Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Nie 10 Sty, 2016 21:51
To nie jedyny statek, który zrobi KABUUM! z jego powodu, obawiam się.
Admete - Nie 10 Sty, 2016 21:51
Niebezpieczny człowiek
praedzio - Nie 10 Sty, 2016 21:57
Pechowy raczej. W sensie inni mają pecha, ze się na niego natykają.
Admete - Pon 11 Sty, 2016 07:03
Na pewno będę oglądać dalej.
Admete - Pon 11 Sty, 2016 18:48
W Expanse kroi się najwyraźniej większa rozróba..Jak powiedziała ta pani z rządu - czas zimnej wojny minął. Ciekawe w jaką awanturę wpakowała się właśnie reszta załogi Canterbury. Mieszają im w głowach na tym marsjańskim statku.
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 19:54
To dopiero początek. Dalej robi się coraz ciekawiej. Miller odkrywa kolejne puzelki wielkiej układanki z jednej strony, a Holden i reszta ocalałych załogantów z drugiej.
Chrisjen Avasarala (ta babeczka z rządu) ma łeb nie od parady. Budzi tym mój niechętny podziw, mimo że uważam takich ludzi za niebezpiecznych (pewnie słusznie).
Admete - Pon 11 Sty, 2016 19:55
Piękna bitwa w odcinku 4. Czy ten marsjański statek też jest do odstrzału? Podoba mi się, jak ludzie z Marsa, Ziemi i Pasa różnią się od siebie. Sporo kasy poszło im na stylizację wszystkiego. Podoba mi się bardzo.
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 19:58
Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:12
Nie od dziś wiadomo, że przepadam za kosmiczną naparzanką z sensowną fabułą
Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:26
No i kto za tym stoi? Piąty odcinek zostawiam na jutro. Szósty juz wtedy powinien być.
Aragonte - Pon 11 Sty, 2016 20:46
Wezmę się za to, jak będzie cały sezon
Dawno nie oglądałam niczego w tym stylu.
Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:48
Ja też - stęskniłam się. Holden jest nieobliczalny,a Miller uparty. To jego grzebanie w trupie
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 20:56
| Admete napisał/a: | | To jego grzebanie w trupie |
Erm... nie wiem, czy to akurat zachęca do oglądania.
Admete - Pon 11 Sty, 2016 21:20
Napisałam specjalnie Na pewno kogoś to zaintryguje
BeeMeR - Wto 12 Sty, 2016 13:39
| Aragonte napisał/a: | Wezmę się za to, jak będzie cały sezon
Dawno nie oglądałam niczego w tym stylu. | Miałam niemal dokładnie to samo to napisać
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 13:56
| Admete napisał/a: | Nie od dziś wiadomo, że przepadam za kosmiczną naparzanką z sensowną fabułą |
A pamiętasz taką starszą rzecz, z lat 90., "Space: Above And Beyond", w pl telewizji nazywało się "Gwiezdna eskadra". Ależ to było dobre. Zrealizował to duet Morgan&Wong, któremu pierwsze sezony "Z Archiwum X" zawdzięczały najlepsze odcinki. Było mroczne - i w sposobie filmowania i nastroju.
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem powrotu do tego serialu, ciekawa jestem, czy po latach nadal się broni.
Admete - Wto 12 Sty, 2016 16:31
Oczywiście, że pamiętam Ha, szkoda, że takie krótkie było. I powiem ci, ze nawet posiadam gdzieś Earth 2 tez było fajne - Danziger ech...
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 17:14
Miało mieć pięć sezonów, ale skasowali po jednym. Ale też dzięki temu nie zdążyli nic popsuć. Tak samo z "Firefly":).
Odcinki "Gwiezdnej..." jakieś to ja miałam nawet z telewizji na VHS-ie pozgrywane:D:D:D
Admete - Wto 12 Sty, 2016 17:22
Na pewno nie popsuliby co najmniej do 3 sezonu. Ja jestem zagorzałą fanką B5 - jak widać po podpisie
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 17:59
Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:).
Admete - Wto 12 Sty, 2016 18:34
Też oglądałam bez początku, bo puszczali na takiej dziwnej telewizji Wisła, zanim TVN powstało. Potem już w czasach internetowych nadrobiłam, a teraz mam piękne dvd. Na forum B5 ma osobny wątek i kilka osób oglądało.
Aragonte - Wto 12 Sty, 2016 18:38
| Szafran napisał/a: | | Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:). |
Na tym forum fankami B5 jest na pewno Admete i ja, kupowałam w swoim czasie dla nas DVD na brytyjskim Amazonie BeeMeR też się to dobrze oglądało. Ciekawe, czy tobie by się spodobało
Nie pamiętam, czy oglądałam Gwiezdną eskadrę, chociaż tytuł na pewno kojarzę
Earth 2 baaardzo lubiłam - ale obejrzałam to dopiero w czasach forumowych.
Link do Babylonowego wątku Obawiam się, że od spoilerów to tam aż gęsto
http://forum.northandsouth.info/1850.htm
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 18:42
Ja raczej nie oglądałam, bo pewnie albo leciało to na jakichś niedostępnych dla mnie kanałach (nigdy nie mieliśmy anteny satelitarnej), albo w nieodpowiednich porach.
Admete - Wto 12 Sty, 2016 18:51
To leciało w normalnej tv, nigdy nie miałam kablówki ani satelity. Może byłaś za młoda, bo ja to oglądałam na studiach, a ty jesteś sporo młodsza.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 18:58
Bez przesady z tym "sporo". Najwyraźniej z jakichś powodów było mi z tymi serialami nie po drodze. Przez wiele lat miałam tylko dwa kanały i jeden czarno-biały telewizor. A zresztą - nieważne. Pewnie teraz można to sobie nadrobić.
|
|
|