Kącik graficzny - Avatary - niech Cię zobaczą...
Anaru - Pon 21 Lis, 2011 11:15
Aine, ale wilczyca się z Ciebie zrobiła
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 14:21
i jest mi w tym imadżu wyjatkowo do twarzy, czyz nie?
Admete - Pon 21 Lis, 2011 16:11
Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów Tylko dodam, że jeden awatar nie jest w stanie oddać głębi mojej osobowości
Deanariell - Pon 21 Lis, 2011 20:18
| Admete napisał/a: | | dodam, że jeden awatar nie jest w stanie oddac głębi mojej osobowości |
Jasna sprawa. Kobiety nie są tak prosto skonstruowane, jak budowa cepa i jeden avatar na zawsze nie wchodzi w grę. Każda z nas ma osobowość o głębi oceanu i słuszne jest w tym wypadku porównanie avatarów do sukienek - no która kobieta będzie nosić jedną kieckę przez całe życie? Nie ma mowy - choćby raz na ruski rok, ale musi się czasem przebrać! Inna sprawa, że mnie się ostatnio nie chce nic zmieniać , tkwię sobie w swoim solnym kręgu i póki co dobrze mi z tym.
| Admete napisał/a: | | Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów |
Dlatego chciałam ocalić najistotniejszą część tej dyskusji, bo temat uważam wypłynął niezmiernie ciekawy. Aż żal, że sama na to nie wpadłam - zagadnienie wydawało się tak oczywiste z kobiecego punktu widzenia, że nawet do głowy mi nie przyszło, iż płeć przeciwna może to postrzegać zupełnie inaczej.
Aragonte - Wto 22 Lis, 2011 00:12
| Admete napisał/a: | Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów |
Wszystko pięknie, ale wycieczki osobiste już nie całkiem były OK i wolałam dmuchać na zimne, nauczona mało fajnymi doświadczeniami z przeszłości
Dobra, wycofuję się na razie z tego wątku, nie psuję Wam już zabawy.
EOT.
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 07:07
widzę że jakaś ciekawa dyskusja mnie ominęła, szkoda
Że też nie jestem w stanie czytać wszystkiego od razu, chlip.
No ale życia by mi nie starczyło na czytanie wszystkiego, na co mam ochotę
Admete - Wto 22 Lis, 2011 07:15
Ale Aragonte jakiej zabawy? Temat skończony. A propos awatarów, to muszę sobie poszukac czegoś z serialu Hell on wheels.
Anaru - Wto 22 Lis, 2011 12:06
Na przyszłość proponuję ciąć na bieżąco tylko konkretne wycieczki osobiste
A dyskusja była nawet ciekawa, człowiek odkrywa czasem, że ktoś inny ma kompletnie różne podejście do tego samego i to co dla jednego jest zabawą, chwilowym kaprysem lub czymś kompletnie bez znaczenia to drugi bierze na poważnie.
Basiu, tak w skrócie: tu chodziło o podejście do awatarów - czy są wyrażeniem naszej osobowości itd czy kiecką zakładaną pod wpływem chwilowego zauroczenia np. którymś aktorem itd. I dlaczego kobiety mają aktorów zamiast porządnego awatara wyrażającego ich osobowość .
Nawet się zastanawiałam pod koniec czy Ci nie zapisać na wszelki wypadek, bo widziałam, że nie brałaś udziału w dyskusji, ale w końcu nie zapisałam...
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 14:28
| Anaru napisał/a: | Na przyszłość proponuję ciąć na bieżąco tylko konkretne wycieczki osobiste | popieram.
Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 15:11
| Aragonte napisał/a: | | wycieczki osobiste już nie całkiem były OK i wolałam dmuchać na zimne |
Nie były ok i jak najbardziej słusznie postąpiłaś - raka trzeba wycinać we wczesnym stadium, wtedy jest szansa, że nie będzie przerzutów.
| BeeMeR napisał/a: | | widzę że jakaś ciekawa dyskusja mnie ominęła, szkoda |
Basiu, zapewniam Cię, że wiele nie straciłaś. Ja ocaliłam sedno sedna, a Anaru ślicznie streściła całość, więc możesz dorzucić swoje zdanie na temat doboru avatarów, np. czym Ty się kierujesz - estetyką? Nastrojem? Sympatiami? Czy te statki na Twoim avku, to pirackie czy wyraz nostalgii za krainami, do których chciałabyś popłynąć?
| Anaru napisał/a: | | dlaczego kobiety mają aktorów zamiast porządnego awatara wyrażającego ich osobowość |
Ale doszłyśmy z dziewczętami do wniosku, że poprzez manifestowanie sympatii do konkretnych aktorów również wyrażamy naszą osobowość.
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 15:45
| Deanariell napisał/a: | poprzez manifestowanie sympatii do konkretnych aktorów również wyrażamy naszą osobowość. | ależ naturalnie, osobowość, upodobania, nastrój, ja manifestuję miłość do żaglowców, pirackich czy nie
Tu akurat chyba flota Jej Królewskiej Mości
rozmowy mi trochę szkoda, ale płakać nie będę, na pewno
pójdę sobie po prostu poszukać następnej
Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 15:56
| BeeMeR napisał/a: | | manifestuję miłość do żaglowców |
Też lubię statki, ale najbardziej te elfie, żeglujące po wodach w pobliżu Valinoru.
| BeeMeR napisał/a: | | pójdę sobie po prostu poszukać następnej |
To w tym temacie już nie można podyskutować o kryteriach doboru avatarów?
Szkoda.
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 17:21
No przecież można, kto mówi, że nie
acz tak dziwnie jak prawie wszyscy poprzedni rozmówcy sobie poszli...
Mnie się ostatnio avatara nie chce zmieniać
a żaglowce jak lubiłam tak lubię więc są dalej aktualne.
Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 22:52
| BeeMeR napisał/a: | | Mnie się ostatnio avatara nie chce zmieniać |
No to masz podobnie jak ja.
| BeeMeR napisał/a: | | acz tak dziwnie jak prawie wszyscy poprzedni rozmówcy sobie poszli... |
Phiiiiiiii... Ich strata. Ale myślę, że z czasem pojawią się nowi (zawsze ktoś dorzuci swoje trzy grosze, bez obaw ), bo temat (choć wypłynął w może nie najszczęśliwszych okolicznościach przyrody ) naprawdę interesujący i chętnie poznałabym opinię szerszego grona użytkowników.
Anonymous - Wto 22 Lis, 2011 23:20
Ja jestem ale ostatnio zaganiana i taka nietomna.
Albo po prostu deprecha mnie telepie, taka huśtawka nastrojów, jak nie euforia to za pięć minut - deprecha, żeby za 10 minut telepała mnie nerwica
Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 02:38
Ja w dyskusji nie uczestniczylam - poza plasnieciem z liscia
Natomiast dzieki temu wycieciu dojrzalam wczesniejsze wilcze avki Kaska - i to jest warte dla mnie calej wczesniejszej rozmowy
Aragonte - Śro 23 Lis, 2011 12:07
| Deanariell napisał/a: | Phiiiiiiii... Ich strata. Ale myślę, że z czasem pojawią się nowi (zawsze ktoś dorzuci swoje trzy grosze, bez obaw ), bo temat (choć wypłynął w może nie najszczęśliwszych okolicznościach przyrody ) naprawdę interesujący i chętnie poznałabym opinię szerszego grona użytkowników. |
Może jednak bardziej sensowne byłoby wydzielenie tematu o doborze avatarów jako odrębnego, a nie podczepianie go tutaj? Mam wrażenie, że tu zginie i mało kto tu zajrzy. Proponowałabym wydzielenie tych ostatnich postów i przeniesienie np. do Na każdy temat.
Wypowiedzcie się, to ewentualnie to zrobię.
Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 12:09
Pytanie główne, jaki potencjał ma ten temat jako nowy temat? My świetnie offtopimy i wtedy dyskusja kwitnie, a temat wydzielony zwykle umiera...
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2011 12:23
| lady_kasiek napisał/a: | My świetnie offtopimy i wtedy dyskusja kwitnie, a temat wydzielony zwykle umiera... | co racja to racja
Anaru - Śro 23 Lis, 2011 13:23
Ja bym nie wydzielała, w końcu to temat awatarowy i dyskusja też awatarowa
A pomiędzy dyskusjami można przecież wlepiać nowe awatary do podziwiania itd...
Ale faktycznie awatary bardziej byłyby pewnie czytane w na każdy temat, ale przyznaję, że nawet nie zauważyłam w jakim to jest dziale póki Aragonte nie napisała
Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 13:28
No własnie ja mam taki nastrój, że mam problem z wybraniem avka, nic mi tak do końca nie leży, to za smętne, to za wesołe, to za ubogie, to za bogate...
No avki pasują w graficiarni, tematycznie, a skoro są za rzadko czytane... hmmm to może graficzny dać do odstrzału?
praedzio - Śro 23 Lis, 2011 13:30
| lady_kasiek napisał/a: | | hmmm to może graficzny dać do odstrzału? |
W żadnym wypadku.
Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 13:34
Praedward ja nie mówię, coby wykasować tematy, chodzi mi o to, że dwa wątki są używane, tapeciarski i avkowy, co do reszty słowo aktywność pasuje tak jak ja do baletu
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2011 13:37
Kasiek, a kto jest na Twoim avku?
praedzio - Śro 23 Lis, 2011 13:40
Ale nie oznacza to, że ktoś kiedyś nie przypomni sobie o tych wątkach.
|
|
|