To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Caitriona - Czw 07 Maj, 2009 22:58

Ja omijam spoilery szerokim łukiem ;) Ale to już chyba wszyscy wiedzą :-P

Kilka avków z The Rapture: http://i-love-impala67.bl...009/05/420.html

trifle - Czw 07 Maj, 2009 23:15

Ale superanckie :thud:
Jak mi przejdzie pesymistyczna pusta ławeczka, to się przebiorę... Chętnie bym sobie zaklepała wszystkie Deany śniące nad jeziorem na pomostku... :rumieniec:

Caitriona - Czw 07 Maj, 2009 23:17

trifle napisał/a:
Ale superanckie

Pięknie dziękuję :D

Admete - Pią 08 Maj, 2009 05:25

Jak zawsze świetne :-) A na IMDb po ostatnim odcinku - "Oh, Dean!" ;-) Nie moge się doczekać.

Robie spis gości na lipcowe spotkanie:

Thin ( Agn )
Praedzia
Caitriona ( Ty też będziesz, czy mi się przyśniło? Ostatnio mam okropne migreny, więc mogłam pomylić )
Aragonte
Spin
Basia ( a co z Anaru? :-) )

Ktoś jeszcze?

Anaru - Pią 08 Maj, 2009 07:58

Anaru tyż :mrgreen:
Harry_the_Cat - Pią 08 Maj, 2009 08:21

A kiedy w tym lipcu?
Moze będę już z Polsce....?

aneby - Pią 08 Maj, 2009 08:50

Mogę się też załapać ?
spin_girl - Pią 08 Maj, 2009 09:48

Już się ciesze na ten zlot :excited:
Admete - Pią 08 Maj, 2009 11:54

Wszystkie się możecie załapać pod warunkeim, że zgodzicie się spać na podłodze ;) Bo nie ma tyle łóżek :-D Śpiworki i jakieś podusie. No i żarełko by było składkowe. Tyle zasad ;-) Daty jeszcze nie ma ustalonej, Thin ma urlop do 13 lipca. To będzie weekend, Thin przyjedzie odrobinę wczesniej.
Caitriona - Pią 08 Maj, 2009 12:15

Admete napisał/a:
Jak zawsze świetne

Robie spis gości na lipcowe spotkanie:

Thin ( Agn )
Praedzia
Caitriona ( Ty też będziesz, czy mi się przyśniło? Ostatnio mam okropne migreny, więc mogłam pomylić )
Aragonte
Spin
Basia ( a co z Anaru? :-) )

Ktoś jeszcze?

No, ja też bym chciała ;) :D

spin_girl - Pią 08 Maj, 2009 12:49

spanie na podłodze- nie ma problemu
śpiworek się załatwi
powiedzcie co przywieźć do żarcia do przywiozę (chyba, że zrobimy składkowe zakupy na miejscu?)

Harry_the_Cat - Pią 08 Maj, 2009 20:09

Ekh. to ja odpadam raczej. Na dzien dzisiejszy bilet powrotny mam na 14.07...
Harry_the_Cat - Pią 08 Maj, 2009 20:31

:paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

obejrzałam ostatni odcinek

:omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny:

praedzio - Pią 08 Maj, 2009 20:33

O, żesz jasna.... *patrzy z powątpiewaniem na wiadomy plik*
Włączać? Nie włączać? :mysle:

Anaru - Pią 08 Maj, 2009 20:56

Harry_the_Cat napisał/a:
:paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

obejrzałam ostatni odcinek

:omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny: :opad_szczeny:

Oooooo.... :shock: Od teraz przestaję czytać do poniedziałku najpewniej :mrgreen:

Aragonte - Pią 08 Maj, 2009 21:27

Admete napisał/a:
Wszystkie się możecie załapać pod warunkeim, że zgodzicie się spać na podłodze ;) Bo nie ma tyle łóżek :-D Śpiworki i jakieś podusie. No i żarełko by było składkowe. Tyle zasad ;-) Daty jeszcze nie ma ustalonej, Thin ma urlop do 13 lipca. To będzie weekend, Thin przyjedzie odrobinę wczesniej.

Hmmm, u mnie wszystko się rozstrzygnie, kiedy będę wiedziała, jak stoję z czasem w lipcu, może się zdarzyć, że nie dam rady dojechać :-|
No i musiałaby mi aspołeczność przejść :roll:

Uciekam z wątku, może daruję sobie na razie spoilery.

Agn - Pią 08 Maj, 2009 22:24

*znika z wątku, nim zaspoileruje się na amen, ale już widzi reakcje coponiektórych (np. Kota) i się boi jak diabli* Jezu, co tam się dzieje??? Nie, nie mówcie! W niedzielę obejrzę!!! :excited:

*wysmaża komenta dla avków Caiti*

"Twój komentarz będzie widoczny po zatwierdzeniu"

Esz...

Odnośnie zjazdu - poproszę o szczegóły na privka. :)
*która dziś zobaczyła swoją wypłatę i nie wie, czy ma się rozpłakać, czy histerycznie śmiać*

Admete - Pią 08 Maj, 2009 22:47

Niby przewidziałysmy z Riella jakis czas temu, jak potoczą się wypadki, ale i tak było nam trudno.

Spoiler:
Najpierw biedny Sam - te halucynajcje były okropne, potem biedny Dean - chyba mu się świat całkiem zawalił. Oj Dean - ojciec kazał ci pilnowac Sama, czuwać nad nim i co z tego wyszło?
Na dodatek Castiel, któremu zrobili pranie mózgu w Niebie, strasznie nam podpadł. Epitety dziś pod jego adresem leciały, oj leciały. Ruby też się dostało - s**a jedna.
Dwie strony barykady. Wydaje się nam, że Ruby przygotowała Sama do złamania ostatniej pieczęci. Młodszy Winchester ma zająć miejsce Lilith.
Świetny był moment przysiegi Deana - slashowcy będa miec używanie ;-)

Caitriona - Sob 09 Maj, 2009 00:48

Agn napisał/a:
*wysmaża komenta dla avków Caiti*

"Twój komentarz będzie widoczny po zatwierdzeniu"

Esz...

Musze się tego pozbyć... Sori ;)

Jezu, co się działo w tym odcinku że takie reakcje są.....

Harry_the_Cat - Sob 09 Maj, 2009 00:53

Napisze moze troche wiecej, bo wyjezdzam na weekend i ominie mnie dyskusja... (nota bene jade do Winchester ;) )

Spoiler:
to byl bardzo bardzo mocny odcinek... dawno nie ogladalam w takim napieciu. to, co dzialo sie z Samem bylo strasznie, ale moje deanowe serce plakalo bardziej nad losem starszego Winchestera. serce sie sciskalo.. Dean osiagnal swoja granice, a akceptujac "oferte" Casa wlasciwie dokonal rzeczy chyba najtrudniejszej - ja odebralam to jako zgode na sprzeniewierzenie sie wszystkiemu, w co wierzyl... to, ze musial przysiac, ze bedzie tak posluszny, jak byl posluszny wobec Johna... :cry2: i te slowa na koncu skierowane do Sama - dokladnie to samo, co kiedys powiedzial John! ale chyba najbardziej wstrzasnelo mna to, jak Sam zaczal go dusic ... golymi rekoma..... bardzo bardzo dobry odcinek.... taki chaos panuje w tym poscie, ale chyba dalej nie moge sie pozbierac

Admete - Sob 09 Maj, 2009 07:13

Harry_the_Cat napisał/a:
Napisze moze troche wiecej, bo wyjezdzam na weekend i ominie mnie dyskusja... (nota bene jade do Winchester ;) )

Spoiler:
to byl bardzo bardzo mocny odcinek... dawno nie ogladalam w takim napieciu. to, co dzialo sie z Samem bylo strasznie, ale moje deanowe serce plakalo bardziej nad losem starszego Winchestera. serce sie sciskalo.. Dean osiagnal swoja granice, a akceptujac "oferte" Casa wlasciwie dokonal rzeczy chyba najtrudniejszej - ja odebralam to jako zgode na sprzeniewierzenie sie wszystkiemu, w co wierzyl... to, ze musial przysiac, ze bedzie tak posluszny, jak byl posluszny wobec Johna... :cry2: i te slowa na koncu skierowane do Sama - dokladnie to samo, co kiedys powiedzial John! ale chyba najbardziej wstrzasnelo mna to, jak Sam zaczal go dusic ... golymi rekoma..... bardzo bardzo dobry odcinek.... taki chaos panuje w tym poscie, ale chyba dalej nie moge sie pozbierac

Klipy z ostatniego odcinka:

http://www.sfuniverse.com...r-rising-clips/

Wiedziałam, że ta przysięga jeszcze ugryzie Deana w tyłek ;-)

Spoiler:
Tez uznałysmy, że Dean oddał swoja niezależność - ten moment przysiegi...Myslicie, ż ebędzie w stanie jej dotrzymać? Co za s*** z tych aniołów - jak można wymagać posłuszeństwa takiego, jak wobec Papy! Tez zwróciłyśmy z Riella uwage na słowa Deana na końcu. Jak oni zamierzają to wszystko pociagnąć później? Co będzie w 5 serii? :shock:

Aragonte - Sob 09 Maj, 2009 11:37

I po co ja durna, podejrzałam spoilery? :frustracja:

Wiecie co... ja nie chcę tego na razie oglądać :(

Caitriona - Sob 09 Maj, 2009 17:00

Obejrzałam ostatni odcinek

Spoiler:
Co za zdzira z tej Ruby! A Sammy jej tak wierzy, bez żadnego zastanowienia się... Jak zaczął dusić Dean myślałam że padnę z wrazenia - co się stało z braćmi :cry2: :cry2: A Cass? Niech wróci ten co był poprzednio! I jeszcze słowa Deana na sam koniec...

Admete - Sob 09 Maj, 2009 18:14

Caitri inwektywy straszne pod adresem Ruby leciały w trakcie oglądania, Castielowi tez się dostało. A dziś w komisji egzaminacyjnej pracowałam razem z Winchesterami na koszulce ;)
Aragonte - miło się tego nie ogląda,ale jakoś trzeba...

Caitriona - Sob 09 Maj, 2009 19:44

Serio? Zabrałaś braci na komisje? Fajnie! Ciekawe co na to uczniowie ;)
Admete napisał/a:
Castielowi tez się dostało.
Przyznam, że dziś Cass mnie wkurzył i to bardzo, a Ruby, jeszcze w tej powłoce to w ogóle jakaś wywłokowata mi się wydaje.