Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Admete - Sob 16 Lip, 2016 11:39
Przy All about.., na BM na razie czekam. Myślę, ze tam tez zmusza mnie do wzruszeń, bo serial ma taki potencjał
Skończyłam All about..drama wyraźnie dzieli się na cześć komediową i poważniejszą, ale podobała mi się i będę wracać do jej fragmentów. W drugiej części - jak już wspominałam - ważna była szczerość i konsekwencje jej braku. Dramatozy zostały ograniczone( półtora odcinka ) i dobrze wykorzystane, bo dały okazję do paru fajnych scen z Shin Ha Kyunem Nawet sobie je sobie powtarzałam - podobnie jak reporterka Ah mam w sobie coś z masochistki
Cieszę się, że to obejrzałam - Aragonte dzięki wielkie za zachęcenie. Bardzo przyjemnie spędzony czas.
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 12:13
| Cytat: | | Podejrzałam kawalątko 1 odcinka AAMR | Nie spodziewałam się - ot, niespodzianka
Gdybyś nie oglądała jednak, podejrzyj początek odc 7
Mnie się to kissu bardzo podoba - najpierw jego pochyleniem, potem jej
A;le z tymi starszymi/nowymi dramami coś jest, AAMR zdobyłam ze stronki, gdzie nowe dramy są zabetonowane kilkoma reklamami tak, ze nie w sposób się dobrać do pliku, bo antywir nie pozwala, a ja się z nim nie kłócę bez ważnego powodu
a starsze dramy ja w/w są dla mnie dostępne.
Admete - Sob 16 Lip, 2016 12:25
Siódmy odcinek jest ogólnie bardzo udany Teraz mogę na spokojnie obejrzeć Wanted All about... tak mnie wciągnęło, ze nie chciało mi się nic innego oglądać. Gong Shim się kończy w ten weekend. Drama była za długa i przeciągała sprawy. Z tego by ładna minidrama była. Ale dooglądam.
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 12:35
Admete, mistrzyni szybości miałaś przewagę, bo nie masz teraz pracy, a ja oglądam głównie w nocy no i przewinęłaś politykę btw mnie nadal bawią polityczne wątki w tej dramie, ale wiem, że mam zboczenie zawodowe Śmiałam się np. ze sceny meczu polityków, podczas którego bohater Shina, Kim Soo Young, oraz deputowany Moon zemścili się za swoje panie, faulując różnych członków drużyny, w tym własnej jednak wiadro brudnej wody wylane na kogoś w kibelku to za mała zemsta, zgadzam się
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | Podejrzałam kawalątko 1 odcinka AAMR | Nie spodziewałam się - ot, niespodzianka
Gdybyś nie oglądała jednak, podejrzyj początek odc 7
Mnie się to kissu bardzo podoba - najpierw jego pochyleniem, potem jej |
Ładne, prawda?
A obejrzałaś też reakcję bohaterki po tym pocałunku?
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 12:43
| Admete napisał/a: | | Gong Shim się kończy w ten weekend. Drama była za długa i przeciągała sprawy. Z tego by ładna minidrama była. Ale dooglądam. | Zdecydowanie za długa, ale ja już też dooglądam.
Mirrow tez jest za długa - cholerne przedłużenie
Po 15 odc. (spoilery) jeśli brat podpala siostrę, a ja robię ziew i czekam aż ją niezawodnie uratują to znaczy, że coś z dramą zrobiło się bardzo nie tak
Z drugiej strony przyjęłam z ulgą, że prośba Cordona o eliksir miłosny i owo podpalenie to była ściema na rzecz przyłapania wiedźmy, uff.
AAMR - reakcję obejrzę już w dramie, widziałam tylko jej wychylenie po więcej i bardzo mi się podoba
Skacząc po odcinkach i sprawdzając napisy widziałam jeszcze inne kissu - w lesie w altance, z niechcianym widzem - też ładne, ale nie aż tak jak dachowe.
Trzykrotka - Sob 16 Lip, 2016 12:52
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | | Podejrzałam kawalątko 1 odcinka AAMR | Nie spodziewałam się - ot, niespodzianka . |
Ogladalabym dalej, ale sygnał się wzmocnił i idę dalej według harmonogramu
Został mi 1 odcinek Beautiful Mind. Przepiękna jest ta drama od strony ludzkiej, humanitarnej. Zachwycił mnie odcinek 7, ten nadmorski, z babcią - teściową i jej synową na wózku. Cieszy mnie, że nie wszyscy lekarze pokazanie są jak bezmyślne aparaty do robienia kariery. Podoba mi się ta drobna pani doktor z kucykiem, Szpinak, ten młody, który biegł przez miasto z sercem do przeszczepu, bo korek zatrzymał karetkę.
Leje dziś u nas od rana, więc zakopalam sie pod koc i cóż - zamiast iść na pożegnalny wypad na Sokolicę, oglądam.
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 13:19
No i przez BeeMeRka włączyłam siódmy odcinek AAMR bez wlepionych tam polskich napisów, obejrzałam scenę na dachu i jej kontynuację włącznie ze ścieraniem szminki i jestem już w 1/3 odcinka Świetne są interakcje głównej pary.
A Shin ma w uśmiechu (i wtedy, kiedy nie uśmiecha się tak po prostu, ale jego bohater jest zwyczajnie szczęśliwy i pełen nadziei) piękne światełka w oczach
No dobra, idę faflunić do ekranu
Admete - Sob 16 Lip, 2016 13:30
| Aragonte napisał/a: | jednak wiadro brudnej wody wylane na kogoś w kibelku to za mała zemsta, zgadzam się |
No jasne, ze za mało Oglądałam ostatnio nad ranem. Strasznie wcześnie się budzę, to co mam robić? Strasznie mi się też wcześniej podobało jak reagował Soo Young na szowinistyczne słowa starszych kolegów o deputowanych paniach. Bardzo dobrze to aktorowi wyszło.
| BeeMeR napisał/a: | Mirror tez jest za długa - |
Ja już będę tylko czytać, co napiszecie. Ile to ma teraz mieć odcinków?
| Trzykrotka napisał/a: | | Przepiękna jest ta drama od strony ludzkiej, humanitarnej. |
Dlatego tak bardzo mi się podoba. I jak fajnie ludzie na soompi rozkminiają wszystkie elementy układanki, różne postacie. Także tej lekarki, która zdradziła zaufanie LYO.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zachwycił mnie odcinek 7, |
Mój ulubiony do tej pory, choć ósmy też jest bardzo dobry. Uśmiałam się z tego jak LYO zwracał uwagę policjantki. A końcówka smutna.
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 13:32
| Aragonte napisał/a: | | No i przez BeeMeRka włączyłam siódmy odcinek AAMR | Tak, tak, a ja przez was włączyłam Empire of lust - tj sprawdziłam napisy czy ok, i dobrze - bo nie są ok, są przesunięte, chyba że generał mówi do wojskowego klęczącego przed nim w deszczu o "much pleasure" co to ma na jego widok
na cztery skiknięcia dwa to były "momenty" (tj. nazwałabym to dosadniej, ale w sumie to się wypowiem jak obejrzę którymś wieczorem, bo na pewno nie teraz ) No i musze skombinować dobre napisy
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 13:36
| Cytat: | Ja już będę tylko czytać, co napiszecie. Ile to ma teraz mieć odcinków?
| Chyba w sumie 20, ale serio nie wiem, czy chce mi się poświęcać na to kolejnych 5 godzin życia - już ten ostatni odcinek to mi szedł jak Tree, na raty bo od razu po włączeniu jestem znudzona.
A miało być tak pięknie...
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 13:52
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | No i przez BeeMeRka włączyłam siódmy odcinek AAMR | Tak, tak, a ja przez was włączyłam Empire of lust - tj sprawdziłam napisy czy ok, i dobrze - bo nie są ok, są przesunięte, chyba że generał mówi do wojskowego klęczącego przed nim w deszczu o "much pleasure" co to ma na jego widok |
Kto tam go wie, w końcu są różne odmiany przyjemności
AAMR bardzo dobrze mnie naładowało endorfinami, stwierdzam (albo wpasowało się w odpowiednią fazę cyklu i podbiło mi hormony ) - dawno nie byłam taka rozchichrana i w dobrym humorze
Admete - Sob 16 Lip, 2016 13:56
| BeeMeR napisał/a: | | Tak, tak, a ja przez was włączyłam Empire of lust |
Na razie nie zamierzam oglądać, bo tam gra i Shin i Jang Hyuk, a mam ich na świeżo w dramach i nie wiem, czy mam ochotę na momenty z nimi w rolach głównych Wolę zostać przy dramach.
| Aragonte napisał/a: | | AAMR bardzo dobrze mnie naładowało endorfinami |
Mnie też. Podobało mi się zakończenie. Piękne wyznanie uczuć wtedy, gdy sprawa się rypła i bardzo smutna rozmowa Soo Younga z szefem partii. Na szczęście wszytko się dobrze skończyło, ładnie pozamykano wątki. To nazywam satysfakcjonującym zakończeniem serialu. Porządnie, tak, żeby widzowie mieli radość, a nie żal, że zmarnowali 16 godzin na oglądanie.
| Cytat: | A miało być tak pięknie... |
No miało...Dziewczynę źle obsadzili i chyba mieli za mało materiału na tyle odcinków.
Trzykrotka - Sob 16 Lip, 2016 14:33
Empire of lust było straszne... Wystarczyła mi scena zbiorowego gwałtu na służącej i jeszcze pobicia jej, żebym czym prędzej postarala się zapomnieć o tym filmie. Okropnie. A jaka rola Hang Neula ( i goły tyłek )
Kończę już BM i do czasu pokazania się następnego odcinka wezmę się za coś jeszcze. Nie wiem co, ale wybór mam duży.
Mirror nie chcę mi się kończyć
BTW ta zdradziecka lekarka, narzeczona doktora Lee to nasza królowa z Faith. Tutaj nie wydaje się tak piękna jak w kostiumie.
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 14:54
| Admete napisał/a: | Shin i Jang Hyuk, a mam ich na świeżo w dramach i nie wiem, czy mam ochotę na momenty z nimi w rolach głównych Wolę zostać przy dramach. | Na razie to wpadło mi w oczy co Kang Ha Neul wyprawiał z panną (powinnam się zawstydać, ale kogo będę oszukiwać ) i czyjś goły tyłek, ale nie wnikałam czyj, bo dialogu to tam nie było
| Trzykrotka napisał/a: | Empire of lust było straszne... Wystarczyła mi scena zbiorowego gwałtu na służącej i jeszcze pobicia jej, żebym czym prędzej postarala się zapomnieć o tym filmie. Okropnie. A jaka rola Hang Neula ( i goły tyłek ) | No to już chyba wiem, czyj tyłek. Hm, no tak, oni dodając seks do historyków albo idą w erotyk (i to lubię), albo w rżnięcie, i tu właśnie raczej to drugie przyszło mi na myśl po pobieżnym skoku.
| Admete napisał/a: | | No miało...Dziewczynę źle obsadzili i chyba mieli za mało materiału na tyle odcinków. | Zwłaszcza to drugie - ale wiele dram na to cierpi.
Admete - Sob 16 Lip, 2016 15:30
Skończyłam ósmy odcinek Wanted - no oczywiście cliffhanger, ale mogłam się tego spodziewać
Trzykrotko może Pied Piper? Albo próbuj nadal All about...
Trzykrotka - Sob 16 Lip, 2016 15:40
Na razie zerknęlam na Let's Fight Ghost i uśmiałam się. Ale są tylko 2 odcinki póki co.
