Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Trzykrotka - Śro 04 Mar, 2015 16:04
Jak w Sekretnym Hoteliku?
Naści, Agn, oczy nacieszmy

Agn - Śro 04 Mar, 2015 16:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak w Sekretnym Hoteliku? |
Khmm, też o tym pomyślałam... Ech, nie przeżyję... tak spraprać taki materiał...
| Trzykrotka napisał/a: | | Naści, Agn, oczy nacieszmy |
Aaaaach...
ŻebyzrobiłdramężebyzrobiłdramęŻEBYZROBIŁPORZĄDNĄDRAMĘ...
Agn - Śro 04 Mar, 2015 16:16
Głupotki!
6 second leadów, którym życzyliśmy, by zdobyli dziewczynę: http://www.dramafever.com...otten-the-girl/
(Prawdę mówiąc to ewentualnie drugiemu z Koszmity bym życzyła; Księciuniowi na pewno nie.)
Emocjonalne podejście przy oglądaniu dramy: http://www.dramafever.com...hing-a-k-drama/
(Nie powiem, sporo się zgadza. )
9 k-dramowych parek, które wyglądały na totalnie zakochane: http://www.dramafever.com...e-in-a-k-drama/
No i przepraszam - gdzie cudownie zaświergoleni Healer i Shin Young?! Wywaliłabym 9tkę (naprawdę nie wiem, skąd to wytrzasnęli), wstawiłabym Healera!
Agn - Śro 04 Mar, 2015 16:22
I jeszcze (zabijecie mnie za ten spam...) pożegnanie z Sycylią.
To dalej z tego przyjątka, gdzie były kanapkowe hugi:
BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 17:28
| Cytat: | Właśnie podobno znów to samo Dlatego na dramabeans się tym irytują. | tym co piszą na db przed obejrzeniem a zwłaszcza emisją dramy to się nie ma co przejmować
| Agn napisał/a: | | 9 k-dramowych parek, które wyglądały na totalnie zakochane: | ja bym wywaliła dwie ostatnie pary, bo Emergency też
Drugim panom to ja z reguły życzę Innej dziewczyny
A spam uroczy, jak zwykle
Admete - Śro 04 Mar, 2015 18:08
Agn są napisy do 13 i 14 odcinka Spy. Na Subscene.
Agn - Śro 04 Mar, 2015 18:45
Wiem, już znalazłam (pisałam gdzieś wcześniej). Są niezłe, choć kilka tekstów pominięto w tłumaczeniu.
Jestem w połowie 14-ego odcinka. Dzieje się, że ja cię kręcę! | BeeMeR napisał/a: | | Drugim panom to ja z reguły życzę Innej dziewczyny |
Ja takoż. I najlepiej, by mi drama to uprzejmie pokazała (i rzadko kiedy się tego doczekam).
Agn - Śro 04 Mar, 2015 19:25
...................MAĆ! Jak można tak skończyć odcinek, a potem walnąć zapowiedź następnego, że człowieka jeszcze bardziej skręca?! A jak bym tego team leadera Songa dorwała, to bym mu z tyłka wiatrak chętnie zrobiła.
W tym tygodniu kończy się Spy.
Ku uciesze gawiedzi - filmowe (krótkie, przysięgam!) pożegnanie z Sycylią:
https://www.youtube.com/watch?v=BgFLgn8g2VM
Jak tańcuje!
Trzykrotka - Śro 04 Mar, 2015 19:30
Byłyśmy z Gosią na ramenie w Tao, koło kładki Bernatki Wielka micha, w rosołku mięsko - u mnie, bo Gosia wybrała miso, bez mięska, szpinak, szczypior, jajko. Dobre!
A teraz do komputera! BeeMer lecimy z Nice Guy! Wczoraj byłam zbyt padnięta, żeby cokolwiek napisać, ale obejrzałam 6. Jest w porządku, choć do ekstazy mi daleko. Ciekawie się to rozwija. Nie jestem na razie pewna intencji Macochy. Czego ta baba chce? Chwali się, że Anka za słaba w uszach, żeby być dla niej konkurencją, a działa jak amatorka. Szyuje się do otwarcia nieba bram (ślubu z czebolskim ojcem swego dziecka), a obcałowuje się po kątach i mało dyskretnie z MaRo i prawnikiem. Rzuca się z mostku do wody, narzuca facetowi. Bo Anka - to rozumiem. Dalej zżera ją ambicja, ale zakochała się rzetelnie i porządnie. MaRo też nie rozgryzłam: zakochany jest, czy mści się na pierwszej miłości wykorzystując Ankę?
Zobaczymy, w każdym razie - oglądamy!
Agn - Śro 04 Mar, 2015 19:43
| Cytat: |
Byłyśmy z Gosią na ramenie w Tao, koło kładki Bernatki Wielka micha, w rosołku mięsko - u mnie, bo Gosia wybrała miso, bez mięska, szpinak, szczypior, jajko. Dobre! |
Jadłyście pałeczkami? | Trzykrotka napisał/a: | | Chwali się, że Anka za słaba w uszach, żeby być dla niej konkurencją |
W uszach?
BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 20:06
W uszach - nie słyszy co przy niej mówią
Oj, ekstazy to ja się przy Nice Guy nie spodziewam ale ogląda mi się dobrze.
Macocha niepoważna jest - chyba sama nie wie czego chce, tj. chciałaby i Maro i pieniądze Chaebola i kto wie czy nie prawnika Ahn na dodatek.
Maro jak dla mnie nie wyleczył się ze swojej pierwszej toksycznej miłości i wykorzystuje Ankę, ale podejrzewam, że powoli coś się będzie kluło w tą stronę.
Anka - cóż, zakochała się po uszy, a że postać od początku lekko szalona to i w miłości też
ciekawie poprowadzono jej wątek w 7 odcinku - kieruje niż i duma i uczucie do chłopca o ładnej buzi i dąsie nie znikającym z twarzy i kto wie jakie demony jeszcze.
Na Żyrafę się o wiele lepiej patrzy odkąd zerwał z tą okropną dziewuchą - już go nie przewijam A w scenach z Wachlarzem Żyrafa jest chyba ciekawszy.
Agn - Śro 04 Mar, 2015 20:09
Muszę sobie obadać tego waszego Żyrafę, bo mnie się tylko z Wilczkiem ta ksywka kojarzy.
Lecę z Punch nr 17...
BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 20:19
Proszę, nasz Żyraf jest pocieszny i w odróżnieniu od Wachlarza używa mimiki:
Agn - Śro 04 Mar, 2015 20:21
No to nie jest ten Żyraf z Wilczka. Ale też długi jak topola.
BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 20:26
Kto jest Żyrafem z Wilczka?
W czym Żyraf był Żyrafem tak właściwie?
Agn - Śro 04 Mar, 2015 20:33
Nie wiem, pamiętam jeszcze jakieś zdjęcia Geniusza z INR3, gdzie, ahem, tak jakby z pluszową żyrafą wpadał w ekstazę, ale to koniec moich skojarzeń.
| BeeMeR napisał/a: | | Kto jest Żyrafem z Wilczka? |
Taki milczący wysoki facet, który wykonywał rozkazy Mao i wciąż przy nim był. Miał ksywkę Żyrafa.
Agn - Śro 04 Mar, 2015 20:49
Czy ma ktoś może pomysł, o co chodzi z krytymi kajdankami? Już drugi raz to widzę. Aresztant wychodzi w otoczeniu policji z budynku, ma kajdanki i owe kajdanki zakryte szalikiem (właśnie to widzę w Punch). Coś takiego było też w Two weeks - Tae San miał z kolei biały ręcznik. Nie mam pomysłu, o co tu chodzi.
Agn - Śro 04 Mar, 2015 22:00
Przepraszam, dziewczyny, ale nie mogę się powstrzymać!!!
Aragonte - Śro 04 Mar, 2015 22:05
O rany Skąd to wytrzasnęłaś?
A ja ciągle w pracy, buuu... Healera bym sobie pooglądała
Agn - Śro 04 Mar, 2015 22:07
| Aragonte napisał/a: | | O rany Skąd to wytrzasnęłaś? |
Pinterest, oczywiście! Czułam, że się spodoba.
Do której siedzisz w robocie?
Trzykrotka - Śro 04 Mar, 2015 22:16
Ja cie... jeszcze w robocie
[quote="Agn"] | Cytat: |
Jadłyście pałeczkami? |
Pewnie I łyżeczkami, takimi fajnymi, o dziwnym kształcie. Łyżeczki były do płynu. Gosia jest straszną faszystką jak chodzi o pałeczki w orientalnych knajpach. A w Tao widelców w ogóle nie podali.
"Cienka w uszach" - dokładnie jak BeeMer mówi. I taka jakby - słaba zawodniczka, niegodna przeciwniczka. Tak twierdzi Macocha o Ance, ale jak dl mnie, to właśnie Macocha jest beznadziejną przeciwniczką i Anka, jak się ogarnie, powinnw dać sobie z nią radę.
7 odcinek był głównie przegadany. Ale dobrze, takie też potrzebne. Mam wrażenie, że na razie wszyscy się obserwują i zastanawiają, jakie zawrzeć sojusze i dokąd się obrócić. Zakochana ślepo Anka podoba mi się bardziej, niż Anka - wściekła na cały świat suka.
Owszem, Żyrafa znormalniał, ale ja jeszcze przewijam sceny jego i Czekoladki
I jejku ja już nie mogę tego snującego się MaRo o nadąsanych usteczkach wytrzymać Kto napisał, że Wachlarz był taki świetny w Nice Guy? Ten ktoś SKK Scandal nie widział
Aragonte - Śro 04 Mar, 2015 22:23
| Agn napisał/a: | | Do której siedzisz w robocie? |
Nie mam pojęcia, nie ode mnie to zależy. Na razie panowie gadają o konwencji antyprzemocowej, trwa dyskusja.
Pozytyw jest taki, że brzuch przestał mnie boleć, a to miła odmiana po dwóch dniach walki z rotawirusem (chyba rotawirusem, inne opcje są mniej fajne).
Jak widać, robię sobie przerwy, żeby zerknąć na forum, bo zaczynam padać na nos. Dwa dni bez kawy
Agn - Śro 04 Mar, 2015 22:29
| Trzykrotka napisał/a: | | Żyrafa znormalniał, ale ja jeszcze przewijam sceny jego i Czekoladki |
A Czekoladka to kto? Druga?
| Trzykrotka napisał/a: | | Kto napisał, że Wachlarz był taki świetny w Nice Guy? |
Podejrzewam, że to ten sam, który chwalił obsadę MG, nie wiem za co.
Agn - Śro 04 Mar, 2015 22:30
| Aragonte napisał/a: | | Nie mam pojęcia, nie ode mnie to zależy. |
Biedna... do strasznych godzin przesiadujesz.
| Aragonte napisał/a: | | Pozytyw jest taki, że brzuch przestał mnie boleć, a to miła odmiana po dwóch dniach walki z rotawirusem |
Że z czym?!
Ale cieszę się, że już nie boli.
| Aragonte napisał/a: | | Jak widać, robię sobie przerwy, żeby zerknąć na forum, bo zaczynam padać na nos. Dwa dni bez kawy |
Rzucasz kawę czy tak jakoś wyszło?
BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 22:40
| Agn napisał/a: | | A Czekoladka to kto? Druga? | Trzecia - chorowita siostra Maro, była na obrazku z Żyrafą.
Kij z Choco, ale Żyrafa jest fajny
Moim zdaniem Macocha jest mocna tylko w gębie (i pewnie w łóżku), ale głupie błędy robi jak amatorka. Anka też robi błędy, ale jest bardziej zdecydowana czego chce i sięga po to. Jak wyrośnie z dziecinnych zagrywek to będzie przeciwniczką nie lada.
|
|
|