Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Nie 03 Sty, 2021 23:37
Ach Faktycznie, było!
Nie poznałaś Rozdartej? a ja tyle zdjęć jej sukienek nawrzucałam Jest naprawdę dobra, jej krzykliwość wręcz działa na korzyść postaci.
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2021 06:53
Nie, nie poznałam jej w tym ostrym makijażu - a kiecki ma świetne.
Pomogła też MacArhurowi, który zaliczył serię niepowodzeń w czasie wojny koreańskiej i został odwołany
https://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_MacArthur
i nie pamiętam komu jeszcze wcześniej
I tak, w pierwszym odcinku była córka szamanki z Joseonu.
Admete - Pon 04 Sty, 2021 11:03
MacArthura skojarzyłam Mnie się w dramie Rozdarta naprawdę podobała.
Aragonte - Pon 04 Sty, 2021 13:10
Wszystkim nam się podobała Podobnie jak pan Brewka Młodziak też był fajny.
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2021 18:54
Podciągnęłam What's up - skandalu ciąg dalszy tj. nauczyciel wylądował na dywaniku komisji dyscyplinarnej, starszaki próbowały pognębić pierwszaków i kazali im czyścić kible (panowie grali w papier -kamień - nożyce i szczęśliwcami zostali główny, Daesung i JJS - ten ostatni w chustce a'la matrioszka, strasznie dramatyzował nad powinnością ) ale ostatecznie uczniowie wzięli sprawy w swoje ręce udowadniając bzdurność oskarżeń i wszystko rozeszło się po kościach.
Objawił się TalTal jako łowca talentów i chce przetestować KJW zatem panny robią jej szybki kurs makijażu (pierwsze próby własne wychodzą zdzirowato, to oczywiste ), chodzenia w mini i szpilkach.
Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2021 19:17
Jak ja dawno nie widziałam TalTala, o rany....
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2021 20:43
No właśnie... on chyba ostatnio w jakimś familijnym tasiemcu gra(ł)?
Drugi odcinek Mystic bar - Rozdartą zaczęłam poznawać jak się ubrała w obcisłą, świecąca mini
Tu jest ponad moje oczekiwania - bo ich nie miałam - dobra. Brewka też fajny - jak zawsze
Ik Soon z Hospital Playlist poznałam
Ogromnie mi się podobało schodzenie do podświadomości delikwenta
Jak na dramę było świetnie zrealizowane
Admete - Pon 04 Sty, 2021 23:08
Bo to bardzo fajna drama. Mnie naszło na powtórkę fragmentów Find me in your memory.
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 08:55
Trzeci odcinek Mystic bar za mną, poznałam ochroniarkę, która już nie jest ochroniarką
A w Whats up szeroko zakrojona akcja ratowania małej kaczuszki tj. KJW z łap agencji i Tal Tala (skręciła kostkę, na rękach ją nosił ), Główny musiał "pożyczyć" motor żeby ją przywieźć z powrotem do szkoły bo dziewczyna nie ma daru orientacji w terenie i już się gubiła w najprostszym terenie, a co dopiero sama jedna nocą w Seulu
Ona jest za zapadłej rolniczej dziury, miasto ją przerasta
Już nie mówiąc o podstępach niecnych ludzi
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 09:40
| BeeMeR napisał/a: | w terenie i już się gubiła w najprostszym terenie, a co dopiero sama jedna nocą w Seulu |
Coś jak Taek
Bardzo podobała mi sie dziewczyna grająca ochroniarkę w Mystic
Przede mną 2 ostatnie odcinki Prison Playbook.
Było bardzo dramatycznie dla niektórych bohaterów, ale zbiorowym wysiłkiem współwięźniów i strażników udało się w ostatniej chwili. To jedno muszę powiedzieć - trochę zabawny jest ten schemat fabularny, że na dłuższą metę bohaterom nie dzieje się nic złego, mimo wiszących nad nimi czarnych chmur. Zagrożenie zostaje tak czy inaczej odsunięte i tylko czekamy na kolejne Zajawka odcinka 15 pokazuje, że do więzienia Seobu na 3 miesiące wraca dawny wróg. Znowu trzeba będzie szykować nowe strategie. A tymczasem jednemu z naszych gołąbeczków wyrok kończy się za 2 miesiące, a inny, niepisany szef celi (tata Taeka) ma szansę na warunkowe, po 22 latach nienagannego sprawowania w pace. Ciekawam, czy losy pozostałych doprowadzą do końca, czy też zostawią w zawieszeniu.
Admete - Wto 05 Sty, 2021 10:13
A główny wyjdzie na koniec? Nadal nie jestem w stanie się przemóc, żeby oglądać więzienie przez tyle odcinków i tak już chyba zostanie.
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 10:15
Daj ew delokatny spoiler czy się kończy pozytywnie
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 11:31
Nie wątpię, że główny wyjdzie. Juz tyle razy był zagrożony i uchodził cało, że mu wyjść. Nie jestem tylko do końca przekonana, czy doprowadzą do końca wątek sympatycznego oficera osądzonego za zabójstwo szeregowego, którego zabił kto inny.
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 21:04
Mystic bar - jestem po odcinku z zawodami dla przodków z zaświatów - cudo
To fantastyczna bzdura, ogromnie mi się te zaświaty podobają - biurokracja, Śmierć, nawet prom
No i pytanie o zęby ślimaka
Zachwyconam
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 22:17
No powiedz sama - prawda, ze jazda bez trzymanki? Catering na zawodach przodków Moja uciecha nie miala granic, to był rewelacyjny pomysł.
Kocham jeszcze odcinek, w którym nasza ekipa będzie kradła sen poczęcia (daruj maluśki spoilerek BeeMer )
Musiałam nabrać oddechu przed finałem Prison Playbook i dla odmiany wzięłam sobie Run On, czyli Sierotka z panną rookie historian. Słuchajcie, to może byc cukiereczek!
Obsada - jako drudzy występują piękna pani z Girls Generation (ta z Cyrano Agency) oraz chłopak z Nokdu Flower, ten książę, który tak dobrze gotował, ze się mała smakoszka w nim zakochała. Dobrani są rewelacyjnie. Cała czwórka świetnie gra, a dziwność panny numer 1, która zwykle mnie irytowała, tutaj doskonale wpisuje się w nieco szaloną konwencję. Pasują do siebie z Sierotkiem idealnie. On po wojsku nabrał pięknej sylwetki (demonstracja jest, a jakże), ale buzię ma po dawnemu niewinną, choc juz może mniej dziecinną. On gra biegacza z kadry narodowej, syna gwiazdy filmowej i kongresmena, ona ubogą tlumaczkę napisów do filmów, która usiłuje zostać też tłumaczką rozmów, taką, co to stoi z boku polityka i szepcze mu do ucha. Jest też wielbicielką broni i zbiera repliki różnych spluw. I uwielbia matkę Sierotka - aktorkę.
Dialogi błyskotliwe, montaż filmowy, postaci wyraziste i nieco szalone. Niech tego nie spieprzą, błagam
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2021 22:26
| Trzykrotka napisał/a: | | prawda, ze jazda bez trzymanki? | Oj tak, cudna drama
A te zawody to zupełnie jak dzień sportu w Producentach
Ubaw po pachy nawet królewska para tam kibicowała
A Brewka z świetlistą maczetą - ach i och
i to drzewo piękne
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2021 23:54
O tak - to chyba jedyna drama, w jakiej widziałam Brewkę z maczetą i w scenach walki. Sceny zresztą były ładnie zrobione, z efektami i choreografią. Trójka z baru powinna dostać Oskę za pracę grupową, bo cudni byli w komplecie Śmiercia też bardzo lubiłam
Run On - co za odjechane sytuacje i postaci tam występują Muszę sprawdzić kto to napisal.
Dialogi:
Bohaterka do unni, z błyskiem w oku: wierzysz w przeznaczenie?
Unni robi sceptyczną minę.
Bohaterka: a ja wierzę, pod warunkiem, że jest przystojny.
Otóż to!
No i kissu moje panie, kissu już w 2 odcinku, Sierotek nie zasypia gruszek w popiele
Nie wiem, czy nie poczekam na całość na NF, bo dialogi są obfite i wyrafinowane. Łatwiej będzie mi poczekać na polskie napisy. Sprawdzę tymczasem inne dramy - o ile wytrzymam, bo zapowiada sie dla mnie smakowity kąsek. Lubię takie niesztampowo opowiedziane historie.
Minusik - gra tu też jakiś szczypiorowaty idol. okropny, wygląda na rozkapryszone dziecko. Może nie będzie go dużo. Reszta póki co jest pierwsza klasa.
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2021 00:15
What's up czyli Kim Ji Won x 3:
z Lee Soo Hyukiem (emo artysta)
https://www.youtube.com/watch?v=ic5H1pX0TRg
śpiewając dla Tal Tala (a Główny puszcza parę uszami bo imaginuje sobie przesłuchanie kanapowe)
https://www.youtube.com/w...LnWQQXaQFM&t=2s
i jeszcze raz to samo ale w duecie z JJS - oboje mają piękne głosy
https://www.youtube.com/watch?v=uOuRu2mpQbY
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 00:45
Piekny ten ostatni fragment
Aragonte - Śro 06 Sty, 2021 03:32
Co do Śmiercia - zwróć uwagę, BeeMeR, jaką ma melodyjkę w komórce
Brewka był w tej dramie och i ach i z maczetą, i kiedy śpiewał o obieraniu cebuli
A tak w ogóle to nie mogę spać Chciałam się wyspać, położyłam się wcześnie... i obudziłam się po 3 godzinach.
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2021 08:39
Mam nadzieję, ze udało ci się jeszcze zasnąć
Mnie też najbardziej podoba się os5atni kawałek
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 10:28
Ja zasnąć nie mogłam mimo ze wstawanie o świcie z deszczem za oknem dało mi popalić. I praca - odwykłam. Jakieś dziwne teraz są nice, albo to już SKS.
Admete - Śro 06 Sty, 2021 10:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Niech tego nie spieprzą, błagam |
Też trzymam kciuki i dobrze się bawię. Chemię maja bardzo fajna.
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2021 10:46
My też mamy ostatnio duże problemy ze spaniem/zasypianiem. Sks, smog, nerwy.
Melodię w komórce Śmiercia zauważyłam
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 11:25
| Admete napisał/a: |
Też trzymam kciuki i dobrze się bawię. Chemię maja bardzo fajna. |
O tak I oboje są lekko dziwaczni, ale nie przesadnie. Podobają mi się też ogromnie Drudzy. Widzę że na tumblrze ludzie też zachwyceni. Oby tak dalej.
|
|
|