Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Admete - Nie 16 Wrz, 2018 11:10
Trzykrotka napisał/a:
CSW wygląda na nieśmiałego. Albo tylko nie wie jak zareagować na zmasowany atak uwag o wyglądzie.
Też tak pomyślałam. Podobno jest domatorem i lubi siedzieć w domu, a jakby miał się ożenić, to chce mieć dom, ogród, drzewa owocowe, które sam zasadzi i zwierzęta. W wątku aktora znalazłam takie informacje. Ogólnie sprawia wrażenie dość zwykłego, co mi się podoba.Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 11:15
Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
CSW wygląda na nieśmiałego. Albo tylko nie wie jak zareagować na zmasowany atak uwag o wyglądzie.
Też tak pomyślałam. Podobno jest domatorem i lubi siedzieć w domu, a jakby miał się ożenić, to chce mieć dom, ogród, drzewa owocowe, które sam zasadzi i zwierzęta. W wątku aktora znalazłam takie informacje. Ogólnie sprawia wrażenie dość zwykłego, co mi się podoba.
Mnie też się bardzo podoba. Zwłaszcza to, że lubi zwierzęta Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 11:25
Trzykrotka napisał/a:
Gify z 21 Słoneczka są obiecujące. Zdaje się, że się znów podzieje...
Grasuję na Tumblrze i sprawdzam, co się urodziło, kiedy spałam.
A są np. takie rozczulające wyznania;
WHO DO I HAVE TO SELL MY SOUL TO FOR DONG MAE TO SURVIVE?
Tak sobie wczoraj pomyślałam... co prawda KES ma skłonnośc do cliffhangerów w stylu melo, a nie takich jak w segukach, ale może będzie tak, że pozostawią nas w zawieszeniu co do losów Dong Mae aż do finału, czyli... będziemy czekac dwa tygodnie
Edit: tak, pojawia się - i już chyba wiem, w której scenie
Mus przygotować na seans kocyk antystresowy...Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 13:46 Na pociechę (i żeby nie myślec ciągle o biednym Dong Mae ) dotłumaczyłam Kima nr 5. Muszę jeszcze tylko zweryfikowac z obrazem ostatnie 10 minut, przejrzec ogólnie całośc i ustalic ostatecznie, na jaki wariant nazwy pewnej kontrolowanej spółki się decyduję, bo występuje w trzech wariantach (tzn. u mnie w jednym, ale ogółem widzę trzy). W napisach Viki jest to TQ Courier Services, w DF/VIU - TQ Delivery, a na obrazie zauważyłam napisy TQ Express (bodajże na budynku, na plikach z danymi itd.). No i bądź tu człowieku mądry Na razie miałam TQ Delivery, ale chyba powinnam zapisac tak, jak w samej dramie, bo to najbardziej logiczne
Dobra, przerwa na razie, jadę do Międzylesia, do kotów.Admete - Nie 16 Wrz, 2018 14:13 Zaczęłam oglądać The Ghost Detective - na razie mi się podoba. Dobrze dobrani aktorzy, niezła muzyka, sprawna reżyseria - reżyseruje pan od Szefa Kima. Scenarzysta napisał ( ła? ) wcześniej Wanted - tam pod koniec akcja trochę siadła, ale tym razem może być lepiej plus nie ma żadnej drewnianej aktorki jak tam. To mam aktualnie dwie historie o duchach.Alicja - Nie 16 Wrz, 2018 17:56 Diworce....komizmu dodaje prawnik Bong Min Kyu,bogaty dosyć, który w sklepie z koszulami zobaczył napis na metce poliester. Dla niego koszula z domieszką poliestru, nie produkowana w krajach G7 jest jednorazowa i drapie jego skórę.
Taki domator CSW z ogrodem i psem byłby idealny, w sam raz dla mnie Admete - Nie 16 Wrz, 2018 18:46 Oglądasz Divorce lawyer in love - całkiem dobrze się na tym bawiłam.
Tu cytat z CSW:
"If I'm married and have a family, I wants to build a house to live in the future. I'd like to plant fruit trees, vegetable that I can eat at home. There will be goats and other animals. I love watching animals play . I'd like to live in such a house. Preferably in the countryside. I'm a homebody, hence I can look after the household."
A tu dlaczego nie zagrał do tej pory w dramie romantycznej:
"Its not that I don't want to act in a romance drama. I haven't come across any good ones. Love is expressed too straightforward. I think it can be slightly different. There are many ways to express it."BeeMeR - Nie 16 Wrz, 2018 19:04
Admete napisał/a:
Divorce lawyer in love - całkiem dobrze się na tym bawiłam.
Ja też - zabawne to było i lekkie Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 19:06
Alicja napisał/a:
Taki domator CSW z ogrodem i psem byłby idealny, w sam raz dla mnie
Ja bym doliczyła dwa koty do tego psa i też byłoby super
Zerkam nerwowo na Tumblra i sama nie wiem... Nie umieścili jeszcze niczego, co by mi wyjaśniło jasno, czy pewien pan cudem przeżył (nikła nadzieja, ale zawsze...), czy nie?
Już ja widzę, jak się teraz dręczę domysłami przed kolejne dwa tygodnie, aż do finału
Pocieszę się jakimiś gifami, nastawię obiad na jutro i będę korekcic Kima.
Źródełko:
http://captainchoisiwon.t...e-in-episode-21Admete - Nie 16 Wrz, 2018 19:09 A to wam zrobili krzywdę tą przerwą.Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 19:17 O tym, że przerwa będzie, to wiedziałam już od paru dni. Ale nadal nie wiem, czy los pewnego Samuraja rozstrzygnie się w tym tygodniu, czy dopiero w finale...
Ech, nic na to nie poradzę, idę do garów (jjajanmyeon pożarty już do końca, czas ugotowac coś na jutro).BeeMeR - Nie 16 Wrz, 2018 19:47 Obstawiam, że w finale Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 19:48
BeeMeR napisał/a:
Obstawiam, że w finale
I tak bym wolała, ale poszlaki wskazują, że mogli mu zrobic kęsim już w dzisiejszym odcinku, a YYS skończył zdjęcia wcześniej niż pozostali, więc... BeeMeR - Nie 16 Wrz, 2018 19:51 No tak, gdyby został, to nikt by się nie interesował drramatem głównych - ale z drugiej strony sporo osób może sobie darować finalne odcinki Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 20:08 Nie no, na Soompi ludzie piszą o głównych i wrzucają linki czy gify, więc ktoś tam jednak się nimi interesuje. I są tacy, którzy nie lubią Dong Mae
Ale np. Trzykrotka pewnie nie obejrzy finału bez zachęty w postaci naszego Samuraja, a ja przejadę wtedy finał pod kątem tego, czy nie ma jakichś reminiscencji z Dong Mae. No i scen z Jaśkiem, bo Hee Sung mnie interesuje.
A! Czytałam sobie dziś fragmenty "Historii Korei" (o epoce poprzedzającej wydarzenia w Słoneczku) i trochę lepiej rozumiem, że Aes Shin postanowiła działac na wiadomośc o zamordowaniu królowej Min - okropne to było Trzykrotka - Nie 16 Wrz, 2018 22:00 21 odcinek obejrzany. Bardzo był dobry IMHO, bardzo dramatyczny i wzruszający. Jasiek pokazał się na krótko, ale miał świetną scenę. Cała reszta należała do Głównych i Dong Mae
Od tego odcinka to jest jakby zupełnie nowa bajka. Coś się skończyło, coś (być może) się zaczyna, albo tylko zmierza ku swojemu ostatecznemu zamknięciu. Ludzie się przemieścili, opuścili swoje dotychczasowe miejsca. Było kilka naprawdę pięknych, chwytających za serce scen - Dong Mae - Ae Sin, Dong Mae - Hina, Eugene - Ae Sin. Niespodziewanie Hotaru wyszła do pierwszego szeregu. Mamy nie tylko upragnioną przez niektórych opowieść, jak się poznali, ale także historię tego, jak się rozstają. Dużo akcji, dużo scen osobistych, bogaty, fajny odcinek. Wyczerpał mnie emocjonalnie. Idę się wyciszyć czymś mniej angażującym Aragonte - Nie 16 Wrz, 2018 22:50 Kim z numerkiem 5 siedzi już na Wschodzie (we wprowadzaniu poprawek przeszkodził mi naturalnie telefon od psiapsióły, więc wszystko się rozwlokło), a ja zajrzałam sobie na Tumblra i... Trzykrotko! Widziałaś? Widziałaś?
Spoiler:
OMG, Dong Mae żyje!
OMG IM SO HAPPY BECAUSE DONG MAE IS ALIVE JUST LIKE I WANTED
I DIDN’T EVEN SEEN EPISODE 22 BUT IM SO FUCKING HAPPY ABOUT THAT <33 !!!!! and omg I saw the ending on instagram by mistake )) IM FINE WAITING FOR 2 weeks honestly because that means we still have two more weeks with Mr.Sunshine even if we don’t have new episodes next week~ We have ONE week to prepare ourselves before the FINALE (( https://airiinnokappa.tumblr.com/post/178151382987/omg-im-so-happy-because-dong-mae-is-alive-just
I oby to nie była żadna podpucha i trick montażowy (że to niby retrospekcje...), bo polecę do Korei i uduszę tę KES
Dytwagacje z Soompi (zaraz chyba zacznę przeglądac to 22. Słoneczko, żeby sama się upewnic, tam mnie ciekawośc zżera... no i muszę sama zobaczyc, w jakim jest stanie ktoś, kogo powinny zżerac rybki w oceanie...
Spoiler:
I'm 32 minutes in. Crazy hope theory: The Musin Boss can't lose face in front of his men. he can't show that he was impressed by DM's fight against the herd of guys he sent against him. He calls him "my son," so even though they're at odd right now, maybe there is a spec of dust of distorted fatherly affection there. Since he is THE boss, it means that his sword skills are far superior to anyone else, which means he can strike with the precision of a surgeon, which means if he wants, he could administer a non-lethal strike to DM, who falls in the ocean. To his men it looks as if he killed a traitor and he sends a strong warning to anyone else who'd think of taking that road. To DM, to whom he said "you now have something you cherish above else", maybe it's his way of giving him his freedom back, a way out of that life for good, by faking to kill him. This is a crazy theory... Don't mind me. Symbolic moment when the sword parts from his hand in the water: DM's no longer a samuraï, whether alive or dead.
Mokra włoszka! Ledwo chlopak do Japonii się wyprawił, od razu włosy mu się sfalowały.
Tu jeszcze kilka ujęć, ale w ogóle 21 i 22 były łaskawe dla Dong Mae
To z łzą w oku i te na tle rozpiętych zagli Aragonte - Pon 17 Wrz, 2018 00:03 A które to odcinki nie były dla niego łaskawe - chyba te, w których w ogóle go nie było?
Awwwwwwwww...
Aż mi się westchnęło przed monitorem
Ujęcia już zapisane - w głowie i w kompie
A ja podejrzałam walkę DM (ledwie trzy razy), a teraz lękliwie zerkam na początek innej, o której wiem, że mnie solidnie zestresuje
Edit: podejrzałam saute, co należy (hmm - wiele tej walki nie dali...) mogę nieco uspokojona iśc spac, może mi się Dong Mae przyśni
Edit: Trzykrotko, wymieniałam jeszcze na Wschodzie sos do piątki Kima, jakby co.Aragonte - Pon 17 Wrz, 2018 06:26 Jakby ktoś (Admete?) chciał sobie podejrzec walkę w 22. odcinku Słoneczka...
http://fyeahyooyeonseok.t...d-vs-the-musins
Tumblrowe mądrości
KES should totally create a Mr. Sunshine spin off. It should be titled “The Invincible Gu Dong Mae”. It’ll be like Goblin ver 2.
Jestem za Trzykrotka - Pon 17 Wrz, 2018 07:04 I ja jestem Zdecydowanie Dong Mae zasłużył sobie na spin-off.
Dzieki wielkie za Kima Aragonte - Pon 17 Wrz, 2018 07:06 Zasłużył na pewno
Zaczynam myślec, że KES też zakochała się w Dong Mae, skoro nie jest w stanie go uśmiercic
Trzykrotka napisał/a:
Mokra włoszka! Ledwo chlopak do Japonii się wyprawił, od razu włosy mu się sfalowały.
To i tak dobrze, że nie dorwał go nikt z prostownicą, jak Nefryta w WBDS Trzykrotka - Pon 17 Wrz, 2018 08:06 Nie miałabym nic przeciwko W kazdym razie finał już mogę ogladac