Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Śro 08 Wrz, 2010 20:14
| asiek napisał/a: | | Admete napisał/a: | Nigdy nie mam problemu z wolnym czasem. W zasadzie nigdy go nie posiadam Zawsze jest tyle rzeczy do zrobienia, nie wyrabiam nawet, jak mam wolne. |
Jakiś czas temu żyłam podobnie ... Ale po złapaniu oddechu znowu tęsknię za robotą. Nie nadaję się na kurę domową, brakuje mi adrenaliny. Trudno o nią podczas smażenia kotletów. |
Nie chcę żadnej adrenaliny. Jestem zmęczona.
praedzio - Śro 08 Wrz, 2010 20:15
Eeeejjjj, noooo.... Nie róbcie tu drugiej narzekalni, please.
Admete - Śro 08 Wrz, 2010 20:18
To nie będę nic pisac, bo nie mogę o niczym innym. Nie mam nic do napisania za bardzo...
Warehouse 13 chyba sobie obejrze i pójdę spać...
Admete - Śro 08 Wrz, 2010 22:31
Odcinek warehouse13 bardzo, ale to bardzo przyjemny Podróż w czasie do roku 1961 i artefakt zamieniający ludzi w szkło
Caitriona - Czw 09 Wrz, 2010 18:21
| praedzio napisał/a: | | Przypomniałam sobie, że w jednej z księgarni widziałam nowe wydanie Mgieł Avalonu. W pięknej twardej okładce |
Widziałam na allegro, kolejna pozycja do zakupienia, kiedyś...
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 18:23
Aaaa... i Tada Williamsa od nowa wydają! Aj, swędzi mnie kieszeń, swędzi....
praedzio - Sob 11 Wrz, 2010 09:18
Obejrzałam w końcu Starcie Tytanów. Ojjjj, pojechali po micie, pojechali... I ten wygolony na wojskowo Perseusz... Ale poza tym nawet nieźle mi się oglądało. Trochę za dużo efekciarstwa w stylu HP, ale da się przeżyć.
Męczą mnie trochę filmy kręcone dla efektów.
P.S. I już wiem, o co chodzi z tym tekstem: Wypuścić Krakena!
P.S.2. O, nakręcili alternatywne zakończenie: http://www.youtube.com/watch?v=O1pW_71h3rk
Admete - Nie 12 Wrz, 2010 20:30
Starcia tytanów w zasadzie nie da się oglądać. Z mitów wzięli postacie i pomieszali je, jak im pasowało.
praedzio - Nie 12 Wrz, 2010 20:37
Jeśli chodzi o ekranizacje mitów, to ja już dawno przestałam oczekiwać, że zrobią to jak należy. Wkurza tylko to, że taki dzieciak to obejrzy i będzie traktował jak prawdę objawioną, zamiast przyłożyć się do Parandowskiego.
Admete - Nie 12 Wrz, 2010 20:44
Parandowski też upraszczał, ale to dla młodzieży, wiec mu wolno. Poza tym pisał pięknym językiem. Graves jest bliższy faktycznym mitom, ale do jego mitologii tylko się zaglada, żeby coś sprawdzić. Twórcy Starcia tytanów nie tyle upraszczali, co wymyslali własną mitologię
Aragonte - Nie 12 Wrz, 2010 20:55
No, upraszczał i cenzurował, w każdym razie w wariancie "szkolnym" mitologii. Graves, o ile pamiętam, pokazuje wariantowość tych mitów, a poza tym, co mnie osobiście interesowało, wskazuje na utrwalone w tych mitach ślady "walki matriarchatu z patrarchatem", tzn. zrzucenie z piedestału bogiń i podporządkowanie ich męskim bóstwom.
asiek - Nie 12 Wrz, 2010 21:00
| Admete napisał/a: | | Starcia tytanów w zasadzie nie da się oglądać. Z mitów wzięli postacie i pomieszali je, jak im pasowało. |
Utknęłam na początku filmu ... Ale skoro Praedzio dał radę, to może zmierzę się z tym dziełem jeszcze raz.
praedzio - Nie 12 Wrz, 2010 21:04
Jeśli masz lepsze pozycje do obejrzenia, to obejrzyj. Starcie Tytanów zostaw na jakiś mroczny czas, kiedy nic ambitniejszego nie będzie Ci wchodziło.
asiek - Nie 12 Wrz, 2010 21:10
Mam w spiżarni Filary ziemi ... Rozumiem, że wybór jest oczywisty.
praedzio - Nie 12 Wrz, 2010 21:15
Nie obejrzałaś jeszcze Filarów?? DO OGLĄDANIA MARSZ!!!!
asiek - Nie 12 Wrz, 2010 21:19
TaaaaJest !
praedzio - Nie 12 Wrz, 2010 21:23
No!
Aragonte - Nie 12 Wrz, 2010 21:48
Ha, ja też nie obejrzałam, Praedzio
praedzio - Nie 12 Wrz, 2010 21:59
Masz mi przynieść usprawiedliwienie od egzaminatora ze stosowną pieczątką i podpisem, bo inaczej marny Twój los.
Aragonte - Pon 13 Wrz, 2010 01:37
No nie wiem, czy profesor uzna to to stosowne, zwłaszcza że raczej nie błysnę
milenaj - Pon 13 Wrz, 2010 19:10
Trochę o serialu "Gra o tron". Nie wiem jak wy, ale ja nie mogę się doczekać.
http://www.popcorner.pl/p...it_od_HBO_.html
Admete - Pon 13 Wrz, 2010 19:34
Panie Martin nie podniecaj sie pan tak ( to odnośnie filmiku na stronie podanej przez Milenaj ) tylko siadaj pan i pisz dalsze części, bo mam wrażenie, ze nigdy nie dostaniemy kolejnego tomu.
Deanariell - Pon 13 Wrz, 2010 21:41
| Admete napisał/a: | | Panie Martin nie podniecaj sie pan tak ( to odnośnie filmiku na stronie podanej przez Milenaj ) tylko siadaj pan i pisz dalsze części, bo mam wrażenie, ze nigdy nie dostaniemy kolejnego tomu. |
Dokładnie. A prawdziwego mężczyznę/pisarza można poznać nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy.
praedzio - Wto 14 Wrz, 2010 14:34
Z ciekawości obejrzałam najnowszego Merlina. Zrobiłam to nie widziawszy drugiego sezonu.
Aragonte - Wto 14 Wrz, 2010 14:48
W ogóle nie widziałaś II sezonu? Żadnego odcinka? Wstydź się, wstydź
Niektóre baaardzo lubię
A właśnie - muszę dzisiaj obejrzeć sobie nowego Merlinka
|
|
|