To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Anaru - Pią 09 Maj, 2014 23:24

Chyba nie znam :mysle:
Admete - Sob 10 Maj, 2014 05:35

Trifle podstawą będzie to, żebyśmy się zmieściły wszystkie i nie przeszkadzały innym. Jak nas jest więcej, to robimy zamieszanie, a nie można utrudniać życia innym gościom. Bywa, że wybieramy lokal gorszy, ale taki który spełnia te kryteria.
Barbarella - Sob 10 Maj, 2014 13:02

Ale zbiórka jak zawsze pod (byłym) Empikiem?
Anaru - Sob 10 Maj, 2014 13:08

Pewnie tak ;)
Trifle, a Ty kiedy jedziesz? W sobotę czy jakos wcześniej?

trifle - Sob 10 Maj, 2014 19:27

Nie no, ja na jeden dzień wpadam. Wpadam i wypadam ;) Nie wiem, jeszcze o której itp, muszę do obczaić. Na pewno się urwę w którymś momencie na samotne szlajaństwo choćby krótkie, lubię bardzo i muszę, będziecie musiały mi wybaczyć :zawstydzona2: Ale zasadniczo to przybywam na zlot, żeby nie było! I w porządku, knapję wybierzcie jaką chcecie, acz jakby była jakaś z możliwością zdrowego jadła (w sensie nie tłuste golony czy coś tam :P ) to chętnie ;)
Jotka - Sob 10 Maj, 2014 19:59

Nie, tłuste nie, skórkę okroimy :wink:
Anaru - Sob 10 Maj, 2014 20:22

Jotka napisał/a:
Nie, tłuste nie, skórkę okroimy

Ale tylko ze względu na szczecinę :mrgreen:

Jotka - Sob 10 Maj, 2014 20:22

No pewnie :roll:
trifle - Sob 10 Maj, 2014 22:04

Ja specjalnie przesadziłam, chciałam zauważyć, też bez przesady, prawdaż :D

A ile nas w końcu będzie? :mysle:

Jotka - Sob 10 Maj, 2014 22:07

Tego się nigdy do końca nie wie :mrgreen:
To mówiłam ja - spóźnialska :zawstydzona2:

Admete - Sob 10 Maj, 2014 22:07

Parę osób będzie na pewno ;) A potem się zobaczy.
trifle - Sob 10 Maj, 2014 23:01

Bilety nabyte. O 11.10 powinnam być w krk, powrót po 21, więc będzie czas na wszystko.

:banan_Bablu:

Anaru - Sob 10 Maj, 2014 23:02

trifle napisał/a:
Ja specjalnie przesadziłam, chciałam zauważyć, też bez przesady, prawdaż

Wiemy, wiemy :mrgreen:
Spoko, na pewno znajdziemy coś, co będziesz mogła zjeść ;)

BeeMeR - Nie 11 Maj, 2014 06:39

Anaru napisał/a:
Spoko, na pewno znajdziemy coś, co będziesz mogła zjeść ;)
Obwarzanek? ;)
Barbarella - Nie 11 Maj, 2014 09:09

Anaru, też przybywasz?
Anaru - Nie 11 Maj, 2014 10:26

Jak napisałam -będę się starać przybyć.
trifle - Nie 11 Maj, 2014 11:36

Ej, ale fajnie (tak ogólnie) :banan: :banan:
Trzykrotka - Pon 12 Maj, 2014 12:57

Ja bardzo chcę być i zapisuję sobie datę, ale głowy nie dam. Różne zobowiązania wychodzą :roll:
Kolanko jest bardzo dobre na spotkania większe. No i istnieje. Miałyśmy z Miłosz w piątek niezły zonk, kiedy okazało się, że ubiegłoroczna moja ulubiona knajpa już poszła w niebyt, a na jej miejscu jest inna. Ale na humus i tak poszłyśmy - pyszności.
W Kolanku są dobre sałatki, piwo i naleśniki.

Anaru - Pon 12 Maj, 2014 13:23

Brzmi dobrze. :-D

Trzykrotka napisał/a:
Ja bardzo chcę być i zapisuję sobie datę, ale głowy nie dam. Różne zobowiązania wychodzą

Chociaż na chwileczkę :kwiatek:

Admete - Pon 12 Maj, 2014 13:26

Kolanko to na Kazimierzu?
Trzykrotka - Pon 12 Maj, 2014 16:49

Tak. Myślałam o nim przy poprzednim spotkaniu, tym zimowym, ale otwierali dopiero w Sylwedtrs. A tersx na Kazimerzu jest ludnie i pięknie.
Admete - Wto 20 Maj, 2014 20:10

Ludziki to co? 11 pod dawnym Empikiem. Dziewczyny spoza Małopolski ( Trifle ) wiedzą o jakie miejsce chodzi? Aragonte wie :) Ja planuję pojechać o 9 autobusem, to na 11 akurat będę.
BeeMeR - Wto 20 Maj, 2014 20:11

Ja też będę ok 11 (pewnie się spotkamy w Galerii jak ostatnio :mrgreen: ) - udało mi się sprzedać oba dzieciaki (oby wypaliło do końca :trzyma_kciuki: )
akne - Wto 20 Maj, 2014 20:12

Anaru napisał/a:
To można siąść w kafejce i wypić herbatkę, albo wszamać pod Wawelem kanapkę. :mrgreen:

KOBIETA:
Nie chcem kanapki pod Wawelkiem ! :excited: (kaprysi)

Nie chcem do meksykańskiej, bo nie jest zdrowa i bedem wyglondała tak ! :opad_szczeny: ( desperuje)

Może chcem do indyjskiej abo gdziesik gdzie jest jakisik ryż czy cóś... :frustracja: (rozważa, ale od tego boli ją głowa).

Byle było fajniste, bo zwyczajne mom w chołpie. A potem kafka i :czekoladka: (zgadza się, machając ręką).

The end :flirtuje2:

Admete - Wto 20 Maj, 2014 20:14

Możesz dostać czekoladę u Wedla. Byłam, piłam i pierwszy raz w życiu mi smakowała. Basia my będziemy szły przez ten nowy dworzec i przez Galerię, to pewnie się spotkamy. A restauracja to pewnie Kazimierz, bo może mniej tłoczno. To Kolanko może być.
Byle by było gniazdko w ścianie ;)

Menu tutaj:

http://kolanko.net/menu_Kolanko_no_6.pdf