To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

Admete - Pią 20 Kwi, 2018 19:03

Może zacznę Malarza Wiatru w ten weekend. Na razie dwa odcinki Live z zeszłego tygodnia, bo napisy pojawiają się z opóźnieniem. Podobają mi się nadal historie osobiste policjantów i sprawy, którymi się zajmują.
Trzykrotka - Sob 21 Kwi, 2018 20:25

W SI były dwa odcinki smęcąco- smutne, ale nie bez powodu. Przez jakiś czas mniej wspominno o zaginionym autystycznym bracie Eun Sung, więc kiedy się odnalazł i znów zaginąl, musiała być zapaść. Mimo tego zjazdu nastroju, płaczu, prawie załamania nerwowego Eun Sung, inne wydarzenia są bardzo ciekawe.
"Zmał" ojciec "ukazuje się" nie tylko drugiej żonie - juz po raz kolejny - ale i Sung Mi. Ta przeżywa potężny kryzys i coś jak rozdwojenie jaźni - z jednej strony potępia matkę i czuje głęboko krzywdę ES, z drugiej - pisze kłamliweg maila do ojczyma podszywając się pod ES. Już coraz mniej mi jej żal.
Za to jak ladnie dzieje się na linii gburek-jego "pilot"! :serduszkate: Już nie powiem, że od czasu olśnienia jej urodą biedny Hwan chodzi jak oczadziały - te ukradkowe spojrzenia, ten ogłupiały wyraz twarzy... Widzi ją z Drugim, współczuje cierpienia związanego z bratem i w końcu - drepcze za nią jak jakiś kurczaczek zagubiony bez mamy - kwoki - do fabryki, żeby dźwigać za nią ciężary i towarzyszyć na każdym kroku. Ładne :serduszkate: Barzo ładne. A wcześniej uśmiech na jej rozkaz- jakie to ładne było :serce: Dziś dalszy ciąg.

Aragonte - Sob 21 Kwi, 2018 20:31

Trzykrotka napisał/a:
Sung Mi. Ta przeżywa potężny kryzys i coś jak rozdwojenie jaźni - z jednej strony potępia matkę i czuje głęboko krzywdę ES, z drugiej - pisze kłamliweg maila do ojczyma podszywając się pod ES. Już coraz mniej mi jej żal.

Ja jej nie znosiłam w ostatecznym rozrachunku. Jej mamusia była wredna, ale przynajmniej mocnego charakteru nie można jej było odmówic, a Seung Mi... :zalamka:
I w ostatecznym rozrachunku usprawiedliwiała każde świństwo, jakie popełniła miłością do Hwana i tekstem "bo ja nie mogę bez niego życ" - pfff :?

Trzykrotka napisał/a:
Za to jak ladnie dzieje się na linii gburek-jego "pilot"! Już nie powiem, że od czasu olśnienia jej urodą biedny Hwan chodzi jak oczadziały - te ukradkowe spojrzenia, ten ogłupiały wyraz twarzy... Widzi ją z Drugim, współczuje cierpienia związanego z bratem i w końcu - drepcze za nią jak jakiś kurczaczek zagubiony bez mamy - kwoki - do fabryki, żeby dźwigać za nią ciężary i towarzyszyć na każdym kroku. Ładne Barzo ładne. A wcześniej uśmiech na jej rozkaz- jakie to ładne było Dziś dalszy ciąg.

