Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Aragonte - Pon 16 Gru, 2019 11:31
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo mu dobrze w mundurze. |
Oj tak, widziałam zdjęcia
Zooshe powinna to obejrzeć, lubi Hyun Bina
Admete - Pon 16 Gru, 2019 15:39
2 sezon Secret Forest zaczną kręcić w styczniu - lutym. Premiera w lipcu. Waętek na soompi ma już 3 strony
Crash landing nie dla mnie - nie tylko z powodu tematu, bo seriale tego typu też oglądam- ale główni mi nie pasują, zwłaszcza panna. Jakaś taka dziwna, choć to chyba dobra aktorka. Widziałam ją w Last Princess i w Classic też grała. No ale może to wina postaci, niesympatyczna na razie. Hyun Bin przystojny, ale nie w moim typie.
A dziś zaczyna się Black Dog - drama o nauczycielach i Civil war of prosecutors/ Dairy of a prosecutor - to może być coś w stylu Miss Hammurabi.
MV z Chocolate, które będzie chyba moim melo roku jako pure melo
https://www.youtube.com/watch?v=SLYnqYbQ2po
W dramie są bardzo ładne sceny przygotowywania jedzenia i śliczne dzieci. Zwłaszcza jeden chłopczyk.
Trzykrotka - Pon 16 Gru, 2019 22:44
A ja właśnie jestem po 2 odcinku Crash Landing on You. Chichrałam się jak głupia. Przecudna była zabawa z wygrywaniem różnic kulturowych Panna trafia do domu kapitana Ri, czyli naszego Hyun Bina i poznaje cały oddział jego podkomendnych, którzy muszą teraz razem z kapitanem ukrywać jej obecność, skoro jej na czas nie złapali. A nie złapali, bo na przykład jeden oczy sobie wypłakiwał przy melo z 2003 roku, kiedy ona pełnym galopem przebiegała pod oknami posterunku. Dialogi Północ-Południe są miodowe Przy czym w rozmowy te nie wdaje się poważny i dumny kapitan, tylko ci niżsi rangą, którzy swoją wiedzę o Południu czerpią z dram sprzed 10 lat. Panna też wychodzi na cokolwiek zabawną, kiedy - żeby się wykąpać - wykonuje z 10 telefonów go kapitana (ma on dzien za biurkiem, nie to, żeby komórką dysponował...), a na widok piwniczki na kimchi i inne dobra wykrzykuje: ależ to... organiczne!
Oczywiście, jak to u tej pisarki, powoli wyłaniają się też jakieś mroczne motywy z przeszłości, ale na razie zabawy jest masa.
Hyun Bin jest przeuroczy i doskonale wchodzi w skórę postaci. Jego wojskowa sztywność i powaga zderzona z kupowaniem kosmetyków i staników spod stołu na targu Komentarz Se Ri na widok rozmiaru miseczki: chyba mnie trochę przecenia.... Panna nieco irytująca, ale to tak, jak w Koszmicie - aktorzyca zderzona z realiami życia też była dość wkurzająca.
Odcinek zakończył się obiecującym twistem
BeeMeR - Pon 16 Gru, 2019 22:59
Właśnie kończę Nokdu - olaboga, nudniejszego przewrotu pałacowego dawno nie widziałam że nie wspomnę o durnym motywie "bo jesteś moim synem" I tak większość przewinęłam...
Nie wiem po kiego grzyba panna na koniec znów podcięła włosy
Trzykrotka - Pon 16 Gru, 2019 23:57
Nawet nie wiedziałam o przewrocie, nie dotarłam do niego, tak nudziłam się pod koniec. Przeskoczyłam od razu do ostatniego odcinka. Drama wytraciła bardzo fajny rozpęd gdzieś tak w połowie, niestety. Ale żebyś widziała pierwsze starcie książąt w My Country Tam to dopiero był nudny przewrót. BTW, nie obejrzałam w końcu ostatniego odcinka My Country i chyba już nie obejrzę, jakoś nie chce mi się wracać. Cieszę się z tej dramy, cieszę z dobrych ról męskich, ale już nie mam potrzeby patrzeć kto i jak zginął na końcu.
W Selection dziś retrospekcje i pałacowe knucie po próbie zamachu na króla - doszłam do połowy i chyba pójdę Dramę nadal będę sprawdzać, ale przecież nie dla sytuacji politycznej Korei w XIX wieku.
Admete - Wto 17 Gru, 2019 07:13
| Trzykrotka napisał/a: | | Hyun Bin jest przeuroczy i doskonale wchodzi w skórę postaci. Jego wojskowa sztywność i powaga zderzona z kupowaniem kosmetyków i staników spod stołu na targu Komentarz Se Ri na widok rozmiaru miseczki: chyba mnie trochę przecenia.... |
No właśnie nie widzę tego humoru i uroku Ale to kwestia preferencji aktorskich jak mniemam - cieszę się, że ci się podoba i oby tak dalej
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale żebyś widziała pierwsze starcie książąt w My Country |
Zupełnie inaczej to odebrałam
BeeMeR - Wto 17 Gru, 2019 08:21
Przewrót (niedoszły) był wyjątkowo okropny, przewijałam a i tak było mi źle - najsilniejszym moim wrażeniem było to, że zarówno król jak i Drugi są znacznie lepszymi aktorami niż role, które przyszło im grać
Zerknęłam na mv z Crash - całkiem lubię Hyun Bina ale od dłuższego czasu nie rozumiem się z jego dramami, Jekyll był okropny a Alhambra okazała się dla mnie nieoglądalna (głównym problemem były rozmemłane dialogi i PSH ) Może się wezmę wreszcie za ITWY z Ariel
Trzykrotka - Wto 17 Gru, 2019 08:43
| Admete napisał/a: | Zupełnie inaczej to odebrałam |
Nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni
Nie mam też zamiaru nikogo przekonywać - ot, cieszę się radością z oglądania i pewnie dalej będę będę się cieszyć, ale już sama dla siebie.
| BeeMeR napisał/a: | najsilniejszym moim wrażeniem było to, że zarówno król jak i Drugi są znacznie lepszymi aktorami niż role, które przyszło im grać
|
Zdecydowanie. W obu widać było słabo wykorzystany potencjał, zwłaszcza król był pomyślany totalnie bez sensu. Na Drugiego mam zamiar w przyszłości zwrócić uwagę. To już druga drama, w której go widzę i podobał mi się za każdym razem.
Aragonte - Wto 17 Gru, 2019 09:00
| Trzykrotka napisał/a: | | ot, cieszę się radością z oglądania i pewnie dalej będę będę się cieszyć, ale już sama dla siebie. |
Ale dziel się tym w wątku, czytam to z bananem
BeeMeR - Wto 17 Gru, 2019 09:08
Dziel się, popieram
Ja na Hyun Bina jeszcze zerknę później
Trzykrotka - Wto 17 Gru, 2019 09:15
To podrzucam garść gifów od overthinking. Zwłaszcza przy pierwszym dialogu, ze znawcą koreańskich dram, mnie ubawił
https://overthinkingkdrama.tumblr.com/post/189711254522
Aragonte - Wto 17 Gru, 2019 09:52
Padłam ze śmiechu przy tym gifie "amnezja - powszechna choroba w krajach kapitalistycznych"
Trzykrotka - Wto 17 Gru, 2019 10:10
| Aragonte napisał/a: | Padłam ze śmiechu przy tym gifie "amnezja - powszechna choroba w krajach kapitalistycznych" |
Dalej było jeszcze: może dlatego, że piją tyle amerykańskiej Coca Coli
Zachwyciła mnie też rozmowa przy gotowaniu jedzenia. Hyun Bin miał taką zgrabną metalową maszynkę, do której włożył brykiet - przypomina się AM1988 i ulga, jaką poczuły ajummy przeprowadzające się w lepsze warunki na myśl, że już nie będą musiały gotować na tym wynalazku. Tutaj jeden z młodych żołnierzyków patrzy tęsknie na maszynkę i mówi: w naszej wsi palimy w piecach gałęziami i liśćmi. Na co Hyun Bin z ciepłym spojrzeniem: nie martwcie się, postęp dojdzie i do waszej wsi. Panna dziedziczka: stłumione parsknięcie śmiechem i luźna uwaga o kuchenkach gazowych.
Aragonte - Wto 17 Gru, 2019 11:41
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Padłam ze śmiechu przy tym gifie "amnezja - powszechna choroba w krajach kapitalistycznych"
Dalej było jeszcze: może dlatego, że piją tyle amerykańskiej Coca Coli |
Zachęcająco zabawne są te dialogi, ale trochę się obawiam, w jakim kierunku to zboczy później, nie całkiem wiem, czego się spodziewać po scenarzystce
Trzykrotka - Wto 17 Gru, 2019 12:36
Mam tę samą obawę. Ale na razie jest bardzo fajnie. Tam jest cała masa takich przyjemnych smaczków. Kapitan Ri na przykład mieszka na terenie przygranicznej wioski. Wyraźnie jest idolem dla miejscowych ajumm. Grupka z nich dostaje rozkaz przeprowadzenia kontroli w domach - sprawdzają obyczajność i czy na przykład ktoś nie kupuje na czarnym rynku dóbr z Zachodu (a zdradziecka nowa maszynka do ryżu odezwie się właśnie w tej chwili spod koca, że twój ryż jest gotowy ). Kiedy kontrolerki podchodzą do domu kapitana, ich dowódczyni (mama Sun Woo z AM1988) uśmiecha się błogo i szmineczką poprawia usta
Aragonte - Wto 17 Gru, 2019 13:27
| Trzykrotka napisał/a: | | mama Sun Woo z AM1988 |
A wiesz, że ją wypatrzyłam ostatnio w Shine or Go Crazy, do którego nieśmiało się przymierzam i podglądam fragmenty?
Admete - Wto 17 Gru, 2019 13:32
Shine nie dałam rady obejrzeć. Coś z tą dramą było nie tak. Początek całkiem znośny, ale im dalej, tym gorzej. Sprawdzę jeszcze ten nowy seguk, ale po opisach sądząc też nie dla mnie i dobrze, bo i tak jest za dużo wszystkiego. Na pewno dalej pociągnę serial z Namgoongiem, Czekoladę, bo lubię czasem czyste melo plus aktorzy fajni. No i te dwie nowe z wczoraj. A przecież w piątek będzie Wiedźmin
Trzykrotka - Wto 17 Gru, 2019 13:46
| Aragonte napisał/a: |
A wiesz, że ją wypatrzyłam ostatnio w Shine or Go Crazy, do którego nieśmiało się przymierzam i podglądam fragmenty? |
Tak, grała opiekunkę głównej bohaterki. W Camelii ostatnio też grała.
Shine nie jest idealną dramą, ale warto sobie nawet spojrzeć na tych samych bohaterów co w Moon Lovers.
W Crash było pierwsze cameo. Starszego brata Hyun Bina grał sympatyczny gospoś domowy z Home Helper. Podobno będzie też Koszmit
Admete - Wto 17 Gru, 2019 15:01
Początek Diary of a prosecutor - prokuratora złapano, jak łowił ryby w niedozwolonym miejscu, a wcześniej było bardzo kulturalne recytowanie poezji nocą nad brzegiem rzeki Już mi się podoba. I to jest w stylu Miss Hammurabi - żadnych super spraw, taka codzienność prokuratorska pokazana z pewną dozą ironii Na podstawie książki podobnie jak Miss Hammurabi. Na razie świetnie się bawię.
EDIT: Prawie przez cały odcinek się śmiałam
Admete - Wto 17 Gru, 2019 20:56
Lee Je Hoon w nowej dramie:
http://www.dramabeans.com...move-to-heaven/
Wygląda to interesująco.
Trzykrotka - Śro 18 Gru, 2019 09:30
O, ciekawie wygląda ta drama, może warto będzie się zainteresować.
Ja spróbowałam wczoraj Hot Stove League, tę baseballową dramę z Namgoongiem. Bardzo zachęcający był pierwszy odcinek. Podobało mi się poprowadzenie postaci managera, który doprowadził do sukcesu drużynę zapaśniczą, hokejową, piłki ręcznej - i wszystkie one zostały rozwiązane. Myślałam, że będzie grał jakiegoś pewnego siebie wygę odzianego w drogie garnitury, jak manager w Time, ale ta postać jest inna i podoba mi się. Podczas oglądania przypomniała mi się historia drużyny Shahrukha, Kolkata Knight Riders. Oni też przez pierwsze trzy sezony wiecznie lądowali na samym spodzie tabeli i byli przedmiotem żartów. Po trzech latach zatrudniono managera, który dotąd nie miał nic wspólnego ze sportem. A ten gruntownie przebudował drużynę zaczynając od wyrzucenia z niej największego gwiazdora. Drużyna spotkała się z hejtem i agresją zagorzałych fanów, ale wszystkim zatkano gęby kiedy drużyna zdobyła puchar i zaczęła kroczyć od zwycięstwa do zwycięstwa.
W dramie nie chodzi o sport, zapowiada się ciekawa rozgrywka pomiędzy managerem, a zwalczającymi się klubowymi frakcjami i prawdopodobnie zarządem. Namgoong jak zwykle ma rozpracowaną rolę i bardzo dobrze w niej siedzi.
Admete - Śro 18 Gru, 2019 11:04
Też się cieszę na oglądanie Namgoonga w czymś interesującym.
Trzykrotka - Śro 18 Gru, 2019 12:04
Mam tylko nadzieję, że postać kobieca będzie interesująca, bo na razie głównie biegała w frustracji i mierzwiła sobie włosy. Aktorka ma potencjał, więc nie tracę nadziei.
Admete - Śro 18 Gru, 2019 15:44
Nie była taka zła, ale ja już widziałam drugi odcinek.
Trzykrotka - Śro 18 Gru, 2019 16:00
Nie była, ale na razie lepsi byli panowie. Mam nadzieję, że dziś obejrzę drugi.
|
|
|