Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Aragonte - Pon 11 Wrz, 2017 00:30
| Agn napisał/a: | *chichocze* Eun Oh był czasem naprawdę... |
A my z Trzykrotką chichrałyśmy się w PW z kpinek Arang na temat mamisynka
Arang: Ha, wystarczy tylko na ciebie spojrzeć, masz to wypisane na twarzy. "Zgubiłem mamę"...
Nic dziwnego, że się wkurzył
A początkowo byłam bardziej złośliwa i miałam w głowie tekst "chcę do mamusi"
| Agn napisał/a: | Prawda?! Zwłaszcza że drama była bardzo uważająca jeśli chodzi o oglądające dramę panie - kiedy więc Arang przypatruje się "śpiącemu" Eun Oh, kamera też się dłuuugo wpatruje w jego rysy twarzy na pełnym zbliżeniu. |
Ja się wtedy też nieco zawieszałam, co tu kryc Jaki on jest tu cudny...
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 06:50
| Cytat: | Jaki ten Shi Mok ma piękny uśmiech |
Zgadza się, najładniejszy Wrzuciłaś już te napisy do Arang na Wschód?
Aragonte - Pon 11 Wrz, 2017 08:03
Jeszcze nie, najpierw dojdzie tam parę poprawek Trzykrotki i Agn. Przede wszystkim czasówkę musiały skorygowac, bo się rozjechała po moich zmianach Ale niedługo tam będą.
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 09:24
Mam jeszcze pół odcinka do przejrzenia, wieczorem skończę.
Aragonte - Pon 11 Wrz, 2017 11:33
A może Trzykrotka podeśle ci swoją wersję ze skorygowaną czasówką? Może łatwiej będzie ci na niej pracowac
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 11:41
Jest to jakaś myśl. Choć z drugiej strony - to tylko pół odcinka. Chyba dam radę. Trzykrotko? Wypowiedz się.
Trzykrotka - Pon 11 Wrz, 2017 12:59
Bardzo chętnie podeślę Skoryguję tylko sam początek i wyślę po południu.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 16:00
Zapowiedź tej dramy z Brzydactwem - pisze pani od Pinokia, ale obsada mi się nie podoba:
https://www.youtube.com/watch?v=NxVsytgU36M
Za ładne wszytko Za bardzo melo
Króciutki zwiastun dramy Siwona -
https://www.youtube.com/watch?v=iZGX4c0j0xY
Trzykrotka - Pon 11 Wrz, 2017 16:14
A za króciutkim zwiastunem - FV z She Was Pretty
Powiem prawdę, że pokładam nadzieję w pani od Pinokia i I Hear Your Voice, oraz Page Turnera, że napisze chwytający za serce scenariusz, bo mnie też ani do Suzy ani do Brzydactwa nie ciągnie, a dramę chciałabym jednak obejrzeć. Lubię tę scenarzystkę.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 16:22
Dlatego tez sprawdzę, choć ta aktorka mi się straszliwie nie podoba, a co do Brzydactwa - zdaje mi się, że od czasów W, to mu się wydaje, że najśliczniejszy na całej Ziemi i nie musi grać Poza tym, nie pasuje mi na prokuratora - w todze wygląda dziwnie To skaza po SF. Kang Sora za to super, takie aktorki to lubię.
Trzykrotka - Pon 11 Wrz, 2017 20:13
| Admete napisał/a: | a co do Brzydactwa - zdaje mi się, że od czasów W, to mu się wydaje, że najśliczniejszy na całej Ziemi i nie musi grać |
Nic dodać, nic ująć Może dlatego nie przepadam za nim, że zawsze wydawał mi się pełen wielgaśnego samozadowolenia. Nie aż tak, jak Tom Cruise, ale jednak. Suzy tez talentem aktorskim dotąd nie grzeszyła, ale może się to zmieni. Nie wiem jak wy, ale ja byłam miło zaskoczona rolą PSH w Pinokiu. Ze standardowej miłej, ale nudnawej dziewczyny z sąsiedztwa zmieniła się w aktorkę, która coś robi ze swoją rolą. Może i z Suzy reżyser coś wykrzesze.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 20:34
Miejmy taka nadzieję, bo inaczej będzie kiepsko.
Aragonte - Pon 11 Wrz, 2017 21:50
Melduję, że zaczęłam tłumaczyc drugi odcinek Arang, na razie mam dopiero pierwszą scenę. Nie sądzę, żeby mi szło jakoś bardzo szybko, bo trzeba normalnie chodzic do pracy, ale powoli będę przekładac.
Aha - od czasówki trzymam się z daleka, nawet jeśli mam wrażenie, że coś się rozjeżdża i mnie łapki świerzbią W sumie to czasem jest tak, że coś sie rozjeżdża, ale wystarczy "przeładowac napisy" (włączyc drugie, potem te same, taki restart) i zaczyna wyglądac to ok.
Sprawdziłam właśnie sobie początek napisów do 2. odcinka w wersji HD - wszystkie rzęsy Satto można policzyc
Trzykrotka - Pon 11 Wrz, 2017 22:57
Masz wersję HD? Oj-oj! Masz? Bo mnie właśnie okrutnie męczy niemożność policzenia tych włosków w rzęsach i w ogóle....
Wierzę w ciebie - nie musi przecież być rychliwie, byle było tak ładnie jak dotąd
Oglądam SF - aj, podoba mi się! Zdam relację. Jestem w połowie 3 odcinka.
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 23:11
Nie dla mnie. Jeszcze Brzydactwo przebrało się za prokuratora i wygląda jak szczeniak.
Już jest?! Och, to pewnie jakoś niedługo... Pracuś z tego Siwona, to lubimy! Kang So Ra jest dla mnie także porządnym wabikiem.
| Aragonte napisał/a: | | Sprawdziłam właśnie sobie początek napisów do 2. odcinka w wersji HD - wszystkie rzęsy Satto można policzyc |
*strzyże uszami* Tak? Wersja HD? Mów dalej!
| Trzykrotka napisał/a: | | Bo mnie właśnie okrutnie męczy niemożność policzenia tych włosków w rzęsach i w ogóle.... |
Taaaaak też mam ten problem!
Aragonte, pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.
Aragonte - Pon 11 Wrz, 2017 23:12
Trzykrotko, napisz coś więcej o wrażeniach z SF
Na Wschodzie są poprawione napisy do 8 odcinków, jakby co.
| Trzykrotka napisał/a: | | Masz wersję HD? Oj-oj! Masz? Bo mnie właśnie okrutnie męczy niemożność policzenia tych włosków w rzęsach i w ogóle.... |
Jeszcze nie mam, ale się robi Na razie mam 2. odcinek (więc mogłam sobie do woli liczyc te rzęsy Satto ), a Admete pierwszy. Będziemy ciężko pracowac Ale trochę czasu to zajmie.
A nad tłumaczeniem pracuję, mam niecałe 10 minut, Eun Oh właśnie obwieścił, że zamierza wystąpic jako Satto
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 23:49
| Aragonte napisał/a: | | więc mogłam sobie do woli liczyc te rzęsy Satto |
*kiśnie z zazdrości*
Skąd errrrr zdobywacie?
Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 00:02
Agn, masz PW
Miałam od godziny spac, a zamiast tego szukam malowniczych i soczystych określeń na trzech pewnych starców, które miał miotac w nich wkurzony Dol Sae I prawdę mówiąc trochę tu odchodzę od angielskiej wersji, bo polski język daje taaaakie możliwości
Agn - Wto 12 Wrz, 2017 00:05
Ależ Aragonte, czyń tak, by napisy były "jędrne". Też tak robię, żeby np. wiecznie kogoś nie wyzywać od dupków. Albo jak mi Junki w CM kogoś opierdziela, to żeby nie opierdzielał literacko pięknie z podmiotem, orzeczeniem dopełnieniem i kwieciście, tylko obiecywał, że zrobi komuś z tyłka jesień średniowiecza.
Jak dotąd nikt nie narzekał na takie zabiegi.
Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 00:16
Dobra, to popłynę trochę tu i ówdzie
11 minut zrobione, idę pod prysznic i spac.
Admete - Wto 12 Wrz, 2017 06:52
| Trzykrotka napisał/a: | | Oglądam SF - aj, podoba mi się! Zdam relację. Jestem w połowie 3 odcinka. |
Zdawaj - to sobie podyskutujemy. Możesz dawać w spoilery, bo może jeszcze się ktoś kiedyś skusi.
| Aragonte napisał/a: | | Będziemy ciężko pracowac Ale trochę czasu to zajmie. |
Tak jest - będziemy się dzielić i ciężko pracować. Wiecie, że ja lubię jakość w każdym względzie
| Agn napisał/a: | Jeszcze Brzydactwo przebrało się za prokuratora i wygląda jak szczeniak.
|
Prawda? Coś okropnego, ale może nie będzie zbyt wiele razy na sali rozpraw.
Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 09:47
Będziemy czekać na satto ile trzeba będzie
Moje wczorajsze wrażenia z SF są bardzo pozytywne i głównie technicznie będę się na razie zachwycać, bo jak wiecie, temat na pół polityczny na pół kryminalny nie jest w tej chwili w strefie moich głównych zainteresowań. Oczywiście - nie jest zły, ani wydumany. To dość przerażające, że prokuraturę pokazują w dramach najczęściej jako albo niekompetentną, albo skorumpowaną, to tak swoją drogą. Smutne, że drama inspirowana była faktami, bo te fakty są okropne.
Ale oglądając skupiłam się głównie na technice pokazywania tej opowieści, a ona jest bardzo dobra. Tempo mi się podoba, niespieszne, ale nieubłagane, że tak to ujmę. Może wydarzenia nie galopują jak konie po stepie, ale za to są ze wszystkich stron uważnie rozważone, przemyślane, ustawione we właściwych miejscach tak, żeby rozwiązanie sprawy morderstwa ułożyło się jak wielokawałkowe puzzle, a nie było kwestią przypadku i że kogoś nagle oświeciło, kto zabił. Dochodzenie do prawdy pokazane jest bardzo frapująco: robota myślowa Shi Moka (fajnie pokazane jest to, jak dedukuje, dopasowuje w myślach) i fizyczne działania w terenie porucznik Han uzupełniają się idealnie. Oboje - i CSW i Bae Doo Na świetnie grają Już wiele policjantek oglądałam w koreańskiej tv, ale ta podoba mi się chyba najbardziej.
Najlepsze jest to, jak dobrą metodę na zagranie Shi Moka na CSW. Człowiek nieprzeciętnie inteligentny, świetny w swojej robocie, a jednocześnie - po lobotomii, z ograniczoną zdolnością odczuwania emocji - to jest trudna sprawa do zagrania, bo granica jest cienkawa. Trzeba zrobić to tak, żeby i pozostało wrażenie dziwności i obcości (jak SM kiedy w pół zdania odchodzi od rozmówcy, odjeżdża mu sprzed nosa, czy zamyka drzwi), a jednocześnie tak, żeby nie wyszedł z tego jakiś robot z nieruchomą twarzą. Tutaj jest to zagrane dokładanie pośrodku Przy czym co jest tez dobre: SM, mimo swoich empatycznych braków, porusza się w mętnej wodzie matactw swoich sunbae jak ryba w wodzie. Bałam się, że będzie jak nieświadome dziecko we mgle, ale nie - on zawsze wie, na jakim jest etapie i przewiduje kilka kroków naprzód.
Drugi plan aktorski też mi się podoba: i młoda pani prokurator, która tak niefortunnie rozpoczęła karierę i oślizły prokurator Seo, dawny rycerz bez skazy z CH (ależ juha przystojny się zrobił ) i wiceszef wydziału. Wszystko świetnie. Bardzo dobrze mi się ogląda, choć wczoraj zasnęłam przy 3 odcinku. Nie z nudów jednak, tylko z niewyspania.
Aragonte - Wto 12 Wrz, 2017 09:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Będziemy czekać na satto ile trzeba będzie |
No, 9 odcinków już i tak jest
Trzykrotko, czy wrzucisz na Wschód wersję po poprawkach tego 1. odcinka Arang, czy chcesz jeszcze przesłac do mnie? A może Agn miała jakieś sugestie?
Edit: Agn podesłała mi właśnie swoje poprawki, więc jeśli dostanę wersję ze skorygowaną czasówką, to naniosę wszystko i wrzucę, gdzie trzeba
Admete - Wto 12 Wrz, 2017 10:16
| Trzykrotka napisał/a: | | oże wydarzenia nie galopują jak konie po stepie, ale za to są ze wszystkich stron uważnie rozważone, przemyślane, ustawione we właściwych miejscach tak, żeby rozwiązanie sprawy morderstwa ułożyło się jak wielokawałkowe puzzle, a nie było kwestią przypadku i że kogoś nagle oświeciło, kto zabił. |
To już świetna robota pani scenarzystki, czekam z niecierpliwością, co wymyśli w sprawie tej zapowiadanej dramy medycznej. Trzeba też dodać, że tam nie ma scen - wypełniaczy. Wszytko ma swoje znaczenie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Już wiele policjantek oglądałam w koreańskiej tv, ale ta podoba mi się chyba najbardziej. |
Ta postać to serce serialu, ona ma niezachwiany kompas moralny i jest empatyczna, ale nie jest ani nudna ani zasadnicza czy naiwna. Bardzo naturalna, idealne dopełnienie rozumowego Shi Moka.
| Trzykrotka napisał/a: | | Najlepsze jest to, jak dobrą metodę na zagranie Shi Moka na CSW. |
Ja też podziwiam, te drobne zmiany na twarzy, zmiana spojrzenia. On rzeczywiście pokazuje, że jego bohater myśli. Czasami to aż mam wrażenie, że widzę te trybiki, co trybią w głowie No i też ładnie pokazuje samotność bohatera. Jest jaki jest, a w koreańskim społeczeństwie nie ma miejsca na innych. Do czasu spotkania z Yeo Jin chyba nikt nie zadaje sobie trudu, by się choć chwilę zastanowić, dlaczego SM zachowuje się w ten sposób. Jak dojdziesz trochę dalej, to zobaczysz, że Shi Mok świetnie zdaje sobie sprawę z tego, co stracił - "To odeszło razem ze wszystkim innym". Od początku mówiłam, jakie to szczęście, ze akurat ChSW go zagrał. Mniej sprawy aktor dałby nam robota z kamienną twarzą.
Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 10:29
Aragonte - pw
Myślałam przy oakzji SF o roli Jang Hyuka w Beautiful Mind. Wydaje mi się, że i on dobrze sobie radził z podobną postacią. Tyle, że on bardziej - jako lekarz - musiał pojąć emocje ludzie, stąd miał tę przewodniczkę po nich, też policjantkę
|
|
|