Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Czw 31 Sie, 2017 09:32
No zasadniczo to może niezbyt eleganckie, ale szczere. Cóż - też dla niego oglądam, jakby tam nie grał, to bym zrezygnowała.
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 09:34
Trzymam kciuki za robotę Agn i też pójdę dalej
Admete - Czw 31 Sie, 2017 09:40
Agn robi świetną robotę. Teraz widzę, ile wysiłku trzeba włożyć w sensowne napisy.
Agn - Czw 31 Sie, 2017 11:22
| Trzykrotka napisał/a: | | Czekam na 6 CM żeby sobie obejrzeć dwa odcinki w parze. Na tumblrze znalazłąm dziś serię bardzo ładnych selfików Jun Ki, |
Przepraszam, praca. Ale robię. Jestem w połowie. Boru, jaki wstyd...
Nie chwalcie mnie tak, nie zasługuję.
(W sumie cieszę się, że Junki wystąpił w CM, bo bez niego bym pewnie nie zaczęła (choć może?), a tak dobrze mi się ogląda. Trochę mi gra na emocjach, aczkolwiek nie aż tak jak ML. Przynajmniej mi odwodnienie nie grozi... choć diabli wiedzą, może i grozi np. na finale.)
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 12:37
A właśnie, ML. Ponieważ minął rok od premiery, znowu sypnęło gifami, zdjęciami. analizami. Ludzie masowo oglądali dramę ponownie. Był nawet "tydzień uznania," w którym codziennie dodawano nowe materiały. Bardzo mi się to podobało. Drama ewidentnie mocno zapadła ludziom w serca mimo swojej niedoskonałości.
Admete - Czw 31 Sie, 2017 13:09
Piąty odcinek SF dopracowany.
Admete - Czw 31 Sie, 2017 15:20
W Hospital Ship zmaścili casting. Takie ładne widoczki, całkiem dobre dialogi, postacie mogłyby być ciekawe, ale dali trójkę idealnie nijakich osesków do ról lekarzy. Pani jest w porządku, ale panów nie rozróżniam. Szkoda, bo inaczej mogłabym obejrzeć. Ale w Korei się podoba chyba.
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 16:13
Oni to pewni dla tych nijakich oglądają, skoro to sami idole. Minhyuk powinien się nieco wyróżniać, też idol, ale grywał już - w Heirs, Enterteiner... Widoki pewnie ładne? Ocean, wysepki...
Admete - Czw 31 Sie, 2017 18:27
No śliczne te widoki, mówię ci. Statek też fajny i pomysł niezły. Tak, ten jeden trochę lepszy, ale nie powala. I chyba by nie umarli, jak jeden z tych młodych lekarzy byłby kobietą? Na przykład pani dentystka
Aragonte - Czw 31 Sie, 2017 22:16
Z tego, co czytam, to na pewno drama, którą mogę odpuścic
Ponieważ Agn coś bredzi mi w esemesach, że nie pamięta już, jak wygląda LMH, a przynajmniej, jak mu wychodzą kissy to załączam na jej użytek jakiś mały materiał poglądowy z Personal Taste, bo to nad wyraz całuśna drama. Oto filmik dla Agn - przewiń trochę, może niecałą minutę
https://www.youtube.com/watch?v=fFK2y1kkDcc
Tę scenkę pewnie też zapomniałaś - cóż tam w końcu w niej jest, jeden marny pocałunek w kark
https://www.youtube.com/watch?v=T-YfKh0eZJU
A tu 10-minutowy filmik z różnymi scenami z PT - są tam też zberezieństwa typu zsuwanie ramiączka, szok i niedowierzanie
https://www.youtube.com/watch?v=jEpvCx1Iu3M
I o tej scence z ratowaniem panny w nagłej potrzebie
Agn - Czw 31 Sie, 2017 23:27
| Aragonte napisał/a: | | Ponieważ Agn coś bredzi mi w esemesach, że nie pamięta już, jak wygląda LMH, a przynajmniej, jak mu wychodzą kissy |
Właśnie, właśnie. No zupełnie nie pamiętam człowieka. Ani tego, jakie kissy potrafi odstawić. Ekhm, ekhm...
Dzięki za przypomnienie. Co ja bym bez ciebie zrobiła...
W życiu! Za nic nie pamiętałam! Przecież wcale nie wprawia w drżenie od samego patrzenia.
W sumie niewiele było takich scen w dramalandzie. To pewnie dlatego człowieka aż spina z wrażenia...
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 23:44
Oj spina, prawda. Ta scena z suszeniem włosów do dziś jest jedną z najładniejszych w dramalandzie. Czuła, spokojna, ale gorąca jak nie wiem co. Ten LMH to ma usta, ludzie Stworzone do calowania.
U mnie wszystko na ponuro, to się z przyjemnością napatrzyłam na skarby od Aragonte
W Circle nadal odkrywanie tożsamości. Tym razem potwierdza się pochodzenie Byul i dowiadujemy się, co za gadzina rządzi Human B (podejrzewalam dziada od razu, kiedy się objawił w Smart City)
Dramę wrzucam na Wschód, już prawie jest.
W King Loves 25-26 wszystko idzie w dól. To taki męczący etap, jaki jest w każdej tego typu dramie. Musi się ostro zepsuć, żeby było co naprawiać. Ale to zepsucie jest brzydkie i następca tron ma u mnie krechę
Aragonte - Pią 01 Wrz, 2017 00:00
| Trzykrotka napisał/a: | Oj spina, prawda. Ta scena z suszeniem włosów do dziś jest jedną z najładniejszych w dramalandzie. Czuła, spokojna, ale gorąca jak nie wiem co. Ten LMH to ma usta, ludzie Stworzone do calowania. |
I wie, jak ich używac
Mnie się jeszcze bardzo podobała scena prawie kissu w 11. odcinku PT, kiedy to Jin Ho próbował zostac jak najdłużej w domu Gae In i ukrywał się w jej pokoju. Wyszła wtedy bardzo naturalnie zagrana, IMHO, ładna scena. Nosek w nosek, lekki śmiech Jin Ho i prawie-kissu... przerwane naturalnie nadejściem "zboczonej ajummy", czyli przyjaciółki Gae In. Chyba z pięc razy to sobie dzisiaj przypominałam
Agn - Pią 01 Wrz, 2017 00:57
| Aragonte napisał/a: | | przerwane naturalnie nadejściem "zboczonej ajummy", |
Jak rany, tam była ta Ajumma! Boska!
| Trzykrotka napisał/a: | | Ta scena z suszeniem włosów do dziś jest jedną z najładniejszych w dramalandzie. Czuła, spokojna, ale gorąca jak nie wiem co. |
Oj to prawda. Fajnie tam było pokazane zbliżanie się do siebie drobnymi kroczkami. ^^
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 05:25
| Trzykrotka napisał/a: | | W Circle nadal odkrywanie tożsamości. Tym razem potwierdza się pochodzenie Byul i dowiadujemy się, co za gadzina rządzi Human B (podejrzewalam dziada od razu, kiedy się objawił w Smart City) |
Ale kończy sie optymistycznie, a to się liczy w ostatecznym rozrachunku. Ja mam wielką ochotę na coś medycznego w pięknych okolicznościach przyrody i w Hospital Ship poza tymi oseskami pewnie będzie sporo weteranów, ale...jak nie ma ani jednego faceta, żeby oko zaczepić Link do filmu prezentującego nagrody muzyczne - to chyba po raz pierwszy. Oczywiście jest tam JSW, ale ogólnie można popatrzec na trochę inne środowisko niż aktorskie. Jest tam angielski lektor i napisy:
https://www.youtube.com/w...4&v=4o-gspu-hmw
Bardzo ciekawe - na przykład taka aktorka, która grywa niewielkie role w dramalandzie jest najwyraźniej też aktorką musicalową. O nią mi chodzi:
http://asianwiki.com/Lee_Yea-Eun_(1989)
W każdym razie sądzę, że to ona. Oj - powiedziała, że zawsze chciała wystepować w musicalach, bo chciała zostać kobiecą wersją Cho Seung Woo - słodkie
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 07:39
Jumong
Ach, co to była za bitwa Niebieski wpadł w prosto w pułapkę, no i nieziemsko się zdziwił, że Jumong żyje (jak on śmie!), a szpieg go zdradził. Zachwyconam.
Szczególną mam słabość do nocnych walk z pochodniami i innych atrakcji pirotechnicznych
Jumong wraca w glorii chwały do stolicy - Jolbon
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 07:59
Wygląda to wszytko niezwykle malowniczo Ile ci jeszcze zostało?
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 08:43
Jumong
Oczywiście szybko sytuacja się odwraca, Bueyo wraz z Han najeżdżą wioski przygraniczne koalicji Jumonga, palą i niszczą, ludzie giną, a ci, co przeżyli zaczynają wątpić w Jumonga, przyszłość i własne przeżycie
szerzy się zaraza
Statki przemycające żywność dopada śnieżyca
Jumong ofiaruje więc niebiosom wielodniowy rytuał, po czym pada nieprzytomny. Wstaje i modli się dalej - a że dołączają do niego i ludzie, to modlitwy najwyraźniej zostają wysłuchane - i znów się karta odwraca.
Dociera pożywienie i lekarstwa,
Buyeo i Han ponownie wpadają w zasadzkę i zostają odparci - i tak jeszcze kilka razy Nie narzekam, walki są malownicze
A wodzowie wątpiący nieraz dotąd - ponownie czołobitnie chylą głowy i kukusie
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 08:55
| Admete napisał/a: | | Ile ci jeszcze zostało? | 15 odcinków. Dam radę
Drama powinna mieć imho 50 odcinków, a nie 81, ale jak napisałam - nie narzekam, nie nudzę się, bo:
- walki, miecze, łuki, pochodnie, konie -> malowniczość i piękne filmowanie
- Gogureo musi przecież powstać i to nie utopijnie, bez jednej łezki i kropli krwi, jak to się marzyło Jumongowi, ale wielkim kosztem, poświęceniem i wyrzeczeniami. No i zdradą tu i ówdzie.
Na razie mowa o zjednoczonym Jolbon - doczytałam, że to nazwa stolicy Gogureyo, która to nazwa ma obowiązywać jak Buyeo do nich przystanie, a zwierzchność Hanów zostanie usunięta.
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 09:03
A to już naprawdę niewiele, biorąc pod uwagę całokształt Ja dziś wracam do Horse doctor.
Trzykrotka - Pią 01 Wrz, 2017 11:28
Zdjęcia z tego Jumonga są niesamowicie malownicze i to nie tylko krajobrazy, ale i bitwa
Ja miałam wczoraj w King Loves chyba to samo miejsce, w którym kręcili ML (pewnie nie pierwszy raz). San i książę siedzieli na takich płaskich głazach, na jakich kręcona była scena, w której Hae Soo przynosi kosz jedzenia dla So i narzeka przy tym głośno, że musi obsługiwać księciunia, który nie raczy jadać w domu To był etap, kiedy się jeszcze nie lubili.
W King Loves wolałabym (na etapie normalnego 14 odcinka ) żeby scenariusz odszedł już od nieustannej gry intryg i przestawiania bohaterów jak pionki po szachownicy, a skupił się na tym nietypowym związku między nimi, bo drama ewidentnie ma swoje najlepsze momenty kiedy panowie i panie siadają i rozmawiają ze sobą. Ale na razie nic z tego. Regularnie podtruwany i półprzytomny król nie przestaje działać przeciwko synowi, starając się o wywyższenie Rina na to stanowisko. Ludzie, którzy go do tego pchają chcą tylko usunięcia całej rodziny królewskiej, a królowa spiskuje przeciwko Rinowi i całemu jego klanowi, bo uważa, że każde ich wywyższenie jest groźne dla jej syna. Już wcześniej nie chciała Dan na synową właśnie z tego powodu, potem próbowała uwięzienia i egzekucji mężczyzn z rodziny, teraz pewnie znienawidzi San, która jej to uniemożliwiła, odmawiając składania fałszywych zeznań. Misz masz robi się z tego straszny.
Agn - Pią 01 Wrz, 2017 23:03
Uprzejmie donoszę, że BeeMeRek dostała CM nr 6 w wersji Agn-polskawej. Mam ochotę spalić na stosie tłumaczy angielskich, bo dali mi popalić.
BeeMeR - Pią 01 Wrz, 2017 23:06
| Agn napisał/a: | | BeeMeRek dostała CM nr 6 w wersji Agn |
Obejrzę rychło
Grr, chciałam jutro bo mi się w Jumongu królewski pochówek szykuje, ale jutro będę w Krakowie - otoke?
Admete - Sob 02 Wrz, 2017 06:39
Ja teraz mam kilka filmów i będę je oglądać, póki się jakaś drama nie pojawi interesująca.
Agn - Sob 02 Wrz, 2017 07:17
Admete, to czekamy na relacje z filmów.
|
|
|