On jest już w nią zapatrzony, a ona go nie znosi - trochę to jeszcze potrwa :wink:
Ja się zachwycałam tymi drobiazgami w tym wątku jak chociażby zwidy Hwana i jego reakcje na wyimaginowane komendy nieobecnej Eun Sung :lol: I jaki on miał ładny uśmiech, kiedy się wtedy szczerze i od serca uśmiechnął :serduszkate: Zwróc uwagę, że ten "rozkaz" padł tylko w głowie Hwana - już to świadczy o tym, jak go ES skutecznie wytresowała i jak mu ona zalazła za skórę :wink:

Zwróc uwagę na garderobę Hwana w niektórych odcinkach - nie wiem, jaki stylista mu ją wybierał, ale ma czarną apaszkę/szal w trupie czaszeczki, dres z wielką trupią czachą (będzie w nim cwiczył niebawem powitania klientów, ku mej wielkiej uciesze :mrgreen: :mrgreen: ) i koszulę w małe czaszeczki, na moje oko. Czy taka apaszka w czaszki nie pojawiała się przypadkiem w TGL, w tym pamiętnym cameo? :mysle:

Trzykrotko, posłuchałaś sobie trochę pewnego pana czy nie miałaś czasu? Napisałam ci esmeska, ale chyba go zeżarło.

A ja oglądam sobie Gu Family Book i dalej mi się podoba wątek Kang Chi i jego panny-wojowniczki. No podoba mi się i już :serce2:

Admete - Sob 21 Kwi, 2018 20:50

Nowy trailer do Lawless Lawyer - krótki niestety:

https://www.youtube.com/watch?v=6hFVjWKjPaQ

Trzykrotka - Sob 21 Kwi, 2018 21:52

No fakt, z trailera wiele nie wynika :mysle: ale już niedługo same się przekonamy, co i jak. Na razie zrobili głównej parze bardzo piękną moim zdaniem sesję zdjęciową
https://fyleejoongi.tumblr.com/post/173146952202/marie-claire-may-2018-preview-lee-joon-gi-seo

Bardzo do siebie pasują typem urody :serduszkate:
Jun Ki zrobił przyjemność IU. Posłał jej na plan My Ajussi kawowy autobus z transarentem treści, żeby jej bohaterka się nie martwiła, bo niedługo lawless lawyer przybędzie jej to the rescue :serce2:

Trupie czaszki na szaliczku to TGL, oczywiście :lol:
Jeszcze ich nie miałam, natomiast w 12 odcinku zauważyłam, jak idealnie pod kolorystykę domu jest ubrany Hwan :wink: Miał spodnie i blezer dokładnie w kolorze ścian i jakichś bibelotów :lol:
Aragonte napisał/a:
miłością do Hwana i tekstem "bo ja nie mogę bez niego życ" - pfff :?

:obrzydzenie: Tak myślałam - okazuje ES sympatię do czasu, aż zorientuje się, jak Hwan ulokował uczucia. Straszny bluszcz, a szkoda, bo zadatki na fajną dziewczynę miała.

Aragonte napisał/a:
Trzykrotko, posłuchałaś sobie trochę pewnego pana czy nie miałaś czasu? Napisałam ci esmeska, ale chyba go zeżarło.

Zeżqarło chyba, bo nic nie dostałam. A muzyka jest naprawdę ładna, spokojnie popowa, łagodna, bez tej strasznej kpopowej łupanki. LSG ma ładny głos. Najbardziej podoba mi się oczywiście przesławna piosenka o noonie :serce:

Aragonte napisał/a:
A ja oglądam sobie Gu Family Book i dalej mi się podoba wątek Kang Chi i jego panny-wojowniczki. No podoba mi się i już :serce2:

Ja tam daję ci pozwolenie - bardzo dobrze, że ci się podoba :kwiatek:

Nie napisałam, ale ubawiłam się materiałem o trdnościach całowania na ekranie :lol: W podzięce = LSG demonstruje efekty treningu żołnierza sił specjalnych
https://seunggissi.tumblr.com/post/173160135787/seunggi-doing-10-burpees-under-20-seconds-and

Aragonte - Sob 21 Kwi, 2018 22:34

Trzykrotka napisał/a:
Tak myślałam - okazuje ES sympatię do czasu, aż zorientuje się, jak Hwan ulokował uczucia. Straszny bluszcz, a szkoda, bo zadatki na fajną dziewczynę miała.

To jeszcze bardziej pokrętne - będzie okazywała ES zainteresowanie i próbowała pomóc odszukac brata, żeby tamta litościwie zostawiła jej Hwana (jak prezent przechodni, cinca :roll: ).

Trzykrotka - Sob 21 Kwi, 2018 23:21

No naprawdę :zalamka:
Na razie trust mózgów w postaci mamusi i siostry Hwana "ukarał" cięzko babcię wyprowadzając się z domu - każda z jedną małą walizeczką, już to widzę. Maja nadzieję, że babcia będzie ich szukać i błagać na kolanach?
Jeden Hwan, w którym obudił sie tygrys, postanawia walczyć - no!

Aragonte - Sob 21 Kwi, 2018 23:44

Trzykrotka napisał/a:
Na razie trust mózgów w postaci mamusi i siostry Hwana "ukarał" cięzko babcię wyprowadzając się z domu - każda z jedną małą walizeczką, już to widzę. Maja nadzieję, że babcia będzie ich szukać i błagać na kolanach?

Wprowadzą się do macochy-wiedźmy i będą tam przezabawne sceny :mrgreen: :mrgreen: A wiedźma będzie szybko organizowała ich wyprowadzkę, bo szybko będzie miała dosyc ich obecności w swoim zadbanym mieszkaniu :lol:
A wcześniej była klasyczna dramowa scena z wręczaniem koperty wypchanej pieniędzmi (pożyczonymi od wiedźmy), byleby tylko Eun Sung się wyprowadziła :lol:

Trzykrotka napisał/a:
Jeden Hwan, w którym obudił sie tygrys, postanawia walczyć - no!

Tak, wreszcie zaczyna się zmieniac i postanawia pokazac, że stac go na coś więcej niż tylko okazywanie skłębionych emocji grą na gitarze :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
W podzięce = LSG demonstruje efekty treningu żołnierza sił specjalnych

OMG, zrobił 10 "krokodylków" w 19 sekund :shock: :paddotylu: :oklaski: :oklaski:

Admete - Nie 22 Kwi, 2018 06:34

Trzykrotka napisał/a:
Bardzo do siebie pasują typem urody :serduszkate:

Świetnie wyglądają. My Mister oglądam z ogromnym zainteresowaniem, bo nie mam pojęcia jak to zakończą, ani nawet co naprawdę czują bohaterowie. Reżyseria jest bardzo dobra, scenariusz na razie tez nie kuleje. Live też polecam - lubię postać pani kapitan i jej ( byłego ) męża - mam nadzieję, że znów się zejdą, bo nadal się kochają. Z młodych denerwuje mnie odrobinę główna - strasznie sucha w emocjach jest i aktorka i bohaterka, ale cała starsza obsada plus taka jedna młoda z krótkimi włosami - fajni.

Trzykrotka - Nie 22 Kwi, 2018 08:12

Nie wiem, czy sobie nie nazbieram na lepsze dla mnie emocjonalnie czasy My Mister i może Mother. W tej chwili mam dość gorzkich refleksji nad własnymi sprawami i nie bardzo mogę zagłębić się w cudze, ale może kiedyś obejrzę, choćby dla obsady.
Admete - Nie 22 Kwi, 2018 10:41

Warto nazbierać My Mister. Mother być może też, ale to nie dla mnie akurat, bo dotyczy dziecka.
Aragonte - Nie 22 Kwi, 2018 10:46

Jeśli te dramy służą zagłębianiu się w siebie, to ja podziękuję :roll: Chyba wyskoczyłabym potem oknem po dodatkowym zagłębianiu się w siebie i drążeniu (i nic to, że mieszkam na parterze :-P ).

Wracam do Gu Family Book, odcinek 17 - dobrze, że znam zakończenie, nie będę oczekiwac za dużo.

Admete - Nie 22 Kwi, 2018 11:20

Bo ja wiem czy zagłębianiu się w siebie? Ja się nie zagłębiam jakoś szczególnie ;) Mother dotyczy przemocy wobec dzieci, więc nie bardzo mi to pasuje. My Mister jest opowieścią o ludziach, różnych ludziach. Live to życie osobiste i zawodowe grupy policjantów z jednego posterunku.
Aragonte - Nie 22 Kwi, 2018 11:22

Nawiązałam do posta Trzykrotki :wink: Chodziło mi po prostu o to, że w moim obecnym stanie ducha (marnym :roll: ) wybieram czysty eskapizm, i już.
Admete - Nie 22 Kwi, 2018 12:05

Oczywiście - przy czym dla mnie My Mister i reszta dram, które oglądam, to też eskapizm ;) Oglądam All along with the Gods - to fantasy. Zmarły strażak zostaje poddany w zaświatach procesowi, który ma zadecydować o losach jego duszy.
Agn - Nie 22 Kwi, 2018 13:15

Tak to sobie tutaj zostawię, może ktoś zechce obejrzeć... :serduszkate: <<<< emotka wskazująca, czego się spodziewać

https://www.youtube.com/watch?v=6hFVjWKjPaQ

I jeszcze pan cwaniak chyba dostanie od pani po łapkach (już lubię bohaterkę).

https://www.youtube.com/watch?v=8UD_jkCxlkI

Ja mu dam traktować panią jak parkingowego! ;)

Aha, Trzykrotko, zajrzyj no sobie do tematu z życzeniami, coś tam na ciebie czeka (a raczej ktoś).

Admete - Nie 22 Kwi, 2018 14:01

Pierwszy z linków wlepiałam już wczoraj ;) Obejrzałam Along with Gods - to ma mieć jeszcze drugą część. Podobało mi się i nie dziwię się, że Koreańczykom jeszcze bardziej, bo konfucjańskie w wymowie ;) Fajny ( kolejny ) Anioł Śmierci. Grał go aktor z Tunnelu ( filmu). Mnóstwo znanych aktorów w różnych rolach mniejszych i większych, dobre efekty specjalne - podobały mi się zwłaszcza pościgi za duchem w świecie żywych, bardzo malownicze.

Teraz oglądam Little Forest - o dziewczynie, która wróciła na wieś z Seulu. Bardzo ładne widoczki i chyba będzie o jedzeniu i gotowaniu.

http://asianwiki.com/Little_Forest_(Korean_Movie)

https://www.youtube.com/watch?v=YFSupG46VuA

Do Princess and the matchmaker nie ma jeszcze napisów? Też bym obejrzała.

A w Little Forest śliczna wiosna po zimie i jedzą liście oraz kwiatki ;) BeeMer powinno się spodobać. .

BeeMeR - Nie 22 Kwi, 2018 19:48

Admete napisał/a:
Little Forest śliczna wiosna po zimie i jedzą liście oraz kwiatki
Przemyślę to :kwiatek:
Admete napisał/a:
All along with Gods
też mam w planie, ale póki co wciąż jestem w 10 czy jedenastym odc. Malarza więc ma priorytet ;)
Admete - Nie 22 Kwi, 2018 20:10

W Little Forest zakończenie jest otwarte - dziewczyna wróciła na stałe do domu, ale tak naprawdę nie wiadomo jak się jej życie ułoży. Myślę, że jej matka wróciła.
Za Paintera zabiorę się w najbliższych dniach. Zerknęłam na początek i będzie mi się podobać. Powiedz mi, które napisy są dobre?

BeeMeR - Nie 22 Kwi, 2018 20:49

Admete napisał/a:
Powiedz mi, które napisy są dobre?
Te, które wrzuciłam ;)
Reszty jeszcze nie dostosowałam - zrobię to jutro bo już mam całość dramy.

Aragonte - Nie 22 Kwi, 2018 22:19

Admete napisał/a:
Do Princess and the matchmaker nie ma jeszcze napisów? Też bym obejrzała.

Są jakieś, co prawda tłumaczone z indonezyjskich bodajże :-P ale faza zobowiązuje i już sobie ten film obejrzałam.

Trzykrotka - Nie 22 Kwi, 2018 22:55

Hyhy, scena parkingowa przednia. Ladni sa razem nad podziw :serduszkate:

Zabieram się do SI, choć jednego odcineczka przed snem, ale wczesniej mały link, bo ciekawe w nim rzeczy, czyli jakie aktorskie pary zobaczymy w tym roku dramach
https://www.youtube.com/watch?v=B6Asq1HDsJk
Hyun Bin z PSH - to juz otwierdzone. Dla mnie to jakiś kosmos, ta para, ale kto wie?
In Guk, rany :excited: z uroczą dziewczyną z This Life Is Our First
jej dramowy mąż z TLIOF z "brzydką" panną Oh - nie pogardzę
No i nade wszystko Boguś!.... z Suzy :mysle: Nic to, że Suzy, z Bogusia się cieszę.

A teraz do Gburka, który właśnie postanowił zawalczyć o swoje dziedzictwo.

Agn - Nie 22 Kwi, 2018 23:10

Ja się bardziej zastanawiam nad Bogusiem z Suzy. Suzy ma fajny typ urody, bardzo mi się podoba taka pretty-girl-next-door, ale nie wiem, czy Boguś jej nie pożre na śniadanie. No zobaczymy, bo może być różnie.
In Guk będzie do oblatania na pewno. Treściowo kryminał. Ciekawe, co z tego wyniknie. :)

Tutaj 11 dram, które na pewno będą w 2018: https://www.youtube.com/watch?v=oNPB3WKJC1g
Rich man widziałam w wersji japońskiej. Uch, nie wiem, czy się z tego cieszyć, bo drama miała tyle logicznych dziur, że głowa boli, ale może Koreańczycy poprawią to i owo.
Zapowiadają też nową dramę z panem Przystojnym od 20 again i On the way to the airport, ale gra tam też to megasztywne dziewczę z Doctor Crush i mam takie "meh".

Trzykrotka - Nie 22 Kwi, 2018 23:31

Co do Suzy z Bogusiem, to mam takie same obawy. Dziewczyna jest bardzo ładna i poprawiła się aktorsko, ale w While You Were Sleeping oboje z Brzydactwem wypadli mdło. Z drugiej strony - Hyeri też przed AM 1988 była okropna, a z Bogusiem wypadła bardzo dobrze. Więc :trzyma_kciuki:

Shining Inheritance 14
i od początku pękam ze śmiechu :rotfl: Trust mózgów w domu macochy i Sung Mi - olaboga :rotfl: Nic dziwnego, że kobieta wszystko zrobi, żeby się ich jak najszybciej pozbyć. A Hwan :paddotylu: Ćwiczy pokłony i uśmiechy :mrgreen: A miny ekipy na widok tego, jak przywitał pierwszych gości - bezcenne.
Teraz dostał nie tylko pierwszy napiwek, ale i jakaś zadowolona ajumma klepnęła go w zgrabny tyłek i uszyczpnęła w policzek - trzymajcie mnie :rotfl: Powinnam się pewnie oburzyć na takie trakowanie - ale nie mogę, za dorze się bawię.
O, jest dres z czaszką :mrgreen:

Aragonte - Nie 22 Kwi, 2018 23:33

I jeszcze usłyszał, że jest uroczy :mrgreen: Ten odcinek jest cudny (w części z Hwanem na pewno), już kilka razy go sobie oglądałam dla rozrywki.
Śmiałam się na głos, kiedy Hwan cwiczył te powitania i uśmiechy - przed lustrem i nie tylko :rotfl:
A szok jego współpracowników, kiedy pierwszy raz te pokłony i powitania zastosował w restauracji... :rotfl:

W tych nowych dramach wypatrzyłam jeszcze jakiś kryminał z SSH, może obejrzymy sobie z Admete pana z Blacka?
Na Bogusia na pewno chętnie zerknę. No i In Guka.
Hyun Bina też dawno w niczym nie widziałam... Oj, sporo będzie testów :wink: