To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Trzykrotka - Czw 20 Wrz, 2018 08:00

Owszem. I nie pierwszy raz bardzo tego żałuję :wink: Trochę wdzięku i byłby z księcia nowy Gu Jun Pyo, a tak jest przykry gburek.
Admete - Czw 20 Wrz, 2018 08:02

Chyba nie ma nadziei, żeby w Korei obsadzano role po umiejętnościach, a nie po sławie.

Cytat:
Gu Jun Pyo

Kto to?

Aragonte - Czw 20 Wrz, 2018 08:43

Admete, nie możesz go znac (chyba że z tego wątku, bo pisałyśmy o nim sporo), bo to bohater Boys Before Flowers, grał go LMH :)

Trzykrotka napisał/a:
Ach, wszystkie nauri w jednym miejscu :drink: BeeMer, wielkie dzięki - z wizją nabiera to dodatkowego waloru :serduszkate:

Ta kolekcja "nauri" to dziś moje ciacho do porannej kawy :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
No to znów będę czekać na Kima niecierpliwie. Bardzo jestem ciekawa, co z tego dialogu wyjdzie po polsku :oklaski: Ale mam w pamięci nowy jadłospis kolejowy z JI i nie mam wątpliwosci, że będzie właśnie jak u Barańczaka tłumaczącego Szekspira - może niekoniecznie słowo w słowo, za to bez objaśnień, dlaczego mamy się teraz śmiać - tylko po prostu śmiesznie i zabawnie :cheerleader2:

Ajjj, to teraz się zestresowałam :chowa sie: Ale zrobię to najlepiej, jak umiem.

I wracam do kolekcji "nauri", bo może jeszcze jakiegoś nie słyszałam :wink:

Trzykrotka - Czw 20 Wrz, 2018 09:25

Aragonte, wierzę w ciebie. Na pewno będzie świetnie :banan:

Przeczytałam sobie dziś na dramabeans zestawienie 3xBBF - czyli Hana Yori Dango po japońsku, Boys Before Flowers po koreańsku i Meteor Garden po chińsku i przypomniał mi się nasz wzorcowy chebol -palant, który przeszedł do miejskiej legendy :mrgreen: Gu Jun Pyo, almost paaaaradiseeee... Boszsz, ależ to była cudowna i surrealistyczna faza :mrgreen:

BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 09:59

Mnie się od rana śpiewa Tujhe Dekha to... - ech, DDLJ to były czasy :serduszkate:

BBF też - przepiękne fazy człowiek ma za sobą :mrgreen: :serduszkate:

Książę jest niestety zdecydowanie lepiej napisany niż zagrany - amnezja przy zostawieniu upierdliwego charakteru i wszelkich pałacowych przyzwyczajeń to przecież samograj - tj. byłby dla kogoś nieco zdolniejszego :roll: a nie tylko obnoszącego foch na ustach i przekonanie "jestem taki piękny i wspaniały". Oby teraz było lepiej, jak książę wyraźnie zacznie się starać cokolwiek plus chyba uruchomi mimikę albo przynajmniej rozluźni twarz. :trzyma_kciuki:
Oby tylko nikomu nie przyszło zrobić z panny płaksy, bo na razie postać jest super, a NJH też aktorsko niesie tą parę. Ja się zresztą bardziej spodziewam rozwoju wypadków w stylu Chun Hyang, tj. żony wiernej mężowi nawet po długim rozstaniu i wybierającej śmierć nad zostanie konkubiną wielmoży - wstęp pod to jest idealny z wielmożą już dawno zainteresowanym (btw. bardzo mi się podobał jego foch na wieść o schadzce w młynie oraz potem na ślubie. :lol: ) i wywierającym nacisk z uwięzieniem panny włącznie. Pożyjemy-zobaczymy. :mrgreen:

Wczoraj sobie nawet przypomniałam fragmenty Chun Hyang z młodziutkim Cho Seung Woo :serce: oraz jakieś wcześniejsze, z lat wczesno 1960-tych :mrgreen:

Skojarzenie z DDLJ bardzo mi się spodobało :lol: - acz na razie w tym związku to ona jest Rajem ;)

Trzykrotka - Czw 20 Wrz, 2018 10:04

BeeMeR napisał/a:

Skojarzenie z DDLJ bardzo mi się spodobało :lol: - acz na razie w tym związku to ona jest Rajem ;)

Prawda :rotfl: To ona ciągnie przez pole gorczycy spłonioną pannę - księciunia. I pogania, że ślub ma się odbyć jeszcze dziś :-D
O dziwo, na btsach, które widziałam na tumblrze, chłopak prezentował się znacznie lepiej i żywiej niż w gotowym materiale - uśmiechał się i był żwawszy. Nie wiem, kamera go paraliżuje, czy co? Przecież to człowiek mediów...

BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 10:13

Może to efekt tej konkretnej roli - jak panicz z Arang dla aktora, który w każdej innej roli był niezły albo nawet bardzo dobry. A na panicza patrzeć się nie da :zalamka:
albo tak jak Ciapowa czy Taecyeon, którzy w bts są świetni, żywi a przed kamerą sztuczni i statyczni do bólu. Bts z rolowania w macie, kręcenia scen "w młynie" widziałam, też uważam, ze wypadł lepiej. I tu malutki obrazek z bts:
https://imgur.com/rJWnzDQ

Ogromnie lubię parę małżeńską nr 2, przyjaciółkę Deak Sun z mężem uczącym księcia jak się klęka przed żoną kiedy się zrobi coś arcygłupiego :rotfl:

Trzykrotka - Czw 20 Wrz, 2018 13:12

O tak, ja też ich lubię :mrgreen: Pan jest z I'm Not a Robot i Delivery Man, pani też z Robota i AM1988.
Jakie ładne zdjęcie :serduszkate: Chłopak z EXO trzyma psinę na kolanach :serce2:

Aragonte - Czw 20 Wrz, 2018 13:13

A ja podrzucę YYS w BTS-ach w stroju Dong Mae, jak przymila się i grucha do dzieciątka z planu :lol:
http://captainchoisiwon.t...th-bae-and-baby
The cutest yakuza boss ever, że zacytuję Tumblra :serce2: :wink:

O, tu są jeszcze trochę inne ujęcia z tych BTS-ów:
http://beautyandthebigbos...kill-you-but-is

Obejrzałam fotki z Księciunia z polem gorczycy - czy to była zamierzona aluzja bollywoodzka? :lol:

Trzykrotka - Czw 20 Wrz, 2018 14:04

Aragonte napisał/a:

Obejrzałam fotki z Księciunia z polem gorczycy - czy to była zamierzona aluzja bollywoodzka? :lol:

Chyba nie... Pole było tak oszałamiające, że aż się prosiło, żeby je wykorzystać. Ale kto wie? :lol:
Aż mi się zachciało zerknąć choćby na piosenki z DDLJ.

BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 14:16

Ja właśnie od rana słucham piosenek bolly - dobrze mi się do nich pracuje :taniec: (i wspomina :serduszkate: )

Ps. Że wszystkich zwierząt jakimi obrodziło ostatnio w K sieciuniu najłatwiej było trzymać na kolanach psa - szczura i pijawki gorzej :wink:

Aragonte - Czw 20 Wrz, 2018 16:49

A ja w sumie akurat tego bollywooda oglądałam chyba tylko raz :wink: Az tak mnie nie zauroczył.

Jeszcze jedna tumblrowa próbka z "nauri" - tutaj ktoś wybrał tylko fragmenty z 3. odcinka :wink:
http://detectivetrabula.t...ing-sir-my-lord

A tu spodobało mi się skojarzenie z Bagheerą z "Księgi dżungli" :lol:
https://anditendshowyoudexpect.tumblr.com/post/177431272526/its-been-a-while-naeuri-he-says-with-a-smile-of

Alicja - Czw 20 Wrz, 2018 19:00

BeeMeR napisał/a:
a nawet po gębie dostał

Zachęciłaś mnie :mrgreen: Czy napisy na wschodzie są po polsku czy po angielsku?

Nie bijcie ale który tak właściwie jest Słoneczkiem przez duże "S" w Mr Sunshine?

Laptop jest w domu, juhhuu. Nareszcie czytam was w normalnym rozmiarze. Zamierzam zarwać pół nocy z Prezesem :rumieniec:

Admete - Czw 20 Wrz, 2018 19:14

Alicja napisał/a:
Zamierzam zarwać pół nocy z Prezesem :rumieniec:

:lol: Z Prezesem oczywiście można, a nawet trzeba ;)

BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 19:14

Trzykrotka napisał/a:
To ona ciągnie przez pole gorczycy spłonioną pannę - księciunia. I pogania, że ślub ma się odbyć jeszcze dziś
I zaczepia ;)
https://imgur.com/I8gUlf7

Admete - Czw 20 Wrz, 2018 19:19

Cytat:
Wczoraj sobie nawet przypomniałam fragmenty Chun Hyang z młodziutkim Cho Seung Woo

Niestety, żeby obejrzeć całość trzeba się logować. Aktor miał zaledwie 19 - 20 lat. Straszny szczypiorek

Admete - Czw 20 Wrz, 2018 19:27

Mnie się każe logować na YT. Ale znalazłam inny, ten się nie każe logować.
BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 19:41

Alicjo- Księciunio jest dramą ongoing, wyszły 4 odcinki z 16, napisy wrzuciłam ang ale widziałam co najmniej 1 pl, mogę dorzucić wieczorem.
Na bicie księcia po gębie nie ma się co nastawiać bo to bez przekonania i za ściemę było ;-) drama jest przyjemną bzdurką ale do końca za daleko by szczerze polecać.

