Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Trzykrotka - Czw 12 Kwi, 2018 11:49
Tak, ta sama. Grała w zeszłym roku z Jun Ki w CM i tam już widać było, że zbliża się do wieku średniego, choć jest nadal ładną kobietą. Ale w tych wcześniejszych dramach jest tak młodzieńczo piękna.
BeeMeR - Czw 12 Kwi, 2018 13:00
Moonówna od TPM podoba mi się tylko w TPM i Malarzu - albo przypadek i akurat te role były dobre dla niej albo mi się podoba wyłącznie segukowo W CM była mi obojętna, w Doktorze i Pogodzie mnie irytowała głównie postacią.
Malarz jest pięknie filmowany, z etapu 5 odc patrząc bardzo warto go obejrzeć, ale z napisami to jest nieraz męka niestety...
Swoją drogą ciekawam, czy przy tej dramie też były problemy, że różnica wieku trata tata... W sumie biorąc na tapetę nauczyciela nie może być inaczej - zresztą nie wiem czy to nie będzie jednostronne i jak się rozwinie przyjaźń pań - miały dość sugestywną, przynajmniej jednostronnie (jeśli się ktoś chce dopatrywać sugestii to znajdzie) scenę huśtawkową drugostronnie to były wizje artystyczne : słaba jakość niestety:
https://www.youtube.com/watch?v=c0xWb1NV_p4
Admete - Czw 12 Kwi, 2018 15:49
Life - już czytają scenariusz. Trochę się boję, że scenarzystce nie wyjdzie albo że postaci JSW nie da się lubić.
Lojalnie uprzedzam, że będę pewnie znów spamować JSW znów wygląda inaczej, pewnie już obmyśla rolę
Aragonte - Czw 12 Kwi, 2018 16:32
Spamuj do woli, niech nie będę najbardziej aktywną spamerką w tym wątku
Nie wierzę, aby postaci granej przez CSW nie dało się polubić.
Admete - Czw 12 Kwi, 2018 17:26
Ma być ambitny i pewnie nieco wredny Ale dobrze wygląda w tej nowej fryzurze. Już nie widzę Hwang Shi Moka. Obejrzałam 7 odcinek My Mister. Reżyser naprawdę ma talent. Mam wrażenie, że dopracował od reżyserskiej strony scenariusz pani od Another Miss Oh i nadał mu swój niepowtarzalny sznyt. Taki jak w Miseang i Signal. Bardzo, bardzo dobry był ten odcinek. Może i jest czasem smutno,a le też jest nadzieja.
Agn - Pią 13 Kwi, 2018 08:39
A ja uprzejmie donosze, ze niektorzy prawnicy biegaja po dachach samochodow.
https://youtu.be/EsDEUsuyzmg
PS Fryzura JSW zacna. Chyba nabral tez troche ciala? Czy mi sie wydaje? Admete SPAMUJ!!! Masz nasze blogoslawienstwo.
Trzykrotka - Pią 13 Kwi, 2018 09:25
Buuu, nie chce mi się otworzyć
Mnie też bardzo podoba się JSW i czekam na dramę.
Na razie nie mogę dokończyć Money Flower - uważam, że 24 odcinki to stanowczo o 4 za dużo jak na jednotematyczne knucie. Chcę już skończyć, ale nie porzucę, bo wcale nie wiem, jak to się skończy.
Admete - Pią 13 Kwi, 2018 09:49
Nie działa ten link Agn. Mam nadzieję, że napisy do Life będą od razu, a nie jak do Children of the lesser God dopiero po zakończeniu całości - nadal czekam.
Agn - Pią 13 Kwi, 2018 10:00
Taki mam apetyt na te drame, ze literke zjadlam. Teraz dziala?
Trzykrotka - Pią 13 Kwi, 2018 11:13
Działa! O, faktycznie, nabiegali się oboje, a Jun kondycję ma, że pozazdrościć. Aaa, już niedługo
zooshe - Pią 13 Kwi, 2018 18:29
Jaaa uwielbiam go bez grzywki.
A kiedy premiera?
Admete - Pią 13 Kwi, 2018 18:58
Z tego co wiem 23 lipca.
Obejrzałam Live - odcinek 9 i 10. Podobają mi się historie osobiste bohaterów i sprawy policyjne.
BeeMeR - Sob 14 Kwi, 2018 09:22
Wyszłam wczoraj z siebie w czasie Malarza, bo te napisy zabijają mi dramę więc poszukałam alternatyw. Ok, istnieją lepsze ale nie pasują do mojej wersji, znalazłam pasujące tureckie hardsuby ale kiepściutkie... Jeszcze sprawdzę wielgachne z ommofans - widać zależy mi nieco, bo to naprawdę ładna drama - przede wszystkim wizualnie ale i tematycznie ciekawa
Wróćmy do egzaminu - czas odmierzany jest wypalanym kadzidełkiem i spadającymi dzwoneczkami
Wątek kobiecy jest nietypowy ale ładny
Wątek nauczycielsko-uczniowski tez się rozwija
Trzykrotka - Sob 14 Kwi, 2018 12:07
Trzymam kciuki za poszukiwania dobrej wersji. Napisy zawsze można zrobić.
Wczoraj skończyłam tłumaczyć Hwayugi - ostatni odcinek jest już na Wschodzie.
Trzykrotka - Nie 15 Kwi, 2018 00:02
Dziś w końcu zainaugurowałam Shinning Inheritance.
Jak na dramę lekka i odpoczynkowa, to wstępnie mieliśmy dramatów że hoho! I udawana śmierć taty i nieudawane bankructwo firmy i podłość macochy i paskudnego oppę, co odwrócił się plecami od ubogiej-niegdyś bogatej sierotki i wyrzucenie z domu i autyzm brata i nocne kelnerowanie.... A jeszcze ten super-dupek w postaci bardzo wczesnego i okrągłego na obliczu LSG - to po prostu panna powinna już dawno zlać się łzami, zastygnąć i tak pozostać Naa szczęście postać jest przyjemnie dynamiczna i pogodnia, a aktorka - panna z W i Illjimae - o dziewo mi się podoba. Druga, czyli Moonówna z TPM oraz Drugi, ktorego wspominam raczej kiepsko z roli w Secret na razie są bardzo ładni oboje. 4
Tematów, film, potencjalnych dziedziców i narzeczonych, oraz możliwości porozwijania watków widę dużo - nech się kręci
Agn - Nie 15 Kwi, 2018 00:38
BeeMeRku, trzymam kciuki za te napisy, bo chciałabym poczytać twoje dalsze wrażenia.
Że też niektórych tłOmaczy Zeus piorunem nie popieści, żeby im się odechciało.
U mnie Lotnisko nr 6 - zaczyna mi się lekko dłużyć ta drama. Trochę za dużo statyczności, a za mało... czegokolwiek. Bo tak - główni mają się ku sobie i ok, nie twierdzę, że mają po kwadransie wskoczyć do łóżka, tylko że tam nie ma albo dla mnie, prostej dziewoi, są niezauważalne rzeczy typu jakiś konflikt moralny, bo ona mężatka, on żonaty i nie mogą. Nie, ci państwo stoją, ładnie wyglądają, gapią się w niebo, wymieniają sms, kamera ich filmuje i filmuje wytrwale... brak mi tu jakiegoś mięsa. Mięskiem może być historia Annie - kim właściwie była ta dziewczynka? Zaczynam głęboko wątpić, czy małżonka Do Woo faktycznie była jej matką. Ale ciekawe, dlaczego dziecko zatrzymała (choć to trochę za wiele powiedziane - w końcu małą odesłała do Malezji i zabraniała wracać). I właściwie kim jest też Hye Won? Bo do każdej śmierci podchodzi bez żadnej emocji, co najwyżej jak ją o coś spytać, to się denerwuje, wiecznie wisi na telefonie i mąż tylko poławia końcówki rozmów. Dziwne to wszystko.
Może niektóre długaśne ujęcia zacznę przewijać. Przemyślę to.
BeeMeR - Nie 15 Kwi, 2018 07:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Trzymam kciuki za poszukiwania dobrej wersji. | & | Agn napisał/a: | | BeeMeRku, trzymam kciuki za te napisy, bo chciałabym poczytać twoje dalsze wrażenia. | Poradziłam sobie, dziękuję
Będzie to wymagało trochę więcej zachodu i czasu ale sposób się znalazł - i o wiele ładniejsza kopia! No ale już nie mogłam z tamtymi - to jakby tłomacz z łapanki (gugla?) postanowił przełożyć hangul na angielski
Trzykrotka - Nie 15 Kwi, 2018 07:52
0j tak, niepohopna była bardzo, może dlatego ja już jej nie szukałam od nowa, kiedy przepadła mi wraz z innymi zasobami. Dowiedziałam się też, że dramę finansowało lotnisko - może dlatego ważniejsze było ładne pokazanie stewardess niż jakichś emocji.
Admete- czar KKM działa bardzo przyjemnie. Właśnie wyczytałam na tumblrze że Miracle osiągnęła dwycyferkową oglądalność
Admete - Nie 15 Kwi, 2018 10:01
| Trzykrotka napisał/a: | Właśnie wyczytałam na tumblrze że Miracle osiągnęła dwycyferkową oglądalność |
To się cieszę bardzo - mam dwa odcinki z tego tygodnia do obejrzenia.
BeeMer to jak zbierzesz ładne odcinki Malarza, to może i ja kiedyś obejrzę. Nie pozbywaj się.
Aragonte - Nie 15 Kwi, 2018 10:28
| Trzykrotka napisał/a: | Dziś w końcu zainaugurowałam Shinning Inheritance.
Jak na dramę lekka i odpoczynkowa, to wstępnie mieliśmy dramatów że hoho! I udawana śmierć taty i nieudawane bankructwo firmy i podłość macochy i paskudnego oppę, co odwrócił się plecami od ubogiej-niegdyś bogatej sierotki i wyrzucenie z domu i autyzm brata i nocne kelnerowanie.... A jeszcze ten super-dupek w postaci bardzo wczesnego i okrągłego na obliczu LSG - to po prostu panna powinna już dawno zlać się łzami, zastygnąć i tak pozostać Naa szczęście postać jest przyjemnie dynamiczna i pogodnia, a aktorka - panna z W i Illjimae - o dziewo mi się podoba. Druga, czyli Moonówna z TPM oraz Drugi, ktorego wspominam raczej kiepsko z roli w Secret na razie są bardzo ładni oboje. 4
Tematów, film, potencjalnych dziedziców i narzeczonych, oraz możliwości porozwijania watków widę dużo - nech się kręci |
To masz chyba obejrzane dwa pierwsze odcinki SI?
Dorzucę do rozpiski mamusię bohatera LSG, Woo Hwana, która dorównuje rozsądkiem i rozumem pani Bennett z DiU oraz kamerdynera Pyo, który w późniejszych odcinkach będzie tę koreańską "panią Bennett" uczył prowadzenia domu, kiedy seniorka rodu zakręci już kurek z pieniędzmi Nawet jakiś wąteczek para-romansowy tu się wykroi
Bardzo fajną postac przyjaciółki głównej bohaterki, Hye Ri, stworzyła jedna z trzech wrędot z BBF.
Macocha jest bezwzględna, ale muszę przyznac, że jest jedną z najinteligentniejszych postaci w SI.
BTW pogrzebów w dramach widziałam już mnóstwo, ale dopiero w SI usłyszałam (i zapamiętałam), że te uroczystości żałobne trwają 3 dni, a właściwy pogrzeb jest dopiero po tym czasie
Mam wrażenie, że pierwsze cztery odcinki to taka rozbiegówka, a właściwy wątek, ten tytułowy, zaczyna się rozwijac dopiero jakoś w czwartym, mam wrażenie.
I tak naprawdę to ta drama mówi głównie o pieniądzach Woo Hwan, czyli nasz royal jerk (on naprawdę jest okropny na początku dramy ), rozrzucał już demonstracyjnie garśc banknotów?
Panna z Iljimae w roli Eun Sung mi się podobała - była żywa, energiczna, z biglem.
Admete - Nie 15 Kwi, 2018 20:17
Dzięki Ja dziś nic ze Wschodu nie obejrzałam, bo miałam spotkanie z Harrym Boschem
Trzykrotka - Nie 15 Kwi, 2018 23:47
Na ładnego Painter to ja się bardzo piszę. Można by zrobić napisy i mieć taką perełkę wizualną w zasobach
Ja sobie pociągnęłam 20 odcinek Money Flower, ten w którym podopieczny Pil Joo zostaje prezesem, Ma Hyun postanawia wynieść się z tej toksycznej rodziny i zająć się polityką jako kontynuatorka dzieła ojca, a Pil Joo zdradza dyrektor Jung, kim jest. Pomysł, aby scena ta była niemal erotyczna, jest znakomity. I w ogóle, muszę przyznać, po kilku odcinkach niejakiego zastoju, sam finisz zapowiada się bardzo dobrze. Cała sekwencja śmierci sekretarza Oh, tego jak ta piekielna dyrektorzyca wysyła go "do Chin" z termosem z zatrutą kawą - koszmar, ale znakomicie rozegrany i pełen emocji. Może ostatnie 5 odcinki uda mi się w miarę szybko obejrzeć. Bardzo dobra drama.
Shinning Inheritance znów dwa odcinki obejrzałam, czyli rozbiegowa czwórka już za mną.
Fakt, mamusia Hwana to po prostu demon intelektu i zdaje się, że siostra bardzo stara sie jej dorównać. Nie ma to jak opłakać zniknięcie babci- żywicielki - metodą "poprawię sobie urodę w spa." Matka Moonówny natomiast to przerażająco zimna żmija, ale trzeba przyznać, że aktorka ma dużo uroku i dobra jest w tej roli. Moonówna może nie powala aktorstwem, ale śliczna jest - na razie to zupełnie wystarcza. Bardzo dobrze wyglądają z LSG, nie sądzisz Aragonte? Nawiasem mówiąc miałam moment meta - zabawy, kiedy LSG, niosąc Moonównę na plecach, zapytał, czy ona tak drży, bo boi się, że on ją pożre
LSG bardzo mi się podoba. Aż trudno uwierzyć, że to on, skoro prawie w ogóle się nie uśmiecha. Jego dupkowatość przekracza wszelkie granice. Tak, za ciskanie w powietrze plikiem pieniędzy należało mu się kilka razu na golą, a nie tylko w twarz. Żeby to choć były pieniądze własnoręcznie zarobione Mam nadzieję, że babcia zrobi mu jeszcze z d***** jesień Średniowiecza. Hwan ma duże pole do popisu jak chodzi o poprawę podejścia do życia, a LSG naprawdę dobrze go gra.
Drugo mi się podoba jako postać, urodziwy zresztą też jest należycie. I przyjaciółka Eun Sung - dzięki za podpowiedź, nie mogłam skojarzyć, że znam ją z BBF i City Huntera.
Zaskakująco przyjemnie się SI ogląda, choć to melo. Ale na pewno nie gp, choć i gp przyjęłabym do wiadomości.
Czytałam dziś wywiad z LSG - ktoś podlinkował na tumblrze angielski przekład - w którym między innymi przyznał się, że swojego filmu o swacie i księżniczce obejrzeć nie był w stanie, bo nie może patrzeć na siebie przedwojskowego i swoje policzki, które teraz już na szczęście zniknęły
Aragonte - Pon 16 Kwi, 2018 00:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo dobrze wyglądają z LSG, nie sądzisz Aragonte? |
Oni w tych pierwszych odcinkach mają kilka naprawdę ładnych scen razem - mnie się bardzo podobała taka, kiedy oboje padają na podłogę wykończeni grą w squasha, panna w jego ramionach, szczęśliwi razem. Jednak - mimo znanych i jemu, i widzom uczuc panny - było to absolutnie niewinne IMHO.
Swoją drogą to Hwan miał z Seung Mi baaardzo wygodnie, nie sądzisz?
| Trzykrotka napisał/a: | Nawiasem mówiąc miałam moment meta - zabawy, kiedy LSG, niosąc Moonównę na plecach, zapytał, czy ona tak drży, bo boi się, że on ją pożre |
Oczywiście też to wyłowiłam i rozbananiłam się należycie Hwayugi mnie chyba już skaziło na amen
| Trzykrotka napisał/a: | LSG bardzo mi się podoba. Aż trudno uwierzyć, że to on, skoro prawie w ogóle się nie uśmiecha. Jego dupkowatość przekracza wszelkie granice. Tak, za ciskanie w powietrze plikiem pieniędzy należało mu się kilka razu na golą, a nie tylko w twarz. Żeby to choć były pieniądze własnoręcznie zarobione Mam nadzieję, że babcia zrobi mu jeszcze z d***** jesień Średniowiecza. Hwan ma duże pole do popisu jak chodzi o poprawę podejścia do życia, a LSG naprawdę dobrze go gra.
|
Oj, oberwie jeszcze, nie bój się, Eun Sung też go nieźle wytresuje, jak przyjdzie co do czego.
Będą mieli ileś tam ostrych kłótni, podczas których panna będzie rzucała mu prosto w twarz, co o nim sobie myśli
Cieszę się, że LSG ci się podoba w tej roli - to pierwsza chyba taka spora rola w jego karierze.
A śledzenie szkoły życia, jaką dostaje, i jego stopniowych przemian, jest cudne
| Trzykrotka napisał/a: | Czytałam dziś wywiad z LSG - ktoś podlinkował na tumblrze angielski przekład - w którym między innymi przyznał się, że swojego filmu o swacie i księżniczce obejrzeć nie był w stanie, bo nie może patrzeć na siebie przedwojskowego i swoje policzki, które teraz już na szczęście zniknęły
|
Ja z nimi nie mogę... Junki narzekał na swoje grube uda, ten na okrągłe policzki
Naturalnie też go wolę powojskowego
Admete - Pon 16 Kwi, 2018 07:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo dobra drama. |
A pomyśleć, że to drama weekendowa
BeeMeR - Pon 16 Kwi, 2018 07:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Można by zrobić napisy i mieć taką perełkę wizualną w zasobach | Trzeba było mówić wcześniej, poczekałabym na napisy Na obecne jednak już nie narzekam, są normalne, zrozumiałe, a obraz jest żyleta Jakość oglądania wyraźnie podskoczyła - szkoda, że dopiero w 5 odc. poszukałam innego rozwiązania - no ale lepiej późno niż wcale
| Trzykrotka napisał/a: | | Moonówna może nie powala aktorstwem, ale śliczna jest - na razie to zupełnie wystarcza. Bardzo dobrze wyglądają z LSG, nie sądzisz Aragonte? Nawiasem mówiąc miałam moment meta - zabawy, kiedy LSG, niosąc Moonównę na plecach, zapytał, czy ona tak drży, bo boi się, że on ją pożre | Może i dobrze razem wypadają, ale film to nakręcili kiepski - potem film z Pasikonikiem utwierdził mnie w przekonaniu, że Moonówna nie umie grać i jest dla mnie aktorką jednej dramy TPM No ale teraz mam już dwie - bo w Malarzu jest znakomita i nigdy nie wyglądała dla mnie piękniej
Bardzo spokojna gra jej służy (a udawanie współczesnej trzpiotki-idiotki wyraźnie nie), niezależnie od tego, że ponoć nie umie mówić poprawnie segukczyzną
| Aragonte napisał/a: | | Ja z nimi nie mogę... Junki narzekał na swoje grube uda, ten na okrągłe policzki | Tja, a Ita na figurę
Jasne - ja już się wolę o sobie nie wypowiadać
|
|
|