To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pretty Little Liars

Eeva - Pon 07 Mar, 2016 08:14

To byłby za duży spoiler jakbyśmy Ci powiedziały!
Harry_the_Cat - Pon 07 Mar, 2016 15:39

Ej, moze zapomne zanim dojade do sezonu 6? ;)
Akaterine - Pią 18 Mar, 2016 18:58

Eeva, oglądałaś? :rotfl:
Eeva - Sob 19 Mar, 2016 13:12

Oglądłam, ale słów nie mam :D
Serio, nie wiem co powiedzieć.

Akaterine - Sob 19 Mar, 2016 13:32

Zróbmy ranking najgłupszych rzeczy ;)
Spoiler:

1. Pani D albo żyje, albo ma siostrę bliźniaczkę. Która oczywiście jest zła
2. Gach Alison w masce Wildena.
3. Ezra i Aria
4. Hannah i Caleb

Coś jeszcze dopiszesz? ;)

Eeva - Sob 19 Mar, 2016 22:46

Spoiler:
Mysle, że ten kolo Ali udający Wildena przebił chyba wszystko. WSZYSTKO.
Oczywiście Aria musiala przespac sie z Ezrą i oczywiscie Hannah i Caleb. gh, czyini nie mogą mieć zdrowych zwiazków? Musza ciagle razem? Litosci. Moze jeszcze Spencer ma wrócić do Caleba???

Akaterine - Nie 20 Mar, 2016 08:57

Zapomniałam jeszcze o dziurze w podłodze.
Zabawne jest też to, że zrobili tyle zabezpieczeń, a nie pomyśleli o podsłuchu i kamerze w pokoju.

Aha, i jeszcze to, że Aria z Ezrą już skończyli książkę. Ile im to zajęło, tydzień? ;)

Eeva - Pon 21 Mar, 2016 08:31

Akaterine napisał/a:
Aha, i jeszcze to, że Aria z Ezrą już skończyli książkę. Ile im to zajęło, tydzień?

Moż esa tacy utalentowani, że posżło im ot tak? Ja pisałam swoją prace mgr tez około tygodnia, wiec wiesz, czemu oni nie mogą książkki w tyle? :D

Harry_the_Cat - Nie 27 Mar, 2016 00:46

Akaterine napisał/a:
Aha, i jeszcze to, że Aria z Ezrą już skończyli książkę. Ile im to zajęło, tydzień?

:paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:

Tydzien???

Akaterine - Nie 03 Lip, 2016 17:29

Eeva, oglądasz, czy podobnie jak ja tak się załamałaś poziomem pierwszego odcinka, że wolisz się nie przyznawać, że w ogóle to oglądałaś? ;)
Eeva - Pon 04 Lip, 2016 08:31

Ahahahaha, OGLĄDAŁAM!
ale faktycznie odcinek tak słaby ze litości....
Spencer wyrzucili z pracy. No shocker, doprawdy. Reszta też siedzi w tym miasteczku nie wiadomo po co. Sa już dorosłe, mogą po prostu wstać i wyjsć. Nie rozumiem tego.

Akaterine - Pon 04 Lip, 2016 18:45

Eeva napisał/a:
Sa już dorosłe, mogą po prostu wstać i wyjsć. Nie rozumiem tego.

I chyba właśnie przez to serial leży. Bo gdy to wszystko działo się, jak były w szkole, to jeszcze miało jako taki sens, ale teraz?

Eeva - Czw 14 Lip, 2016 10:05

Akaterine, nie mam już siły do tego.
Widziałaś ostatni odcinek?
WTF?

Przejechały Elliota, kóry nie jest Elliotem, zakopały go w lesie, jak idiotki zostawiły samochód, bo "wrócą po niego później". Aria z Ali wracają do szpitala za pomocą karty Elliota, bo przecież OCZYWISCIE w szpitalu nie ma kamer, prawda?
Pojawia się Jenna, która najwyraźniej jest tak świetna w byciu niewidomą, że nawiguje bez problemu w nieznanych sobie miejscach.
Dziewczyny omawiające fakt ze zabiły Elliota w miejscu publicznych podczas lunchu. No bo OCZYWISCIE nie moga zrobić tego w zaciszu domowym.
Hanna ukrywajaca rozstanie z Jordanem, bo nagle jest taka szlachetna i nie chce wchodzić w droge Calebowi i Spencer.

Jedyna scena jaka mi się podobala to rozmowa Caleba i spencer przez drzwi. Nawet się minimalnie wzruszyłam.

Akaterine - Czw 14 Lip, 2016 17:54

Dokładnie! To wszystko jest tak bezsensowne, że głowa boli. Gościu porywa Alison ze szpitala, wybiega im przed samochód w środku nocy, w środku lasu, a one uznają, że zakopanie ciała będzie idealnym rozwiązaniem, tak jakby policja za takie coś z automatu wsadzała do więzienia na dożywocie.

Eeva napisał/a:
Jedyna scena jaka mi się podobala to rozmowa Caleba i spencer przez drzwi. Nawet się minimalnie wzruszyłam.

To była najlepsza scena. Dodatkowo czułam dziką satysfakcję na widok łez Hanny ;)

Eeva - Pią 15 Lip, 2016 08:24

Akaterine napisał/a:
tak jakby policja za takie coś z automatu wsadzała do więzienia na dożywocie.

No co nie?
Ale z drugiej strony gdyby one od razu jak sie zaczeły problemy poszly na policję to nie miałybysmy serialu do omawiania :D

Akaterine - Pią 15 Lip, 2016 09:34

Niby tak, ale zawsze można to rozwiązać sprytniej, np. Hannah po porwaniu mogła popijać, za kółko wsiadła pod wpływem, czego dziewczyny nie wiedziały i już byłby bardziej logiczny powód, żeby ukryć ciało ;) .
Eeva - Pią 15 Lip, 2016 09:37

Oj bo Ty tak racjonalnie podchodzisz!
Wiesz dobrze że w tym serialu nie ma NIC racjonalnego.

Akaterine - Pią 15 Lip, 2016 17:49

Niestety nie potrafię dostosować swojego poziomu racjonalności do gwałtownie spadającej racjonalności serialu :lol: .
Harry_the_Cat - Wto 19 Lip, 2016 00:14

Ale dalej ogladacie? ;)
Eeva - Wto 19 Lip, 2016 08:25

Raczej!
Narzekamy ale wiernie oglądamy :-)

Harry_the_Cat - Czw 21 Lip, 2016 17:35

To tak jak ja z TOG - narzekam NONSTOP.... a mecze. :rotfl:
Eeva - Śro 17 Sie, 2016 12:30

Akaterine, oglądałaś?!?!?!?!
Akaterine - Śro 17 Sie, 2016 17:55

Jestem parę odcinków do tyłu, ale dzisiaj jestem wystarczająco odmóżdżona, żeby nadrobić ;) .
Akaterine - Śro 17 Sie, 2016 19:45

Odcinek 7.
Ok, ja już nic nie rozumiem.
Dziewczyny zabiły Eliota, który nie jest Eliotem, a teraz ktoś się pod niego podszywa? I na dodatek ma taki sam głos? I też potrafi się przebierać? Czy może Eliot nie będący Eliotem ma brata bliźniaka? Albo Eliot, którego widzieliśmy, przez połowę czasu nie był Eliotem, ale kimś, kto za pomocą masek Eliota udawał? :zalamka:
Jason to niezłe ciacho :rumieniec: (ach, ta moja słabość do długowłosych i brodatych)
Aria była z Jasonem? :co_stracilam:
Co w zasadzie stało się Yvonne? :mysle:
O, Spencer dostała kosza od dwóch chłopaków w ciągu ilu, dwóch dni? ;) Teraz będzie mogła romansować z tym detektywem ;) .
Charlotte ma brata lub siostrę? :shock:
Aaa, już wiem! Okaże się, że Alison jest biologiczną córką Mary! ;)
Ooo, Nicole żyje, i okazuje się to przed planowanym ślubem Ezry z Arią. Co za niespodzianka ;) .

Akaterine - Śro 17 Sie, 2016 20:36

Odcinek 8.
Gdy pokazują tą dziwną panią z Hanną i w tle jest jakieś lustro, to mam ciągle wrażenie, że zaraz się okaże, że w lustrze nie będzie jej odbicia ;) .
Wiedziałam! Wiedziałam, że Paige wróci! ;) Więc pewnie i u Emily będzie dramatoza w związku, bo będzie się wahać między tą niegdyś zaćpaną kelnerką a miłością z czasów liceum.
Co planuje Hannah? Czasami nie wiem, czy nieuważnie oglądałam, czy po prostu nie wiadomo ;) .