To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7

Agn - Wto 03 Lis, 2015 22:34

Aragonte, cudny avek! :serce: Fakrycznie, bardzo twarzowy. :)
Trzykrotka napisał/a:
Uff, na szczęście pokłóciłam się o politykę i rozmowa szybko się urwała. Tego mi tylko brakuje w chorobie - martwienia się o Maciarewicza

Jeszcze by ci temperatura podskoczyła. :pociesz:
Trzykrotka napisał/a:
Mniam, jaki urodziwy ten Siwon garniturowy

Uhm. A jak podejrzałam twojego pinteresta, to ci się kilka Siwonowych obrazków napatoczyło do kolekcji. Wziąć zasiąść i tylko oczy paść. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
jaka grzeczna fryzura, jak mu w niej ładnie!

Bardzo! Wygląda obłędnie. :serce:
BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
jestem usprawiedliwiona - jak przez ekran nie leciały mi zielone napisy z tłumaczeniem piosenki, to jest zupełnie nowa scena. :mrgreen:
Jasne, jasne :lol:

A chcesz zobaczyć? Sama przyznałabyś mi rację! :P
Trzykrotka napisał/a:
Uwielbiam w Wilczku wątek braterski, z wszystkimi zawirowaniami, tak samo jak wątek "ojcowski" (w cudzysłowiu, bo Mao był tyko przyszywanym ojcem).

W zasadzie Mao w ogóle nie był jego ojcem, tylko szefem. Ale więź mieli a'la ojciec i wymarzony syn. Pewnie dlatego nie ingerował między Kaya i Ari - gdyby wszystko poszło jak po maśle, to miałby zięcia jak malowanie. Piękny jest ten wątek i jakie komplikacje ładuje. No bo zastrzelić wroga prosto z mostu można, ale nie da się tak po prostu zabić kogoś, kto jest dla ciebie jak ojciec.
A bracia? Niezłą drogę przez piekło przeszli. Ale cudny jest ten wątek. W to wszystko zgrabnie wpleciona dziewczyna. Jednego pożegnała, z krwawiącym sercem zgodziła się na drugiego... i srrrruuu wraca pierwszy. Pięknie to zrobione. :serce:
Każcie mi się zamknąć, bo ja mogę tak bez końca. :rumieniec:

Aragonte - Wto 03 Lis, 2015 22:39

Ani waż się zamykać :nudelkula1_zolta:
Agn - Wto 03 Lis, 2015 22:41

Nie zachęcaj mnie, bo znowu spamem walnę. Krzywe uśmieszki Kaya czekają... :serduszkate:
*wzdech*

BeeMeR - Wto 03 Lis, 2015 22:43

Agn napisał/a:
Nie zachęcaj mnie, bo znowu spamem walnę.
Nie zabrania się :twisted:

Ładny ten Siwon w garniturze :serduszkate: i także w chustce na głowie w sikhijskiej garkuchni ;)

Aragonte - Wto 03 Lis, 2015 22:50

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Nie zachęcaj mnie, bo znowu spamem walnę.
Nie zabrania się :twisted:

Gdzieżbym śmiała zabraniać, skoro sama Smokami spamuję :mrgreen:

Coś dla Trzykrotki, żeby się naocznie przekonała, skąd ujęcie do mego poprzedniego avka:
https://www.youtube.com/watch?v=NaSJRNmqBp4
No dobra, to chyba właściwy moment na wpis w rodzaju "jak on tu ładnie cierpi" :rumieniec: :serduszkate:

I wcześniejsza scena (chyba już ją wcześniej linkowałam):
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

BeeMeR - Wto 03 Lis, 2015 22:59

Aragonte napisał/a:
to chyba właściwy moment na wpis w rodzaju "jak on tu ładnie cierpi" :rumieniec: :serduszkate:
Spoko, ja jestem na etapie "jak Siwon ładnie strzela z giwery" :serduszkate:
Agn - Wto 03 Lis, 2015 23:04

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
to chyba właściwy moment na wpis w rodzaju "jak on tu ładnie cierpi" :rumieniec: :serduszkate:

A ja patrzę, jak Junki w gieźle do karate ćwiczy wykopy. I on to NAPRAWDĘ ŁADNIE ROBI. :serce:

Aragonte - Wto 03 Lis, 2015 23:05

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Świetnie cię rozumiem :mrgreen:
Idę sprawdzić, czy jakiś zrozumiały sos się nie pojawił do 9 odcinka Smoków.
Chcę się dowiedzieć przynajmniej tego, co mistrz miecza z cudnym makijażem mówił do Tang Sae - nieco go zdeprymowało, że nie zdołał tamtego zabić, za to tamten zdołał rozciąć mu szatę :wink:

Aragonte - Wto 03 Lis, 2015 23:08

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:

A ja patrzę, jak Junki w gieźle do karate ćwiczy wykopy. I on to NAPRAWDĘ ŁADNIE ROBI. :serce:

Screena poproszę! Bez dokumentacji nie uwierzę :wink: :wink:

Trzykrotka - Wto 03 Lis, 2015 23:11

Aragonte napisał/a:

Coś dla Trzykrotki, żeby się naocznie przekonała, skąd ujęcie do mego poprzedniego avka:
https://www.youtube.com/watch?v=NaSJRNmqBp4

Jak ładnie to zagrali :serduszkate: Pannę znam :mysle: Asianwiki podpowiada: zła siostra Kopciuszka z Rooftop Prince. Bardzo ładna dziewczyna.

Agn napisał/a:

I Ja! :excited: Jakaś niewierząca się zrobiłam :-D

Aragonte - Wto 03 Lis, 2015 23:24

Grała też w Maids.

No dobra, pewnie mi nie wierzycie, ale Tang Sae naprawdę bardzo ładnie cierpi :serduszkate: :wink:

Agn - Wto 03 Lis, 2015 23:25

Aragonte napisał/a:
Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Screena poproszę! Bez dokumentacji nie uwierzę :wink: :wink:

Ino on się za szybko porusza. :serduszkate: Nie wiem, czy coś tu zobaczycie...

Aragonte napisał/a:
No dobra, pewnie mi nie wierzycie, ale Tang Sae naprawdę bardzo ładnie cierpi

Ależ skąd - my? Uwierzyć? NA SŁOWO? Pani pierwszy dzień w naszym wątku? ;)

BeeMeR - Wto 03 Lis, 2015 23:44

Skończyłam Heliosa. heh. Może jutro sklecę coś składnie...

Trzykrotka napisał/a:
Bardzo ładna dziewczyna.
A wcześniejszą wersję w Smokach grało takie brzydkie kaczątko ;)
Aragonte - Śro 04 Lis, 2015 00:32

Skleć koniecznie, lubię twoje recenzje :kwiatek:

Agn - faktycznie rusza się zbyt szybko, mus obejrzeć to w samej dramie wobec tego :wink:

Aha, zapomniałabym napisać - chwalą Byun Yo Hana :mrgreen: :serduszkate: :banan_czerwony:

It seems that the way actor Byeon Yo-han carries on with his task exudes special energy these days.

For the reasons why SBS' Monday & Tuesday drama, 'Six Flying Dragons' could fly high up, Ttangsae, Yi Bang-ji contributed the big portion to it. He played an important role to open the door to New Joseon while he realized the justice with his strong willpower.

The man squeezes his heart feeling agony while he casts melancholic glance at his first love. He again withdraws the tears in his eyes and pulls himself together in a determination to finish Goryeo with his own hands. Byeon Yo-han, who made such proud transition from rookie to the leading actor pulls off a successful match for a hundred in each episode and fills up the small screen with his own special energy.

Byeon Yo-han's brilliant action acting surprised the viewers pleasantly and the ardent encounter with his first love brought the viewers to tears.

During a previous press conference with the writers, it was revealed that he was the first actor, who had been cast for the drama. He is doing excellent job proving the reason why he was cast first for the blockbuster drama these days.

Link z Soompi:
http://www.hancinema.net/..._medium=twitter

No dobra, wykąpana jestem, teraz na pociechę kawałek dobranocki - mam nadzieję, że mój desperado storytelling warrior też coś zaśpiewa, a co :mrgreen:

Agn - Śro 04 Lis, 2015 00:37

Aragonte napisał/a:
Agn - faktycznie rusza się zbyt szybko, mus obejrzeć to w samej dramie wobec tego

Zaprawdę powiadam ci jest to dobry pomysł. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
No dobra, wykąpana jestem, teraz na pociechę kawałek dobranocki - mam nadzieję, że mój desperado storytelling warrior też coś zaśpiewa, a co

Rozwalając przy tym coś? Np. dzbany na łbach? ;)

(Zaraz będzie megaspam, za co nie przepraszam, bo i tak mam przerąbane. :lol: )

Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2015 00:40

A ja powolutku Hero kończę. Wiem, czemu ta drama nie ekscytuje az tak, jak Wilczek, czy Two Weeks - nie ma w niej watku osobistego. Niby nasz Jun Ki mści się za śmierć rodziców, ale to nie to samo, opowiedzieć o czymś, a pokazać - bohatera z małą dziewczynką chorą na białaczkę, czy z bratem, który nie wie, że jest bratem.
Ale Jun Ki piękny nad podziw. I robią mu duże zbliżenia :serduszkate:

Aj, nałapałam trochę zdjęć Siwona, ale po obejrzeniu SWP już widzę, że żadne zdjęcie nie oddaje jego uroku. Jego czar jest w ruchliwości, zmianie wyrazu twarzy, oczu. A jeszcze teraz, taki męski się zrobił, że niech się starsze zdjęcia chowają. Co to będzie po wojsku, ludzie!

Aragonte :kwiatek: współczuję!

Aragonte - Śro 04 Lis, 2015 00:41

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Agn - faktycznie rusza się zbyt szybko, mus obejrzeć to w samej dramie wobec tego

Zaprawdę powiadam ci jest to dobry pomysł. :mrgreen:

Czekam na wiadomą wersję ten-tego :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
No dobra, wykąpana jestem, teraz na pociechę kawałek dobranocki - mam nadzieję, że mój desperado storytelling warrior też coś zaśpiewa, a co

Rozwalając przy tym coś? Np. dzbany na łbach? ;)

To piosenka na dobry początek dnia, liczyłabym teraz na kołysankę - a chyba w ostatnim odcinku coś tam mruczał melodyjnie, więc kto wie... :wink:

Agn napisał/a:
(Zaraz będzie megaspam, za co nie przepraszam, bo i tak mam przerąbane. :lol: )

Dawaj! :mrgreen:

Agn - Śro 04 Lis, 2015 00:58

Trzykrotko, donoś dalej o postępach w oglądaniu, a obrazków nie żałuj. :mrgreen:
Już prawie zapomniałam, jaką Junki ma w Hero rudą czuprynę.
Jako Kay ma włosy czarne, tylko końcówka grzywki ma jakieś jaśniejsze przebłyski. Wygląda tak, że buty spadają. :serce:
Aragonte napisał/a:
Czekam na wiadomą wersję ten-tego

Ino wypłacza nadejdzie. Wytrzymasz jeszcze troszkę? :)
Aragonte napisał/a:
liczyłabym teraz na kołysankę - a chyba w ostatnim odcinku coś tam mruczał melodyjnie, więc kto wie...

Daj znać, co z siebie ostatecznie wydobył. Nawet jeśli potężny ryk. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Dawaj!

Zlitowałam się, nie będzie mega. Ale będzie.
5 odcinek pełen złotych porad. No bo zobaczcie.

Porada pierwsza - jak zrobić pranie przy pomocy dwóch facetów?

Tylko nie należy wtedy podchodzić za blisko. ;)

Oczywiście potem trzeba nakarmić. ;)

Porada numer dwa - jeśli jesteś na aranżowanej randce z jakimś pacanem, dobrze jest mieć dobrego kolegę w NIS - wyciągnie cię z tarapatów. ;)

Porada trzecia - NIGDY nie rób sobie takiego tatuażu, jaki ma An Hwa (kolega Soo hyuna / Kaya, czyli Junkiego). Tribale są do przejścia, Myszka Miki na dorosłym facecie - nie. :lol:

Ponadto - podwójne pasy. :)

I kilka całkowicie losowo wybranych ujęć na Piękne Oczy. :serduszkate:

Aragonte - Śro 04 Lis, 2015 01:17

Oj, te ostatnie ujęcia :serduszkate: :serduszkate:
Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Czekam na wiadomą wersję ten-tego

Ino wypłacza nadejdzie. Wytrzymasz jeszcze troszkę? :)

No pewnie. Pamiętaj, że się zaSmoczyłam i mam co oglądać :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
liczyłabym teraz na kołysankę - a chyba w ostatnim odcinku coś tam mruczał melodyjnie, więc kto wie...

Daj znać, co z siebie ostatecznie wydobył. Nawet jeśli potężny ryk. :mrgreen:

Śpij, kochanie, śpij... HEEEEJ! :lol:

Chyba jednak mruczał coś zachęcająco dopiero w 10. odcinku... No nic, obejrzałam kilka scen, w tym spotkanie pewnego best storytellera z klientką, która chciała zamówić pieśń o śmierci pewnego urzędnika (dziwnym trafem zabójcą był storyteller, ale klientka tego nie wiedziała :-P ), po czym było sporo smutku. A Tang Sae cierpiał naprawdę pięknie :serduszkate:

Idę poszukać walki z tego odcinka - to będzie dobra dobranocka :mrgreen:

Edit: piękna dobranocka :serduszkate: :serduszkate: No i wreszcie wiem, co mówili. Jaka fajna walka :oklaski: :excited: I dużo Tang Sae w emocjach :serce:

Coś mi się zdaje, że wkrótce zginie Choi Young - generał z Faith, ale w mocno już podeszłym wieku :mysle:
A bohater KMM (świetnie zagrany) to niezły manipulator, mam wrażenie.

Edit: podejrzałam jeszcze raz scenę w jaskini - raaaaany :serce: Pojęcia nie mam, o czym mówią nasz trzy Smoki (tzn. jakieś spoilery znam), ale jest w tym tyle emocji, że i tak mnie to rusza. Byun Yo Han fantastycznie to zagrał :serce: :oklaski:
https://youtu.be/hD2Md2NOeX8

Scenę z "kołysanką" też znalazłam, a co - następuje chyba zaraz po tej w jaskini. Tang Sae jest tu przeraźliwie smutny, chociaż pod koniec sceny niby daje się rozruszać swojej towarzyszce (i dobrze, że ktoś taki obok nieco jest):
https://youtu.be/T8FOoAgr-mM

Niech ktoś mnie walnie, żebym poszła spać, bo już prawie druga - inna sprawa, że znowu mam ataki kaszlu i pewnie ciężko mi będzie zasnąć :?

Admete - Śro 04 Lis, 2015 06:52

Ech - ja mam inny rytm życia i zawsze pojawiam sie po dyskusji. Ale fajnie was czytać.
BeeMeR - Śro 04 Lis, 2015 07:07

Cytat:
Aj, nałapałam trochę zdjęć Siwona, ale po obejrzeniu SWP już widzę, że żadne zdjęcie nie oddaje jego uroku. Jego czar jest w ruchliwości, zmianie wyrazu twarzy, oczu. A jeszcze teraz, taki męski się zrobił, że niech się starsze zdjęcia chowają. Co to będzie po wojsku, ludzie!
Ano właśnie. Zdjęcia nie oddają mu sprawiedliwości.
Bardzo się cieszę, że w SWP zyskał spore uznanie fanów :oklaski:

Tu Siwonowy akert:
http://www.dramafever.com...jung-eum-again/

i głupotka:
http://www.dramafever.com...oween-contest-/

Agn napisał/a:
NIGDY nie rób sobie takiego tatuażu, jaki ma An Hwa (kolega Soo hyuna / Kaya, czyli Junkiego). Tribale są do przejścia, Myszka Miki na dorosłym facecie - nie. :lol:
Mnie chyba bardziej odstrasza tatuaż z twarzą mamusi czy jej imieniem na dorosłym facecie (Misiek taki ma), wydaje mi się to nadmiarem afektu :roll:

edit:
ciąg dalszy Siwonowego spamu:

Piosenka z Heliosa:
https://www.youtube.com/watch?v=r0qJD6mayms

Fragmencik z premiery (z partnerem ekranowym):
https://www.youtube.com/watch?v=YPFXgvnQ5uY

i odwrócone przysiady: :lol: (a jakie Changmin miny robi przy okazji :lol: )
https://www.youtube.com/watch?v=RERSoE2GtU0

Aragonte - Śro 04 Lis, 2015 08:03

Admete napisał/a:
Ech - ja mam inny rytm życia i zawsze pojawiam sie po dyskusji. Ale fajnie was czytać.

OK, Admete Smoczycę widziała, to mogę się przebrać w coś innego :wink:

Admete - Śro 04 Lis, 2015 08:17

Smoczyca była piękna :) Jak rozumiem w komplecie ze smokami ;)
Aragonte - Śro 04 Lis, 2015 11:01

Admete napisał/a:
Smoczyca była piękna :) Jak rozumiem w komplecie ze smokami ;)

Taka kandydatka na siódmego smoka :mrgreen:

Miałam nadzieję, że was to rozbawi :wink:

Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2015 12:09

Mnie rozbawiło :-D i też widzę w Admete kandydatkę :oklaski:

Popatrzcie, na db też docenili jak on pięknie jest nieszczęśliwy
http://www.dramabeans.com...gons-episode-9/

I jest nowa propozycja dla Mordercy! Tym razem seguk w towarzystwie Go Ary. Powtarzają dokładnie moją prośbę: tylko nie 50 odcinków, proszę
http://www.dramabeans.com...storical-drama/

Dzięki za serwis Siwonowy, BeeMer :oklaski: Myślałam sobie kiedyś, że ta rozwrzeszczana dziewczyna ma kawał szczęścia: co drama to taka chemia z partnerem, że robi się z tego łańcuszek. Najpierw Secret i powtórka z chemicznym Ji Sungiem w KMHM, tam zaś chemia z "bratem" i co za tym idzie SWP, w którym chemia z Siwonem... Powinni już szykować się do wspólnej dramy, gdyby nie 19 listopada :cry2:
Ale będę za nim tęsknić...