Muzyka - Poezja śpiewana, piosenka aktorska
Anonymous - Śro 18 Paź, 2006 19:32
podoba mi się. Nie wygląda jak plastikowa blondynka, nie jest banalna i ma coś co przyciąga oko...
No i w zasadzie jakieś podobieństwo jest. Przy dobrej charakteryzacji możnaby osiagnąć niezłe efekty.
miłosz - Śro 18 Paź, 2006 20:44
jest niebanalna i fajnie śpiewa, a to juz coś
http://www.youtube.com/watch?v=fRl7ijpA5Wo
noi bedziemy ją mogły ogladnąć w "Dobrym roku" z Russelem.
miłosz - Śro 18 Paź, 2006 21:38
a tu wklejam pana, który budził we mnie kiedyś raczej niechęć, ale same powiedzcie, że za odspiewanie tej piosnki .. i kapelusze z głów...
moje damy Staszek Sojka
http://www.sendspace.com/file/u5o4s8
Gosia - Śro 18 Paź, 2006 22:22
Ja tam Sojke lubie
Kaziuta - Czw 19 Paź, 2006 19:58
A ja Sojkę lubię momentami.
Kaziuta - Czw 19 Paź, 2006 20:00
Monisiu dzięki za Brela. Uwielbiam "Nie opuszczaj mnie", a Bajora to ja jestem "wybitnym ulubieńcem".
Gosia - Czw 19 Paź, 2006 20:07
Bylam na Sojce, jak spiewal Sonety Szekspira, bylam jak spiewal Tryptyk Rzymski.
Moja "milosc" do Sojki datuje sie od czasu jego angielsko-polskiej plyty "Acoustic" (1991r.).
Jest swietny !
Anonymous - Czw 19 Paź, 2006 20:08
Bajora to ja tylko lubię w "pali się" a tak normalnie, to wkurza mnie to jego kozie tremolo.
Kaziuta - Czw 19 Paź, 2006 20:21
Kozie tremolo powoli u Bajora zanika. W jego ostatniej płycie występuje naprawdę rzadko.
monika29.09 - Czw 19 Paź, 2006 20:31
jeszcze a propos Sojki - lubię te dwie piosenki, może i Wam przypadną do gustu. Lubię je w jego wykonaniu, choć pierwotnie śpiewał je ktoś inny (Grażyna Łobaszewska i Seweryn Krajewski):
Czas nas uczy pogody
Uciekaj moje serce
m.
Gosia - Czw 19 Paź, 2006 20:53
Bylam w Hybrydach na koncercie jak spiewal ta piosenke "Czas nas uczy pogody" i tak jakbym odkryla ją pierwszy raz, choc znalam ja juz wczesniej z wykonania Łobaszewskiej.
A z lekko kiczowatej piosenki "Uciekaj moje serce" zrobil piosenke o zupelnie innym wymiarze.
miłosz - Czw 19 Paź, 2006 21:54
| monika29.09 napisał/a: | jeszcze a propos Sojki - lubię te dwie piosenki, może i Wam przypadną do gustu. Lubię je w jego wykonaniu, choć pierwotnie śpiewał je ktoś inny (Grażyna Łobaszewska i Seweryn Krajewski):
Czas nas uczy pogody
Uciekaj moje serce
m. |
monika uciekaj wkleiłam dwa czy trzy posty nad Tobą ........
monika29.09 - Czw 19 Paź, 2006 22:09
| miłosz napisał/a: | | monika29.09 napisał/a: | jeszcze a propos Sojki - lubię te dwie piosenki, może i Wam przypadną do gustu. Lubię je w jego wykonaniu, choć pierwotnie śpiewał je ktoś inny (Grażyna Łobaszewska i Seweryn Krajewski):
Czas nas uczy pogody
Uciekaj moje serce
m. |
monika uciekaj wkleiłam dwa czy trzy posty nad Tobą ........ |
ot, gapka ze mnie m.
Anonymous - Czw 19 Paź, 2006 22:48
kurcze Sojki też nie trawię. Wkurza mnie jego dykcja (na koncertach w szczegolności). Jego piosenka z Turnauem to najwieksza chała w karioerze tego drugiego.
Alison - Pią 20 Paź, 2006 11:09
Sojka jest "very OK", strasznie sie poci jak śpiewa, ale mozna w końcu oczy zamknąć i słuchać. Lubię go, ma styl, wie co chce zaśpiewać i tym śpiewem przekazać, świetnie improwizuje, dobry jest i tyle. Bajor oprócz tego, że artystą jest w każdym calu to jeszcze jest fajnym człowiekiem, słyszałam o nim jakieś wspominki różnych ludzi z show biznesu, że można na niego liczyć w trudnych chwilach, że nie zapomina o ludziach, robi dużo drobnych miłych gestów tak bez okazji, ot żeby sprawić komuś przyjemność, podobno potrafi być prawdziwym przyjacielem, ale to oczywiście tylko zasłyszane opinie o nim. Tak czy siak lubię jego wrażliwość i to jak mówi o swojej Mamie...
Gitka - Pią 20 Paź, 2006 11:14
Alison, pisz jeszcze takie ładne rzeczy o Bajorze
Nie wiem nic o jego prywatnym życiu, tym bardziej mnie to ucieszyło
Alison - Pią 20 Paź, 2006 11:29
| Gitka napisał/a: | Alison, pisz jeszcze takie ładne rzeczy o Bajorze
Nie wiem nic o jego prywatnym życiu, tym bardziej mnie to ucieszyło |
Gitek właśnie piszę do Ciebie mailika )
Marija - Pią 20 Paź, 2006 11:48
| Kaziuta napisał/a: | Monisiu dzięki za Brela. Uwielbiam "Nie opuszczaj mnie", a Bajora to ja jestem "wybitnym ulubieńcem". |
To piekne jest, jak się kobitka w TiVi wypowida, że jakiś idol "jest jej wielkim fanem". Ja po prostu wymiękam
monika29.09 - Pią 20 Paź, 2006 20:35
Nie pamiętam, czy ktoś już wspominał o nowej płycie Edyty Geppert, dostałam ją niedawno i bardzo mi się podoba.
Jeśli ktoś lubi panią Edytę, nie zawiedzie się.
Oto próbka Śpiewam życie (aide jano)
Polecam!! m.
Trzykrotka - Sob 21 Paź, 2006 17:39
Slyszałam tę piosenkę już w tylu wykonaniach i wersjach! Najbardziej przejmująca pochodzi z filmu Arizona Dream, wykonuje ją tam Orkiestra Weselno-Pogrzebowa (czy jakoś tak się nazywa) i rewelacyjne Bułgarki, a jest "podkładem" pod scenę samobójstwa bohaterki - trzymalo za gardło i nie chciało puścić.
Edyta Geppert śpiewa cudownie: z radością i pasją. Czy ona tę płytę nagrała z moim ukochanym zespołem Kroke? Bo z nimi ją wykonywała. Ich wersja (ze śpiewającą Natashą Atlas i Nigelemm Kennedy na skrzypcach) znalazła się na płycie East Meets East.
monika29.09 - Sob 21 Paź, 2006 18:40
| Trzykrotka napisał/a: |
Edyta Geppert śpiewa cudownie: z radością i pasją. Czy ona tę płytę nagrała z moim ukochanym zespołem Kroke? Bo z nimi ją wykonywała. |
Tak 3-Krotko Na początku grudnia wybieram się na ich koncert.
tu płyta:
http://www.merlin.com.pl/...10BAE3DFE4579D6
tu można posłuchać fragmentów utworów:
http://www.merlin.com.pl/...FE4579D6#utwory
na razie moim numerem 1 z tej płyty jest piosenka ostatnia ("... każdy swoją Anatewkę ma, z której go wypędził los...").
pozdr.
m.
Alison - Sob 21 Paź, 2006 23:46
| monika29.09 napisał/a: | Nie pamiętam, czy ktoś już wspominał o nowej płycie Edyty Geppert, dostałam ją niedawno i bardzo mi się podoba.
Jeśli ktoś lubi panią Edytę, nie zawiedzie się.
Oto próbka Śpiewam życie (aide jano)
Polecam!! m. |
O mamma mia! Przy tej piosence przetańczyłam niegdyś prawie cały miesiąc po górach :grin: jest w niej taki power i taka radość życie, że nie wiem jak tam kogo, ale mnie to by z trumny wyciągnęło do tańca
Caitriona - Nie 22 Paź, 2006 00:22
| Trzykrotka napisał/a: | | Edyta Geppert śpiewa cudownie: z radością i pasją. Czy ona tę płytę nagrała z moim ukochanym zespołem Kroke? Bo z nimi ją wykonywała. Ich wersja (ze śpiewającą Natashą Atlas i Nigelemm Kennedy na skrzypcach) znalazła się na płycie East Meets East. |
Oj, wielbię tę płytę, Natashę, Kennedy'ego i ten właśnie utwór!! Od niego pochodzi mój mail
A wersja Gepperd też bardzo dobra
monika29.09 - Nie 22 Paź, 2006 11:24
Pamiętam, że jakiś czas temu wspominałyście miło Tomka Wachnowskiego. Wklejam więc piosenkę "Ona nie widzi mnie" (w oryginale śpiewał ją Jean-Jacques Goldman "Elle ne me voit pas":
http://www.sendspace.com/file/olzk44
ps. w gratisie - specjalnie dla Miłosz (czy dobrze zapamiętałam, że to lubisz? - Cukierki dla panienki mam i Marian Opania (czyli Brel po polsku):
http://www.sendspace.com/file/ittal6
m.
miłosz - Nie 22 Paź, 2006 14:35
oj Moniko miłosz lubi to bardzo.
|
|
|