Fanfiki, tłumaczenia, literacka twórczość własna - Królowa Lucia
Trzykrotka - Śro 18 Gru, 2024 12:12
| Tamara napisał/a: |
Podbój Londynu kilknięty |
A teraz bonus: co powiesz na zdjęcia Luci i Jurusia?
Tamara - Wto 18 Mar, 2025 10:08
Oesssu, dopiero zajrzałam no pewnie że TAK
zaczęłam wreszcie Podbój Londynu i to jest przecudowne droga Daisy i jej brokuły na klombiku strasznie żałuję, że tylko to zostało wydane po polsku. A czy wiesz coś o MIss Mapp ? bo rzucił mi się w oczy tytuł "Miss Mapp" i "Mapp i Lucia" gdy szukałam info o autorze.
Wyczytałam też, że w latach 80 zrobili z tego serial.
A jak poprzetłumaczasz, wrzucisz coś jeszcze ?
Trzykrotka - Wto 18 Mar, 2025 12:37
Miss Mapp oraz Mapp i Lucia już przetłumaczyłam!
jeśli jest zapotrzebowanie, to wrzucę
Brokuły na klombie i za chwilę kolejne akcje - oni są bezbłędni
Tamara - Wto 18 Mar, 2025 12:41
Ojej , jesteś BOSKA, droga Trzykrotko no pewnie , że wrzucaj
Prześwietlenie korzeni morwy
I Lucia jako znawczyni - postkubizmu ?
Tamara - Śro 19 Mar, 2025 11:16
To jest lepsze niż najlepszy kryminał z filmem sensacyjnym razem wzięte , wszystkie wysiadają , to się czyta jak HP - nie sposób się oderwać, bo ciąg dalszy absolutnie nie do przewidzenia
Trzykrotka - Śro 19 Mar, 2025 20:36
I Lucia jako znawczyni - postkubizmu ? |
Lucia zna się absolutnie na WSZYSTKIM Prócz gramofonu, bo to bolszewicki wynalazek Uważam, że Podbój Londynu jest o wiele lepszy od Królowej Luci, kocham tę książkę i tych wszystkich plotkarzy z Riseholme.
Tamara - Czw 20 Mar, 2025 13:31
Taaak , Podbój Londynu jest genialny i naprawdę można po nim Lucie pokochać, chciałabym mieć chociaż dziesiątą część jej umiejętności społecznych i pewności siebie jej umiejetnośc obracania wszystkiego na swoją korzyść jest absolutnie fantastyczna, zdecydowanie zostałam luciofilką i jak cudownym zrządzeniem losu choroba Peppina pozwoliła jej wycofać się ze sceny w momencie największych triumfów, nie narażając na utratę popularności itp
No ale nawet do gramofonu sie w końcu przekonała , w końcu Lucia nie jest zacofana prowincjuszka, tylko kulturalnym duchem płynącym z nowymi prądami,aby poszerzyć świadomość i zyskać głębię
A tak całkiem serio - taka szybkość orientacji i ocenienia ryzyka i korzyści, przy umiejętności postępowania z ludźmi jest naprawdę godna zazdrości.
Trzykrotka - Czw 20 Mar, 2025 19:25
A tak całkiem serio - taka szybkość orientacji i ocenienia ryzyka i korzyści, przy umiejętności postępowania z ludźmi jest naprawdę godna zazdrości. |
O tak, to prawda, że na wiele sposobów Lucia jest nieprzeciętna. Nawet ten Londyn podbiła w rekordowym czasie i wrócióła do domu syta chwały. Ale nie powiem że nie maiłam satysfakcji, kiedy to Lucia odwróciła się tyłem do Riseholme, a Riseholme odpłaciło jej z nawiązką przy pomocy Olgi i księżniczki Izabeli
Nie mogłam się też nacieszyć sprawą z "kochankiem" oraz uwielbiałam konspiracje luciafilów
Cieszmy się, bo na razie poznajemy pannę Mapp, model całkowicie inny, a potem Lucia wraca i to w wielkim stylu i nowych odsłonach.
Tamara - Czw 20 Mar, 2025 20:42
| Trzykrotka napisał/a: | Ale nie powiem że nie maiłam satysfakcji, kiedy to Lucia odwróciła się tyłem do Riseholme, a Riseholme odpłaciło jej z nawiązką przy pomocy Olgi i księżniczki Izabeli
Nie mogłam się też nacieszyć sprawą z "kochankiem" oraz uwielbiałam konspiracje luciafilów |
Taaaaak !!!
|
|
|