To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Hornblower

Caitriona - Wto 11 Wrz, 2007 09:39

W końcu zrobiłam sobie tapetę z Horatio:

edit:
i jeszcze druga opcja tej samej tapetki:

edit2:
i kolejna wersja, z cytatem:

Narya - Wto 11 Wrz, 2007 10:06

Och och :excited: Ależ się pienknie na pulpicie prezentuje :serduszkate: Ale spojrzenie :thud: Dzięki Caitri :kwiatki_wyciaga:
Caitriona - Wto 11 Wrz, 2007 10:15

Nie mogłam się zmusić żeby jakoś obrabiać czy zmniejszyć to zdjęcie :serduszkate:
Dzięki! :-D

Narya - Wto 11 Wrz, 2007 10:33

No ja myślę, że nie mogłaś zmniejszać :mrgreen: Usprawiedliwione by było tylko powiększenie :wink:
migotka - Pon 31 Mar, 2008 17:46

obejrzałam wszystkie odcinki o przygodach Horatio Hornblawera i jestem zafascynowana:) właśnie skończyłam ósmy. Czy jest coś dalej jeszcze? a może planują nagrywać?
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 18:20

Nie :cry2:
Caitriona - Pon 31 Mar, 2008 18:40

migotka napisał/a:
obejrzałam wszystkie odcinki o przygodach Horatio Hornblawera i jestem zafascynowana

Witamy w klubie!! :D :D

migotka napisał/a:
Czy jest coś dalej jeszcze?

Niestety nie... :cry2: :cry2:

Gosia - Pon 31 Mar, 2008 21:09

Ja jestem zwlaszcza w klubie porucznika Busha :mrgreen:
Ale sam Hornblower byl też fajna postacią.

migotka - Wto 01 Kwi, 2008 08:44

jaka szkoda że nie :cry2:

porucznik Bush jest niezwykle przystojny i ma w sobie pewną siłę oddziaływania:) to fakt :-D

ast73 - Wto 02 Mar, 2010 09:46

Obejrzałam dopiero dwa pierwsze filmy o Hornblowerze. Jestem pod wrażeniem, akcja wciąga i czeka się z niecierpliwością na ciąg dalszy.Do końca miesiąca może obejrzę całą resztę.Ioan jest fantastyczny w tej roli.Pomyśleć,że ja go na filmikach z youtube nie rozpoznałam,a tak mi się spodobał w "Królu Arturze"
Anaru - Nie 07 Mar, 2010 11:34

A ja mam za sobą właśnie przed chwilką skończoną pierwszą część - wciągnęła. Nie mam pojęcia kto kogo gra, ale postacie mi się podobają, nawet wredny i zły... (ee, zapomniałam nazwiska :mysle: ). Z niecierpliwością czekam na możliwość sukcesywnego oglądania reszty. :-D
ast73 - Wto 06 Kwi, 2010 23:19

Skończyłam oglądać całą serię.Podobało mi się,po każdym odcinku miałam wypieki na twarzy i przyspieszone tętno,chociaż nastolatką nie jestem.Nawet kilka naiwności przełknęłam(ogolony gładko po wyciągnięciu z doła),polecam każdemu!
Caitriona - Śro 07 Kwi, 2010 11:41

ast73 napisał/a:
Nawet kilka naiwności przełknęłam(ogolony gładko po wyciągnięciu z doła),

Na takie rzeczy nie zwraca się uwagi :mrgreen: Całość bardzo wciąga i zapewnie niezłą rozrywkę. Szkoda tylko, że nie będzie kolejnych części...

migotka - Czw 08 Kwi, 2010 06:52

lubię tę serię również:)
aneby - Wto 04 Maj, 2010 23:55

Korzystając z deszczowego weekendu "napoczęłam" Hornblowera :-D
Wow, jakie tu były zachwyty, tyle mnie ominęło :wink:

Caitriona napisał/a:
ast73 napisał/a:
Nawet kilka naiwności przełknęłam(ogolony gładko po wyciągnięciu z doła),

Na takie rzeczy nie zwraca się uwagi

No niestety ja zwróciłam uwagę - wyjątkowy brak logiki w tej scenie :paddotylu: pomyślałam, że może się jeszcze nie musi golić :-P ale przecież chwilę wcześniej była mowa o braku brzytwy.
Nic to, oglądam dalej :mrgreen: Ioan w mundurze wygląda :serduszkate: we współczesnym również :wink:

Alicja - Śro 05 Maj, 2010 00:52

Oglądaj, oglądaj :-D Hornblowera dzięki BeeMer połknęłam w ekspresowym tempie, nawet nie pomyślałam, że tak wciąga :-D jest rewelacyjny, a w miarę dorastania ( w filmie oczywiście :wink: ) coraz przystojniejszy

współcześnie czyli gdzie :mysle:

Anonymous - Śro 05 Maj, 2010 02:37

Król Artur, Wojownicy, 102 dalmatynczyki, Fantastyczna CZworka i (mniej wspolczesne) Wielkie nadzieje. A ja gdzies mialam odcinek serialu, w ktorym Ioan sie onanizowal. A po scenie prysznicowej w HH wiadomo jak wyglada nago :)
praedzio - Śro 05 Maj, 2010 05:18

Warriors. :wink:
aneby - Śro 05 Maj, 2010 07:11

Zarywając noc skończyłam część 3. Zastanowiło mnie jeszcze gdzie się podziali uratowani w sztormie Hiszpanie :mysle: Bo w łodzi ostała się tylko diuszesa ... :mysle: :wink:
Alicja - Śro 05 Maj, 2010 10:00

tej nawet rekiny nie chciały :wink:

Wielkie nadzieje oglądałam i Amazing Grace ( raczej tak mało współcześnie) poa tym dalmatyńczyki i Helikopter w ogniu, chociaż nie przypominam go sobie tam :mysle: . Poza tym nic.

aneby - Śro 05 Maj, 2010 10:17

Ja bym chciała obejrzeć Man and boy http://www.filmweb.pl/f110905/Man+and+Boy,2002 na podst. książki Mężczyzna i chłopiec. Książkę mam i czytałam, filmu chyba nigdzie nie można zdobyć :(
Fantastyczne czwórki raczej sobie odpuszczę :roll:

Alicja - Śro 05 Maj, 2010 15:47

książka jest ciekawa to i film mógłby być niczego sobie
aneby - Sob 08 Maj, 2010 18:17

Już wiem o co Wam chodziło z tym prysznicem :cool:
W niektórych momentach ten film jest tak naiwny ... :paddotylu: Ale dla ładnych okoliczności przyrody oglądam dalej :wink:

Caitriona - Sob 08 Maj, 2010 21:31

Naiwny? Bez przesady ;) Pewnie mają te filmy sporo niedociągnięć i zdecydowanie były tworzone tak żeby i młodzież mogła je oglądać, ale z tego co pamiętam, to trzymają się całkiem nieźle książek, na podstawie, których były nakręcone.

A prysznic był niezły :-P

aneby - Sob 08 Maj, 2010 21:36

Książek niestety nie znam. Naiwny, w sensie - mało wiarygodny. Np. zdobycie hiszpańskiego fortu, uzbrojonego po zęby przez kilkudziesięciu chłopa, z czego jedynie część stanowili żołnierze :roll:
Ale dobra, nie czepiam się :wink: