Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Nie 06 Sie, 2023 20:00
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | zakwitła noble idocy, a ja tego nie lubię i mam focha. | Było też rozstanie? Długie?
Też nie lubię noble idiocy i głupich rozstań, których mogłoby nie być, szkoda, że nie ma świeższych pomysłów na kończenie dram. |
Zakończyli odcinek oświadczeniem pani, że ona chce odejść, bo tu "nie pasuje" -idiotyzm do kwadratu w świetle wcześniejszej fabuły - w momencie gdy pan już wyciągał pudełeczko z pierścionkiem i miał się oświadczać, a eskadra dronów formowała świetlne serce na niebie
Mam nadzieję, że jakoś to naprawią i nie będzie rozstań na lata.
Admete - Nie 06 Sie, 2023 20:18
Chyba nic złego się nie wydarzyło. Można oglądać. Teraz nadrobię zaległe odcinki.
Trzykrotka - Nie 06 Sie, 2023 23:05
Nic złego, podpuścili widzów, całe szczęście.
Wszystko zakończyło się wielkim ślubem, a wszystko po drodze ociekało słodyczą. Słodkości nigdy za wiele, Jun Ho czarujący, więc oglądać można bez obaw.
Tylko wcisnęli w ostatni odcinek taką ilość ppl, że rany...
Może dla humoru powinnam się zasładzać dalej, ale mam ochotę na odmianę. Doktor Cha odpada (sorry, Wiedźmo ) ale na szpital to ja się jeszcze napatrzę.
Admete - Pon 07 Sie, 2023 07:58
To wybierz coś na płodozmian.
BeeMeR - Pon 07 Sie, 2023 10:40
Daj znać, co wybrałaś
| Trzykrotka napisał/a: | | Nic złego, podpuścili widzów, całe szczęście. | No ja nie lubię takich podpuszczeń, przy których mnie krew zalewa No ale i tak dobrze, że to było tylko to
A ja skończyłam przewijać lakorn - Two spirits love - drugie pół to była rozpacz i zgrzytanie zębami - drama na kilka odcinków zapomniała o szczególnych zdolnościach pana, a skoro był już zakochany to trzeba było wrzucić sprzeczki bez sensu, nieporozumienia i bardzo obszerną, rozczłonkowaną retrospekcję opowiadającą jak okropnie źle potoczyło się poprzednie życie i kto zawiniła a kto cierpiał w związku z tym - z morałem, że sami jesteśmy odpowiedzialni za nasze wybory i musimy dobrze wybrać - tu: zemsta czy czy miłość, bo nie da się mieć obu, tj. która panna będzie kochać mordercę, choćby to była tradycją usankcjonowana wendeta?
Dwa-trzy ostatnie odcinki źli latali ze złym grymasem na twarzy (wątek wujka i tak przewijałam i tak od początku), nożami w garści i takie tam - klasyczny koszmarek tak A na koniec poł odcinka lukru, kiedy dwie pary żyją w wielkiej szczęśliwości, jedna się pobiera a druga zaręcza. Już wiem, czemu brat miał dwie panny - spotykał się z jedną i byłoby dobrze, ale sama zniszczyła związek obnażając swoje wredne zachowanie wobec innych osób - no to pan zakończył znajomość i podryfował w podskokach do drugiej, którą po drodze musiał ratować z rąk złego.
Wątek kolegi, którego nawiedza duszyca i chce zostać na stałe to już w ogóle od czapy
Także tego - ostatecznie nie polecam
Aragonte - Pon 07 Sie, 2023 12:56
| Admete napisał/a: | | Chyba nic złego się nie wydarzyło. Można oglądać. Teraz nadrobię zaległe odcinki. |
To może ja wrócę do początku
A wczoraj puściłam sobie początek "My Dearest" i powiem tak: widoki super, ale trochę się obawiam tego melo... i panna na razie mnie irytuje Ale mam nadzieję, że się do niej przekonam, bo aktorkę przecież lubię.
Admete - Pon 07 Sie, 2023 13:43
A ja ją lubię. Bawi mnie. Melo będzie, ale ja czasem mam nastrój na takie historie.
Aragonte - Pon 07 Sie, 2023 14:21
Dramy nie skreślam, tylko nie zdążyłam wczoraj obejrzeć do końca tego pierwszego odcinka, jestem dopiero przy festiwalu kwiatów
Admete - Pon 07 Sie, 2023 15:19
Ona jest na razie jak Scarlett z "Przeminęło z wiatrem"
Loana - Wto 08 Sie, 2023 12:45
Trzykrotki, trzymam kciuki za wyzdrowienie i żeby następny zabieg był szybki i bezproblemowy!
| Admete napisał/a: | | Jeśli ktoś miał w planach "Do You Like Bhrams?" to na Netflixie jest tylko do końca sierpnia. |
O, ja się ciągle do tego przymierzam. Muszę się w końcu przemóc i obejrzeć do końca pierwszy odcinek, bo potem już pewnie mi ruszy.
| Trzykrotka napisał/a: | | W King The Land zakwitła noble idocy, a ja tego nie lubię i mam focha. |
O raju, nie cierpię takich rozwiązań -_- nawet w formie podpuchy... Kiedyś usiądę do tego serialu, ale chyba serio przy prasowaniu, bo nie wciągnęły mnie za bardzo te dwa pierwsze odcinki. Tylko pana bym pooglądała więcej
A ja w końcu po długiej przerwie usiadłam do oglądania dram w niedzielę wieczorem i oglądałam bez przerw długich do wczoraj w nocy. Do pracy nie poszłam - ale to głównie przez gorączkę, bo mnie po weekendzie i łażeniu po deszczu siekło. Trochę sobie powtórkowo obejrzałam po kilka odcinków różnych dram (nadal jestem zaskoczona, że tak mi się podoba "Sell Your Haunted House" - tyle razy to widziałam, a nadal oglądam z zainteresowaniem). I włączyłam dwie nowe.
Jedna to chińska "Love at Night" (https://mydramalist.com/75103-when-the-darkness-falls)- na lekkim przewijaniu doszłam na 15 odcinka (na 30, półgodzinne), ale to chyba będzie koniec i nie dokończę tej historii. W sumie nie wiem, czemu ją oglądałam, może aktor główny mi się spodobał plus trochę historia - za to wykonanie było trochę prymitywne, scenariusz wygląda jakby scenarzysta wyciągał co jakiś czas karteczkę z tym, co ma się wydarzyć ze słoika z pomysłami - i jeszcze mu te pomysły wracały do słoika - bo "skręcenie" kostki dwa razy było... na szczęście takie z serii "maks kilka godzin bólu" i następnego dnia nie było po nim śladu Główna aktorka ładna, ale to wszystko w sumie, co mogę o niej powiedzieć - jej postać chyba ma jakiś charakter, ale jest płaski jak deska... Główny aktor przystojny, nawet męski - ma być tajemniczy i w ogóle - chyba jest Postacie drugoplanowe wnerwiające trochę, widzę schematyczny związek młodszego chłopaka z dojrzałą kobietą - czy to jakiś obowiązkowy motyw w tych dramach chińskich? Ogólnie nie polecam, chyba, że ktoś do pracowania potrzebuje coś odmóżdżającego. Za to jest wyjątkowo ładny i nietypowy opening plus muzyka jest w porządku. Edit: bo doczytałam jakieś recenzje - i możliwe, że dokończę tę dramę, bo ma nie być angstu ani rozstań głównej pary, a to plus duży
Druga drama jest ongoing niestety... miałam takich nie ruszać, ale stwierdziłam, że sobie włączę zobaczyć, jak idzie gra aktorowi Drewniakowi, którego znam z "Alchemy of souls". Towarzyszy mu aktorka, która jest dobrą aktorką, tylko ma taką manierę, która mi nie podchodzi - a może nie podeszły mi jej pierwsze role, w których ja widziałam - nie wiem, nie byłam jej fanką. I dlatego włączyłam pierwsze dwa odcinki bez specjalnej nadziei, że mnie wciągną... i oczywiście mnie wciągnęły -_- Czekałam na trzeci odcinek wczoraj i bach, jeszcze lepszy niż dwa pierwsze. No głupia jestem, że zaczęłam... Ale powinnam się pilnować, bo trzeba przyznać, że mnie najbardziej wciągają historie z nutką fantastyki,a tu tak jest. Drewniak gra tak sobie, ale ma fajnie napisaną postać na razie, pasuje mu, plus ma naprawdę świetny głos. Główna jest dobra i zaskoczyło mnie, że tutaj mi ta jej maniera aż tak nie przeszkadza, pasuje do całości. Jestem ciekawa, jak się ta drama rozwinie - mam nadzieję, że nie zepsują relacji głównych, nie dodadzą jakiś kretyńskich noble idiocy, że trójkąt miłosny będzie nieistotny i że do końca zachowają lekkość i humor. Oby
A drama to "My lovely liar" (https://mydramalist.com/721889-useless-lies) - tytuł jakoś dziwnie przetłumaczony, bo bardziej pasuje to "useless lies", po koreańsku tytuł oznacza "It's no use lying".
Jeszcze się cieszę, że teraz - w miejsce "King of the Land" wejdzie nowa drama, która mnie zaciekawiła, "Behind your touch/Namacalne dowody" (https://mydramalist.com/734371-hip). Drama z macankiem. Tzn liczę, że będzie macanka trochę, z trailerów to się spodziewałam macania tyłków A na serio to w opisie te fragmenty były tak absurdalne, że aż mam ochotę to zobaczyć. Ma być drama z elementami fantastyki oraz z akcentami detektywistycznymi, liczę też na dobry romans. Głównej aktorki nie znam, ale głównego tak i fajnie będzie go zobaczyć znowu Tutaj opis dramy: "Komediowa historia o wiejskiej weterynarz z supermocami oraz miejscowym detektywie, który bierze ją za zboczoną. Para zbliża się do siebie przy rozwiązywaniu większych i mniejszych spraw kryminalnych." Trailery:
https://www.youtube.com/watch?v=2ZzXmLBExUo
https://www.youtube.com/watch?v=gRtRTXJv-ho
Admete - Wto 08 Sie, 2023 15:21
Przewijaj wątki, które ci nie pasują i dasz radę obejrzeć Bhramsa.
BeeMeR - Wto 08 Sie, 2023 17:56
Oj, te zwiastuny są tak durne, jak nowa drama Yayi (love at first night) - nie tknę jednego ani drugiego, chyba że będzie miało mega dobre recenzje
Na razie jadę z My Mister - jestem za połową.
Admete - Wto 08 Sie, 2023 17:57
I jak wrażenia?
BeeMeR - Wto 08 Sie, 2023 18:09
To jest bardzo dobra drama i świetnie zagrana - jedyne do czego mam zastrzeżenia, to IU nie umie płakać do kamery, ale to marginalny problem, generalnie gra tu bardzo dobrze i świetnie pasuje do roli. Główny ajussi też, zresztą ja lubię tego aktora i jego głos
Admete - Wto 08 Sie, 2023 18:19
Też lubię jego głos, a w tej dramie świetnie go wykorzystali. Możliwe, że to najlepsza rola IU do tej pory.
BeeMeR - Wto 08 Sie, 2023 19:27
Możliwe
Trzykrotka - Wto 08 Sie, 2023 21:54
Ja póki co kończę co zaczęłam i idę dalej z The Secret Romantic Guesthouse, w którym gęsto się robi od tajemnic, ich ujawniania, książąt, spisków, zapętleń oraz romansów (trzeci powoli kiełkuje, kiedy już dwie panny z gospody mają swoich kawalerów przybocznych).
Ma ta drama sporo słabości, ale jakoś dziwnie mnie ciągle kusi. I Złola ma wspaniałego, takiego cichego i serio groźnego. Przypomniałam sobie skąd znam tego aktora - był równie przekonującym Złolem w Crash Landing On You. Zostało mi 6 odcinków, może na przedszpitalnym L4 zdążę obejrzeć.
Loana dziękuję.
Admete - Wto 08 Sie, 2023 23:16
Ja tego Gesthouse nie skończyłam. To znaczy popatrzyłam na ostatni odcinek. Serial miał ładne momenty, mieszkańcy tego całego motelu joseńskiego tworzyli swoistą rodzinę. Podobał mi się też wątek strażnika księcia.
Trzykrotka - Śro 09 Sie, 2023 08:08
O tak, strażnika gra najlepszy aktor i jego wątek też lubię, choć psuje go ta kiepsko zagrana siostra głównej bohaterki. Ładna i na tym koniec. No i główny bohater nie ma za grosz tego czegoś, mdły jest okropnie, choć ładniutki Ale i tak, powolutku to sobie dokończę, pewnie z przewijaniem knujstwa i intryg.
Admete - Śro 09 Sie, 2023 08:20
A no to się tak właśnie miło ogląda. Faktycznie siostra była zagrana słabo. Właściwie to nie obejrzałam tylko chyba czterech ostatnich, bardziej z braku czasu niż z jakiejś niechęci.
Loana - Śro 09 Sie, 2023 12:33
| BeeMeR napisał/a: | Oj, te zwiastuny są tak durne, jak nowa drama Yayi (love at first night) - nie tknę jednego ani drugiego, chyba że będzie miało mega dobre recenzje
Na razie jadę z My Mister - jestem za połową. |
Nie no, mnie właśnie ten absurd przyciąga będzie się z czego śmiać Dam Ci znać, czy to będzie oglądalne, chociaż niewątpliwie mamy jednak inne gusty
Daj znać, czy to My Mister daje bardzo smutne uczucia na koniec. Bo myślałam nad tą dramą kiedyś - główny ma tak zajebiaszczy głos, że zastanawiam się, czy go w czymś nie obejrzeć. No ale właśnie smutków teraz aż tak za bardzo nie chcę, za dużo się dzieje naokoło mnie smutnego.
BeeMeR - Śro 09 Sie, 2023 22:32
| Loana napisał/a: | | mnie właśnie ten absurd przyciąga | Ja trochę inaczej rozumiem absurd dla mnie to jest haha-śmieszne - ale oczywiście gusta mogą być różne, a dram po to mamy bez liku żeby wybierać, przebierać i oglądać to co sprawia przyjemność
W My Mister jestem po 10 odcinku, napiszę jak będzie na koniec. Na razie jest bardzo ok - to drama o niełatwym temacie, ale nie jest ponura ani gorzka jak My Country. Jeszcze dobre kilka odcinków mi zostało.
Admete - Śro 09 Sie, 2023 22:35
Tam się przechodzi z bohaterem przez najgorsze, ale potem przychodzi nowy dzień 😉 Poza tym on jest tak cichym bohaterem. Nie poddaje się.
BeeMeR - Czw 10 Sie, 2023 11:56
Jestem po 4 odcinku Joseon Attorney, główny pan jest aktorsko całkiem dobrze zagrany, ale postaci nie umiem polubić. Księżniczka jest mdła i tez jej nie umiem polubić. Młody sędzia nijaki. Wiarygodność poziomu Rings of Powers - np. gość wpada do wody na środku oceanu i tonie, panna go wyławia utoniętego w porcie i on od razu odżywa i rzuca żarciki
Ja jestem w stanie dramowo zawiesić niewiarę i przyswoić radosne cuda na kiju, ale nie takie bez najmniejszego sensu
Coś mnie ta drama od początku nie bardzo pasuje - będę pewnie powoli podglądać dalej do "prasowania", ale serca to mi nie skradnie jak mniemam
Loana - Czw 10 Sie, 2023 12:37
| BeeMeR napisał/a: | | Jestem po 4 odcinku Joseon Attorney, główny pan jest aktorsko całkiem dobrze zagrany, ale postaci nie umiem polubić. Księżniczka jest mdła i tez jej nie umiem polubić. |
Poszłam zobaczyć, co piszą o tej dramie i w sumie to smutne, że właśnie postać kobieca jest mdła. Tu jeden z komentarzy "the women in this drama are truly written by men there's no other explanation😭 it's not even the acting as many have said in the comments, their sole purpose is to carry on the main leads storylines and that's it 😭 it's sad because in this type of drama we often see well written FL". Przyznaję, że przyzwyczaiłam się jednak do konkretnych postaci kobiecych i takie lubię oglądać.
|
|
|