To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

Admete - Czw 03 Sie, 2023 21:06

Aragonte jasne, że wrzucę 😀
Aragonte - Czw 03 Sie, 2023 22:18

Admete napisał/a:
Aragonte jasne, że wrzucę 😀

Super :love_shower: Dziękuję :kwiatki_wyciaga:

Trzykrotka - Pią 04 Sie, 2023 07:48

To ja też będę oglądać :excited: na ile będę mogła.

Breaking news: niestety czeka mnie dłuższe i trudniejsze życie szpitalne. Wracam na trochę do domu, a potem - wymiana zastawki. Jednak kolejne i kolejne badania potwierdziły, że ta obecna pracuje tylko w połowie. Tak wam tylko mówię, żebyście podtrzymały kciuki i nie dziwiły się gdyby mnie dłużej tu nie było. Okropnie się boję, nie ukrywam.

BeeMeR - Pią 04 Sie, 2023 07:51

Też bym się bała :przytul: :przytul: :przytul:
Kiedy idziesz do szpitala na tą wymianę?

Trzykrotka - Pią 04 Sie, 2023 07:53

Mówią o jakichś 2 tygodniach. Wolę robić to tutaj, na miejscu, choć proponowali też Rzeszów, gdzie podobno specjalizują się w zastawkach. Na razie chciałabym już do domu...
Admete - Pią 04 Sie, 2023 08:35

Trzykrotko :przytul: :przytul: :przytul: Będziemy trzymać kciuki.
BeeMeR - Pią 04 Sie, 2023 08:53

Za dwa tygodnie czy na dwa tygodnie? :mysle:
Trzykrotka - Pią 04 Sie, 2023 10:06

Za. Za dwa do czterech tygodni.
Czekam na wypis.

Aragonte - Pią 04 Sie, 2023 11:30

Trzykrotko :hug_grupowy: mocne kciuki, rozumiem, że się stresujesz. Będzie dobrze :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:
RaczejRozwazna - Pią 04 Sie, 2023 11:47

Trzykrotko :przytul: Będzie dobrze. Będziesz w Jana Pawła?
Trzykrotka - Pią 04 Sie, 2023 14:26

Dziękuję wam :hug_grupowy:
Tak, w Jana Pawła, wolałam jednak na miejscu, poza tym byłam tam już raz operowana. Na razie wrócę na kardiologię żeby zrobili mi koronografię, a potem już będę na kardiochirurgii.
A na razie jestem już w domu, pył szpitala spłukany :-D na chwilę.

Admete - Pią 04 Sie, 2023 18:20

To odpocznij w domu i uważaj na siebie.
Jeśli ktoś miał w planach "Do You Like Bhrams?" to na Netflixie jest tylko do końca sierpnia.

BeeMeR - Sob 05 Sie, 2023 08:20

Nie ma to jak własna łazienka i łóżko po szpitalu - no i pewnie własne koty :wink:

Na Disneyu widziałam drugą część detektywa z panem Oh - może i obejrzę, jak skończę My Mister, do którego wróciłam.

Admete - Sob 05 Sie, 2023 11:30

Za chwilę My Dearest będzie na Wschodzie.
Trzykrotka - Sob 05 Sie, 2023 21:33

Admete napisał/a:
Za chwilę My Dearest będzie na Wschodzie.

:banan:
Dziś po obejrzeniu odcinka 15 King The Land mam tak :bejsbol:
Mam nadzieję, że to tylko jakaś ściema, bo jeśli nie, to zapowiada się najdurniejsza końcówka tego roku.

Aragonte - Sob 05 Sie, 2023 22:16

Trzykrotka napisał/a:
Dziś po obejrzeniu odcinka 15 King The Land mam tak :bejsbol:
Mam nadzieję, że to tylko jakaś ściema, bo jeśli nie, to zapowiada się najdurniejsza końcówka tego roku.

Wow, co oni tam wymodzili, że tak się wkurzyłaś?

Ja na razie nic nie oglądam, pracuję, ale zasadzam się na Namgoonga :wink:

Admete - Sob 05 Sie, 2023 22:22

Dlatego czekam aż się drama skończy. Nie widziałam też odcinków z zeszłego tygodnia.
Admete - Nie 06 Sie, 2023 10:23

Niedługo 2 odcinek My Dearest pojawi się, gdzie trzeba. Drama mi się spodobała od pierwszego odcinka. Przepadam za główną bohaterką. Bardzo lubię tę aktorkę. Pierwszy raz widziałam ją w Diary of a prosecutor. Potem oczywiście w Hospital Playlist. To chyba będzie melodramat jak się patrzy, ale z elementami komediowymi przynajmniej na początku - ja się ma taką parę głównych aktorów, to grzech nie wykorzystać także ich talentów komediowych.
Trzykrotka - Nie 06 Sie, 2023 10:32

W King The Land zakwitła noble idocy, a ja tego nie lubię i mam focha.
Admete - Nie 06 Sie, 2023 11:24

Tak na koniec? To nie potrwa chyba długo ;) To ostatni odcinek.

EDIT: Dokonałam małej podmiany My Dearest na Wschodzie. Jakby ktoś reflektował, to First Responders 2 też jest.

Admete - Nie 06 Sie, 2023 15:43

Bardzo mi się podoba My Dearest ( przynajmniej na razie ). Sparowanie Namgonnga z Ahn Eun Jin to doskonały pomysł. Wojna się zaczyna. Przypomniałam sobie, co to za okres historyczny - zaczyna się w roku 1636 - potem jest najazd z Chin spowodowany zmianą dynastii.
Aragonte - Nie 06 Sie, 2023 16:12

To nie jest mniej więcej ten sam czas co w Chuno i Muszkieterach? Czasy tego księcia, który sprowadził bodajże pierwszych chrześcijańskich misjonarzy z Chin, a wcześniej siedział tam jako zakładnik?
Admete - Nie 06 Sie, 2023 16:17

Tak, to są te czasy i cos o tym księciu też będzie. Na początku trafiamy w rok 1649 - potem zaczyna się retrospekcja.
Aragonte - Nie 06 Sie, 2023 16:39

To całkiem ciekawe czasy. Dobra, praca skończona, to jeszcze skoczę na trening (tj. pomaszerować i pobiegać na bieżni), zrobię sobie jedzonko (smażony ryż z kimchi i mięskiem) i zasiadam do oglądania :-D
BeeMeR - Nie 06 Sie, 2023 17:41

Trzykrotka napisał/a:
zakwitła noble idocy, a ja tego nie lubię i mam focha.
Było też rozstanie? Długie?

Też nie lubię noble idiocy i głupich rozstań, których mogłoby nie być, szkoda, że nie ma świeższych pomysłów na kończenie dram. :roll: