To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Admete - Czw 08 Sty, 2015 07:04

No to zobaczymy, co z tego wyniknie.
BeeMeR - Sob 10 Sty, 2015 20:06

Odnośnie Impersonalnych: cały czas się zastanawiamy, czemu ta super maszyna nie wskazała ani raz Reese'a ;)
może on nie ma nr ubezpieczenia ;)

Zaczęłam włoski serial - Trzynasty Apostoł
Oglądał ktoś? Ewidentnie był emitowany w tv.

Jezuita-teolog i ateistka-opiekunka społeczna na tropie niesamowitości i spraw nadprzyrodzonych - mam za sobą dwa odcinki, była lewitacja i klątwa. ogląda mi się dobrze :mrgreen:

Admete - Sob 10 Sty, 2015 20:19

BeeMeR napisał/a:
może on nie ma nr ubezpieczenia ;)

Na 100% nie ma, bo oficjalnie nie żyje. Podobnie jak Finch ;)

Akaterine - Sob 10 Sty, 2015 22:53

Dzisiaj miałam wycieczkę na Karaiby, bo wróciło Death in Paradise. Idealny film na taką pogodę :) .

Nadrobiłam też Mentalistę. Nadal nie przekonuje mnie Jane + Lisbon. Nadal widzę ich jako przyjaciół, nie parę, nie ma między nimi chemii.

Admete - Śro 14 Sty, 2015 21:28

Mnie już do Mentalistry nie ciągnie. Zachwycam się natomiast nieustannie tym sezonem Person of interest. Mam nadzieję, że Control zacznie myśleć w końcu. Świetny tytuł odcinka - Control-Alt-Delete.
primavera - Pon 19 Sty, 2015 20:17

Midsomer Murders seria 17 powraca na ekrany telewizji BBC 28 stycznia - ale się cieszę

https://www.facebook.com/OfficialMidsomer

BeeMeR - Pon 26 Sty, 2015 09:55

Skończyliśmy 1 sezon Impersonalnych - dalej mi się podoba - no to niech teraz Maszyna działa ;)
(tak, wiem, że pewnie nie od razu)

Admete - Pon 26 Sty, 2015 14:04

Teraz stopniowo będzie coraz więcej sf ;) Pod koniec Maszyna wejdzie na wyższy poziom świadomosci ;)
Admete - Pią 30 Sty, 2015 19:38

zaczęłąm oglądać serial Longmire - http://www.filmweb.pl/serial/Longmire-2012-623636#

Współczesna Ameryka, ale nie wielkie miasto tylko Wyoming z przestrzeniami, górami i zwykłymi ludźmi ( za to każdy ma jakąś spluwę w domu ;) ). Jest rezerwat Indian i szeryf po przejściach. Nie znam aktora, który gra tytułowa postać, ale ze znajomych twarzy rozpoznaję Katee Sackhoff znaną mi z BSG Lou Diamond Philips'a. Na razie widziałam jeden odcinek, ale spodobał mi się klimat. Serial nakręcono na podstawie serii "Walt Longmire Mysteries", której twórca jest Craig Allen Johnson ( na fotce w Wikipedii sam wygląda jak szeryf ;) ).

BeeMeR - Pią 30 Sty, 2015 20:46

Ja po odcinku 2x3 Impersonalnych

Podobało mi się porwanie i odbicie Fincha, zwłaszcza negocjacje z Maszyną :twisted:
Podoba mi się nowy bohater w postaci psa MIśka :serce: i nie mam nic przeciwko Root - co najwyżej, że jest zbyt przemądrzała i wszechwiedząca jak kto zareaguje.

Admete - Pią 30 Sty, 2015 21:47

I tak jej już zostanie ;) Nadal będzie przemądrzała ( a ju zwłaszcza od końcówki serii 2 ), ale jest świetną postacią.
Fibula - Pią 30 Sty, 2015 22:23

BeeMeR napisał/a:
Ja po odcinku 2x3 Impersonalnych
Podobało mi się porwanie i odbicie Fincha, zwłaszcza negocjacje z Maszyną :twisted:
Podoba mi się nowy bohater w postaci psa MIśka :serce: i nie mam nic przeciwko Root - co najwyżej, że jest zbyt przemądrzała i wszechwiedząca jak kto zareaguje.

Jeśli jeszcze nie było, to niedługo pojawi się Chińczyk (?). Nie mogę darować scenarzystom, że opędzili go kilkoma epizodami. :-| Aaa, no przecież: był Misiek, był Chińczyk. :mrgreen: Misiek jest boski, a Finch przy nim... :lol:

Admete - Sob 31 Sty, 2015 07:37

Chińczyk był uroczy ( księgowy bodajże? ). Może jeszcze wróci?
Admete - Pon 02 Lut, 2015 17:42

Longmire bardzo mi się podoba. Fajne, że tam jest śledztwo prowadzone zwyczajnie - przez ludzi, a nie przez laboratorium za miliony. Szeryf nie ma kasy na cuda techniki. Podoba mi się pokazanie tej zwyczajnej, nieco prowincjonalnej Ameryki. Do tego kowboje i kapelusze ;)
Obejrzałam tez pierwszy odcinek Backstrom - zabawny. Główny bohater jest okropny - obleśny, dziwaczny, denerwujący. Mogę oglądać dalej ;)

Harry_the_Cat - Wto 10 Lut, 2015 22:23

Za duzo procesu w tym ostatnim odcinku Broadchurch, ciezko mi bardzo ogladac.
Admete - Śro 11 Lut, 2015 05:39

Czekam aż będzie całość.
Caitriona - Czw 12 Lut, 2015 15:40

A mnie się podobało. A najbardziej scena w sądzie, między Miller a jej synem. Należało się smarkaczowi.
Harry_the_Cat - Czw 12 Lut, 2015 23:00

Tak, ta scena mi sie podobala. A czy nie masz moze wrazenia, ze Joe Miller jest zupelnie inna postacia w tej serii?
Admete - Nie 15 Lut, 2015 19:39

Obejrzałam dwa ostatnie odcinki Person of interest. Uwielbiam Fincha. Smutno tak trochę...Finch i Reese osamotnieni...Dobrze, że Fusco im został.
BeeMeR - Nie 15 Lut, 2015 20:13

Czyżby coś się stało Carter? ;)
My jesteśmy obecnie za 2x15

Fibula - Nie 15 Lut, 2015 23:19

BeeMeR napisał/a:
Czyżby coś się stało Carter? ;)
My jesteśmy obecnie za 2x15

Na wszelki wypadek nie będę czytać odpowiedzi Admete, ale pewnie wybrała Imperium. :wink:
Ja prawie na finiszu II sezonu.

Admete - Pon 16 Lut, 2015 07:12

Hmmm nic nie napiszę. Musicie obejrzeć ;) Finch - :serce2: Strasznie lubię jak aktor zagrał tę postać i dialogi mu dają rewelacyjne. Basiu to pod koniec tego sezonu zacznie się już pełne sf ;)
BeeMeR - Pon 16 Lut, 2015 09:09

Admete napisał/a:
Basiu to pod koniec tego sezonu zacznie się już pełne sf ;)
wiem, pamiętam ;)
Na razie był potwornie nudny (a napakowany akcją) odcinek 2x16 - czy mi się dobrze wydaje, że wprowadzają nową postać - tej komandoski?

Admete - Pon 16 Lut, 2015 11:47

Miss Shaw? Pewnie tak, ale ona to będzie wchodzić stopniowo. Mnie się ten docinek podobał.
Caitriona - Wto 07 Kwi, 2015 20:59

Vera wrocila z piątą serią :wink: