To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Anaru - Pią 17 Lip, 2015 18:36

Tamara napisał/a:
Agn napisał/a:
Jurko miał traumy z dzieciństwa, jest wilkołakiem i pragnie miłości i coś się, kurde, nie doczekałam.
:P

nienienie , nie jest wilkołakiem tylko wilkołak w stepie a konkretnie sysun mateczkę mu wyssał w dzieciństwie , wobec czego tułał się samotnie niemowlęciem będąc między burzanami i tylko szarańczę jadł , a okoliczni Tatarzy z litości zostawiali mu pod progiem namiotu miseczkę z kumysem i ....a nie psiakość , pomyliło mi się z Azją i świętymi wężami na Litwie , ale w sumie co to szkodzi , i tak dostał przez to traumy , a tatarskie konie śmiały się z niego że nie jest skośnooki , stąd ma kompleks niższości na punkcie wyglądu i dlatego się stroi w złotogłowie a potem hyc do beki z dziegciem i ma ataki agresji , bo przez odmienność Kurcewiczowa Heleny mu dać nie chciała , więc czuje się innny i wyobcowany , ale w głębi serca nawet muchy by nie skrzywdził , tylko tak mu wychodzi , a na całych Dzikich Polach nie ma ani jednego dobrego psychoanalityka , to co biedak ma robić , musi odreagowywać :cool:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Agn - Sob 18 Lip, 2015 08:25

Tamara napisał/a:
Agn napisał/a:
Jurko miał traumy z dzieciństwa, jest wilkołakiem i pragnie miłości i coś się, kurde, nie doczekałam.
:P

nienienie , nie jest wilkołakiem tylko wilkołak w stepie a konkretnie sysun mateczkę mu wyssał w dzieciństwie , wobec czego tułał się samotnie niemowlęciem będąc między burzanami i tylko szarańczę jadł , a okoliczni Tatarzy z litości zostawiali mu pod progiem namiotu miseczkę z kumysem i ....a nie psiakość , pomyliło mi się z Azją i świętymi wężami na Litwie , ale w sumie co to szkodzi , i tak dostał przez to traumy , a tatarskie konie śmiały się z niego że nie jest skośnooki , stąd ma kompleks niższości na punkcie wyglądu i dlatego się stroi w złotogłowie a potem hyc do beki z dziegciem i ma ataki agresji , bo przez odmienność Kurcewiczowa Heleny mu dać nie chciała , więc czuje się innny i wyobcowany , ale w głębi serca nawet muchy by nie skrzywdził , tylko tak mu wychodzi , a na całych Dzikich Polach nie ma ani jednego dobrego psychoanalityka , to co biedak ma robić , musi odreagowywać :cool:

:rotfl:
Och, Tamaro... zrobiłaś mi dzień! :rotfl:

Tamara - Sob 18 Lip, 2015 17:26

Do usług zawsze i wszędzie :mrgreen:
Eeva - Wto 28 Lip, 2015 09:37

Ale czytam beznadzieję. Tzn zaczęłam ale już wiem, ze będzie beznadzieją stulecia.

Na wstępie powiem, ze czytam bardzo fajną serię, kóra miała byc słaba ale okazała się byc super (jak to wczoraj powiedziała Aragonte - zauważam to zawsze z pewną dozą rozczarownaia). Ta seria miała mieć wszystko - ONĄ wprowadzająca się do małego miasteczka, ONEGO pięknego, tajemniczego z absami cud, miód, malina. ON nawet miał okazać się kosmitą! No czyż nie brzmi to cudownie źle? Otóż błąd. Seria okazała się bardzo fajna, zabawna, bohaterka ogarnięta, on sarkastyczny i zabawny, fabuła trzyma się kupy (mimo występowania kosmitów i spisków rządowych), ja jestem w połowie trzeciego tomu i już żałuję że są tylko cztery.

No ale do tematu. Dzięki uprzejmości Szafran - mojego nowego dilera książkowego - CHWAŁA CI I SŁAWA - zabrala się wczoraj za mega arcydzieUo literatury światowej, "Pocałunki Wampira". Och, och ciary przechodzą falami już na sam dźwięk tytułu.
Niestety, po przeczytaniu w autobusie trzech rozdziałów, stwierdzam, ze książka jest bardzo zła, nawet jak na moje (już i tak wyjątkowo zaniżone) standardy. Językowo wydaje się być napisana przez 12latkę i podejrzewam, ze tak właśnie było. [edit:jednak nie, autorka najwyraźniej jest dorosła, ale pewnie skończyła 4 klasy podstawówki].
Bohaterką jest Raven, która od już dziecięciem będąc marzyła o tym żeby zostać wampirem. Tiaaa.
Na chwilę obecną wiemy, ze Raven nie ma przyjaciół (gdyż jest weird emo), ma tylko jedną koleżankę Becky (która też nie ma innych przyjaciół bo jest biedna, mieszka w treilorze i w ogóle dziwna jakaś jest).
Pojawił się też tajemniczy, wielki dom na wzgórzu (zgaduję, ze tam zamieszka ten wampir od pocałunków). Sam wampir sie jeszcze nie pojawił, ale książka nie jest gruba więc podejrzewam, ze to tylko kwestia czasu.

Anaru - Wto 28 Lip, 2015 10:27

Eeva napisał/a:
Na wstępie powiem, ze czytam bardzo fajną serię, kóra miała byc słaba ale okazała się byc super (jak to wczoraj powiedziała Aragonte - zauważam to zawsze z pewną dozą rozczarownaia). Ta seria miała mieć wszystko - ONĄ wprowadzająca się do małego miasteczka, ONEGO pięknego, tajemniczego z absami cud, miód, malina. ON nawet miał okazać się kosmitą! No czyż nie brzmi to cudownie źle? Otóż błąd. Seria okazała się bardzo fajna, zabawna, bohaterka ogarnięta, on sarkastyczny i zabawny, fabuła trzyma się kupy (mimo występowania kosmitów i spisków rządowych), ja jestem w połowie trzeciego tomu i już żałuję że są tylko cztery.

A jaka to seria?

Eeva napisał/a:
Pojawił się też tajemniczy, wielki dom na wzgórzu (zgaduję, ze tam zamieszka ten wampir od pocałunków). Sam wampir sie jeszcze nie pojawił, ale książka nie jest gruba więc podejrzewam, ze to tylko kwestia czasu.

Wampir może jeszcze wybrać biedną Becky :mrgreen:

Eeva - Wto 28 Lip, 2015 10:34

Anaru napisał/a:
A jaka to seria?

Seria nosi nazwe Lux, a tomy to Obsidian, Onyx, Opal, Origin i Opposition (ojej, jednak 5, super!). Wlaśnie też zauważyłam, że jest prequel też. Autorka to Jennifer L. Armentrout.
Anaru napisał/a:
Wampir może jeszcze wybrać biedną Becky

To byłby ciekawy plot twist, jednak wielce nieprawdopodobny :(

Anaru - Wto 28 Lip, 2015 11:44

No to jest jeszcze możliwość, że jakiś wampirzy przyjaciel Głównego Całuśnego Wampira, tez odpowiednio przystojny zabierze się za Becky, odmieni ją i doda jej urody i pewności siebie podczas gdy ten Całuśny będzie obcałowywał Raven. ;)
Eeva - Wto 28 Lip, 2015 11:48

Amazon podpowiada mi że jest 9 części. 9!!!!!! Wiec wszystko jest mozliwe.
Tamara - Wto 28 Lip, 2015 14:29

Eeva , prawda że kit nieprawdopodobny :rotfl: ?
Eeva - Śro 29 Lip, 2015 11:21

Okropny, zgrzytam zębami jak to czytam. Kto to sie zdecydował wydać powinien teraz leżeć krzyżem i błagac o wybaczenie. A potem jeszcze się samobiczować i zaciskac opaskę na udzie jak Silas z Kodu Leonarda DaVinci.

Daruję Wam wydarzenia pieciu kolejnych rozdziałów, bo to aż żal, ale za to powiem, że pojawił się Mroczny On. Na razie jeszcze nie zapoznali się z Raven tylko wymienili spojrzenia. Tiaaaa. Atmosfera zgęstniała.
Mroczny On faktycznie wprowadził się do domu na wzgórzu (nie, nie zielonym), ma mroczną fryzurę, czarne oczy, i NAJMODNIEJSZE glany.
Boże widzisz, a nie grzmisz.

Agn - Śro 29 Lip, 2015 13:20

Bo wie, ze grzmic bedziesz ty. :rotfl:
Anaru - Śro 29 Lip, 2015 13:55

Rozumiem, że całuśny będzie dopiero w drugim tomie? :lol:

Czy poza glanami ma coś na sobie? Bo zwizualizował mi się półnago, koniecznie w mrocznych skórzanych spodniach :lol:

BeeMeR - Śro 29 Lip, 2015 13:57

Dobrze, że choć spodnie się zwizualizowały, bo przy opisie Eevy wcale nie musiała :lol:
Eeva - Śro 29 Lip, 2015 14:01

Anaru napisał/a:
Bo zwizualizował mi się półnago, koniecznie w mrocznych skórzanych spodniach

Miał mroczne, skórzane spodnie i czarną koszule oczywiście, jak każdy porządny emo dzieciak. Podejrzewam, ze miał też grzywkę zaslaniającą pół twrazy.

Anaru - Śro 29 Lip, 2015 14:14

Eeva napisał/a:
Podejrzewam, ze miał też grzywkę zaslaniającą pół twrazy.

I odpowiedni mroczny makijaż dokoła oczu? :lol:

Tamara - Śro 29 Lip, 2015 15:54

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ja wiem , co będzie dalej , ale nie powiem :-P
Anaru - Śro 29 Lip, 2015 16:52

Dawaj, dawaj :excited: , spoileruj ile wlezie :lol:
Agn - Śro 29 Lip, 2015 20:27

Tamaro, nie dręcz nas i powiedz, co dalej nim popadamy tu jak muchy! :mrgreen:
Tamara - Czw 30 Lip, 2015 13:23

Powiem tyle , że zakończenie jest powalające (głupotą :mrgreen: )
oraz że kiedy boCHaterka obściskiwała się z nie tym co trzeba "jego ręce były wszędzie" , co spowodowało że od razu zwizualizował mi się kosmita z Facetów w czerni 2 , sortujący listy http://cinemania.es/image...robot-mibII.jpg :mrgreen:
oraz ze ałtorka ma wyjątkowy talent do używania dużej liczby przymiotników podczas opisywania Tego Jedynego - naliczyłyśmy 9 w jednym zdaniu :mrgreen:

Anaru - Czw 30 Lip, 2015 13:33

Czyżbyś przeczytała? :flirtuje1:
Tamara - Czw 30 Lip, 2015 13:36

Przeleciałam :mrgreen: przeczytać to się tego nie da :zalamka:
Agn - Czw 30 Lip, 2015 19:44

Tamara napisał/a:
ałtorka ma wyjątkowy talent do używania dużej liczby przymiotników podczas opisywania Tego Jedynego - naliczyłyśmy 9 w jednym zdaniu

Cytat! Cytat!!!

Tamara - Czw 30 Lip, 2015 22:28

Nie nauczyłam się na pamięć , gupia ja *posypuje się w zastępstwie trudno dostępnego popiołu mąką* :zawstydzona2: :mrgreen:
Agn - Czw 30 Lip, 2015 22:32

Trudno. Mus nam będzie Eevę uprosić, jak już zdecyduje się owym dzieUem wybić szare komórki do ostatniej samicy... :-P
Ale że też nie zapadło ci to w pamięć na wieki, ja nie wiem...

Anaru - Czw 30 Lip, 2015 22:47

Agn napisał/a:
Ale że też nie zapadło ci to w pamięć na wieki, ja nie wiem...

Pewnie komórki uczestniczące w czytaniu popełniły uroczyście seppuku :lol: