To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

praedzio - Nie 10 Sty, 2016 21:51

To nie jedyny statek, który zrobi KABUUM! z jego powodu, obawiam się.
Admete - Nie 10 Sty, 2016 21:51

Niebezpieczny człowiek ;)
praedzio - Nie 10 Sty, 2016 21:57

Pechowy raczej. ;) W sensie inni mają pecha, ze się na niego natykają. ;)
Admete - Pon 11 Sty, 2016 07:03

Na pewno będę oglądać dalej.
Admete - Pon 11 Sty, 2016 18:48

W Expanse kroi się najwyraźniej większa rozróba..Jak powiedziała ta pani z rządu - czas zimnej wojny minął. Ciekawe w jaką awanturę wpakowała się właśnie reszta załogi Canterbury. Mieszają im w głowach na tym marsjańskim statku.
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 19:54

To dopiero początek. Dalej robi się coraz ciekawiej. :lol: Miller odkrywa kolejne puzelki wielkiej układanki z jednej strony, a Holden i reszta ocalałych załogantów z drugiej. :excited:

Chrisjen Avasarala (ta babeczka z rządu) ma łeb nie od parady. :thud: Budzi tym mój niechętny podziw, mimo że uważam takich ludzi za niebezpiecznych (pewnie słusznie).

Admete - Pon 11 Sty, 2016 19:55

Piękna bitwa w odcinku 4. Czy ten marsjański statek też jest do odstrzału? Podoba mi się, jak ludzie z Marsa, Ziemi i Pasa różnią się od siebie. Sporo kasy poszło im na stylizację wszystkiego. Podoba mi się bardzo.
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 19:58

:banan_czerwony: :banan_czerwony: :banan_czerwony:
Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:12

Nie od dziś wiadomo, że przepadam za kosmiczną naparzanką z sensowną fabułą ;)
Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:26

No i kto za tym stoi? Piąty odcinek zostawiam na jutro. Szósty juz wtedy powinien być.
Aragonte - Pon 11 Sty, 2016 20:46

Wezmę się za to, jak będzie cały sezon :)
Dawno nie oglądałam niczego w tym stylu.

Admete - Pon 11 Sty, 2016 20:48

Ja też - stęskniłam się. Holden jest nieobliczalny,a Miller uparty. To jego grzebanie w trupie ;)
praedzio - Pon 11 Sty, 2016 20:56

Admete napisał/a:
To jego grzebanie w trupie

Erm... nie wiem, czy to akurat zachęca do oglądania. :rotfl:

Admete - Pon 11 Sty, 2016 21:20

Napisałam specjalnie ;) Na pewno kogoś to zaintryguje ;)
BeeMeR - Wto 12 Sty, 2016 13:39

Aragonte napisał/a:
Wezmę się za to, jak będzie cały sezon :)
Dawno nie oglądałam niczego w tym stylu.
Miałam niemal dokładnie to samo to napisać :mrgreen:
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 13:56

Admete napisał/a:
Nie od dziś wiadomo, że przepadam za kosmiczną naparzanką z sensowną fabułą ;)

A pamiętasz taką starszą rzecz, z lat 90., "Space: Above And Beyond", w pl telewizji nazywało się "Gwiezdna eskadra". Ależ to było dobre. Zrealizował to duet Morgan&Wong, któremu pierwsze sezony "Z Archiwum X" zawdzięczały najlepsze odcinki. Było mroczne - i w sposobie filmowania i nastroju.

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem powrotu do tego serialu, ciekawa jestem, czy po latach nadal się broni.

Admete - Wto 12 Sty, 2016 16:31

Oczywiście, że pamiętam :-D Ha, szkoda, że takie krótkie było. I powiem ci, ze nawet posiadam gdzieś :) Earth 2 tez było fajne - Danziger ech...
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 17:14

Miało mieć pięć sezonów, ale skasowali po jednym. Ale też dzięki temu nie zdążyli nic popsuć. Tak samo z "Firefly":).

Odcinki "Gwiezdnej..." jakieś to ja miałam nawet z telewizji na VHS-ie pozgrywane:D:D:D

Admete - Wto 12 Sty, 2016 17:22

Na pewno nie popsuliby co najmniej do 3 sezonu. Ja jestem zagorzałą fanką B5 - jak widać po podpisie ;)
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 17:59

Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:).
Admete - Wto 12 Sty, 2016 18:34

Też oglądałam bez początku, bo puszczali na takiej dziwnej telewizji Wisła, zanim TVN powstało. Potem już w czasach internetowych nadrobiłam, a teraz mam piękne dvd. Na forum B5 ma osobny wątek i kilka osób oglądało.
Aragonte - Wto 12 Sty, 2016 18:38

Szafran napisał/a:
Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:).

Na tym forum fankami B5 jest na pewno Admete i ja, kupowałam w swoim czasie dla nas DVD na brytyjskim Amazonie :) BeeMeR też się to dobrze oglądało. Ciekawe, czy tobie by się spodobało :mysle:

Nie pamiętam, czy oglądałam Gwiezdną eskadrę, chociaż tytuł na pewno kojarzę :mysle:
Earth 2 baaardzo lubiłam - ale obejrzałam to dopiero w czasach forumowych.

Link do Babylonowego wątku :mrgreen: Obawiam się, że od spoilerów to tam aż gęsto :wink:
http://forum.northandsouth.info/1850.htm

praedzio - Wto 12 Sty, 2016 18:42

Ja raczej nie oglądałam, bo pewnie albo leciało to na jakichś niedostępnych dla mnie kanałach (nigdy nie mieliśmy anteny satelitarnej), albo w nieodpowiednich porach.
Admete - Wto 12 Sty, 2016 18:51

To leciało w normalnej tv, nigdy nie miałam kablówki ani satelity. Może byłaś za młoda, bo ja to oglądałam na studiach, a ty jesteś sporo młodsza.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 18:58

Bez przesady z tym "sporo". ;) Najwyraźniej z jakichś powodów było mi z tymi serialami nie po drodze. Przez wiele lat miałam tylko dwa kanały i jeden czarno-biały telewizor. :mysle: A zresztą - nieważne. Pewnie teraz można to sobie nadrobić. ;)