To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne II

BeeMeR - Pon 28 Wrz, 2020 14:39

Chyba czas poszukać innego banku....
ŁukaszG - Śro 30 Wrz, 2020 14:33

Anaru napisał/a:
Mam problem z kontem w mBanku :mysle: , nie mogę się dostać do mojej listy odbiorców, ani ulubionych, ani w ogóle. Pojawia mi się komunikat "Nastąpił bład podczas pobierania zasobów mBanku. Mogły one zostać zablokowane przez firewall, proxy albo konfigurację przeglądarki. [...] :mysle:

Czy problem aktualny? Powiem szczerze, że obecnie mam konto prywatne i firmowe w mBanku i nigdy nie miałem takich problemów. Dość często loguję się przez www, ale ostatnio także coraz częściej przez aplikację mobilną i złego słowa powiedzieć nie mogę...
Może na początek wyłącz tymczasowo Avasta, sprawdź logowanie na innej przeglądarce.
Łukasz

Anaru - Czw 01 Paź, 2020 19:46

ŁukaszG napisał/a:
Czy problem aktualny? Powiem szczerze, że obecnie mam konto prywatne i firmowe w mBanku i nigdy nie miałem takich problemów.

Tak, nadal aktualny, ale też jeszcze nie wyczyściłam ciasteczek. Tym razem sprawdzałam na avastowej przeglądarce i komunikat dokładnie ten sam.
Tez mam konto prywatne i firmowe i pierwszy raz się spotkałam z takim problemem. Na razie popłaciłam wszystko przechodząc przez historie i robiąc "ponów", ale to trochę upierdliwe. Nie wiem co tam nagmyrali, ale pewnie jakiś innowator się dorwał i coś skopał.

Agn - Nie 18 Paź, 2020 23:24

Adblock w operze mam włączony, a i tak mi się właśnie zaczęły włączać reklamy na youtubie. :wsciekla:
Jak to się przebiło?!!!
Ma ktoś pomysł, czy coś jeszcze powinnam sobie zainstalować, żeby przy każdym trailerze czy innym filmiku nie podziwiać jakiejś baby od doodli czy reklamy zupek chińskich??? :pomocy:

Akaterine - Pon 19 Paź, 2020 07:03

Tu są jakieś porady:
https://appuals.com/fix-adblock-no-longer-working-on-youtube/

Albo spróbuj uBlocka, jest podobno lepszy od Adblocka,

Szafran - Pon 19 Paź, 2020 10:34

YouTube ostatnio próbuje użytkowników wykończyć tymi reklamami, żeby wykupywali płatne konta. Nie wiem, czy da się na to coś zaradzić. Ja dużo korzystam z yt i dużo materiałów muszę przeglądać i szlag mnie trafia.
Admete - Pon 19 Paź, 2020 13:32

Mnie się każe logować, ale reklam nie mam.
Akaterine - Pon 19 Paź, 2020 18:23

Połączenie uBlocka i Firefoxa działa, póki co, na youtubowe reklamy.
Szafran - Pon 19 Paź, 2020 18:47

Akaterine napisał/a:

Wypróbuje, dzięki.

ŁukaszG - Śro 21 Paź, 2020 08:46

Akaterine napisał/a:

Dokładnie, u mnie tak samo.

Szafran - Czw 22 Paź, 2020 08:41

Ufff, UBlock działa. Moja jakość życia znacznie wzrosła:)
BeeMeR - Czw 22 Paź, 2020 09:54

A ja nie umiem zainstalować ublocka na tablecie (Huawei), grr, a też mnie reklamy na yt itd. wkurzają :roll:
Nie wiem co robię nie tak

Agn - Czw 22 Paź, 2020 10:34

Na komorce tez nic takiego nie mam. Obejrzenie 1 filmiku to 4-5 przerw reklamowych po 2 reklamy na raz. :wsciekla:
BeeMeR - Czw 22 Paź, 2020 10:53

Tak, na komórce też tak mam :pomocy:
Tamara - Pon 26 Paź, 2020 22:10

Czy forum zmieniło kolor ? Bo u mnie co drugi post niebieski i całe forum niebieskawe jakieś :shock: takie cieniowane, od niebieskiego do beżowego :shock:
BeeMeR - Pon 26 Paź, 2020 22:16

U mnie wszystko po staremu, na jasno beżowo :mysle:
Tamara - Pon 26 Paź, 2020 22:19

To może mój monitor wysiada :mysle:
Admete - Wto 27 Paź, 2020 08:00

Raczej monitor.
Agn - Wto 27 Paź, 2020 08:14

Tez tak sadze...
Chyba ze zmienilas ustawienia? Chyba mozna nasze forum zrobic na niebiesko. :mysle: Zajrzyj do profilu czy jakas wajcha sie tam nie przesunela...

Edycja: A, nie, nie mozna. Cos mi sie pomerdalo.

Tamara - Wto 27 Paź, 2020 09:25

Monitor, bo gdzie indziej też nazbyt niebiesko .
ŁukaszG - Czw 29 Paź, 2020 14:13

Tamara napisał/a:
Monitor, bo gdzie indziej też nazbyt niebiesko .

Jeśli jest to starszy monitor i połączony jest jeszcze z komputerem przewodem VGA D-SUB (sygnał analogowy), to spróbuj poruszyć trochę kablem w okolicy gniazd w komputerze i monitorze, zobacz czy są dobrze dociśnięte/dokręcone. Przywołaj opcje fabryczne/domyślne w monitorze. Jeśli nadal będzie ten problem to czas rozglądać się za nowym monitorem.

Tamara - Nie 08 Lis, 2020 16:22

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
ŁukaszG - Pon 09 Lis, 2020 10:52

Tamara napisał/a:
:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Coś pomogłem? Dziękuję ;)
Tak z ciekawości - z przewodem/połączeniami był problem?

Pozdrawiam

Tamara - Czw 12 Lis, 2020 13:47

:kwiatek: Kable wszystkie w porządku, ustawienia fabryczne . Na bank monitor bo staruszek już . Ale odrobina niebieskiego mi nie przeszkadza , więc na razie zostawiam sprawę , tym bardziej , że na innych stronach tego praktycznie nie widać .
Aragonte - Czw 12 Lis, 2020 22:30

Ja po prośbie, może ktoś pomoże :kwiatek:
Mam Messengera założonego parę lat temu bez konta na Fejsie. Działał dobrze. Dzisiaj coś się zbiesiło, wylogowało mnie i nie mam możliwości zalogowania, bo odsyła mnie na lapku do logowania na Facebooku, a na smartfonie po prostu Messenger nie raczy działać :roll: Szkoda mi tego konta, bo miałam tam i wymiany wiadomości, i zdjęcia. Plus grupy znajomych z pracy. Z przyjaciółmi mogę przejść na WhatsAppa (dopóki dostępny :roll: ), ale przecież nie zmuszę na znajomych z pracy, żeby zmienili kanały komunikacji, więc w ostateczności założę jakieś możliwe bezpłciowe i półżywe konto na Fejsie :? ale czy dałoby się chociaż podpiąć je czy połączyć z tym obecnym Messengerem? Ktoś coś wie?
Ktoś miał może podobnie albo wie, czy nastąpiły właśnie jakieś zmiany? Aha, koleżanka z pracy bez konta na F-B nie ma takich problemów.