To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

praedzio - Pon 04 Maj, 2009 23:47

:cmok: :hug_grupowy:
praedzio - Wto 05 Maj, 2009 05:44

Wywiad z Kripke'em: http://www.tvguidemagazin...alypse-886.html
Admete - Wto 05 Maj, 2009 07:06

Cytat:
Just to torture our fans.

Mamy teraz niezbity dowód, że Kripke ma sadystyczne skłonności ;-)

Agn - Wto 05 Maj, 2009 08:29

Admete napisał/a:
Cytat:
Just to torture our fans.

Mamy teraz niezbity dowód, że Kripke ma sadystyczne skłonności ;-)

A wcześniej miałaś jakieś wątpliwości? :lol: Ja i bez takich deklaracji wiedziałam, że ten facet to sadysta pierwszej wody. :lol:

Ten sadysta Kripke napisał/a:
there will be a big cliffhanger that will set the stage for season 5

Ktoś chce jeszcze jakieś dowody?
Ja finału bez wspomagania jakiejś dobrej wódki nawet nie tykam. *się boi*

spin_girl - Wto 05 Maj, 2009 10:10

Ten Kripke wredny jest. Wszystko już nam zrobił: zabił Sama, Deana posłał do piekła, tatę W. też uśmiercił....Teraz jakiś złowieszczy cliffhanger się szykuje. Sprawił, że prawdziwy fan bez mocnego drinka i paczki husteczek nie zabiera się do oglądania SPN. On nas chyba nie lubi?
Admete - Wto 05 Maj, 2009 14:47

Pewnie uważa, że jak na fanów za dużo narzekamy ;-)
spin_girl - Wto 05 Maj, 2009 14:59

Admete napisał/a:

A jak mamy nie narzekać, skoro on co chwilę takie świństwa nam robi? I tworzy się błędne koło... :wink:

Caitriona - Wto 05 Maj, 2009 15:14

Narzekamy, ale w sumie go kochamy ;) Bez niego przeciez tego wszystkiegoby nie było. Burzliwy to związek, Kripke i fani...
Agn - Wto 05 Maj, 2009 21:32

Admete napisał/a:

Facet ewidentnie żyje wedle zasady: "Nie podoba się? Ha! Popatrzcie, co ja TERAZ zrobię! I co? Nadal wam się poprzedni pomysł tak nie podoba?"
Drań jeden...
Ale fakt - kochamy go. Na swój sposób. Gdyby nie on, to by nie SPN... Kripke/fani to związek sado-masochistyczny w czystej postaci. :mrgreen:

BeeMeR - Śro 06 Maj, 2009 12:24

praedzio napisał/a:
Cytat:
Ja potrzebuję takiego serialu, który wywraca mnie na lewą stronę i który powoduje, że wszystkie moje myśli, a przynajmniej ich większość krążą wokół niego.

Przewróci na lewą stronę i przeszoruje po żwirze bez litości.
*podpisuje się obiema łapkami, a także nóżkami pod powyższym*
oj tak - też lubię takie seriale - a dokładnie ten serial :serce2:

no, obejrzałyśmy odcinek z Castielem-Jimmiem No no...
Pisałam kiedykolwiek, że Castiel jest śliczny? :serce2:
Oj, jest :serduszkate:
Dean też i Sam - ale Castiel... :serce:

co do odcinka to
Spoiler:
- końcowa rozmowa Deana z Samem "nie zależy mi" jest świetna - a zamknięcie Sama może i przewidywalne, ale niezbędne, żeby spróbować choć sprowadzić go z powrotem na właściwą ścieżkę - choć czasami nie bardzo wiadomo, która ścieżka jest ta właściwą... :mysle:
- miałam wrażenie, że w córce Jimmiego - małej dziewczynce - wróci Lilith, Castiela się nie spodziewałam, ale pomysł dobry, choć brakło mi lekkiego przekrzywienia głowy, charakterystycznego dla Castiela właśnie, a którego Jimmy nie miał :)
- a jak Castiel miał wrócić w ciało "świętego księgowego" to moja siostra rzekła: "no, jeszce tylko miłosne spojrzenie na Deana i będę pewna że to on" :rotfl:
no i spojrzał! :kwiatki_wyciaga:

Więcej jak sobie przypomnę :mrgreen:

Jakieś spotkanko się szykuje? :co_stracilam:
czy mogę się czuć zaproszona także? :mrgreen:

Admete - Śro 06 Maj, 2009 15:31

Cytat:
"no, jeszce tylko miłosne spojrzenie na Deana i będę pewna że to on"

Zeszłam ze śmiechu :-D

Tak analfabetycznie - ślicznych panów wybrano do grania w Spn.

spin_girl - Śro 06 Maj, 2009 16:03

Ciekawe ile slashowych opowiadań sie pojawiło po tych miłosnych spojrzeniach... :wink:
Im dalej od oglądania odcinka tym bardziej mi żal Sama :(

Calipso - Śro 06 Maj, 2009 16:27

spin_girl napisał/a:
slashowych opowiadań

Nie podoba mi się te określenie,bo lubię Slasha :-|

spin_girl - Śro 06 Maj, 2009 16:58

No co ja zrobię, że tak to nazywają internauci...
praedzio - Śro 06 Maj, 2009 17:59

Kolejny fragmencik 4x21: http://www.youtube.com/watch?v=94uM2d1RKi4
Agn - Czw 07 Maj, 2009 08:39

spin_girl napisał/a:
Ciekawe ile slashowych opowiadań sie pojawiło po tych miłosnych spojrzeniach... :wink:

Zapewne miliony. Zapewne z detalami. :obrzydzenie:
A że pięknych mężczyzn wybrano do SPNu - heh, najlepiej się takimi przejąć, jak wyglądają odpowiednio. Znaczy - najłatwiej. :)

Harry_the_Cat - Czw 07 Maj, 2009 08:47

uznałam, ze bedę się wystrzegać spoilerów do tych dwóch ostatnich odcinków....
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 10:27

Harry_the_Cat napisał/a:
uznałam, ze bedę się wystrzegać spoilerów do tych dwóch ostatnich odcinków....

Podjęłam identyczną decyzję. Zamierzam się zdziwić w finale.

BeeMeR - Czw 07 Maj, 2009 11:01

Cytat:
bedę się wystrzegać spoilerów do tych dwóch ostatnich odcinków....
My się już od kilku odcinków wystrzegamy spoilerów, i to w ten sposób, że po prostu przestaję czytać watek, gdy zaczynają się spoilery (bo nie umiem ich nie czytać :wink: ) i czytam dopiero po obejrzeniu danego odcinka :) . Przy ostatnich dwóch odcinkach ostrożność będzie wzmożona :trzyma_kciuki:
praedzio - Czw 07 Maj, 2009 11:06

Aaaaa.... to dlatego nikt nie komentuje moich linków... Sasasasa.... :twisted:
BeeMeR - Czw 07 Maj, 2009 12:07

ale czytam! :mrgreen: niektóre zapisuję i czytam trochę później!
czytam wszystkie! :banan: :przytul:

spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:14

A ja nie czytam. Przeczytam po.
Admete - Czw 07 Maj, 2009 14:45

Cytat:
Jakieś spotkanko się szykuje?
czy mogę się czuć zaproszona także?

szykuje sie i będziesz miała blisko ;-)

Deanariell - Czw 07 Maj, 2009 19:14

Praedzio napisała:
Cytat:
Ja potrzebuję takiego serialu, który wywraca mnie na lewą stronę i który powoduje, że wszystkie moje myśli, a przynajmniej ich większość krążą wokół niego. Tym serialem jest SPN. Żadne obyczajowe seriale nie wprawiają mnie w taki stan.

Mam dokładniusieńko tak samiusieńko :D Ale rozumiem, że się może komuś znudzić - mam tak z różnymi innymi rzeczami, Spn akurat do nich nie należy ;) Mogę w kółko :P

Agn, wszystko, co dobre musi się skończyć - ciągną się jedynie flaki z olejem :roll: Dlatego jak powiedziałam - będę cierpieć, ale jak ma się skończyć, to niech tak będzie...

praedzio napisał/a:
Aaaaa.... to dlatego nikt nie komentuje moich linków... Sasasasa...

Ja oglądam z założenia wszelkie spoilery, nie zawsze jednak komentuję. Nie wiem, może jestem jakimś wyjątkowym gatunkiem (taki alien :twisted: ) - mnie spoilery dodatkowo nakręcają ;) Poza tym w przeciwnym razie groziłoby mi momentami zejście na zawał :rotfl: - a tak, dziękować Eru, żyję :-P

BeeMeR napisał/a:
Jakieś spotkanko się szykuje?
czy mogę się czuć zaproszona także?

Admete napisał/a:
szykuje sie i będziesz miała blisko

Admete, Ssskarbie, Ty może zrób za księgową i podlicz chętnych, bo ja straciłam rachubę - czy my się pomieścimy? Jak pisałam - opcja "na sardynkę" aktualna, więc pewnie damy radę ;)

Ps. Thin napiszę Ci odnośnie przyjazdu już konkretniej na priva, co? Nie chcę tu offtopować, a poza tym musimy odbyć naradę z Admete :)

Anaru - Czw 07 Maj, 2009 22:23

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
bedę się wystrzegać spoilerów do tych dwóch ostatnich odcinków....
My się już od kilku odcinków wystrzegamy spoilerów, i to w ten sposób, że po prostu przestaję czytać watek, gdy zaczynają się spoilery (bo nie umiem ich nie czytać :wink: ) i czytam dopiero po obejrzeniu danego odcinka :) . Przy ostatnich dwóch odcinkach ostrożność będzie wzmożona :trzyma_kciuki:

Nie czytam również przed - li i jedynie po obejrzeniu odcinka. :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
ale czytam! :mrgreen: niektóre zapisuję i czytam trochę później!
czytam wszystkie! :banan: :przytul:

Ja mam łatwiej :mrgreen: - jako, że zazwyczaj jestem w Wawie w czasie weekendu i nie mam netu, to nie mam z tym problemu, a w pn Basia znajduje odpowiedni kanał telewizyjny :mrgreen: , albo ja w nd wieczorem i potem już na bieżąco na spokojnie doczytuję te 60-80 postów :mrgreen: