :thud: :thud:
Nie było, wiem, bo dopiero teraz siedzę z rozdziawioną buzią.
Przyjemność po mojej stronie :kwiatek:
Piękne tereny i zdjęcia :oklaski: film może być dobry, oby :oklaski:

Dla przypomnienia Dragon Blade:
https://www.youtube.com/watch?v=ijtDlwsj9qU

a tu można się przyjrzeć charakteryzacji Siwona wypowiadającego się po mandaryńsku:
https://www.youtube.com/watch?v=cMneKWebl10
nie wiem jak to będzie z tymi moimi zachwytami ;)

Bo Adrienem Brody który dominuje zwiastun nie umiem się zachwycać :P Cusackiem już prędzej a Siwona mało. :roll:

Trzykrotka - Sob 07 Lis, 2015 23:16

No wiesz, takiemu filmowemu makijażowi i nalepiankom na twarzy nie służy dosłowne filmowanie. W samym filmie wypadnie to na pewno lepiej, jestem pewna. Imponująco wygląda, robi wrażenie. BeeMer, zauważyłaś mały myk: Indusi go produkują PVR to jest wielka firma producencka, która (jak podpowiada ciocia wiki) produkowała hity Aamira: Taare Zanim Paar, Jaane Tu Ya Jaane Na i Ghajini, a także Omkarę i Dona. Na końcu jest informacja o ścieżkach dźwiękowych: English, Hindi, Tamil, Telugu.
Co powiesz na Siwona zasuwającego w hindi? :thud:

Tu piękny kawałek, w którym śpiewają o Rzymie
https://www.youtube.com/watch?v=qxqJF_7RCkE
I druga piękna pieśń, tym razem z bts i nagrywaniem muzyki :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=ZjlO_2A6pWI

BeeMeR - Sob 07 Lis, 2015 23:31

Trzykrotka napisał/a:
filmowemu makijażowi i nalepiankom na twarzy nie służy dosłowne filmowanie. W samym filmie wypadnie to na pewno lepiej, jestem pewna.
Trochę jak teatralny makijaż, ufam, że będzie dobrze :trzyma_kciuki: Cusacka z eyelinerem też widzę pierwszy raz ;)

Trzykrotka napisał/a:
I druga piękna pieśń, tym razem z bts i nagrywaniem muzyki :serduszkate:
właśnie ją miałam wrzucić (z tłumaczeniem) :)
https://www.youtube.com/watch?v=8FeICY26To8

Postaram się przestawić i iść na film, a nie na Siwona ;)

Trzykrotka - Sob 07 Lis, 2015 23:39

Mam nadzieję, że będzie dobrze, choćby dla samych zdjęć. A Siwona, wiadomo - za wiele i tak w filmie, do którego zaangażowali Cusacka i Brody, nie będzie.

Aragonte napisał/a:

Masz na myśli tę z bloga Sabbath? Ona bardzo dobrze pisze :oklaski:

Mialam na myśli twoją opowieść o tym, jak się na nie teraz, na smoczej fali, natknęłaś :kwiatek:

Aragonte napisał/a:
Ja jestem na etapie, kiedy Wiedźma została zaszantażowana przez mamusię i ma odbywać przymusowo randki w ciemno - pierwsza była z doktorkiem medycyny wschodniej, który zapowiadał się dobrze, dopóki nie zaczął rozmawiać z babcią przez komórkę :zalamka: :rotfl:

Aj, pana z babcią pamiętam :rotfl: Nawiasem mówiąc, to bardzo ciekawy aktor jest! Oglądałam go w Heart to Heart, a dziewczyny w Cruel City :lol:
Wyczyny Mordercy muszę sobie natychmiast ale to natychmiast odświeżyć :cheerleader2:

Zanim odpalę Wiedźmę: dokończyłam 15 SWP i muszę (SPOILERY) powiedzieć, że choć nadal nie wiem, co - prócz fali lukru - może być w odcinku 16, to podoba mi się, że aż tyle rzeczy zmienili: Redakcja MOST została zdziesiątkowana (połowa odeszła z różnych powodów :mysle: ), Ha Ri wróciła na studia, a Czupiradło, zamiast tkwić w pracy w administracji, poszło o krok dalej i wyżej. Na rok.
Jej końcowy wizerunek jest piękny
Spoiler:

Anaru - Sob 07 Lis, 2015 23:42

Trzykrotka napisał/a:
Anaru, dawaj, dawaj wrażenia :excited: (jak się wyśpisz)

Może jak ożyję to coś mądrzejszego sklecę i coś więcej naskrobię bo mnie grypa tłucze i nie za bardzo mogę myśleć. :grobek: . Ale ponieważ nie wiem jak to będzie potem a jak odkładam to potem często gęsto czasu i okazji brakuje, to skrobnę teraz, może mi się myśli rozwiną, choć pewnie nieco chaotycznie :sorry3: .

To na razie tylko tak w skrócie - mam trzech ulubionych, a właściwie czterech - głównego bohatera, który z zastraszonego lowelasa stał się pełnokrwistym bohaterem domu ;) , przystojnego pana detektywa o ładnym uśmiechu, złego i wrednego do potęgi entej prezesa oraz jego podręcznego mordercę Kleja, którego teoretycznie francuskiego nazwiska nie pamiętam (Ramirez chyba? ;) ). W każdym razie dwóch ostatnich naprawdę miałabym ochotę zobaczyć jeszcze w czymś innym.

Końcówkę rozwleczono moim zdaniem ponad miarę - oglądałam czekając aż mi uparty chleb wyrośnie i przysypiałam rozpaczliwie na ostatniej rozmowie z nie do końca udanym kissem, cofałam ją kilka razy :spi: , to rozmowę, nie pocałunek. Poza tym sceny namiotowe może i sympatyczne i słodkie, ale rozwleczone, prawie cały ostatni odcinek mi się dłużył, może przez kontrast z tą akcją w poprzednich odcinkach. A może przez to, że trafiło na moment mojego nie najlepszego przedgrypowego samopoczucia, z którego sobie nawet wtedy nie zdawałam za bardzo sprawy. Śpiewanie kołysanki mi się podobało.

Zirytowało mnie przerzucanie się dziewczyną, tzn cedowanie na drugiego "bo nie zasługuję na ciebie" itd. Jeszcze tego brakowało, żeby sama została, bo każdy taki szlachetny, że drugiemu odda nie zważając na uczucia dziecka czy samej dziewczyny. :roll: No i już zrzędziłam Basi, że niby rozumiem, że trzeba się pozbierać, pracę znaleźć, mieszkanie skombinować, ale można to równie dobrze robić z rodziną, szczególnie jak córeczka stęskniona tatusia okropnie. Wiadomo, że cudów od początku nie będzie, ale po kolei, to na pewno lepsze niż stawanie sobie gdzieś tam samotnie na nogi i tylko "pozwolisz mi się z nią spotkać od czasu do czasu?". :roll: A pan detektyw niestety był na z góry przegranej pozycji jak tylko zaczęła wychodzić na jak niewinność ściganego, z góry było wiadomo, że będzie "tym drugim" i było mi go żal.

Zastanawia mnie cenzura ostrza noża, całkiem jak męskich narządów w japońskim porno - i tak widać co to jest, tylko zamazane :mysle: . I jeszcze czemu zasłaniają (zamazują?) kajdanki, które złapany podejrzany ma na rękach :mysle:

Muzyka bardzo mi się podobała, motyw muzyczny nie znudził, a ten wzmocniony pod koniec odcinków też lubiłam.

Wspaniała była córeczka, kradła sceny mamusi całkowicie, śliczna chemia była między Tae Sanem a małą, zresztą detektywem też miała piękną chemię :serce: . To w ogóle śliczna dziewczynka, rezolutna i słodka :serce:
I świetny motyw z tym skreślaniem dni na końcu każdego odcinka.

Z kuriozów - polowanie z gęstą nagonką i przeczesywanie trwa. jakby chomika tak szukali to rozumiem, ale człowieka...? :lol:
I jeszcze jak ten morderca po złapaniu bez broni wysłanej dronem gdzieś hen nagle na przesłuchaniu wyciąga (zza pazuchy? z kieszeni?) spory aparat z dużym obiektywem, którego oczywiście kompletnie nikt nie zauważył w czasie aresztowania. :zalamka:
Poza tym niezmiernie podobało mi się odcyfrowanie w oku dziewczyny nad podziw wyraźnego wizerunku porywacza :mrgreen: - biorąc pod uwagę jakie filmiki komórka kręci to byłam pod wrażeniem jakości obrazu, tak samo przy odczytywaniu z komórki śmieciarza tablicy samochodu, którym uciekał ścigający Tae Sana morderca, zwłaszcza, że to chyba wieczór był. ;) Już widzę jak by się to udało z moją komórką, a oni też Samsungi mają, tylko skrzętnie pozalepiane ;)

W ogóle całe śledztwo, przynajmniej na początku, prowadzone jest tak, że cud, że oni kogokolwiek łapią w tej Korei ;) . Co to ma być, że się nie przesłuchuje świadków, nie szuka ich w ogóle, tylko zakłada, że mamy winnego, to spoko, nie musimy się starać. :roll: I gdyby nie to, że podejrzany sprytny, zwinny i zna się na przebierankach to by biedak siedział za niewinność, bo z góry założono, że jego wina jest absolutnie pewna, choćby się wypierał i choćby go nawet duszono w celi. To na pewno wcale a wcale nie jest podejrzane. :-P

Czemu pani polityk tańcząca sobie z kieliszkiem w ogrodzie mogła być tymi zdjęciami zaszantażowana? :mysle: Nie wolno sobie w ogrodzie popijać wina? I czemu pani prokurator wydało się podejrzane to, że tamta gasi światło codziennie o tej samej porze? :mysle:

Pani prokurator Park długo mnie męczyła swoją histerią i rozwrzeszczeniem, nawet dłużej niż mama dziewczynki, ale miała swoje powody. Potem się zdecydowanie poprawiła :)
Za nic nie pojmuję czemu Tae San zostawił buta w celu zmylenia pościgu, buty to podstawa dla ściganego, który sporo się musi nabiegać, już lepiej gdyby inny ciuch rzucił. :roll:

Ogólnie bardzo mi się drama podobała, cliffhangery, to jak się bohater zmienił, przebieranki, pościgi, ucieczki, a na koniec walki i wreszcie obijanie złemu mordy jak sobie na to zasłużył (świetny wykop z wyskoku, aż sobie powtórzyłam), świetny ponury morderca - dzieciak z problemami, bardzo fajny detektyw, a przede wszystkim dziewczynka rewelacyjna. Mamusia też się poprawiła w miarę trwania dramy, zamiast tylko płakać czy krzyczeć zaczęła działać. Ale jej histerii się w sumie nie dziwie, w końcu chodziło o życie jej dziecka.

Acha - byłam po wrażeniem jak często tam leje, szczególnie jak gdzieś na wsi są - chwilami prawie ciągle, Supernatural mi się skojarzyło. :mrgreen:

Agn napisał/a:
To mnie rozbraja - w iluśtam dramach to już widziałam. Jak się wyzwolić z więzów? O ile masz oczy z tyłu głowy, to powodzenia...
[url=http://thumbnails113...157.jpg]Obrazek[/URL]

W ostatniej dramie, którą oglądałam skończyło się na małym pożarze, spektakularnym wybuchu i poparzonym pysku (a Ameryce by już pukał do nieba bram, a tu tylko miejscowe kuku na ryju :wink: ). A potem ślepemu kradli kukurydzę - podobał mi się pomysł ukarania złego ślepotą i upokorzeniem w więzieniu, a nie szybką śmiercią w wybuchu. I to, że pani senator też za kratki trafiła, jej martwy spokój w tej celi też mi się podobał.

Agn napisał/a:
Amnezja? Aj tam, ale samochód nadal umiesz prowadzić, wiesz, co znaczą znaki drogowe i w ogóle. ;)
[url=http://thumbnails114...152.jpg]Obrazek[/URL]

Najwyraźniej to amnezja wybiórcza, a nie całościowo biała plama ;)

Melduję też, że się wzięłam przy robieniu zestawu jedzonek dla Asi za Oh My Ghost nr 01. Na razie wprawdzie nie skończyłam nawet 1 odcinka (łeb mnie boli i kimam na siedząco :spi: ), ale powolutku poznaję bohaterów. Duszka na razie krzykliwa wielce i strasznie rozbuchana, mam nadzieje, że się trochę uspokoi ;) .

Czy ja mam finalne poprawione napisy czy może jakąś wersję pośrednią? Bo coś mi dzwoni, że chyba jeszcze Trzykrotka coś poprawiała :mysle: . Ale może źle dzwoni.

Barbara :kwiatek: ja Smoki chcę jeżeli nie mam :excited:

Co to jest SWP?