Wezmę Wanted albo 38 cos-tam. I koniecznie coś lżejszego, w miejsce Gong Shim. Pewnie Woo Bina... Ale drama ma kiepskie opinie i bardzo nudne gify i obrazki.
Admete - Sob 16 Lip, 2016 15:48
Nie oglądaj nudnych rzeczy Weź coś fajnego. W środę zaczyna się W, a za tydzień ta drama o dojrzałej miłości. Sprawdzę obie. Let's fight to takie leciutkie jest, też widziałam. Mam zaległości w 38 Squad.
| Cytat: | | BTW ta zdradziecka lekarka, narzeczona doktora Lee to nasza królowa z Faith. Tutaj nie wydaje się tak piękna jak w kostiumie. |
Może to dlatego, że parę lat starsza i nie w kostiumie.
Agn - Sob 16 Lip, 2016 21:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Empire of lust było straszne... Wystarczyła mi scena zbiorowego gwałtu na służącej i jeszcze pobicia jej, żebym czym prędzej postarala się zapomnieć o tym filmie. Okropnie. A jaka rola Hang Neula ( i goły tyłek ) |
*hamuje z piskiem opon* Ze względu na Kang Ha Neula zastanawiałam się nad tym filmem, ale dziękuję po takiej "rekomendacji". Dziękuję, Trzykrotko, za uratowanie mnie przed tą męką!
| Admete napisał/a: | | Skończyłam ósmy odcinek Wanted - no oczywiście cliffhanger, ale mogłam się tego spodziewać |
Ja właśnie jadę przez trzeci. Nie będę w nieskończoność ględzić jak świetnie mi się tę dramę ogląda, bo mnie wywalicie z wątku.
Przypomniałam sobie, skąd znam sukinkotowatego małżonka głównej bohaterki - w Misaeng dołączył do naszego zespołu (i był w niej do końca).
A, bardzo łatwo mi się zapamiętało nazwisko policjanta - Cha Seung In. No strzelajcie, dlaczego łatwo.
(Wielbię Ji Hyun Woo!)
PS Przez Junkiego mam kolejną Przeklętą Piosenkę w głowie. Ratunku!!! Męczy mnie k-popowy boysband, NNNNIEEEEEE!!!
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 22:45
Prędzej mnie ktoś wywali za bredzenie o uśmiechu Shin Ha Kyuna albo coś w ten deseń
Skończyłam All About My Romance. Awww
Oj, będą powtórki, będą
A Shin Ha Kyuna stawiam na tej samym szczebelku drabiny, co KMM, jeśli chodzi o aktorstwo.
To podobno jego pierwsza tego typu (czyli w dużym stopniu komediowa) rola, ale poradził sobie bardzo dobrze.
Agn - Sob 16 Lip, 2016 23:06
| Aragonte napisał/a: | | Prędzej mnie ktoś wywali za bredzenie o uśmiechu Shin Ha Kyuna albo coś w ten deseń |
Ta, jasne. Ciebie ktoś wywali. Jak my tu mamy istny festiwal radości, że czymś się jarasz i jeszcze o tym piszesz.
| Aragonte napisał/a: | | Skończyłam All About My Romance. Awww |
O, i co? Skiepściło się coś rzeczywiście w drugiej części dramy?
Wcale nie oglądam teraz czwórki Wanted... Wcale się nie wciągnęłaaaaaaaaaam!!! Ktoś z otoczenia tej aktorki na bank siedzi w zmowie z porywaczem. Dziwnie zachowuje się ten jej niby-wierny-jak-pies asystent, (byłego?) męża podejrzewam od początku (w końcu ma piękny motyw - była małżonka nie chciała robić jego wielkiego show, a ze względu na kłopoty firmy (nie wypłacone pensje - na pewno to kiedyś wypłynie mocniej niż tych kilku protestujących pod drzwiami wejściowymi) show by mu się przydało - no to ma! i to z jakim ratingiem!), Tatuś Iljimae też mógłby być podejrzany, w końcu dzięki temu show nie ma na karku pozwu do sądu, bo przecież pracuje nad show i w ogóle - kurde, piękne, bo jak tak dalej pójdzie, to wszyscy będą podejrzani - a zgaduję, że żaden z moich tropów nie jest poprawny, bo to by było za proste.
PS Interesująco to się rozwija. Psychol porywa dziecko i zmusza jego matkę to udziału w reality show, gdzie ma wykonywać wskazane przez niego zadania. Wygląda na to, że psycholowi chodzi o coś więcej niż krwawą zabawę - widzę, że usiłuje dobrać się do skóry ludzkim gnidom. Jeszcze trochę i zacznę mu kibicować.
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 23:32
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Prędzej mnie ktoś wywali za bredzenie o uśmiechu Shin Ha Kyuna albo coś w ten deseń |
Ta, jasne. Ciebie ktoś wywali. Jak my tu mamy istny festiwal radości, że czymś się jarasz i jeszcze o tym piszesz. |
To zaraz powrzucam jakieś fotki albo co, skoro mnie nikt nie goni
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Skończyłam All About My Romance. Awww |
O, i co? Skiepściło się coś rzeczywiście w drugiej części dramy? |
Nic się nie skiepściło, moim zdaniem. Tyle, że było smutniej, melancholijniej, bez tylu zabawnych scen co w pierwszej połowie dramy.
A teraz to, czego nie było i za co stawiam scenarzystom wielki plus:
- przesadzonych rozdrapów, dramatoz w końcówce, które podłamywały mnie w wielu innych koreańskich dramach,
- aseksualnej i nieco infantylnej głównej bohaterki
- bohatera wywijającego "dla dobra ukochanej" numer, za który ma się ochotę go zadusić albo potraktować bejsbolem (vide: przypadek bohatera City Hall )
Parę innych rzeczy jeszcze by się znalazło, może Admete coś dopisze
Plusy:
- sensowny, trzymający się kupy scenariusz oraz zadowalające zakończenie, w którym nie ma się wrażenia, że scenarzysta dostał odgórny rozkaz: "A teraz wyślij wszystkich na plan zdjęciowy Lost, bo oglądalność spadła"
- przekonująca historia miłosna i piękna chemia głównych postaci
- sympatyczni bohaterowie drugoplanowi
- humor, mnóstwo humoru
- charakterna bohaterka, którą dało się lubić (i nieźle zagrana, co nie takie częste)
- Shin Ha Kyun jako deputowany Kim Soo Young
- uśmiechy i spojrzenia SHK
- pijackie i ciut niegrzeczne wyznania deputowanego Kim Soo Younga (może nikt się nie połapie, kogo tu kolejny raz wyróżniam )
- zachęta do rozważań, dlaczego dlaczego kalmary mają nogi, a ośmiornice ramiona
itd., itd...
Lepiej się zamknę
Agn - Sob 16 Lip, 2016 23:35
| Aragonte napisał/a: | | To zaraz powrzucam jakieś fotki albo co, skoro mnie nikt nie goni |
Wrzucaj! Fotki! Gify! Wszystko mile widziane.
| Aragonte napisał/a: | | - pijackie i ciut niegrzeczne wyznania deputowanego Kim Soo Younga (może nikt nie zauważy, kogo tu wyróżniam ) |
Hyhyhy łudź się dalej.
| Aragonte napisał/a: | | Lepiej się zamknę |
To ja nie będę pisała, co mi się w Wanted podoba! O!
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 23:42
To dodaję kolejny plus:
- ważne odkrycie, do czego może posłużyć recytacja Konstytucji Korei (myslę, że polskiej też ).
BeeMeR - Sob 16 Lip, 2016 23:43
Jasne, to ja też nie powinnam pisać, że pokazałam Anusi mv z AAMR i powiedziała, że chyba pan bardziej kocha panią, bo chce cały czas z niż być (a może to Adaś powiedział )
Aragonte - Sob 16 Lip, 2016 23:47
A które mv? Chętnie się zapoznam
Na razie grzebię w Tumblrze
|
|
|