To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Sob 02 Wrz, 2017 08:50

Trzykrotko w SD będzie make over :wink: Kang Soo zmieni fryzurę :wink:
BeeMeR - Sob 02 Wrz, 2017 08:58

Admete napisał/a:
Kang Soo zmieni fryzurę :wink:
Wrzućcie fotkę poglądową :kwiatek:
Dotarłam wczoraj do połowy CM 6, potem padłam.

Admete - Sob 02 Wrz, 2017 14:03

Zmiana fryzury tak naprawdę w odcinku 10, ale macie fotkę.

Ja akurat wole tego pana ;)

Jaki ładny zwiastun - serial wchodzi po Kings love:

http://tv.naver.com/v/2009683

20th Century Boy and Girl

Może główna rola dla aktora z Chiefa Kima i Suspicious Partner:

http://www.dramabeans.com...im-not-a-robot/

Agn - Sob 02 Wrz, 2017 14:26

Zmiana fryzury - lepiej, ale i tak wolę, by miał włosy króciutko ostrzyżone, jak w JI. Oj, tam to był taki, że by go można łyżkami... :serduszkate:
Admete - Sob 02 Wrz, 2017 14:51

Dostanie też chyba garnitur w jakiejś scenie ;)
Admete - Sob 02 Wrz, 2017 19:57

No to oglądam 9 odcinek Dostawców i chichram się przy scenie z Jin Gyu i Rudą :lol:
Trzykrotka - Sob 02 Wrz, 2017 20:23

No proszę, same dobre wieści :banan: Ta fryzura KGP to najlepsze co mu się przytrafiło po JI. Tam wyglądał po prostu obłędnie, A to, co ma na głowie na zdjęciu jest naprawdę ładne. Zwlaszcza w zestawieniu z mopem, który obnosił do tej pory. Ale i tak przeadło, jak też zakochałam się w panu Drugim, który jest po prostu znakomity i oczy od niego trudno jest oderwać.
Jesli pan z Kima i SP dostanie główną rolę, to nawet jakieś coś o robocie obejrzę. I znowu Dan Ah, dziewczyna się pnie :oklaski:

Admete - Sob 02 Wrz, 2017 20:29

No właśnie - widzę, że dziewczyna nie próżnuje. Lubie ją. Ładna i zdolna. Ach Jin Gyu i jego uśmiechy, miny, smutne oczy i dołeczki - cudny po prosty. Mieli w 9 odcinku ładną rozmowę z Kang Soo. Ta współlokatorka Dany pracuje w barze karaoke i nie przynaje się do tego przed przyjaciółką.
BeeMeR - Sob 02 Wrz, 2017 20:52

Agn napisał/a:
wolę, by miał włosy króciutko ostrzyżone, jak w JI. Oj, tam to był taki, że by go można łyżkami...
Można :serduszkate: Ale doskonały był też w filmie Coinlocker, no i tam zdecydowanie miał co grać :szacuneczek:
Trzykrotka - Sob 02 Wrz, 2017 23:36

Pierwsza! Pierwsza się zaopatrzyłam - wielkie dzięki, jutro seans! :banan:

Dziś Circle 10-11
Teraz to już wlaściwie jest sensacja i kryminał. Ostatnie tajemnice się wyjaśniają, postać ojca chłopaków wybiela. Bracia się spotykają, choć pewnie nie tak, jak można by sobie wymarzyć. Jedno powiem - ciężko się wzruszyłam. Jeszcze jeden odcinek i koniec. Bardzo udana drama, także w ilości odcinków. Wiecej nie trzeba.

Admete - Nie 03 Wrz, 2017 06:37

Prawda, że tak w sam raz jest tych odcinków? Ani za dużo, ani za mało. Mnie wzruszała ta więź między braćmi i ostateczna akceptacja na końcu. Bardzo to ładnie rozpisano i pokazano. W Horse doctor bohaterka dowiedziała się, kim jest naprawdę i kim jest doktor Baek. Załamana jest. Obawiam się, że teraz jej przeszłość wyjdzie na jaw. Wiem tez jednak, że wszytko dobrze się skończy. Jaki inny jest tutaj bohater JSW! Ciepły, empatyczny i pełen poświęcenia lekarz i człowiek :) Pamiętam, że ktoś na soompi czy na asian viki pisał, ze po Secret forest nie mógł się przyzwyczaić, że w innych rolach aktor się uśmiecha ;)
Aragonte - Nie 03 Wrz, 2017 09:11

A ja ogladam powtorkowo Arang i zachwycam sie Junkim i sama drama :serduszkate:
*Aragonte z komorki, na bezneciu*

Admete - Nie 03 Wrz, 2017 11:06

Kolejny teaser serialu Black, który rusza na OCN 14 października:

https://www.youtube.com/w...5&v=-7oKtGxE4cE

BeeMeR - Nie 03 Wrz, 2017 13:48

Mv z Empress Ki - cesarz i Tanasiri :serce2:
https://www.youtube.com/watch?v=WPn2le4SZaM
;)

Admete - Nie 03 Wrz, 2017 14:10

Tak jak planowałam sprawdziłam tę weekendową dramę z aktorka od Eun Soo i drugą z Duel i Romantic doctor. Doceńcie, że sprawdzam z powodu aktorek nie aktorów :wink: Dramę reżyseruje pan od Oh My Venus, a scenarzystka napisała Prosecutor princess, Twenty again i Two weeks. Dwie ostatnie dramy bardzo mi się podobały. I powiem wam, że gdyby to nie miało 50 odcinków, to by się dobrze oglądało. Tempo, dobre dialogi, niezłe postacie, właściwie dobrani aktorzy. Jest jeden melodramatyczny motyw zaginionej córki, ale reszta dość realistyczna. Chemia między aktorami też jest. Zerknę jeszcze na drugi odcinek. Podobają mi się siostrzane relacje bohaterek. Ogólnie postaci jest sporo. BeeMer to mv ma muzykę jak disco polo, nie dało rady obejrzeć ;) Mam zamiar obejrzeć dziś film The Last princess, o ostatniej joseońskiej księżniczce. Najpierw jednak pczytałam o losach rodziny królewskiej za czasów japońskiej okupacji.

http://askakorean.blogspo...yal-family.html

Admete - Nie 03 Wrz, 2017 17:52

Obejrzałam The Last Princess - historię ostatniej i zapomnianej na długo księżniczki joseońskiej - film historyczny, choć zapewne w wątku próby ucieczki było sporo zmyślenia ( albo i wszytko ). Na koniec nawet się wzruszyłam.

https://www.youtube.com/watch?v=cSINxwvkhPU

Agn - Nie 03 Wrz, 2017 18:55

O kurcze, po wpisie tu i w filmach czuje chec na ten film. Wschod ten tego? :flirtuje1:
Admete - Nie 03 Wrz, 2017 19:01

A czy któraś z was ma może ten film, w którym Jo Seung Woo grał poetę Lee Sanga? Z akcją osadzona w latach 30, to w zasadzie była chyba drama specjalna.

EDIT: Już nieaktualne ;)

Trzykrotka - Nie 03 Wrz, 2017 23:18

Kiedy fim z Empress Ki fajny, a muzyka pasuje do nastroju. Wygląda prawie frywolnie :lol: U mnie zaraz po nim był film o tym, jak Ping Ting opatrwała rany Generałowi, czyli instrukcja obsługi, jak zaczynać małżeńskie życie :serce:
https://www.youtube.com/w...h?v=X7Wuwn-_XRo

Admete :kwiatek: założyłam dziś odpowiedni kącik na Wschodzie - mogłabyś tam ten film...? Bardzo chciałabym obejrzeć.
Sama wrzuciłam tam dziś film a 2016, który nazywa się Seondal. Man Who Sells The River, który dziś oglądałam z wielką uciechą.
Film opowiada o łajdackiej parze oszustów z czasów Joseonu. Panowie spotkali się na polu bitwy, porwani przez Chińczyków i wrzuceni tam jako mięso armatnie. Przeżyli tylko dzięki temu, że sprytnie udali, że nie żyją. Tam też poznali joseońskiego generała - zdrajcę, który kupczył ludźmi z własnego kraju, żeby podlizać się chińskiemu następcy tronu. Film opowiada o tym, jak panowie oszukują, ze znawstwem i uciechą, różnych nadzianych naiwniaków, żeby na koniec dokonać wielkiej zemsty na generale przy pomocy triku życia.
Jest to bardzo sprawnie zrobiona przygodówka, do połowy beztroska i ucieszna, od połowy już niestety bardziej krwawa i poważna. Sfilmowana jest w przepięknych krajobrazach, ma śliczbe kostiumy i w pełni znajoma obsadę.
Panowie to Nefryt, który świetnie bawi się rola i jest bardzo dobry, oraz mały pękaty psychiatra z KMHM, dream team po prostu. Oprócz nich mamy znajome panie i panów, a króla zagrał nasz świeżo oglądany w Siedmiodniowej książę-Panicz z Arang.

Circle - końcowy werdykt
Nie będę już rozwodzić się nad detalami, powiem tylko, że do końca drama utrzymała poziom napięcia i zainteresowania akcją. 12 odcinków, pełna satysfakcja, dobre aktorstwo, a zakończenie jak idealny wstęp do następnego sezonu., choć watpię, żeby mieli zamiar go kręcić. Polecam szczerym sercem, nawet nie lubiącym fantastyki.

Admete - Pon 04 Wrz, 2017 06:35

To się zainteresuje podróżą nad wschód, nawet chciałam ten film obejrzeć. Obejrzałam ten telewizyjny film o Lee sangu. Fabułą pretekstowa, ale jaki Jo Seung Woo cudny :serce2: Rok 2013 czyli miał lat 33 i wyglądał jak milion dolarów. Trzyczęściowe garnitury, kapelusz, lekki zarost, krótkie włosy. Historia opowiada o fikcyjnym śledztwie w sprawie pewnej zagadki i skarbu. Po pracy wkleję materiał poglądowy. Trzykrotko cieszę się, że masz pozytywną opinię o Circle.
Admete - Pon 04 Wrz, 2017 21:17

Obiecane fotki z Lee Sang:

Całe zdjęcia, jak się kliknie.

Agn - Pon 04 Wrz, 2017 22:24

Widziałam to kiedyś u zooshe, pamiętam, że b. mi się podobał, choć sporo trzymało się tylko dlatego, że była dobra obsada.
Kto tam grał piękną kobietę? Już nie pamiętam, kim była ta postać, ale była jakaś. PSH? Z tego co pamiętam wzięto jakąś aktorkę, która nie pasowała mi za bardzo. :mysle:

Aragonte - Wto 05 Wrz, 2017 01:07

Admete, Lee Sang jest na Wschodzie?

CSW jest tu wart grzechu :serce: :serce:

A ja ostatnio lecę z powtórką Arang - dojechałam do jedenastego odcinka i pewnego użyczania oddechu :mrgreen:

Agn - Wto 05 Wrz, 2017 01:16

Tak, tak, on tylko niósł pomoc. :mrgreen:
Aragonte - Wto 05 Wrz, 2017 01:45

I jakże skutecznie :mrgreen: :serduszkate: