Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2023 23:03
| Aragonte napisał/a: |
Ja tak tylko ostrzegę (bo sobie zaspoilerowałam co nieco), że romansu nie będzie ale aluzje do Wiedźmy i Mordercy zauważyłam w pięknej scenie jazdy na motocyklu. |
Tak, aluzje są, a doktor w skórzanej kurtce jest naprawdę atrakcyjny na taki hollywoodzki sposób. Ach, jak w 4 odcinku porwał na jedno ramię (chroniąc od upadku) panią ordynator, a drugą dłonią dzierżącą jej tackę obiadową wyłapał wszystkie produkty, które spadały spod sufitu (pani się potknęła) Ale dobrze, że romansu nie bedzie. Ten mąż jest żałosny, ale wolę, żeby Wiedźma nie wybijała starego i zasuszonego klina klinem młodszym i pełnym wigoru. Niechby tylko tego safandułę porzuciła. Już się zorientowała, z kim mężuś spędza czas po dyżurach
Z ploteczek filmowych poniekąd koreańskich: Marcin Dorociński zagra w filmie Kim Sung Hoona, tego od Kingdom. To ten film
https://asianwiki.com/Ransomed_(Korean_Movie)
A dla Dorocińskiego to ja nawet na Mission Impossible pójdę, choć Cruisa nie znoszę
Aragonte - Śro 19 Lip, 2023 23:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Ach, jak w 4 odcinku porwał na jedno ramię (chroniąc od upadku) panią ordynator, a drugą dłonią dzierżącą jej tackę obiadową wyłapał wszystkie produkty, które spadały spod sufitu (pani się potknęła) Ale dobrze, że romansu nie bedzie. |
Tak, tę scenę też wyłowiłam Romansu nie będzie, ale trochę jakby flirciarskich rozmów jest I to okej, pasuje mi.
Oglądam szósty odcinek, bo podgoniłam trochę w nocy.
Z ukrywanych relacji - Trzykrotko, a jak Ci się podoba relacja syna głównej bohaterki i jego charakternej i ostrej mentorki? Wiedźma co i rusz na nią po cichu prycha, nie wiedząc, że ci dwoje pokątnie romansują
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2023 06:47
Oj, będzie kęsim kiedy obie panie poznają swoje sekrety
Romans jest w porządku, kompetencja młodej lekarki też. Utarła nieświadomie nosa nawet nadetemu profesorskie mu mężowi naszej stażystki wykonując bezbłędnie zabieg, którego on nie bardzo umiał wykonać. I śliczna jest. Ale te jej wrzaski są nie do przyjęcia. Nie dziwię się prychaniu Wiedźmy kiedy ta widzi jak młoda na bezczelnego wyżera jej synowi kimbap zrobiony matczyną ręką
Loana - Czw 20 Lip, 2023 09:38
O, dawajcie proszę znać, jak się historia toczy w "Doctor Cha". Bo jestem ciekawa historii, ale nie do końca mam ochotę oglądać. Trochę szkoda, że nie będzie romansu, ale w sumie jeśli dobrze rozumiem to pasuje do postaci. Tylko tak z opisów to mam wrażenie, że oprócz tego młodszego miłego doktora to tam wszyscy są nieprzyjemni i źle traktują główną bohaterkę. Dajcie znać, czy do końca tak będzie.
Aragonte - Czw 20 Lip, 2023 11:50
| Trzykrotka napisał/a: | Nie dziwię się prychaniu Wiedźmy kiedy ta widzi jak młoda na bezczelnego wyżera jej synowi kimbap zrobiony matczyną ręką |
Oj tak, to było dobre Ale w sumie to podobają mi się relacje na linii matka/doktor Cha - syn, wypadają zdecydowanie sympatyczniej niż te z jej córką, roszczeniową maturzystką
Czy Wam też się zdaje, że te nastolatki w dramach są strasznie wkurzające?
Loana, romansu nie ma, ale jest lekkie napięcie Najważniejsze w tej historii są losy głównej bohaterki i to, jak poukłada sobie sama życie jako matka dorosłych dzieci, która postanowiła zadbać o swoje życie, a nie żyć wyłącznie cudzym.
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2023 11:56
Po trosze tak jest, że źle ją traktują... W domu ma słodkopierdzącą teściową, która jest dla niej przemiła, ale samą swoją postawą zmusza do harowania jak wół. Dzieci i mąż nie są niemili, ale ona sama w tej rodzinie ustawiła się w pozycji służącej i teraz zbiera tego owoce.
Z kolei w pracy ona jest marną i póki co dość nieudolną stażystką - cóż z tego, że ma 46 lat. Szefowa stazu, młoda ale dobra lekarka, jeździ równo po wszystkich, nie tylko po naszej doktor Cha.
Myślę, że to będzie drama o wzroście i umiejętności i pewności siebie i że sytuacja będzie się z czasem zmieniać.
Aragonte - Czw 20 Lip, 2023 12:34
| Trzykrotka napisał/a: | | W domu ma słodkopierdzącą teściową, która jest dla niej przemiła, ale samą swoją postawą zmusza do harowania jak wół. |
I tej teściowej zadowolić się łatwo nie da - widziałaś już tę scenę z zatrudnioną pomocą domowa, która rzuciła robotę dośc szybko po konfrontacji dotyczącej robienia zdrowotnego koktajlu dla teściowej?
Na pociechę napiszę, że w końcu piątego odcinka doktor Cha dostaje małą gratyfikację od losu za to, co zrobiła dla jednego z pacjentów
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2023 14:34
| Aragonte napisał/a: |
I tej teściowej zadowolić się łatwo nie da - widziałaś już tę scenę z zatrudnioną pomocą domowa, która rzuciła robotę dośc szybko po konfrontacji dotyczącej robienia zdrowotnego koktajlu dla teściowej? |
O tak A wcześniej było czyszczenie toalety colą i czymś tam w tym stylu. Co się dziwić, że mąż woli elegancką ordynatorkę niż domową sprzątaczko - kucharkę za bezcen?
Z tym " za bezcen" boska była scena, w której pani Cha bierze kartę kredytową teściowej i kupuje pół sklepu z ekskluzywną odzieżą i wściekle drogą torebką
Aragonte - Czw 20 Lip, 2023 14:43
A potem teściowa przeżyła szok, odkrywając, że ta torebka synowej jest prawdziwa, oryginalna, a nie podrabiana, bo wszystkie droższe rzeczy bohaterka dostawała od niej Nigdy sobie niczego drogiego nie kupowała.
Karta kredytowa to była męża, to on dostawał powiadomienia o wydatkach
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2023 23:55
O tak Naprawdę klasyczna sytuacja synowej w joseońskim domu
Prócz zakupów przyjemna była też scena zejścia rodziny na śniadanie, pierwsze po tym, jak mama się zbuntowała. Każdy po kolei zasiadał i czekał aż zostanie obsłużony i po raz pierwszy usłyszeli - chcecie śniadanie, to sobie zróbcie
Bardzo fajnie, odcinek 5, szlachetność uratowanego prezesa i mały szantażyk dzięki któremu pani doktor już nie może zrezygnować ze stażu - a niechętni jeszcze jej będą pomagali Lubię jej minę i przekorne wzruszenie ramionami w stronę męża, takie - i cóż na mogę, chciałam, ale mnie zmusił
Bardzo miło mi się ogląda po King the Land, który zmienił się w kolorową godzinną reklamę Bangkoku
Admete - Pią 21 Lip, 2023 07:31
Tak, ostatni odcinek Króla po prostu przewinęłam.
Trzykrotka - Pią 21 Lip, 2023 09:20
| Admete napisał/a: | | Tak, ostatni odcinek Króla po prostu przewinęłam. |
Nuda: przegląd przekąsek i atrakcji z cudzych wakacji
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2023 19:07
Hehe, widać tylko ja lubię dramowo zwiedzać inne kraje (muzea, świątynie itp)- ale jak się coś do tego dzieje w dramie
Moją ulubioną zwiedzaniową do tej pory jest Full House tajski
W/w lakorn porzuciłam, łądne zdjęcia nie kompensują braku rozwoju akcji oraz wyjątkowo kiepskiej gry aktorskiej
Zerknęłam na ostatnie dwa odcinki - no, główni przełamali jakoś zaklęcie, pobrali się szczęśliwie, główna zła została ukarana (?) w sposób nieakceptowalny dla mnie - tj. nie uważam gwałtu za "karę" bo nie jest to w żadnym wypadku dla mnie wytłumaczalne, ani usprawiedliwione tym, że ktoś jest wredny i życzył tego innej.
Czas mi uważniej dobierać dramy i czytać tagi - no ale wolałabym nie spoilerować sobie wszystkiego, a na mydrama list spoilery latają nisko (acz nie zawsze są akuratne )
No nic, tak tylko zrzędnęłam, już mam inny lakorn z przenosinami w czasie upatrzony, dam mu szansę jak wrócę z Krako9wa, czyli za jakiś tydzień.
Admete - Sob 22 Lip, 2023 11:48
Bardzo dobry był wczorajszy odcinek The Revenant.
Aragonte - Nie 23 Lip, 2023 12:29
Szybka relacja z Doktor Cha, w której dojechałam do ósmego odcinka. Trochę makjangowo się zrobiło, ale okej
No, podziało się - romans i fakt posiadania nieślubnego dziecka męża głównej wyszedł na jaw, wie o tym jego córka i mamusia, do której dotarło to jakoś w trakcie odczytywania z Biblii tekstów o cudzołożnikach Syn został opinkolony i obity poduszką oraz kapciem. To pierwsza scena, w której teściowa doktor Cha zachowuje się w taki sposób, że jej kibicuję
I jeszcze co do romansu, którego nie ma - myślę, że dzięki temu nie ma pozornego usprawiedliwienia dla zdradzającego doktorka i tak jest lepiej.
Edit: no i nasza bohaterka się dowiedziała... z mediów społecznościowych, ha.
Trzykrotka - Nie 23 Lip, 2023 14:08
No, muszę pogonić z oglądaniem i zobaczyć jak mąż oberwał
Masz rację z tym romansem. Ja wolę takie rozwiązanie i taką relację.
Aragonte - Nie 23 Lip, 2023 14:09
| Trzykrotka napisał/a: | No, muszę pogonić z oglądaniem i zobaczyć jak mąż oberwał
|
Na razie jeszcze nie oberwał dostatecznie, ale bohaterka wyładowała się po trosze, bo wgniotła jego twarz w jej urodzinowy tort
Zwróć jeszcze uwagę na postać teściowej - nie znoszę jej, ale postać jest niezła Tu robi jakieś podchody, tu planuje kupić prezent dla synowej na urodziny, po czym wychodzi z luksusowego butiku z wielką torbą ciuchów dla siebie i jakimś małym portfelikiem dla synowej Raz się modli i czyta Biblię, a raz wyje jakąś piosenkę w samochodzie To nie jest postać do lubienia, ale IMHO wiarygodna i życiowa.
Aragonte - Nie 23 Lip, 2023 15:29
W dziewiątym odcinku scenarzyści mieli małą zemstę na zdradzającym doktorze
Trzykrotko, zarejestrowałaś, że on jest chirurgiem specjalizującym się w dolnym odcinku przewodu pokarmowego, że tak to oględnie nazwę? Właśnie w ramach wolontariatu został wrobiony w udzielanie doraźnej pomocy staruszkowi, który się poważnie przytkał (z użyciem wazeliny, a jakże), po czym rodzina poczęstowała go koreańską kaszanką, na moje oko
Co za wredne poczucie humoru
Admete - Pon 24 Lip, 2023 12:44
11 odcinek King The Land lepszy - Junho przestał reklamować Tajlandię i znów mógł być uroczy jako zakochany chłopak. See You in My 19 Life się skończyło dobrze. Loano nie zrażaj się moimi opiniami i spróbuj obejrzeć. Co ci szkodzi, najwyżej poprzewijasz Jako i ja przewijałam. Początek był dobry, ale potem jakoś wszystko siadło. Numbers i Revenant ( to drugie świetne cały czas ) zmierzają do finału w tym tygodniu.
Loana - Śro 26 Lip, 2023 11:17
| Admete napisał/a: | | 11 odcinek King The Land lepszy - Junho przestał reklamować Tajlandię i znów mógł być uroczy jako zakochany chłopak. |
Mnóstwo osób marudziło na te odcinki w podróży - jak już sobie włączę to najwyżej posłużą za podkład do szycia
| Admete napisał/a: | See You in My 19 Life się skończyło dobrze. Loano nie zrażaj się moimi opiniami i spróbuj obejrzeć. Co ci szkodzi, najwyżej poprzewijasz Jako i ja przewijałam. Początek był dobry, ale potem jakoś wszystko siadło. |
A mam zamiar obejrzec, jak wrócę do oglądania dram, bo chwilowo z powodów rodzinnych mam przerwę.
Aragonte - Sob 29 Lip, 2023 11:59
Kończę Doktor Cha, jestem w połowie ostatniego odcinka.
Ej, co do romansu, którego nie było - wychodzi na to, że coś tam mogło być, ale w finałowym odcinku, kiedy pan się zebrał na odwagę, to dostał kosza. Pfffff A to wcale nie byłby noona romance, bo pan ma może 6 lat mniej, jak wyliczyłam.
Za to wcześniej (kiedy okazało się, że potrzebny jej powtórny przeszczep wątroby i szukano dawcy) była tragikomiczna scena z bohaterką, jej mężem i cichym absztyfikantem-lekarzem z hasłami: "Weź moją wątrobę! Nie, moją! Wybieraj! " Miałam skojarzenia z segukami o jakichś potworach pożerających wątroby czy gumiho zwłaszcza że doktor Cha odstawiła się wtedy w super-sexy strój do jazdy na motorze, w tym wysokie buty na szpilach Ogółem sporo pojawiało się scen z potencjałem komicznym albo nieco przerysowanych. I jak na razie widzę, że utrzymuje się pozytywny wydźwięk całości - z szukaniem drugiej szansy w bardziej dojrzałym wieku, docenianiem siebie i stawianiem na osobisty rozwój, a nie tylko na dzieci. No i z docenianiem życia jako takiego, zwyczajnego, bez cudów niewidów.
Ogółem całkiem przyjemny seans, podomykali chyba wszystkie wątki, odrzucony absztyfikant znalazł sobie kogoś, nie cierpiał w nieskończoność
Ale z postaci męskich to dość brawurowo zagrał aktor, który grał wrednego męża doktor Cha - jak on mnie śmieszył momentami
Co by tu sobie teraz zapuścić, hmmm
RaczejRozwazna - Sob 29 Lip, 2023 12:53
Sama nic nie oglądam ale na imprezie rodzinnej poznałam filipińską żonę kuzyna. Świetna dziewczyna, przy okazji różnych rozmów kolturowo-obyczajowych (ona po raz pierwszy jest w ogóle w tej części świata i wszystko chłonie) rozmowa zeszła nam na koreańskie dramy. Oczywiście na Filipinach jest szał, ona sama do niedawna była nieuleczalną dramacholiczką zarywającą noce. Ulubiony aktor - oczywiście - Lee Min Ho, ale gust podobny bo ulubiona drama to City Hunter. Dogadamy się Ostatnia obejrzane drama to "The world of married couple" czy jakoś tak, nie znam. Mówiłam jej o naszym forum, była zachwycona, wciągnę ją gdy poduczy się trochę polskiego
Admete - Sob 29 Lip, 2023 15:09
Przekaż jej pozdoriwnia 😀 Czekam na ostatni odcinek Revenant, bo chcę obejrzeć dwa razem.
Admete - Nie 30 Lip, 2023 10:11
Revenant zakończył się bardzo sensownie i powiedziałabym filozoficznie. Ostatecznie sami tworzymy złe duchy i pozwalamy się im opętać.
Trzykrotka - Nie 30 Lip, 2023 17:42
Ach, żeby w szpitalu był dostęp do wifi, tobym do sobie Dr Cha ze smakiem na słuchawkach podglądała To prawda, że aktor grający męża był cudny - to on był tym niewydarzonym szefem naszych żołnierzyków w Kropkach, prawda?
Wczoraj podgonilam King The Land. Romans śliczny, Jun Ho i YooNa byliby bardzo fajną parą, tylko mam wrażenie, że troszkę się siebie wstydzą. On jest dziwnie nieśmiały, ona zawstydana, scena kiedy on wylatuje do niej z sixpackiem na widoku była krępująca zamiast seksowna. Ale jako aktorzy widać że dobrze się ze sobą czują i fajnie się razem wygłupiają, całują też.
Sporo jest humoru u generalnie dobrze i gładko rzecz się ogląda.
Powiem tylko na marginesie, że uwiera mnie w opisaniu pracy naszej Są Rang to, że powinniśmy szanować ją i podziwiać za spełnianie wyśrubowanych imho standardów rozpieszczonych VIP owskich gości. Dziewczyna jest niczym więcej jak lepszą kelnerką. Nie jest to może super lekka i prosta sprawa, ale znowu nie trzeba do tego takich kwalifikacji i cech, jakich tam się wymaga. A już zabił mnie sam czubek zawodowej kariery - założyć strój pokojówki i obsługiwać po przy stole rodzinę i gości prezesa Już myślałam że co najmniej będą wykonywać jakaś mission impossible
I to dziwne podejście do chodzenia ze sobą. Dlaczego przyłapana para musi na klęczkach przepraszać przyjaciół, czemu oni wrzeszczą jak obdzierani że skóry na widok całującej się pary?
|
|
|