To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Trzykrotka - Pią 17 Mar, 2017 08:53

Kiecka Gongowej jest dobrze dopasowana do jej figury IMO. Paskudne natomiast było to, że prezenterki próbowały ją jej odebrać :bejsbol: Natomiast kiecka matki Jung Wona jest fantastyczna i jak stworzona dla niej.
Bardzo lubię ten odcinek. U mamusi Ppal Gang nr 2 wyraźnie zagrała podświadomość.

Aragonte - Pią 17 Mar, 2017 08:53

Też lubię ten odcinek, ale wobec bohaterki miałam w nim mieszane uczucia.
BeeMeR napisał/a:
Ogólnie cała trójka ma złamane serce działaniami innych, acz dwójka stara się je zaleczyć

Noo, to leczenie było z inicjatywy Hwa Shina. Jak ci się podobała jego rozmowa z Na Ri w samochodzie, kiedy punktował jej, z jakich względów Jung Won będzie dla niej lepszy? :wink:

A ja zrobiłam wczoraj korektę 22. odcinka i zaczęłam 23. - Trzykrotko, gonię cię :mrgreen:

Trzykrotka - Pią 17 Mar, 2017 09:05

Aragonte napisał/a:

Noo, to leczenie było z inicjatywy Hwa Shina. Jak ci się podobała jego rozmowa z Na Ri w samochodzie, kiedy punktował jej, z jakich względów Jung Won będzie dla niej lepszy? :wink:

I że ją kocha - ją, a nie OMC narzeczoną. Uwielbiałam go w tamtej chwili :serduszkate: I jeszcze zawiozł ją prosto w ramiona Jung Wona. Zuch.

BeeMeR - Pią 17 Mar, 2017 09:06

Trzykrotka napisał/a:
Kiecka Gongowej jest dobrze dopasowana do jej figury IMO. Paskudne natomiast było to, że prezenterki próbowały ją jej odebrać :bejsbol:
Jest dopasowana - nawet za dobrze, bo podkreśla chudość - no ale to koreańskie standardy, rozumiem ;)
Mamusia JW ma piękne suknie a przede wszystkim pięknie je nosi - nawet ta z kryzami na pierwszy rzut oka durnymi wygląda na niej dobrze.

Próba odbioru była paskudna, ale zrozumiała, bo jak to - miała nosić prezent od jej omc narzeczonego? :bejsbol:

Trzykrotka napisał/a:
U mamusi Ppal Gang nr 2 wyraźnie zagrała podświadomość.
U obu - jedna do córci, druga do mężczyzny - przynajmniej raz wybrały inaczej :lol:
Btw mieszkanie wspólne pozwoli im uniknąć tego samego wdzianka ;) Przynajmniej powinno ;)

Aragonte napisał/a:
Jak ci się podobała jego rozmowa z Na Ri w samochodzie, kiedy punktował jej, z jakich względów Jung Won będzie dla niej lepszy? :wink:
Mnie się ogólnie dialogi podobają - i treść i sposób podawania.
BeeMeR - Pią 17 Mar, 2017 09:09

Trzykrotka napisał/a:
I że ją kocha - ją, a nie OMC narzeczoną. Uwielbiałam go w tamtej chwili :serduszkate: I jeszcze zawiozł ją prosto w ramiona Jung Wona. Zuch.
I jakie kwiaty daje - jeśli daje. :serce:

Teraz Hwa Shin jest nawalony jak meserszmit i proponuje wszystkim kobietom randki :rotfl:
I śmieszne i smutne właściwie...

Aragonte - Pią 17 Mar, 2017 09:23

Czekaj, jakie kwiaty? :mysle: Kwiaty od kogo? Ja teraz pamiętam tylko ten wielki bukiet, który OMC narzeczona sama sobie kupiła :wink:
BeeMeR napisał/a:
I śmieszne i smutne właściwie...

W JI dośc często tak było, mam wrażenie, kiedy szło o Hwa Shina. Bywał jednocześnie i zabawny, tragikomiczny, i wzruszający. I wkurzający też :wink: Może przez to w pewnym momencie miałam obawy, że scenarzyści mi go ubiją :wink:

Trzykrotka napisał/a:
I jeszcze zawiozł ją prosto w ramiona Jung Wona.

I zaraz tego ciężko pożałował :wink:

Trzykrotka - Pią 17 Mar, 2017 10:00

Aragonte napisał/a:
Czekaj, jakie kwiaty? :mysle: Kwiaty od kogo? Ja teraz pamiętam tylko ten wielki bukiet, który OMC narzeczona sama sobie kupiła :wink:

Moim zdaniem OMC teściowa jej kupiła, żeby już tego Jung Wona przyszpilić ostatecznie.

Cytat:
Cytat:
I jeszcze zawiozł ją prosto w ramiona Jung Wona.

I zaraz tego ciężko pożałował :wink:

O tak, chciał się umówić nawet z szwagierką :mrgreen: Ale jego rozpacz była szczera.

Agn - Pią 17 Mar, 2017 13:40

Trzykrotka napisał/a:
A ja oblatywalam wczoraj jedną nową dramę (nie będę oglądać)

Której to dramy unikać?
Trzykrotka napisał/a:
Kiecka Gongowej jest dobrze dopasowana do jej figury IMO.

Ta niebieska? Też mi się nie podoba, ale na Gongowej wszystko wisi jak na wieszaku. :?

Aragonte - Pią 17 Mar, 2017 15:13

Trzykrotka napisał/a:
O tak, chciał się umówić nawet z szwagierką :mrgreen:

Chyba złożył jej propozycję randkową przed rozpoznaniem, z kim właściwie rozmawia :lol:

Trzykrotka - Pią 17 Mar, 2017 15:26

Nie to, że unikać, bo zła nie była, tylko ja nie mam na nią ochoty.
You Are Too Much, z panią, która grała Wiedźmę oraz naszą Jan Di.
Wiedźma gra wielką divę, słynną piosenkarkę, piękną, ekskluzywną, ale już powoli starzejącą się. Jan Di to taka trochę Ae Jeong z TGL; żeby wykształcić siostry i "odkupić" śmierć matki, za którą się obwinia, pracuje jako bardzo podrzędna piosenkarka, naśladowczyni owej gwiazdy - pod kotleta i w bardzo nędznych tancbudach.
Panie się spotykają; piosenkarka z przyjemnością przytula się do ciepła rodziny jej naśladowczyni. Daje jej jakieś swoje suknie, bierze na salę treningową i ćwiczy z nią taniec. Wszystko wygląda dobrze, póki do mediów nie wycieka skrycie ukrywana tajemnica gwiazdy. Jedynym źródłem wycieku może być rodzina naśladowczyni.
Obie panie piękne. Jan Di kwitnie, nigdy nie myślałabym, że wyrośnie tak ładnie. Wiedźma świetnie wygląda, lepiej niż w Wiedźmie. Ale tam gdzieś w tle kłębi sie jeszcze jakaś czebolska rodzina z problemami - zapowiada się ciężkie melo - nie mam ochoty, spróbowałam i wystarczy.

Aragonte napisał/a:

Chyba złożył jej propozycję randkową przed rozpoznaniem, z kim właściwie rozmawia :lol:

A mamie potem proponował, żeby zerwali :rotfl:

Aragonte - Pią 17 Mar, 2017 16:20

Trzykrotka napisał/a:
A mamie potem proponował, żeby zerwali :rotfl:

Wczoraj to sobie przypominałam w czasie robienia korekty :lol:
BTW nie są wcale złe te końcowe odcinki, stwierdzam po namyśle, chociaż można by rzecz jasna to i owo skrócić (ale nie podejmuję się :-P ).

BeeMeR - Pią 17 Mar, 2017 17:48

Aragonte napisał/a:
pamiętam tylko ten wielki bukiet, który OMC narzeczona sama sobie kupiła :wink:
&
Trzykrotka napisał/a:
Moim zdaniem OMC teściowa jej kupiła, żeby już tego Jung Wona przyszpilić ostatecznie.
No ja właśnie jeszcze nie zdecydowała, która je kupiła - przychylam się na razie do omc narzeczonej ;)

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
A ja oblatywalam wczoraj jedną nową dramę (nie będę oglądać)

Której to dramy unikać?
Też miałam pytać - dzięki za kilka słów :kwiatek:

Agn napisał/a:
na Gongowej wszystko wisi jak na wieszaku. :?
I na wielu innych aktorkach koreańskich. Ta sukienka mi się podoba - fasonem znacznie bardziej pasuje do jej sylwetki moim zdaniem.

Trzykrotka - Pią 17 Mar, 2017 18:49

Moim zdaniem teściową szarpnela się na ten bukiet -gigant. Smarkula aż tak nie była zdesperowana, była pewna, że brzoskwinka i tak sama wpadnie jej do rąk i pozwalała, żeby starsza kobieta o nią zabiegala. A dla matki ślub syna był gwarancją spokoju i tego, że nie dostanie kopa w tylną cześć ciała od Pana i Władcy, męża, którego od lat na oczy nie widziała. Poza tym wydaje mi się, źe to właśnie ona lubiła biel.
Admete - Pią 17 Mar, 2017 20:01

Ciekawie pomyślany zwiastun Mystery Queen - Queen of mystery ;)

https://www.youtube.com/watch?v=15cFVr-9kv0

Tylko te skarpetki do sandałków - zgroza, zgroza, zgroza...

BeeMeR - Pią 17 Mar, 2017 20:14

Trzykrotka napisał/a:
Moim zdaniem teściową szarpnela się na ten bukiet -gigant. Smarkula aż tak nie była zdesperowana, była pewna, że brzoskwinka i tak sama wpadnie jej do rąk i pozwalała, żeby starsza kobieta o nią zabiegala. A dla matki ślub syna był gwarancją spokoju i tego, że nie dostanie kopa w tylną cześć ciała od Pana i Władcy, męża, którego od lat na oczy nie widziała. Poza tym wydaje mi się, źe to właśnie ona lubiła biel.
Możliwe. U mnie panowie łyknęli "witaminki" i zaczęli nagminnie mrugać na płeć piękną :flirtuje2:
Admete - Pią 17 Mar, 2017 21:13

Zwiastun Chicago Typewriter

https://www.youtube.com/watch?v=FrdwyM7VjJA

Aragonte - Pią 17 Mar, 2017 21:52

No proszę, znajome twarze :wink:
BeeMeR napisał/a:
U mnie panowie łyknęli "witaminki" i zaczęli nagminnie mrugać na płeć piękną :flirtuje2:

Który odcinek JI oglądasz? Dziesiąty?
Chef z willi Rak będzie przez to mruganie gotował w okularach przeciwsłonecznych :lol:

Agn - Pią 17 Mar, 2017 23:04

Trzykrotka napisał/a:
Nie to, że unikać, bo zła nie była, tylko ja nie mam na nią ochoty.
You Are Too Much, z panią, która grała Wiedźmę oraz naszą Jan Di.

A, rozumiem. Można by machnąć kiedyś w ramach... ja wiem? Odpoczynku?
BeeMeR napisał/a:
I na wielu innych aktorkach koreańskich.

Tylko na niej wygląda to jakoś bardziej okropnie niż na innych, bo kobieta jest chuda w stopniu przerażającym.
Admete napisał/a:
Tylko te skarpetki do sandałków - zgroza, zgroza, zgroza...

Okropna jest ta moda, nie wiem, co Koreańczykom strzeliło do głowy. :confused3:
Teaser wygląda bardzo ładnie, ale gra ta okropna baba z Protect the boss. :confused3:
Admete napisał/a:

Mniamciu! *oblizuje paluszki* Yoo Ah In i Ten Drugi z JI.
Pani nie znam, ale poznam. :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 18 Mar, 2017 05:37

Admete napisał/a:

Pani nie znam, ale poznam. :mrgreen: [/quote]
W teaserze widać, że pani jest wielkousta i sepleni. To ona, para od Ji Suba z melo, w którym on najpierw chciał sprzedać ją do burdelu w Melbourne, a potem miał kulkę w głowie i w końcu umarł, a ona zaraz po nim. Nie wiem, czy się akurat na nią cieszę. Na panów - bardzo.

Admete - Sob 18 Mar, 2017 06:47

Agn napisał/a:

Yoo Ah In bardzo, bardzo. Ten drugi może zostać jak jest ;) Ale może nagle się na niego nawrócę. Znam tylko z połowy Replay 1988 - gra dobrze, ale nie zwrócił mojej uwagi. Natomiast aktorów z Mystery Queen nie znam zupełnie, więc albo polubię albo znienawidzę ( jeśli w ogóle obejrzę ), bo aktualnie mam nawrót do zachodnich produkcji. I do książek. Nic tylko bym czytała.

Trzykrotka - Sob 18 Mar, 2017 08:03

Fakt, ta kobieta z Mystery Queen i mnie odstrasza. Widziałam ja jeszcze w czymś po Protect the Boss i też nie była silnym punktem dramy.
Agn - Sob 18 Mar, 2017 10:38

Trzykrotka napisał/a:
W teaserze widać, że pani jest wielkousta i sepleni.

Na wielkie usta chyba nic nie może poradzić, a seplenienia nie słyszę. Nie wiem, jak ty to słyszysz. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
To ona, para od Ji Suba z melo, w którym on najpierw chciał sprzedać ją do burdelu w Melbourne, a potem miał kulkę w głowie i w końcu umarł, a ona zaraz po nim. Nie wiem, czy się akurat na nią cieszę.

Nie znam tej melo, BeeMeR ją oglądała, ale panny nie pamiętam, wiem, że tam był Ji Sub z dredami czy czymś takim na głowie.

BeeMeR - Sob 18 Mar, 2017 12:07

Aragonte napisał/a:
Który odcinek JI oglądasz? Dziesiąty?
Tak, skończyłam właśnie 10. i w końcówce objawiła się świnia.
Jung Won tak trafnie podsumował randkę z pogodynką, że ona mu cały czas potakuje i zgadza się na każdy jego wybór nie wyrażając własnego zdania - że widać że z tej pary nic nie będzie, nawet bez "pomocy" Hwa Shina.

Trzykrotka napisał/a:
To ona, para od Ji Suba z melo, w którym on najpierw chciał sprzedać ją do burdelu w Melbourne, a potem miał kulkę w głowie i w końcu umarł, a ona zaraz po nim. Nie wiem, czy się akurat na nią cieszę. Na panów - bardzo.
Ona tam gra? Nie przepadam za nią - widziałam ją jeszcze w filmie z Gong Yoo i chyba czymś jeszcze. To ona powstrzymuje mnie od obejrzenie Tunel - filmu, ale pewnie w końcu się wezmę i chociaż spróbuję:
https://www.youtube.com/watch?v=GTsY-ol1ays

Trzykrotka - Sob 18 Mar, 2017 12:19

Agn napisał/a:
seplenienia nie słyszę. Nie wiem, jak ty to słyszysz. :mysle:

Nie słyszę, widzę, jak charakterystycznie układa usta wypowiadając słowa. Napatrzyłam się na nią w tamtej dramie, poznałam ją właśnie po artykulacji.

Jaka świnia na koniec 10 odcinka JI? :mysle:

Aragonte - Sob 18 Mar, 2017 12:20

Trzykrotko, no, ta świnia, którą postanowił zostac Hwa Shin :wink:
BTW zaraz dokończę korektę i ci odeślę wszystko. I będę na bieżąco :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
Tak, skończyłam właśnie 10. i w końcówce objawiła się świnia.
Jung Won tak trafnie podsumował randkę z pogodynką, że ona mu cały czas potakuje i zgadza się na każdy jego wybór nie wyrażając własnego zdania - że widać że z tej pary nic nie będzie, nawet bez "pomocy" Hwa Shina.

Heh, dla mnóstwa osób na DB czy Soompi nie było to takie jasne i w pewnym momencie obraziły się na dramę :wink: