To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Kącik graficzny - Avatary - niech Cię zobaczą...

Anaru - Pon 21 Lis, 2011 11:15

Aine, ale wilczyca się z Ciebie zrobiła :mrgreen:
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 14:21

i jest mi w tym imadżu wyjatkowo do twarzy, czyz nie? ;)
Admete - Pon 21 Lis, 2011 16:11

Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów ;) Tylko dodam, że jeden awatar nie jest w stanie oddać głębi mojej osobowości ;)
Deanariell - Pon 21 Lis, 2011 20:18

Admete napisał/a:
dodam, że jeden awatar nie jest w stanie oddac głębi mojej osobowości

Jasna sprawa. ;) Kobiety nie są tak prosto skonstruowane, jak budowa cepa i jeden avatar na zawsze nie wchodzi w grę. Każda z nas ma osobowość o głębi oceanu i słuszne jest w tym wypadku porównanie avatarów do sukienek - no która kobieta będzie nosić jedną kieckę przez całe życie? :confused3: Nie ma mowy - choćby raz na ruski rok, ale musi się czasem przebrać! :lol: Inna sprawa, że mnie się ostatnio nie chce nic zmieniać :roll: , tkwię sobie w swoim solnym kręgu i póki co dobrze mi z tym. :P

Admete napisał/a:
Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów

Dlatego chciałam ocalić najistotniejszą część tej dyskusji, bo temat uważam wypłynął niezmiernie ciekawy. Aż żal, że sama na to nie wpadłam :roll: - zagadnienie wydawało się tak oczywiste z kobiecego punktu widzenia, że nawet do głowy mi nie przyszło, iż płeć przeciwna może to postrzegać zupełnie inaczej. :mysle: :-P

Aragonte - Wto 22 Lis, 2011 00:12

Admete napisał/a:
Ale jak raz musze stwierdzic, że to akurat było na temat - doboru awatarów ;)

Wszystko pięknie, ale wycieczki osobiste już nie całkiem były OK i wolałam dmuchać na zimne, nauczona mało fajnymi doświadczeniami z przeszłości :roll:
Dobra, wycofuję się na razie z tego wątku, nie psuję Wam już zabawy.

EOT.

BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 07:07

widzę że jakaś ciekawa dyskusja mnie ominęła, szkoda :(
Że też nie jestem w stanie czytać wszystkiego od razu, chlip.
No ale życia by mi nie starczyło na czytanie wszystkiego, na co mam ochotę ;)

Admete - Wto 22 Lis, 2011 07:15

Ale Aragonte jakiej zabawy? Temat skończony. A propos awatarów, to muszę sobie poszukac czegoś z serialu Hell on wheels.
Anaru - Wto 22 Lis, 2011 12:06

Na przyszłość proponuję ciąć na bieżąco tylko konkretne wycieczki osobiste ;)

A dyskusja była nawet ciekawa, człowiek odkrywa czasem, że ktoś inny ma kompletnie różne podejście do tego samego i to co dla jednego jest zabawą, chwilowym kaprysem lub czymś kompletnie bez znaczenia to drugi bierze na poważnie. :mysle:
Basiu, tak w skrócie: tu chodziło o podejście do awatarów - czy są wyrażeniem naszej osobowości itd czy kiecką zakładaną pod wpływem chwilowego zauroczenia np. którymś aktorem itd. I dlaczego kobiety mają aktorów zamiast porządnego awatara wyrażającego ich osobowość ;) .
Nawet się zastanawiałam pod koniec czy Ci nie zapisać na wszelki wypadek, bo widziałam, że nie brałaś udziału w dyskusji, ale w końcu nie zapisałam...

BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 14:28

Anaru napisał/a:
Na przyszłość proponuję ciąć na bieżąco tylko konkretne wycieczki osobiste ;)
popieram.
:(

Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 15:11

Aragonte napisał/a:
wycieczki osobiste już nie całkiem były OK i wolałam dmuchać na zimne

Nie były ok i jak najbardziej słusznie postąpiłaś - raka trzeba wycinać we wczesnym stadium, wtedy jest szansa, że nie będzie przerzutów. :-P

BeeMeR napisał/a:
widzę że jakaś ciekawa dyskusja mnie ominęła, szkoda

Basiu, zapewniam Cię, że wiele nie straciłaś. ;) Ja ocaliłam sedno sedna, a Anaru ślicznie streściła całość, więc możesz dorzucić swoje zdanie na temat doboru avatarów, np. czym Ty się kierujesz - estetyką? Nastrojem? Sympatiami? Czy te statki na Twoim avku, to pirackie czy wyraz nostalgii za krainami, do których chciałabyś popłynąć? :mrgreen:

Anaru napisał/a:
dlaczego kobiety mają aktorów zamiast porządnego awatara wyrażającego ich osobowość

Ale doszłyśmy z dziewczętami do wniosku, że poprzez manifestowanie sympatii do konkretnych aktorów również wyrażamy naszą osobowość. :P

BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 15:45

Deanariell napisał/a:
poprzez manifestowanie sympatii do konkretnych aktorów również wyrażamy naszą osobowość. :P
ależ naturalnie, osobowość, upodobania, nastrój, ja manifestuję miłość do żaglowców, pirackich czy nie ;)
Tu akurat chyba flota Jej Królewskiej Mości ;)

rozmowy mi trochę szkoda, ale płakać nie będę, na pewno :P
pójdę sobie po prostu poszukać następnej :mrgreen:

Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 15:56

BeeMeR napisał/a:
manifestuję miłość do żaglowców

Też lubię statki, ale najbardziej te elfie, żeglujące po wodach w pobliżu Valinoru. ;)

BeeMeR napisał/a:
pójdę sobie po prostu poszukać następnej

To w tym temacie już nie można podyskutować o kryteriach doboru avatarów? :mysle: :-|
Szkoda.

BeeMeR - Wto 22 Lis, 2011 17:21

No przecież można, kto mówi, że nie ;)
acz tak dziwnie jak prawie wszyscy poprzedni rozmówcy sobie poszli... :mysle:

Mnie się ostatnio avatara nie chce zmieniać :roll:
a żaglowce jak lubiłam tak lubię więc są dalej aktualne. ;)

Deanariell - Wto 22 Lis, 2011 22:52

BeeMeR napisał/a:
Mnie się ostatnio avatara nie chce zmieniać

No to masz podobnie jak ja. ;)

BeeMeR napisał/a:
acz tak dziwnie jak prawie wszyscy poprzedni rozmówcy sobie poszli...

Phiiiiiiii... Ich strata. :P Ale myślę, że z czasem pojawią się nowi (zawsze ktoś dorzuci swoje trzy grosze, bez obaw ;) ), bo temat (choć wypłynął w może nie najszczęśliwszych okolicznościach przyrody :roll: ) naprawdę interesujący i chętnie poznałabym opinię szerszego grona użytkowników.

Anonymous - Wto 22 Lis, 2011 23:20

Ja jestem :D ale ostatnio zaganiana i taka nietomna. :wink:
Albo po prostu deprecha mnie telepie, taka huśtawka nastrojów, jak nie euforia to za pięć minut - deprecha, żeby za 10 minut telepała mnie nerwica :wink:

Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 02:38

Ja w dyskusji nie uczestniczylam - poza plasnieciem z liscia :)
Natomiast dzieki temu wycieciu dojrzalam wczesniejsze wilcze avki Kaska - i to jest warte dla mnie calej wczesniejszej rozmowy :)

Aragonte - Śro 23 Lis, 2011 12:07

Deanariell napisał/a:
Phiiiiiiii... Ich strata. :P Ale myślę, że z czasem pojawią się nowi (zawsze ktoś dorzuci swoje trzy grosze, bez obaw ;) ), bo temat (choć wypłynął w może nie najszczęśliwszych okolicznościach przyrody :roll: ) naprawdę interesujący i chętnie poznałabym opinię szerszego grona użytkowników.

Może jednak bardziej sensowne byłoby wydzielenie tematu o doborze avatarów jako odrębnego, a nie podczepianie go tutaj? Mam wrażenie, że tu zginie i mało kto tu zajrzy. Proponowałabym wydzielenie tych ostatnich postów i przeniesienie np. do Na każdy temat.

Wypowiedzcie się, to ewentualnie to zrobię.

Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 12:09

Pytanie główne, jaki potencjał ma ten temat jako nowy temat? My świetnie offtopimy i wtedy dyskusja kwitnie, a temat wydzielony zwykle umiera... :wink:
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2011 12:23

lady_kasiek napisał/a:
My świetnie offtopimy i wtedy dyskusja kwitnie, a temat wydzielony zwykle umiera... :wink:
co racja to racja :mrgreen:
Anaru - Śro 23 Lis, 2011 13:23

Ja bym nie wydzielała, w końcu to temat awatarowy i dyskusja też awatarowa :wink:
A pomiędzy dyskusjami można przecież wlepiać nowe awatary do podziwiania itd...
Ale faktycznie awatary bardziej byłyby pewnie czytane w na każdy temat, ale przyznaję, że nawet nie zauważyłam w jakim to jest dziale póki Aragonte nie napisała ;)

Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 13:28

No własnie ja mam taki nastrój, że mam problem z wybraniem avka, nic mi tak do końca nie leży, to za smętne, to za wesołe, to za ubogie, to za bogate... :mysle:

No avki pasują w graficiarni, tematycznie, a skoro są za rzadko czytane... hmmm to może graficzny dać do odstrzału?

praedzio - Śro 23 Lis, 2011 13:30

lady_kasiek napisał/a:
hmmm to może graficzny dać do odstrzału?

W żadnym wypadku. :confused3:

Anonymous - Śro 23 Lis, 2011 13:34

Praedward ja nie mówię, coby wykasować tematy, chodzi mi o to, że dwa wątki są używane, tapeciarski i avkowy, co do reszty słowo aktywność pasuje tak jak ja do baletu :wink:
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2011 13:37

Kasiek, a kto jest na Twoim avku?
praedzio - Śro 23 Lis, 2011 13:40

Ale nie oznacza to, że ktoś kiedyś nie przypomni sobie o tych wątkach. ;)