Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 17:40
| Admete napisał/a: | | Nasz Desperado cudownie zdesperowany i romantyczny. |
Mhrrrrr
Strasznie mi sie podobało, jak zagrał w scenie w jaskini
| Admete napisał/a: | | Bardzo dobrze mi się ich wszystkich ogląda - nikt z głównych nie zawodzi aktorsko. |
Też tak uważam - acz za Książątkiem-Smoczątkiem nie przepadam, to przyznaję, że aktor gra dobrze, a postać jest interesująca.
I faktycznie przydaje się taki Moo Hyul jako pogodny kontrapunkt dla Dang Sae.
Admete - Czw 05 Lis, 2015 17:52
Na razie chodzi mu głównie o to, by uzyskać jakąś pozycję A w odcinku 10 uśmiałam się z niego znowu. Scena z mierzeniem butów - to jest to! Chyba pierwszy raz odbyło się mierzenie butów i pierwsza para, którą Książę wybrał była za mała. Co prawda panna je porwała i w końcu nie wiem czy naprawdę była za mała czy po prostu brudne skarpetki się nie mieściły w bucie
Scena w jaskini ma moc, oj ma. I Ddang Sae potem śpiewa swoją kołysankę Przemowa Sambonga - wow - KMM jak żywcem wyjęty z jakieś szekspirowskiego dramatu. Ten monolog o trudnych czasach, o ofiarach, wojownikach i tych, którzy złe czasy wykorzystują do swoich celów. Nieźle to wymyślili - JDJ nie może teraz zaufać Bang Wanowi. Nigdy nie wybierze go na władcę. U źródeł Joseonu też tkwi zdrada.
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 21:02
U źródeł Joseonu ze Smoków, uściślijmy - tę pieczęć przystawił tatuś książątka, założyciel dynastii, czytałam na Soompi. Twórcy dramy zmienili to, pewnie po to, żeby było bardziej dramatycznie.
I masz rację, KMM świetnie by się nadawał na jakąś postać szekspirowską - na Makbeta go a Byun Yo Hana - na Hamleta aczkolwiek w sumie to ja za Hamletem nie przepadam, hmmm... O, już wiem - Byun Yo Han na Benedicta z Wiele hałasu o nic
Rozumiem, że kołysanka Dang Sae ci się podoba, Admete?
A ja chyba odłożę Smoki na dzień czy dwa, żeby się wyspać i ochłonąć - w związku z czym znowu włączyłam Wiedźmę i szczerzę się na widok Szpinaka i przede wszystkim Mordercy Puszystych Króliczków. Jakie on miał ładne wejście, kiedy ratował wiedźmę z opresji
Trzykrotko, co do napisów z Baki - jakichś poprawek na pewno by wymagały, bo przyuważyłam, że pojawia się np. hasło "Spleśniały Szpinak". Najgorsze jednak mi się nie wydawały, są po polsku (piszę o tych, które widziałam, bo nie wszystkie chciały mnie słuchać i posługiwałam się głównie angielskimi).
Admete - Czw 05 Lis, 2015 21:07
| Aragonte napisał/a: | | U źródeł Joseonu ze Smoków, uściślijmy - tę pieczęć przystawił tatuś książątka, założyciel dynastii, czytałam na Soompi. Twórcy dramy zmienili to, pewnie po to, żeby było bardziej dramatycznie. |
Wiem o tym, rozpatruję rzeczywistość serialową. Ja mam teraz w kolejce Bubblegum, Awl i DDay. Ale to na weekend.
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 21:08
No to w serialowej wszystko się zgadza. I na razie jestem zdania, że scenarzyści odwalili kawał dobrej roboty. Skonstruowanie tylu ciekawych postaci nie jest łatwe, a poprowadzenie fabuły tym bardziej. Na razie mam wrażenie, że drama jest lepiej pomyślana niż np. Wojownik Baek Dong Soo.
Niech tylko nie próbują przedłużać Smoków, jak Empress Ki
edit: o, widzę, że jest już ładne streszczenie 5. odcinka z Smoków, z gifami.
http://mslee1107wandering...-dragons_4.html
To teraz czekam niecierpliwie na szóstkę, bo marzy mi się parę gifów z walki Dang Sae
BeeMeR - Czw 05 Lis, 2015 22:31
| Aragonte napisał/a: | | drama jest lepiej pomyślana niż np. Wojownik Baek Dong Soo. | Och, na pewno
Aaa, jaka ładna scena spotkanie po latach Mistrza Miecza (co to jeździ na koniopodobnej maszynie ) z panną.
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 22:53
Oj tam, w jednej scenie jeździł na czymś koniopodobnym, biedaczek, nie czepiajmy się
Jak ładnie wyglądasz, BeeMeR
Trzykrotka - Pią 06 Lis, 2015 00:07
Jeśli będą go częściej brać do seguków, to się chłopak nauczy porządnie jeździć A życzę mu tego, bo widać, jak kwitnie w tej dramie Muszę namówić Gosię na oglądanie. Przy Hwajung powiedziała, że nie zniesie takiej dawki szarpaniny emocjonalnej, ale Smoki powinny ją zachwycić.
Pamiętacie, a propos jazdy konnej, tę absolutnie piękną scenę z Empress Ki, z samego początku, kiedy Ji Won z Chang Wookiem ścigają się konno galopując morskim brzegiem, w płytkiej wodzie?
Dzięki za relację z Heliosa, BeeMer Siwon jak żywcem z Atheny wzięty. I zgrabny jak dzieło sztuki, ale to już oczywistość.
Jak ja nie lubię praktyk viki! Znowu wciskają napisy do wczorajszego odcinka SWP z dopiskiem 97%
Agn - Pią 06 Lis, 2015 00:10
Aż mi tak głupio się wam ładować w radosną dyskusję. Nie mam jak komentować, bo na razie dramy nie oglądam.
Ale mdleję sobie radośnie - pojawiły się 2 nowe fotki z tego chińskiego filmu Junkiego, co to go ani widu, ani słychu. Nawet pół trailera nie ma, grrr...
Dorzucam jeszcze do kolekcji z poprzedniego rzutu...
I zmykam sobie.
Anaru - Pią 06 Lis, 2015 00:31
To ja tylko zamelduję, że skończyłam Two Weeks, ale jakieś parę słów jutro bo chwilowo śpiącam.
Trzykrotka - Pią 06 Lis, 2015 01:26
Ty weź Agn nie zmykaj, bo się będę czuła wyobcowana
Anaru, dawaj, dawaj wrażenia (jak się wyśpisz)
Jun Ki cudo jak zawsze... chyba zaczniemy pisać o jego aparycji dopiero, jak mu jakiś pryszcz wyskoczy, czy coś. Bo na razie to aż nudne, taki on piekny. Tylko te filmy
Samo ZUo, powiem wam, tyle się trzeba naczekać.
Jestem zasmarkana od płaczu, głowa mi łupie i w ogóle - a wszystko przez Siwona. Podejrzewam, że 15 odcinkiem SWP pożegnał się już definitywnie z Jacksonem i dramą, sądząc po tym, jak wyglądał w ostatniej scenie. Wojsko wyziera już zza pleców bardzo wyraźnie. Bardzo ładnie to wszystko poprowadzili, bardzo lekko, w stylu szalonego redaktora Kima, ale pożegnanie było totalne, a Trzykrotce chusteczek zabrakło
Najpierw znika bardzo atrakcyjny zarost, czemu przyglądamy się z bardzo bliska

... i pojawia się ten pan

Naczelny także wygląda atrakcyjnie

I mamy dokładny widok jego strzyżenia

Zauważcie grubość MOST - ja cie..... Ogniem i mieczem, czy co?
Przez Skype'a poznajemy rodziców Shin Hyuka, tych, z którymi rozmawia po angielsku

I ewidentnie opowiada nam swoją historię

To już ostatnie pożegnania

Trzykrotka - Pią 06 Lis, 2015 01:47
Jeszcze tylko kot, z którym Nefryt prezentuje się po prostu niebiańsko
http://www.dramabeans.com...-imaginary-cat/
BeeMeR - Pią 06 Lis, 2015 06:59
| Aragonte napisał/a: | Oj tam, w jednej scenie jeździł na czymś koniopodobnym, biedaczek, nie czepiajmy się | AQ czy ja się tego czepiam? Albo dublerki panny w scenie jazdy konno? Nawet wolę, by drama dbała o aktorów - jeśli nie są dostatecznie obeznani z końmi to lepiej niech na nich nie jeżdżą - najwyżej się malowniczo prezentują na postojach
| Trzykrotka napisał/a: | | Pamiętacie, a propos jazdy konnej, tę absolutnie piękną scenę z Empress Ki, z samego początku, kiedy Ji Won z Chang Wookiem ścigają się konno galopując morskim brzegiem, w płytkiej wodzie? | Nawet ostatnio linkowałam filmik z jej udziałem
| Trzykrotka napisał/a: | | Siwon jak żywcem z Atheny wzięty. I zgrabny jak dzieło sztuki, ale to już oczywistość. | Tylko nie smęci tak przed komputerem jak tam, a działa w terenie z też ciekawym partnerem.
| Trzykrotka napisał/a: | No i najlepszy lip service w wykonaniu Naczelnego | Tylko czemu u niej zero reakcji? w sensie przytulenia, objęcia? Może to tylko na zdjęciu tak wyszło.
Aniu, też czekam na garść wrażeń z TW
Sama o Smokach napiszę później.
Agn - Pią 06 Lis, 2015 10:29
| Anaru napisał/a: | | To ja tylko zamelduję, że skończyłam Two Weeks, ale jakieś parę słów jutro bo chwilowo śpiącam. |
Aaaaaaaaaaaaaaa!!! Czekam! Czekam na wrażenia!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | Ty weź Agn nie zmykaj, bo się będę czuła wyobcowana |
Ale ja tylko do łóżeczka zmyknęłam. I dobrze się to dla mnie skończyło. Pięknooki znalazł wolną chwilę, by mi się przyśnić. Wprawdzie był zajęty bieganiem za jakimś facetem, ale nie narzekam.
| Trzykrotka napisał/a: | Tylko te filmy
Samo ZUo, powiem wam, tyle się trzeba naczekać. |
Na RE6 pewnie się szybciej doczekamy niż na ten chiński film-widmo. A strasznie bym go chciała zobaczyć. Ech...
| Trzykrotka napisał/a: | | Jestem zasmarkana od płaczu, głowa mi łupie i w ogóle - a wszystko przez Siwona. Podejrzewam, że 15 odcinkiem SWP pożegnał się już definitywnie z Jacksonem i dramą, sądząc po tym, jak wyglądał w ostatniej scenie. Wojsko wyziera już zza pleców bardzo wyraźnie. Bardzo ładnie to wszystko poprowadzili, bardzo lekko, w stylu szalonego redaktora Kima, ale pożegnanie było totalne, a Trzykrotce chusteczek zabrakło |
Biedniusia... No niestety, dzień, w którym Siwon opitoli głowę (założę się, że będzie wyglądał bosko!) i pójdzie w sołdaty zbliża się wielkimi krokami. Ech...
| Trzykrotka napisał/a: | | Ogniem i mieczem, czy co? |
Nie wiem, czy OiM - ja się wgapiam w Siwona.
| Trzykrotka napisał/a: | | To już ostatnie pożegnania |
Buuuu... nawet mnie się smutno zrobiło.
Aaaawwwww!!! Jak się nad nim pochyla, jak go myzia i smyra, aaaaaaaa!!! Kiedy ta drama? Muszę zobaczyć tego kiciusia.
A, no tak, 24 listopada się zaczyna. To już niedługo.
| BeeMeR napisał/a: | | Tylko nie smęci tak przed komputerem jak tam, a działa w terenie z też ciekawym partnerem. |
Przepraszam, on w Athenie wcale nie smęcił. Tylko gupki od dramy nie obsadzili go w roli głównej.
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 16:59
Na pewno obejrzę
Agn, zazdroszczę snów z Junkim w roli głównej - mnie się chyba nic nie śniło, w dodatku komórka mi się rozładowała, nie obudził mnie zatem mruczący kołysankę mistrz miecza (a tak na to liczyłam, buuu), no i spóźniłam się do pracy.
BTW moja podświadomość nieźle działa, bo kiedy zajrzałam do szuflady z perfumami, ręka mi się wyciągnęła do dawno nie używanego zapachu (długi czas ulubionego) pana Cartiera, o tego:
A jego nazwa - Le Baisier du Dragon - znaczy ni mniej, ni więcej, jak "pocałunek smoka"
Wrzucę zdjęcia z uroczym Smoczusiem Mo-Hyulem i paroma innymi osobami z obsady:
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xpa1/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/10598263_103756023322950_1563968166_n.jpg
BeeMeR - Pią 06 Lis, 2015 19:15
| Agn napisał/a: | Przepraszam, on w Athenie wcale nie smęcił. Tylko gupki od dramy nie obsadzili go w roli głównej. | kiedy w pierwszej części głównie siedział przy kompie i cośtam dopowiadał, dopiero potem pozwolili mu się wykazać, że tak przypomnę:
https://www.youtube.com/watch?v=Bqpe5BcrY7g
W Heliosie od razu ma co grać i wygląda zawałogennie- bardzo ciekawy jest też jego partner. Ja bym rzekła, że dla Trzykrotek must see, acz nie zdziwiłabym się, gdybyś przewijała sceny bez Siwona
Jak dziś oglądałam SWP 14, to też tak wzdychałam, jaki to on ładny jakie to niesprawiedliwe, że są tak ładni i zdolni ludzie na tym świecie - i że gdybyśmy oglądały SWP razem z Trzykrotką np. przy jakiejś nalewce wiśniowej to byśmy się sfazowały na amen Może na Dragonie Jackie Chanowym się uda
Odcinek ani trochę nie odkrywczy ani zaskakujący, jako że przewidziałam ciąg zdarzeń a zwłaszcza obie niespodzianki - prezesowicza i TEN (TEGO? ) - jestem kontenta że nic nie nawywijali innego, tak miało być TEN to nie mógł by nikt inny, mowy nie ma. Wiedziałam, że ich przetrzyma do złożenia numeru zanim się zgodzi na wywiad, coby go dołączyć w ostatniej chwili
Wzdech
Tak, to jest ten etap: "jak on ładnie ujeżdża trąbę"
A przy tej scenie zeszłam
Kącik Naczelnego:
Bardzo mi się podobała ich koszykówka (i stanęła mi przed oczyma podobna koszykówka z Wyboru Mirae ) i całusy - w czółko i policzek - oba bardziej naturalne i radosne niż poprzedni kissu.
I kissu pary trzecioplanowej:
I pytanie odcinka
BeeMeR - Pią 06 Lis, 2015 19:25
Smoki 09
Jak ta drama jest wizualnie śliczna Zachwyconam
Kapelutki faktycznie plecione a nie z tworzyw sztucznych co to udają końskie włosie
Plenery piękne, a zieleni dużo - tak jak kocham
A tu subiektywnie najlepsza scena odcinka (wiele było dobrych, ale ta najbardziej nacechowana emocjonalnie i pięknie zagrana
Całość zgrabnie spleciona, podoba mi się, a nawet chyba zachwyconam, bo już mnie ministrowie nie drażnią i nawet ich nie przewijam - ważne głosowanie się odbyło
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 19:33
Widzę, że Dang Sae z mieczem i a la Zorro się załapał do linii fotek z najlepszej sceny odcinka, choć to już inna scena była - w związku z czym mój komp właśnie zyskał nową tapetkę i ktoś z niej łypie na mnie groźnie
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 20:06
| BeeMeR napisał/a: | Wzdech
Tak, to jest ten etap: "jak on ładnie ujeżdża trąbę" |
No dobra, przebiłaś mnie
Muszę bardziej się postarać
BeeMeR - Pią 06 Lis, 2015 20:22
| Aragonte napisał/a: | | Dang Sae z mieczem i a la Zorro się załapał do linii fotek z najlepszej sceny odcinka, choć to już inna scena była | Wiem, ale co go (Zorro) miałam samego zostawiać jak palec - dokleiłam, bo ta sama postać, też niezła scena i ładna walka.
Admete - Pią 06 Lis, 2015 20:26
Może ktoś chce?
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 20:30
To z Soompi? Porwę w domu, dopiero wychodzę z pracy.
Admete - Pią 06 Lis, 2015 20:31
Przerobiłam na avek.
Agn - Pią 06 Lis, 2015 23:08
| Aragonte napisał/a: | BTW moja podświadomość nieźle działa, bo kiedy zajrzałam do szuflady z perfumami, ręka mi się wyciągnęła do dawno nie używanego zapachu (długi czas ulubionego) pana Cartiera, o tego:
A jego nazwa - Le Baisier du Dragon - znaczy ni mniej, ni więcej, jak "pocałunek smoka" |
Kurczę, ty to choć profilaktycznie miałaś taki zapach do wyciągania poń łapki... jak to pachnie?
Siedział bez większego sensu przy kompie - zgoda. Ale nie smęcił.
| BeeMeR napisał/a: | | Może na Dragonie Jackie Chanowym się uda |
Bierzecie do kina nalewkę? Wszetecznice!
| BeeMeR napisał/a: | | Tak, to jest ten etap: "jak on ładnie ujeżdża trąbę" |
*Agn niniejszym ryknęła śmiechem, opluwając ekran grzanym winem*
(Nie powinnam pić. Ale Kasia częstowała. A ja podmarzłam trochę w drodze do domu. Ech...)
| BeeMeR napisał/a: | | A przy tej scenie zeszłam |
Ale co... i dlaczego on wyczynia?
| BeeMeR napisał/a: | | Całość zgrabnie spleciona, podoba mi się, a nawet chyba zachwyconam, bo już mnie ministrowie nie drażnią i nawet ich nie przewijam - ważne głosowanie się odbyło |
*Agn z zachwytem czyta wrażenia, ogląda obrazki i czuje się kuszona na smoczą stronę mocy*
| Aragonte napisał/a: | | mój komp właśnie zyskał nową tapetkę i ktoś z niej łypie na mnie groźnie |
Ja się przyznam, że u mnie niezmiennie tkwi Iljimae. Tak cudne jest to zdjęcie, że nie mogę sobie tapety zmienić.
| Aragonte napisał/a: | | Muszę bardziej się postarać |
*Agn na wszelki wypadek odstawia wszelką spożywkę* Grozi mi udławienie...
A Wilczka chcecie? Nim ktoś zaprotestuje...
Niezmiernie żałuję, że w ramach działań marketingowych nie mam należytych capsów z walki - niestety, ten sam techniczny problem co zwykle. Junki za szybko się porusza.
Portret Soo Hyuna w wykonaniu Ji Woo.
To mnie rozbraja - w iluśtam dramach to już widziałam. Jak się wyzwolić z więzów? O ile masz oczy z tyłu głowy, to powodzenia...
Amnezja? Aj tam, ale samochód nadal umiesz prowadzić, wiesz, co znaczą znaki drogowe i w ogóle.
Oczywiście całkowicie przypadkowe ujęcie...
Na co wpływa "zeźlenie"? Na ogólny imidż. I teraz dopiero Junki jest zawałogenny...
I tak - teraz nastały czasy Kaya. O rrrranyyyy...
I oczywiście...
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 23:27
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | BTW moja podświadomość nieźle działa, bo kiedy zajrzałam do szuflady z perfumami, ręka mi się wyciągnęła do dawno nie używanego zapachu (długi czas ulubionego) pana Cartiera, o tego:
A jego nazwa - Le Baisier du Dragon - znaczy ni mniej, ni więcej, jak "pocałunek smoka" |
Kurczę, ty to choć profilaktycznie miałaś taki zapach do wyciągania poń łapki... jak to pachnie? |
Będę leniwcem i odeślę cię do blogu Sabbath, mojej znajomej z Wizażu, która znacznie lepiej opisuje zapachy niż ja:
http://www.sabbathofsense...-o-smokach.html
Ja napiszę tylko tyle, że obwąchiwałam się dzisiaj z podziwem i wiem, że jeszcze trochę Smoczym Pocałunkiem (w wersji EDP) pachnę.
Jednak tobie te perfumy mogą odstraszać - mają sporo kwiatów w sobie, a ty ich nie lubisz, o ile pamiętam. Mają też wetiwer, który kojarzy się raczej z męskimi zapachami. I amaretto
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Muszę bardziej się postarać |
*Agn na wszelki wypadek odstawia wszelką spożywkę* Grozi mi udławienie... |
Na razie jestem grzeczna i nie zachwycam się nikim nadmiernie, dbam o twoje zdrowie
| Agn napisał/a: | Niezmiernie żałuję, że w ramach działań marketingowych nie mam należytych capsów z walki - niestety, ten sam techniczny problem co zwykle. Junki za szybko się porusza. |
Coś o tym wiem
O którego odcinka on stał się Kayem?
|
|
|