Aragonte - Czw 20 Wrz, 2018 20:21

Admete napisał/a:
Alicja napisał/a:
Zamierzam zarwać pół nocy z Prezesem :rumieniec:

:lol: Z Prezesem oczywiście można, a nawet trzeba ;)

Z właściwym prezesem, oczywiście :wink:

Alicja napisał/a:
Nie bijcie ale który tak właściwie jest Słoneczkiem przez duże "S" w Mr Sunshine?

Ten, którego zdarza mi się przewijac :-P czyni Amerykanin/Koreańczyk Eugene. Główny bohater. Ale ja oglądam to dla drugiego pana na "S", czyli Samuraja (Dong Mae :serce2: ), jak łatwo zauważyc w tym wątku :wink:
A zaczęłaś oglądac, Alicjo, czy tylko tak podpytujesz z ciekawości?

Ja sobie włączyłam 12. odcinek Mr Sunshine po małej przerwie i może wreszcie go dzisiaj uczciwie dokończę (bo sceny z DM widziałam już na pewno :wink: ).

BeeMeR - Czw 20 Wrz, 2018 21:52

New Trial

Film na faktach, opowiada o mężczyźnie wrobionym w morderstwo (świetny Kang Ha Neul :oklaski: ), który odsiedział ponad 10 lat z zasądzonych 15 a w dodatku ubezpieczalnia domagała się od niego spłaty astronomicznej kwoty w ramach odszkodowania wypłaconego rodzinie denata.

Adwokata próbującego zacząć proces od nowa i oczyścić skazanego i zaszczutego gościa z zarzucanych mu czynów i wiszącej nad nim finansowej katastrofy gra Jung Woo.

panowie stworzyli udany duet.

Jest też kilka innych znanych twarzy

Film jest przykry (jak dla mnie bardziej niż Red Family, bo znacznie bardziej prawdopodobny, ale niezły.

Admete - Pią 21 Wrz, 2018 06:22

BeeMeR napisał/a:
ew Trial

Oglądałam jakiś czas temu. Też mi się podobał.

Trzykrotka - Pią 21 Wrz, 2018 08:53

Kang ha Neul :serce2: Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej mu do wyjścia z wojska. Nakręcił jakiś film z PSJ, mam nadzieję, że będzie do zdobycia.

Aragonte :kwiatek: Post z żalami na db przepadł gdzieś w odmętach tumblra; grzebałam wczoraj i nie dogrzebałam się do niego, sorki. Mam za to coś zabawnego - zdjęcia z fajnymi cytatami :mrgreen:
http://captainchoisiwon.t...ext-meme-series

BeeMeR - Pią 21 Wrz, 2018 09:42

Ja jestem nim zachwycona (KHN) grą i głosem, pięknym i czystym :serduszkate:
Wrzucałam przykłady na bazie Cest si Bon :serce:

Aragonte - Pią 21 Wrz, 2018 10:24

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte :kwiatek: Post z żalami na db przepadł gdzieś w odmętach tumblra; grzebałam wczoraj i nie dogrzebałam się do niego, sorki. Mam za to coś zabawnego - zdjęcia z fajnymi cytatami :mrgreen:
http://captainchoisiwon.t...ext-meme-series

Znam je, oczywiście :lol:

Poranne gifki (nie ma to jak zgryźliwy tekst Dong Mae do kawy...) i znikam.

Trzykrotka - Pią 21 Wrz, 2018 11:25

:mrgreen: Mnie niezmiernie bawił motyw prawie codziennego przeszukiwania pokoju Eugene w hotelu Glory. Jak nie japońscy zakapiorzy to złodzieje, jak nie złodzieje to Ae Sin, czyli "przyjaciel z Ameryki." Albo choćby sam Dong Mae z Jaśkiem :-D Musiał się chłop bardzo pilnować, żeby nie zostawiać bielizny i brudnych skarpetek na wierzchu.