To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wspólne oglądanie koreańskiej twórczości, czyli gorzej mi!

zooshe - Pon 25 Sie, 2014 22:19

Potwierdzam film jest z gatunku tych bardziej ambitnych. CSW nie gra głównej roli ale za to niezwykle istotną bo badassa. :mrgreen:
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:33

Właśnie zaciekawił mnie aspekt nałogu - czy gdybym wyszła z pożaru - ogień wokół, pełno dymu, nawdychałabym się tego w choinkę i trochę - czy po wyjściu chciałoby mi się akurat PALIĆ. :mysle: Bo raczej łykałabym haustami świeże powietrze, ale nie znam siły nałogu, może gościowi dymu w płucach za mało. :mysle:
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:36

Proszę, niech ktoś walnie tego doktorka w pysk, bo mnie zaraz krew zaleje. :evil:
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:37

Jest i nasz piroman! Przyszedł dokończyć dzieła? :mysle:

(Od początku jest jedwabiście - film mi się bardzo podoba. )

Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:46

AAAAWWWW!!! CSW buja się na huśtawce z dziećmi. :serce:
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 22:52

Ja obejrzałam pierwsze 30 min, zanim nastąpiła przerwa techniczna - reszta jutro, bo oczy mi się zamykają :cry2: a szkoda mi tego filmu na oglądanie z zamkniętymi oczami. :grobek:
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:57

Ja lecę dalej. Ale zrobiłam pauzę, bo znajoma twarz mi mignęła i chcę się przekonać, czy to faktycznie ten sam pan (z City huntera go znam). Inaczej będzie mnie to męczyło.

Tak, to on!
http://asianwiki.com/Jung_Joon
:mrgreen:

Agn - Pon 25 Sie, 2014 23:19

No dobra, piroman zajmuje się jakimiś dziećmi (eee... te dzieci są creepy... znaczy ten chłopaczek ze śrubokrętem na pewno był creepy). Jakieś po traumach? On się nimi zajmuje w ramach pracy społecznej czy jak? :mysle:

I chyba przestanę komentować, bo w pojedynkę nie ma tego funu. A poza tym film mnie wciąga. :mrgreen:
(A CSW jest w tym filmie taki śliczny... :serduszkate: )

zooshe - Pon 25 Sie, 2014 23:42

Ja niestety nie pamiętam co kiedy się wydarzyło, a filmu już nie mam na kompie. :(
Agn - Pon 25 Sie, 2014 23:49

Jestem po połowie (zostało mi jakieś 40 minut). Świetny jest ten film. Ma interesującą historię. Powoli rozwiązuje się, o co chodzi panu psychopacie. Uwielbiam głos CSW w tym filmie - zwłaszcza kiedy mówi do dzieci. :serce:
A abstrahując od mojej nieustającej adoracji - uważam, że to dobre kino. Nie zaraz jakoś dziko ambitne, ale na pewno warte obejrzenia. W każdym razie nie czuję, jak bym marnowała czas. I choć oczy mi się kleją (coś jest w powietrzu, bo czuję, jak powieki mi powoli same opadają), to walczę z tym, bo chcę wiedzieć, co się stało dalej. I czy rozwiążą zagadkę, złapią psychopatę i strażacy znajdą spokój. Ten główny jest szczególnie udręczony.

Anaru - Pon 25 Sie, 2014 23:54

Ja też oglądam, tylko z przerwami technicznymi niestety :(
Film jak na razie świetny, pożar pierwsza klasa, prawie czułam żar.

CSW wygląda po prostu miodzio, spogląda pięknie. Ale to chyba faktycznie był jakiś przypadkowy tyłek ;)

I tak, chyba pracuje z dzieciakami po traumach.
Zastanawiam się czy ten pożar na dzień dobry po wyjściu z więzienia to była jego sprawka? :shock: Zegarek z myszką Miki może świadczyć o problemach emocjonalnych ;) , chyba, że to prezent od jakiegoś dzieciaka. :mysle:

Oni w tych szpitalach to maja gorzej niż my :bejsbol: , u nas strażacy chyba są ubezpieczeni.

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:03

Agn napisał/a:
Uwielbiam głos CSW w tym filmie - zwłaszcza kiedy mówi do dzieci.

Ja w ogóle lubię jego głos, świetny jest i nawet jak go z twarzy nie rozpoznawałam w innych filmach, to po głosie zawsze. :wink:

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:29

Teraz ja zostałam sama na placu boju? ;)

Czy mnie się wydaje czy na tej stacji to przyjechali do pożaru, którego JESZCZE nie było? :mysle: I czemu ten młody strażak znowu lata bez kasku? I panna tez się tam plącze bez ciuchów ochronnych. :bejsbol:

Pan podpalacz jest. Ładna grdyka :twisted: , nie aż tak ładna jak u LMH, ale zacna. :oklaski:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:15

Anaru napisał/a:
Zegarek z myszką Miki może świadczyć o problemach emocjonalnych ;) , chyba, że to prezent od jakiegoś dzieciaka. :mysle:

Niekoniecznie. W Uśpionych szef mafii irlandzkiej też miał zegarek z myszką - nie był rozchwiany emocjonalnie.
Kurczę, sama zaczynam myśleć nad sprawieniem sobie zegarka na rękę.
Anaru napisał/a:
Czy mnie się wydaje czy na tej stacji to przyjechali do pożaru, którego JESZCZE nie było? :mysle:

Jeszcze nie było, ale coś się działo niebezpiecznego i groziło wybuchem, to wezwali straż.

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 15:25

Agn napisał/a:
Niekoniecznie. W Uśpionych szef mafii irlandzkiej też miał zegarek z myszką - nie był rozchwiany emocjonalnie.

Nie pamiętam kompletnie ;)
Przypomniał mi się Don z SRK, w którym mega niebezpieczny mafiozo oglądał kreskówki. :twisted:

Wróciłam na chwilkę do oglądania (w założeniu, że pooglądam godzinę to może zdążę dokończyć, no cóż, nie udało się :roll: ).

:omg: To dziecko ze śrubokrętem jest straszne, brrrr :paddotylu:
A jak CSW fajnie głos mięknie jak z dzieciakami rozmawia, idealnie mogę go sobie wyobrazić z córeczką. :serce: A wcześniej z synkiem, tylko to już dorosły koń. ;)

Swoją szosą ostatnio wpadło mi gdzieś w oczy, że syn Jackie Chana został aresztowany chyba za narkotyki czy coś. :mysle: To takie małe skojarzenie z synem CSW. :?
Tak, za narkotyki.
http://film.onet.pl/wiado...arkotykow/0cdzc

NO nic to, reszta pewnie wieczorem :roll:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 15:50

Anaru napisał/a:
Nie pamiętam kompletnie ;)

Na pewno w książce nosił, nie wiem, czy w filmie to uwzględniono.
Anaru napisał/a:
A jak CSW fajnie głos mięknie jak z dzieciakami rozmawia, idealnie mogę go sobie wyobrazić z córeczką. :serce: A wcześniej z synkiem, tylko to już dorosły koń. ;)

Mówiłam, że uwielbiam jego głos, szczególnie gdy przemawia do dzieci! :serce:
Anaru napisał/a:
Swoją szosą ostatnio wpadło mi gdzieś w oczy, że syn Jackie Chana został aresztowany chyba za narkotyki czy coś. :mysle: To takie małe skojarzenie z synem CSW. :?
Tak, za narkotyki.
http://film.onet.pl/wiado...arkotykow/0cdzc

I to nawet za te same - Cha No Ah też za palenie trawki.

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 22:26

wracam do filmu:
chłopiec na zdjęciu wygląda jak syn CSW - nie jest to niemożliwe ;)
o, chrzest bojowy nowego strażaka :lol:
i zaraz na poważnie - wybuchy i pożar stacji benzynowej - spektakularny :oklaski:
I ma piękny, wielce pasujący motyw muzyczny :oklaski:
A Podpalacz podejrzanie szybko się dał namierzyć - ale ładnie chłonął zniszczenie.
Podoba mi się motyw papierosa w ziemi.
Aaa, jak ładnie teraz pociesza dzieciaki. Trochę to jednak dziwne.
No i jestem w połowie filmu.

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 22:54

No to ja wracam do oglądania również.

No owszem, była trauma jak widać - pobity jako dzieciak mści się na innych dzieciakach.
Lekarka się go najwyraźniej boi.
CSW jest pięknie filmowany - mrocznie, smutnie, melancholijnie...
Zresztą w tym filmie wygląda pięknie.

A młody strażak ma załamanie nerwowe. :?

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:03

Anaru napisał/a:
No owszem, była trauma jak widać - pobity jako dzieciak mści się na innych dzieciakach.
chyba na dorosłych, a dzieci pociesza :mysle:
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:21

BeeMeR napisał/a:
chyba na dorosłych, a dzieci pociesza :mysle:

Teraz tak, ale pani doktor przypomina sprawę z dzieciakami sprzed 15 lat, które latały czepiając się krat w płonącym pomieszczeniu i podpalacz jej tłumaczy "po prostu mnie pobili".
Teraz pociesza nawet takie, które mu wbijają śrubokręt w nogę.

Ofiary to może jeszcze jacyś prześladowcy sprzed lat :mysle:

Zastanawiam się kogo to pociachano nożem i czy to znów przeszłość czy jakaś teraźniejszość. Chyba przeszłość. Żony poparzonego strażaka? :mysle:

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:29

Anaru napisał/a:
Teraz tak, ale pani doktor przypomina sprawę z dzieciakami sprzed 15 lat, które latały czepiając się krat w płonącym pomieszczeniu i podpalacz jej tłumaczy "po prostu mnie pobili".
Aaa, no tak.

Anaru napisał/a:
Teraz pociesza nawet takie, które mu wbijają śrubokręt w nogę.
Ale kto wie, czy ich nie spali :mysle:

Anaru napisał/a:
Zastanawiam się kogo to pociachano nożem i czy to znów przeszłość czy jakaś teraźniejszość. Chyba przeszłość. Żony poparzonego strażaka? :mysle:
Tak to rozumiem.

CSW jest świetny :oklaski:
i piękny tu :serduszkate: (Agn, czytasz? :mrgreen: ) i głos ma cudnie chropawy :serduszkate: ) i cały film jest bardzo dobry.
zostało mi pół godziny.

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:32

O biedny Hyun Tae, pozamykał się na wszystkie możliwe zamki i teraz ma problem z szybka ewakuacją. :? O rany jakie to było paskudne :(
Szanowny pan psychol widzę, że nie ma żadnych przeszkód w wejściu gdzie chce, do kogo chce i zdetonowaniu ładunku gdzie chce i kiedy chce. :?

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:36

Acha, te oklaski dla biegnących strażaków i współbiegnące dzieci to tak trochę, hmmm, nadto, ale ok.
Niech no ja zgadnę jak się potoczy los strażaka co to nie był dziś na służbie... :mysle:
Aaa, świetne sceny z panią doktor :oklaski: zwłaszcza podsumowanie "zawsze dawałem to co najlepsze" - no niby tak, ale... :paddotylu:

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:41

Mnie zostało jeszcze 48 minut. Oprócz CSW bardzo mi się tu podoba główny pan Strażak.

Nie ma jak rzucać nazwiskami świadków przy obcych, znaczy przy panu psychopacie. :zalamka: Nawet jak się nie wie, że to on. A jak CSW cudownie mrocznie patrzy spod czoła. :serce:

BeeMeR napisał/a:
CSW jest świetny :oklaski:
i piękny tu :serduszkate: (Agn, czytasz? ) i głos ma cudnie chropawy :serduszkate: ) i cały film jest bardzo dobry.

Agn chyba już śpi :wink:
Ale jutro pewnie z lubością przeczyta zachwyty :mrgreen:

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:43

Anaru napisał/a:
Agn chyba już śpi :wink:
Wiem, to było do jutrzejszej Agn ;)

Psiakrew, wiedziałam :bejsbol:
Zarąbisty jest i ten pożar.