Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Pon 06 Sty, 2020 18:07
Ona naprawdę potrafi grać różne role. Spam
Alicja - Pon 06 Sty, 2020 20:18
Ktoś tu ogląda Chocolate, jak widzę Ja też. I tyję, bo kto ogląda koreańskie seriale bez jedzenia pod ręką?
Przeplatam sobie to Go Go squid, Love with flaws, Crash landing on you, The lies within.
Czy pisalam, że Tale of Nokdu też już za mną, dzięki zachętom Admete.
Admete - Pon 06 Sty, 2020 20:23
Oglądam Chocolate i raz się z siebie śmieję, a za chwilę wzruszam Oglądam też Black Dog, Prosecutor's Diaries, Stove Legue i Woman of 9.9 billion. A drugi sezon Romantic Doctor zapowiada się chyba dobrze.
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 20:56
| Alicja napisał/a: | I tyję, bo kto ogląda koreańskie seriale bez jedzenia pod ręką?
|
Znalazłam na to sposób. Zrobiłam sobie mały wyskok do miasta i poszłam do restauracji wietnamskiej na udka po tajsku. Tak się potwornie objadłam (porcja była słuszna), że patrzeć na jedzenie na ekranie nie mogę już od dobrych kilku dni. Cierpię przez to podczas Pretty Noona Who Buys Me Food, gdzie jedzą na potęgę. To już lepsza Selection, bo młode damy, kandydatki na królową skubią tylko skromnie jakieś ciasteczka
Sprawdziłam zakończenie Noony dla spokoju - na szczęście dali bohaterom happy end, choć widać, że przeszli przez morze g***** po drodze i że rozstali się na co najmniej kilka lat.
Nie wiem, czy zdzierżę całą dramę w tym klimacie, ale jeszcze powalczę.
Aragonte - Pon 06 Sty, 2020 21:47
Walcz, walcz
A ja powtórkowo lecę z pojedynczymi odcinkami Producentów i się nieźle bawię. Aktualnie prychnęłam śmiechem, widząc, jak wygrywa swoje fizyczne atuty ta scenarzystka robiąca szpagaty podczas dnia sportu w konfrontacji z konkurentką Cindy, kandydatką na gwiazdeczkę Wystarczyło, że wstała z krzesła
Alicja - Pon 06 Sty, 2020 22:06
Sęk w tym, że na mojej wsi trudno o wietnamskiej udka
Nad prokuratorami i ligą też się zastanawiałam czy warto. Women 9.9 powoli zbieram. Na razie realizuję się Go Go Squid, potrzebowałam takiej komedii z cudowną chemią pomiędzy bohaterami, bo w Wigilię miałam zwłoki do pogrzebania, po świętach też i tylko wieczorne dramy mnie resetują. Jak to dobrze, że kiedyś tam przekonaliście mnie do nich.
BeeMeR - Pon 06 Sty, 2020 22:23
| Alicja napisał/a: | | na mojej wsi trudno o wietnamskiej udka | U mnie w ogóle nie ma takiej opcji
szpagaty na dniu sportu pamiętam
Też potrzebuję czegoś ciepłego i krzepiącego.
Aragonte - Pon 06 Sty, 2020 22:27
Ta seksowna scenarzystka robiła nie tylko szpagaty, udzielała też Gongowej porad sercowych i potrafiła zgasić konkurentkę Cindy i szefową agencji
| Alicja napisał/a: | | Jak to dobrze, że kiedyś tam przekonaliście mnie do nich. |
Miałam wrażenie, że sama się do nich przekonałaś
Pijaniutki Baek Seung Chan i jego "kocham cię" skierowane do tego starego piosenkarza, który go schlał Koszmitek jest cudny w tej roli
BeeMeR - Pon 06 Sty, 2020 22:36
| Aragonte napisał/a: | | Ta seksowna scenarzystka robiła nie tylko szpagaty, udzielała też Gongowej porad sercowych i potrafiła zgasić konkurentkę Cindy i szefową agencji | Tak, doskonała była, wystarczyło żeby wstała - tj. WSTAŁA
Dzień sportu ogólnie był cudny
Alicja - Pon 06 Sty, 2020 22:42
Aragonte, e tam, zaczęłam bo dużo prędzej podczytywałam ten wątek i i o Bolywood. Jednak z dwóch opcji zostały kdramy. Przy dużej waszej pomocy przy wyborze dram
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 23:01
| Alicja napisał/a: | Sęk w tym, że na mojej wsi trudno o wietnamskiej udka |
Myślę, że porządny schabowy albo micha pierogów też spelnilaby zadanie Alicja podziel się czasem jakimś wrażeniem z oglądania.
Oj, ra scena z WSTAJĄCĄ scenarzystką to było coś Mała zemsta za Cindy w całej tej wstrętnej sprawie. Aragonte, a widziałaś juz pijanego kissu wycisnietego przez Koszmita na ustkach szefa? Uwielbiam postać tego cudaka i Koszmita w tej dramie po prostu uwielbiam. Ale tam cały team to była wieczna ekstaza. Kieriwniczka administracji ze Stefano, szef, który wszędzie i zawsze miał jedzenie w głowie, Gongowa, która na stówę wiedziała kto się w kim kocha, scenarzystka z nogami do nieba... A już Dzień Sportu
W Dream High jest cameo tego starszego pana, który spil Koszmita. To on zapowiadał jego pierwszy występ i wypytał go na scenie o plany matrymonialne
BeeMeR - Pon 06 Sty, 2020 23:06
| Trzykrotka napisał/a: | | W Dream High | Och, właśnie, skończyłaś to cudo?
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 23:10
Tak, referowalam nawet. Jeszcze w 2019 się uwinęłam. Bardzo zachęcam. Niby ramotka, ale dla Koszmita i IU warto to zobaczyć.
Piękne są zdjęcia z Chocolate, które Admete wrzuciła
Aragonte - Pon 06 Sty, 2020 23:11
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte, a widziałaś juz pijanego kissu wycisnietego przez Koszmita na ustkach szefa? |
Tak, przypomniałam sobie przed chwilą A jak potem jego sunbae pluł i parskał z odrazą
A pamiętasz Koszmitka odstawiającego parodię pijanych nawyków Gongowej?
Co do szefa sekcji - ważniejszą decyzją od tej o anulowaniu programu była ta, co zjedzą na obiad
Gdzie była ta "reklama" obiadowa, ktoś pamięta???
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 23:15
| Aragonte napisał/a: | A pamiętasz Koszmitka odstawiającego parodię pijanych nawyków Gongowej? |
O mamuniu
Albo ta scena kiedy pili w czwórkę i bawili się w "oczywiście," a Koszmit korzystał, żeby prawić Gongowej komplementy. I potem obie panie ubzdryngoliły się każda po swojemu
Ta drama jest przecudna, choć ją skrzywili na koniec. I tak ją kocham. I ma nawet Jang Hyuka w cameo
Aragonte - Pon 06 Sty, 2020 23:16
| Trzykrotka napisał/a: | I ma nawet Jang Hyuka w cameo |
Jang Hyuka nie pamiętam, pamiętam proto-Małpę w cameo
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 23:17
| Aragonte napisał/a: |
Gdzie była ta "reklama" obiadowa, ktoś pamięta??? |
To był odcinek o montażu. Koszmit miał zmontować trailer i ćwiczył w myślach Któryś z końcowych, kiedy żywot programu wisiał na włosku.
Trzykrotka - Pon 06 Sty, 2020 23:21
| Aragonte napisał/a: |
Jang Hyuka nie pamiętam, pamiętam proto-Małpę w cameo |
Ach, protomałpa On to miał prawie rólkę (zemsta Koszmita na LSG mi się przypomniała ). Jang Hyuk razem z aktorem z Dating Agency Cyrano grali eks chłopaków Gongowej, którzy udzielali wywiadu na temat dlaczego tak trudno było się z nią umawiać.
Alicja - Wto 07 Sty, 2020 06:38
| Cytat: |
Myślę, że porządny schabowy albo micha pierogów też spelnilaby zadanie Alicja podziel się czasem jakimś wrażeniem z oglądania |
Tak czy siak tycie gotowe
I tak mam wyrzuty sumienia, że za rzadko do was zaglądam. Nie mówiąc o innych wątkach.
Czy ktoś z was widuje Deanriellę?
Admete, oglądałaś Dr Prisoner? Jeśli nie, myślę, że mogłaby ci się spodobać. Postacie w niej są niejednoznaczne.
Admete - Wto 07 Sty, 2020 07:03
Nikt poza mną nie widuje Rielli, a ja ja widuję tylko w realu i tylko wtedy, gdy łaskawie odbierze w końcu telefon. A przepraszam - była też w Krakowie na spotkaniu. Nie ma na nią sposobu, twierdzi, że nie jest w stanie za dużo kontaktować się ze światem. Powiem jej, że pytałaś o nią. Nie oglądałam Dr Prisoner, jakoś po początkowym pozytywnym odbiorze, nie pociągnęłam dalej.
Może wklejcie jakieś scenki z Producentów.
Trzykrotka - Wto 07 Sty, 2020 13:46
| Admete napisał/a: |
Może wklejcie jakieś scenki z Producentów. |
Ciężko będzie, bo tam dowcip jest glownie językowy oraz wynikający z charakteru postaci. Koszmit to super inteligentny nerd zagubiony w świecie mediów, Gongowa przemądrzała producentka, która uważa się za ekspertkę w sprawach, o których nie ma pojęcia, jej współmieszkaniec i obiekt uczuć kompletnie nie ma wyczucia biznesowego oraz uczuciowego, za to ma dobre serce. Seksowna scenarzystka ma tępe spojrzenie i kamienną twarz, której wyraz się nie zmienia, za to dysponuje niewiarygodnie długimi nogami i wydatnym biustem - itd.
Admete - Wto 07 Sty, 2020 15:06
A rozumiem
Alicja - Wto 07 Sty, 2020 16:47
| Admete napisał/a: | | Powiem jej, że pytałaś o nią |
powiedz koniecznie i pozdrów
| Admete napisał/a: | | nie jest w stanie za dużo kontaktować się ze światem. |
nawet internetowo?
| Admete napisał/a: | | Nie oglądałam Dr Prisoner, jakoś po początkowym pozytywnym odbiorze, nie pociągnęłam dalej |
Szkoda, czuję się osamotniona w moich zachwycie dramami kryminalno-sensacyjnymi
Admete - Wto 07 Sty, 2020 17:12
| Alicja napisał/a: | | nawet internetowo? |
Twierdzi, ze ma zepsuty komputer i nie ma czasu.
| Alicja napisał/a: | | Szkoda, czuję się osamotniona w moich zachwycie dramami kryminalno-sensacyjnymi |
A dlaczego? Oglądałam The Lies Within i mi się podobało.
Admete - Wto 07 Sty, 2020 19:25
To jeszcze dodam, że drugi sezon Romantic doctor jak na razie trzyma klimat części pierwszej Teacher Kim nadal ma moc i charyzmę
|
|
|