To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Deanariell - Czw 29 Lip, 2010 02:56

Admete napisał/a:
A ja się napawam dobra energią płynąca z Magazynu 13 (...) Dzis motywem przewodnim był aparat fotograficzny odbierający młodość.

Z pewnością będę chciała obejrzeć ten serial w jakiejś niedalekiej przyszłości - koniecznie! :mysle: ;)

Admete - Czw 29 Lip, 2010 11:00

Jakos to zrobimy :)
Caitriona - Pią 30 Lip, 2010 18:05

Admete napisał/a:
ja się napawam dobra energią płynąca z Magazynu 13 Po każdym odcinku czuję się pozytywnie nastawiona do świata Dzis motywem przewodnim był aparat fotograficzny odbierający młodość.

Bo to jest bardzo sympatyczny serial :D Taki lekki. Mnie się go dobrze ogląda :D

Admete - Pią 30 Lip, 2010 18:32

Ja mam teorię, że seriale typu Warehouse 13, to mój odpowiednik komedii ;)
Caitriona - Pią 30 Lip, 2010 18:43

Może :D Mój nie, ale dla mnie takie seriale jak W13 są pewnego rodzaju odpoczynkiem. Np. jak oglądałam Deadwood, to wszystko przeżywałam, byłam skupiona. A jak oglądam W13 to jest taka dla mnie chwila czystego relaksu ;)
Admete - Pią 30 Lip, 2010 18:55

Bo ja nie oglądam czystych komedii, więc takie W13 jest ich odpowiednikiem ;)
praedzio - Pią 30 Lip, 2010 19:33

Ja do takich leciutkich rzeczy podchodzę trochę z rezerwą. Fakt, że czasem fajnie się przy nich pobawić, ale mimo wszystko ja potrzebuję czegoś, co mnie powali na glebę, da większą dawkę emocji, niekoniecznie tylko humoru, choć i ten jest potrzebny. Obawiam się, że takie lekkie rzeczy szybko mi wyparowują z pamięci, a jako chroniczny sklerotyk lubię coś pamiętać. :D
Admete - Pią 30 Lip, 2010 19:40

Ja mam dobrą pamięć i bawią mnie takie zabawne konteksty ;) Mam taką naturę szperacza, lubię nawiązania, grę konwencją. Od poważnych rzeczy mam B5 :) BSG mnie znudziło ostatecznie. Lubię Firefly, B5, Ziemia 2. W SGU drażni mnie za duża ilość wątków obyczajowych, ale serial zrobił sie pod koniec pierwszej serii całkiem niezły. W13 czy Sanctuary to dla mnie jak komedie, których nie oglądam :)
Caitriona - Sob 31 Lip, 2010 17:45

praedzio napisał/a:
Ja do takich leciutkich rzeczy podchodzę trochę z rezerwą. Fakt, że czasem fajnie się przy nich pobawić, ale mimo wszystko ja potrzebuję czegoś, co mnie powali na glebę, da większą dawkę emocji, niekoniecznie tylko humoru, choć i ten jest potrzebny. Obawiam się, że takie lekkie rzeczy szybko mi wyparowują z pamięci, a jako chroniczny sklerotyk lubię coś pamiętać. :D

A ja potrzebuję i czegoś co mnie kompletnie wciągnie i zapomnę o Bożym świecie, będę się denerwować i przeżywać losy bohaterów, ale też potrzeba mi czasami czegoś lekkiego do relaksu, ale na dobrym poziomie. I tu właśnie dla mnie wchodzi np. W13.

Aragonte - Wto 10 Sie, 2010 14:07

Co prawda wszyscy w tym wątku (o ile mi wiadomo) zarzucili oglądanie "Miecza prawdy" według powieści Goodkinda, ale może kogoś zainteresuje, że wyszła polska edycja DVD z I sezonem serialu.
http://www.empik.com/miec...58429924,film-p

Admete - Wto 10 Sie, 2010 17:30

Dzięki za info, choc raczej nie kupię. Ale może kiedyś obejrze serial do końca...
Aragonte - Wto 10 Sie, 2010 20:12

Ja też raczej nie kupię, wkleiłam jako ciekawostkę.
asiek - Śro 18 Sie, 2010 09:46

Dzięki Admete zaczęłam oglądać BSG... I jestem zachywcona. :-) Główny wątek wciąga niemal od pierwszych minut, do tego wartka akcja, dobra muzuka i świetnie nakreślone postacie. :banan_Bablu:
Jestem już w drugiom sezonie i jeszcze nie dopadła mnie nuda, a to już coś. :wink:

Admete, :kwiatek:

Admete - Śro 18 Sie, 2010 09:53

Cieszę się, że Ci się spodobało :)
Caitriona - Śro 18 Sie, 2010 11:51

Ha! Asiek, super, że Ci się BSG spodobało :D :D Ja też poznałam ten serial dzięki Admete ;)
Admete - Śro 18 Sie, 2010 11:57

A ja dzięki męzowi przyjaciółki ;)
Deanariell - Śro 18 Sie, 2010 12:56

asiek napisał/a:
Dzięki Admete zaczęłam oglądać BSG...

Caitriona napisał/a:
Ja też poznałam ten serial dzięki Admete

Myślę, że Admete powinna dostać oficjalny tytuł Ambasadorki Seriali. ;) :mrgreen:

Aragonte - Śro 18 Sie, 2010 13:53

Deanariell napisał/a:
asiek napisał/a:
Dzięki Admete zaczęłam oglądać BSG...

Caitriona napisał/a:
Ja też poznałam ten serial dzięki Admete

Myślę, że Admete powinna dostać oficjalny tytuł Ambasadorki Seriali. ;) :mrgreen:

A ja już nawet nie będę wyliczać, ile seriali/filmów obejrzałam dzięki Admete :wink:

asiek - Śro 18 Sie, 2010 20:21

Poczytałam trochę spoilerów BSG i zmartwiłam się, nie lubię w twardej SF metafizyki. :mysle:
Admete - Śro 18 Sie, 2010 20:23

Tak będzie, ale myslę, że zniesiesz ;) Ja natomaist lubię połączenie sf i metafizyki.
asiek - Śro 18 Sie, 2010 20:26

Admete napisał/a:
Tak będzie, ale myslę, że zniesiesz

Mam nadzieję, bo polubiłam Adamę i jego sforę. :wink:

Admete - Nie 22 Sie, 2010 12:41

Asiek mam trochę ładnych avków z BSG, gdybys potrzebowała :) Kolejny ocinek czwartego sezonu Eureki za mną i nadal mi się podoba. Po kiepskim sezoniue 3 wprowadzili kilka zmian i serial złapał drugi oddech :) Co ciekawe pojawiła się znów postać z pierwszego sezonu i robi się ciekawie.
Haven tez trzyma poziom. Od razu mówię, że zupełnie mi nie perzeszadza wprowadzenie tej ciemnowłosej kobietki jako dziewczyny dla Nathana. Fajna jest i ąłdna w taki oryginalny sposób :) Natomiast ewentualne sparowanie Audrey z Duke'em mi przeszkadza - zero chemii między nimi.
A jesienią wraca Sanctuary :)

asiek - Nie 22 Sie, 2010 19:52

Admete napisał/a:
Asiek mam trochę ładnych avków z BSG, gdybys potrzebowała

Admete, dzięki zostanę przy tym wdzianku, które mam. :-) Zbliżam się do końca serialu i czuję przesyt. :wink:

Admete - Nie 22 Sie, 2010 20:29

asiek napisał/a:
Admete napisał/a:

Admete, dzięki zostanę przy tym wdzianku, które mam. :-) Zbliżam się do końca serialu i czuję przesyt. :wink:

Ja bym nie dała rady tak oglądać jednym ciągiem tego serialu ;)

asiek - Pon 23 Sie, 2010 00:00

Admete napisał/a:
asiek napisał/a:
Admete napisał/a:

Ja bym nie dała rady tak oglądać jednym ciągiem tego serialu ;)

Pierwsze dwa sezony ogląda się z wielką przyjemnością, z trzecim już jest nieco gorzej, a w czwartym zdecydowanie odczuwa się zmęczenie materiału. :roll: Nic to, dotrwam do końca :wink: ... Choć odnoszę wrażenie, że scenarzyći opili się szaleju. :confused3: :lol: :wink: