Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Agn - Wto 14 Mar, 2017 12:27
| Trzykrotka napisał/a: | | ile modeli kukusiów noszą panowie. I z klejnotami (Generał) i grube, metalowe, bardzo sprytnie połączone (He Xia), a królowie to już mają orgię złotych, misternie plecionych. |
Prawda, nie wszystkie wyglądały tak samo. Było na co popatrzeć.
Trzeba przyznać, że Chińczycy sporo ładują w sferę wizualną. Naprawdę jest na co patrzeć i co podziwiać.
Admete - Wto 14 Mar, 2017 12:50
Ach to ten moment, gdy szefowa zamienia się w Czarodziejkę z Księżyca
Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 12:59
| Admete napisał/a: | Ach to ten moment, gdy szefowa zamienia się w Czarodziejkę z Księżyca |
W oczach synka bohatera, tak
Widzę, że wklejałaś ich rozmowę o małżeństwie, więc nie będę tego powielać. Zabawne to było
A tak w ogóle to miałam jakieś zaćmienie, bo naprawdę późno dotarło do mnie, że główny bohater to Oska
Jestem już w przedostatnim odcinku, więc może dziś skończę.
Admete - Wto 14 Mar, 2017 13:24
Ta rola mu pasowała. Cudna była ta rozmowa Mnie się podobało jak bohater się zmieniał na lepsze, zaczynał wierzyć w siebie i cenić własną pracę. Już nikt nie będzie nim pomiatał.
BeeMeR - Wto 14 Mar, 2017 13:50
| Aragonte napisał/a: | naprawdę późno dotarło do mnie, że główny bohater to Oska | Do mnie w przypadku Luisa też dotarło to z opóźnieniem (że Drugi to Oska )
W Zazdrości nie trafiają do mnie zupełnie wstawki komediowo-animowane: ufoludki z samego początku, zgniatane orzechy/wyciskane cytryny obrazujące odczucia bohatera podczas badania piersi itp. Na szczęście ich mało
Najważniejsze, że konflikt i postaci są ok. Drugi na wstępie nie ma szans, szkoda. No ale to nic nowego Podobały mi się dialogi głównych w szpitalu (aktualnie jestem pod koniec 4. odcinka. tuż po operacjach. Podoba mi się pielęgniarka i pani doktor.
Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 13:57
Mnie się podobały wstawki "graficzne" - modyfikowane znaczki nad toaletami, windami itepede Na ufoludki nie zwracałam uwagi.
| Admete napisał/a: | Ta rola mu pasowała. Cudna była ta rozmowa Mnie się podobało jak bohater się zmieniał na lepsze, zaczynał wierzyć w siebie i cenić własną pracę. Już nikt nie będzie nim pomiatał. |
Tak, to było najbardziej optymistyczne (bo niezależnie od wszystkiego nie mam zludzeń co do tego, że w rzeczywistości Gold Chemicals by zeżarło mniejszą firmę bez problemu ). Bohater wyewoluował, zmienił się pod wpływem Mrs Temper, nauczył się walczyć. I pociągnął za sobą innych, a to coś
Brat bohatera ma faktycznie lepsze momenty
BeeMeR - Wto 14 Mar, 2017 19:51
Po 5. odcinku mam serduszka w oczach Dla Drugiego, rzecz jasna.
Ja bym się na jej miejscu zakochała bez pamięci
Na rękach nosi, pikacz podaje kopnięciem przy dwuosobowej prognozie pogody, do szpitala odwozi, no i jest miły, ładny i zgrabny oraz odziany w garnitury Zachwyconam po kokardkę
Hwa Shin też ma swoje zalety, ładnie, wiarygodnie pokazano retrospekcją dlaczego pani się właśnie w nim zakochała Dobre mają dialogi i rozwój relacji. Nie mam zastrzeżeń.
Czarną Perłę też bardzo lubię - obie matki też zaczynają do niego zarywać
Prognoza w szortach
Prognoza w dwie osoby
Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 20:57
| BeeMeR napisał/a: | | Hwa Shin też ma swoje zalety, ładnie, wiarygodnie pokazano retrospekcją dlaczego pani się właśnie w nim zakochała |
Nie pamiętam, czy to już teraz było, ale nieźle pokazano (choc w warstwie dialogowej to nie było podkreślane), dlaczego on początkowo spuszczał Na Ri po brzytwie - niekoniecznie przez osobistą wrędotę, po prostu ona była nie do zniesienia na tym etapie jednostronnego zauroczenia, prawdę mówiąc
Trzykrotka - Śro 15 Mar, 2017 05:53
I och, ten Jung Won Uwielbiam tę część dramy, w której był rownorzednym partnerem w trójkącie. Niedługo sukienkę będzie dla niej szył
Uważam, że pani doktor z pielęgniarką to jest po prostu dream team. A już zwłaszcza pielęgniarka. Niewiele słów, ale w oczach diabełki.
Ta konkurentka - pogodynka to w tej chwili największa wredota w dramalandzie. Gra w Tomorrow With You, tam jest wręcz odrazajaca.
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 06:18
| Aragonte napisał/a: | ona była nie do zniesienia na tym etapie jednostronnego zauroczenia, prawdę mówiąc | Jeszcze nie było - tj. chodzi za nim jak mały psiak i to nie byłby dobry układ, ale teraz jest m/w równorzędny - porozmawiają otwarcie, pokłócą się, pocałują
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 07:08
Jumong
Panna uratowana, pancerz ma damski - ciekawe, na ile rozprasza wojaków Oczywiście nie Hermafrodytę, on już ma upatrzonego ulubieńca i nie jest to bynajmniej Jumong
Trzeba się sposobić do wojny - przemieścić oddziały:
zebrać mocz żołnierski do skrzynek celem dalszego przerobu
Spalić konkretne zielsko celem jak wyżej
Zrobić dużo latawców i sprezentować wrogom fajerwerki oraz pierwsze porządne starcie
Pokonać pomniejszego wroga, patrzeć na odwrót potężniejszego wroga i celebrować zwycięstwo Manse Bueyo!
Trzykrotka - Śro 15 Mar, 2017 08:25
| BeeMeR napisał/a: |
Panna uratowana, pancerz ma damski - ciekawe, na ile rozprasza wojaków |
O lala, prawie jak Madonna
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 09:58
| Trzykrotka napisał/a: | O lala, prawie jak Madonna | Przecież ona nie udaje faceta i piersi nie wiąże A bić się potrafi nieźle, kupiec powinien chronić siebie i swoje dobra, na wojnie - zaopatrzenie armii
Oczywiście karta się już odwróciła i Jumong przepadł - zdrajcę powiesiłabym za... powiedzmy, że nogę u powały i niech tam wisi aż nie zdechnie.
A kiedyś tak go lubiłam
Agn - Śro 15 Mar, 2017 13:16
| BeeMeR napisał/a: | | Przecież ona nie udaje faceta i piersi nie wiąże |
Madonna też nie.
| BeeMeR napisał/a: | | A kiedyś tak go lubiłam |
Oj, to boli, jak fajna postać okazuje się dupkiem.
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 14:48
| Agn napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Przecież ona nie udaje faceta i piersi nie wiąże
Madonna też nie. | Ale Madonna nie jestem pewna jak mieczem wywija, a ta całkiem całkiem
Jestem po 7 odc. Zazdrości
Hwa Shin ze stanikiem rulez
Com ja się nazastanawiała skąd ja znam Mamusię Drugiego to moje - musiałam sobie podpowiedzieć że z TGL
| Trzykrotka napisał/a: | och, ten Jung Won Uwielbiam tę część dramy, w której był rownorzednym partnerem w trójkącie. | Nie umiem go postrzegać jako równorzędnego, bo biedactwo pojęcia nie ma co łączy przyjaciela i OMC dziewczynę, a dzieje się dużo, nawet wtedy (a może "a zwłaszcza wtedy") gdy oboje zgodnie twierdzą, że się nie lubią i są wrogami. Ech, już mi go szkoda, bo jego próby skazane są na porażkę. Ale przynajmniej próbuje i się stara - fighting!
Zdjęcie z cyklu: jak on pięknie je sałatę
oraz jak on pięknie nosi stanik
i zacna scena łóżkowa:
Agn - Śro 15 Mar, 2017 17:29
Jaka scena lozkowa!
Admete - Śro 15 Mar, 2017 17:34
Skończyłam Voice - nie był to dla mnie serial na miarę Signal, ale jako mocny, dość krwawy kryminał sprawdzał się nieźle. Psychopata był jak malowanie Bohaterów głównych dało się lubić, Jang Hyuk jest stworzony do takich ról, Lee Hana tez mi się tutaj podobała. Chętnie zobaczyłabym sezon drugi.
Aragonte - Śro 15 Mar, 2017 17:40
| BeeMeR napisał/a: | i zacna scena łóżkowa: |
I to jeszcze opatrzona komentarzem Jung Wona, że żadna kobieta mu tak dobrze w ramionach nie leżała
To już zaraz będzie popijawa prezenterów i pogodynek oraz "Wrongful Encounter" w wykonaniu Hwa Shina, jeśli dobrze pamiętam - piosenka poniekąd przewodnia
A Jo Jung Seok zacznie prezentować, co potrafi robić z oczami, tj. jak wymownie umie patrzeć
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 18:13
| Agn napisał/a: | Jaka scena lozkowa! | Oj, zacna, zacna
Bardzo mi się podobała
Zresztą obaj panowie mi się podobają - jak ja lubię dramy w których panowie (i panie) noszą normalne fryzury i ubrania
| Aragonte napisał/a: | Jo Jung Seok zacznie prezentować, co potrafi robić z oczami, tj. jak wymownie umie patrzeć | To już prezentuje
Najmniej sympatii w dramie budzi u mnie smarkula co to ma dwie matki i o którą jest tyle zamieszania Rozumiem czemu nie chce kontakty z matkami, co to ją porzuciły jedna po drugiej w odstępie iluśtam lat, ale czemu pogrywa z chłopakami? Ok, bo ma coś z obu matek Nie wiem czy dobrze mniemam, że podoba jej się nie ten, którego pocałowała na dyskotece = obaczę w swoim czasie.
Agn, po ilu odcinkach odpadłaś? Ja po drugim jeszcze nie wiedziałam, czy chce chce mi się oglądać, ale teraz dawno już wsiąkłam No ale ja mam nieco inne potrzeby dramowe
Aragonte - Śro 15 Mar, 2017 18:19
| BeeMeR napisał/a: | To już prezentuje |
Nieźle mu to wychodzi, prawda?
Smarkulę, tj. Ppal Gang olej, na szczęście jest jej mało
Agn widziała max 2 odcinki JI.
Admete - Śro 15 Mar, 2017 18:22
Ja 15 minut Albo nawet mniej Na razie Rebel - Gil Dong dostał swoja zemstę na księciu, ale niestety nie taką ostateczną i pewnie książę kiedyś wróci. Przynajmniej Amogae będzie mógł odejść w spokoju. Chociaż tyle. Doskonałą mają ścieżkę dźwiękową w tym serialu. Drugi teaser Whisper:
https://www.youtube.com/watch?v=1HEJy8tsvR4
Reżyser ma bardzo filmowy styl, to ten sam co w przypadku Punch.
Aragonte - Śro 15 Mar, 2017 18:37
Bo to kompletnie nie twoja drama
Admete - Śro 15 Mar, 2017 18:38
Teraz to już tak dobrze znam fabułę, ze nie mam po co oglądać Fotki z Rebel:
Ciekawie się teraz wątki zarysowują. Hong Gil Dong stał się szanowanym przedsiębiorcą i ruszył do stolicy, razem z resztą gangu. To teraz spotka się z bratem i siostrą. I chyba będziemy zmierzać do tego, że bracia mogą stanąć po różnych stronach.
Agn - Śro 15 Mar, 2017 21:11
| BeeMeR napisał/a: | | Agn, po ilu odcinkach odpadłaś? |
A chyba po dwóch.
Trzykrotka - Czw 16 Mar, 2017 05:36
| BeeMeR napisał/a: |
Jestem po 7 odc. Zazdrości
Hwa Shin ze stanikiem rulez
Com ja się nazastanawiała skąd ja znam Mamusię Drugiego to moje - musiałam sobie podpowiedzieć że z TGL
|
Tak, tak, mamusia to pani manager Dokko Jina. Widziałaś, w jakim stylu przyleciała z Paryża? Cie cie. Ma super kiecki w tej dramie.
Przy scenie że stanikiem ja zawsze duszę się ze śmiechu. Nie to, że facet w damskiej bieliźnie. Ale jak wycyganił ten stanik od Na Ri! Jak dziecko, które też chce zabaweczkę. JJS świetnie to zagrał - te zazdrosne spojrzenia spod oka.
A scena łóźkowa - moja ulubiona 'Źadna kobieta nie leżała tak dobrze w moich ramionach'
|
|
|