Aktorzy - Paul Newman
Agn - Śro 06 Lut, 2013 10:36
Drogie panie, biografia jest już oficjalnie dostępna. Zrobiłam wczoraj ołtarzyk na stole ku czci PN.
Kosztuje 49,90 i jest w twardej oprawie. I jest suuuuuper! Przysięgam, ta biografia bije na głowę tę, którą poprzednio czytałam. Przy tej dzieło O'Briana wygląda jak streszczenie filmografii.
Anonymous - Pon 18 Lut, 2013 03:12
Wbrew pozorom, to dobry temat:
Nienawidze Paula Newmana.
Uwielbiam Trzykrotke
Uwielbiam Ojca i mojego tate (Paul zawsze sie z nimi kojarzy).
Dlaczego nikt nie mowi o beatyfikacji Paula? Ja kiedys napisalam do Watykanu z prosba o beatyfikacje naszej kolezanki, ale papiez ma mnie najwidoczniej w rzyci. Moze nowy uratuje autorytet swojego stanowiska?. A moze jesli sie skrzykniemy i bedzie nas wiecej, beatyfikuja kiedys Newmana?
Swiety Paul Newman. Swiety Newman. Litania do swietego Newmana. Godzinki do sw. Newmana. Procesja sw. Newmana. Kosciol sw. Newmana.
Jakby co, moge sama zalozyc kosciol. Bede papiezem wyznania newmanowego.
Jak tak sie zastanowic - to wlasciwie ja Go naprawde nie znosze... Paul jest niczym bohater telenoweli latynoskiej i myslenie o nim autentycznie boli. Fizycznie i psychicznie.
Uwaga, przez najblizsze kilkanascie dni bede raczyc smaczkami kulinarno-newmanowymi
Anonymous - Pon 18 Lut, 2013 03:26
Sa trzy zasady dotyczace prowadzenia biznesu. Na szczescie nie znamy zadnej z nich
P.Newman do M.Lewinsky
praedzio - Pon 18 Lut, 2013 05:08
Oho, Aine dopadła Bezwzględny wyzysk. Się będzie działo.
Agn - Pon 18 Lut, 2013 06:41
| AineNiRigani napisał/a: | | Nienawidze Paula Newmana. |
Jak można pisać takie herezje?!
Paul Newman był i jest boski, rzekłam.
Czekamy na smaczki. Oj, będzie się działo, będzie.
Anonymous - Pon 18 Lut, 2013 11:28
| Agn napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Nienawidze Paula Newmana. |
Jak można pisać takie herezje?!
Paul Newman był i jest boski, rzekłam. : |
No wlasnie dlatego go nienawidze!! On byl chodzacym idealem. Drugi taki sie juz nie pojawi, a skoro sie nie pojawi - nie spotkam go. A skoro go nie spotkam, to jest to wina pierwszego - ze urodzil sie wczesniej, ze mnie nie spotkal i co gorsza - juz wzial i umarl.
Dlatego nienawidze Paula Newmana.
milenaj - Pon 18 Lut, 2013 11:37
Powiedziałabym, że to przekonujące argumenty są.
Agn - Wto 19 Lut, 2013 14:58
Swoje za uszami pewnie miał. Ale i tak go wielbimy.
No dobra, wiem, był niesamowicie przystojny (i te oczy...), utalentowany, hojny i wspaniały, ale podejrzewam, że najwięcej i tak mogłaby opowiedzieć jego żona.
Anonymous - Wto 19 Lut, 2013 19:05
Hollywodzkie malzenstwo, ktore dotrwalo tyle lat - oboje musieli byc cudowni, ale z racji orientacji, ona mnie nie interesuje. Interesuje mnie on.
Nienawidze go...
praedzio - Wto 19 Lut, 2013 19:12
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 04:01
Jeszcze nigdy nie probowalismy mieszac calej cysterny sosu do salatek, nie wspominajac o probach dopasowania korka od butelki po soku z 1925 roku do butelki po occie wyprodukowanej w roku 1895. Zwlaszcza po wypiciu kilku piw.
(...) Paul niemalze oszalal, kiedy zaczal mieszac sos za pomoca drewnianego wiosla. Paul wychodzil z zalozenia, ze ocet i oliwa same w sobie sa bardzo higieniczne, wiec nie trzeba bylo niczego myc zbyt dokladnie. Poza tym, kiedy Hotch probowal mu pomoc, Paul okazal sie bardzo krytyczny do jego techniki wioslarskiej. (...)
- Musisz sie poruszac razem z wioslem - powiedzial Paul - Nie ciagnij go prosto do siebie, rob to delikatnie, obracaj go dookola, poruszaj sie razem z wioslem
Hotch odpowiedzial, ze porusza sie n razem z wioslem, ale po spozyciu 4 piw porusza sie z nim zbyt mocno i ze zaraz wpadnie za wioslem twarza prosta do wanny. Paul powiedzial, ze jesli stanie sie to zgodnie z kierunkiem mieszania, to nie ma sprawy.
Paul Newman, A.E. Hotcher; Bezwstydny wyzysk. Biznesowe wariactwa naprawde osobliwego duetu! Krakow 2004
Nadal go nienawidze...
praedzio - Czw 21 Lut, 2013 05:20
Doszłaś do Gorącej Hostessy?
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 12:03
nie. Czytam powoli z oloweczkiem. Smakuje sie kazdym zdaniem - rozdzialy czytam po kilka razy
nienawidze Go coraz bardziej.
Anaru - Czw 21 Lut, 2013 18:25
Koniecznie chcę to przeczytać
Nie wiem czy uda mi się aż tak znienawidzić Paula, ale książkę chcę, pragnę i pożądam przeczytać
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 19:30
Anaru, moge Ci przeslac, albo przywiesc na festiwal. Do czytania pod scislym nadzorem (i zwrotu !!)
P.S. Ociec, czy wiesz, ze Chichot Losu to juz nie sa zarty? Znalazlam Paula.
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 20:22
Wszyscy mieli wystarczajaco duzo rozsadku, zeby nie przekraczac progu piwnicy. Zaqpach dobrego rocznika konskich sikow i plesni wymieszal sie z zapachem budweisera i skladnikow sosu tworzac nieszczegolnie atrakcyjna kombinacje.
Paul Newman, A.E. Hotcher; Bezwstydny wyzysk. Biznesowe wariactwa naprawde osobliwego duetu! Krakow 2004
Czy ja juz dzis pisalam, ze go nienawidze... Dzis troche bardziej niz zwykle...
Agn - Czw 21 Lut, 2013 21:48
| Cytat: | Koniecznie chcę to przeczytać
Nie wiem czy uda mi się aż tak znienawidzić Paula, ale książkę chcę, pragnę i pożądam przeczytać |
Dobra, następnym razem zabiorę z domowej biblioteczki i ci podrzucę.
| AineNiRigani napisał/a: | | Czy ja juz dzis pisalam, ze go nienawidze... Dzis troche bardziej niz zwykle... |
Tak, tak, wieeeemy.
| Cytat: | | P.S. Ociec, czy wiesz, ze Chichot Losu to juz nie sa zarty? Znalazlam Paula. |
What! Opowiadaj!!!
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 22:01
Cos mnie tknelo i zajrzalam do dziennika. Moj ulubieniec to astrologiczny blizniak Paula I co mam sie zakrecic?
Anaru - Czw 21 Lut, 2013 23:04
| AineNiRigani napisał/a: | | I co mam sie zakrecic? |
Jeżeli postać autentyczna i nasze pokolenie, to się zakręcaj i bierz.
Agn - Czw 21 Lut, 2013 23:13
| AineNiRigani napisał/a: | I co mam sie zakrecic? |
Czy to jest dzień zadawania niemądrych pytań?
Anonymous - Czw 21 Lut, 2013 23:38
Tiaaa. I pojde do kryminalu. Pisalam, ze zajrzalam do dziennika. Dzieciak ma 6 lat...
A nie mowilam, ze Chichot Losu? I co z tego, ze spotkalam, skoro znowu niedostepny?
NIENAWIDZE GO !!!
Anaru - Czw 21 Lut, 2013 23:57
| AineNiRigani napisał/a: | | Pisalam, ze zajrzalam do dziennika. Dzieciak ma 6 lat... |
Eee...?
Trzykrotka - Pią 22 Lut, 2013 00:15
| AineNiRigani napisał/a: |
Nienawidze Paula Newmana.
Uwielbiam Trzykrotke
|
Zaszczyconam towarzystwem Poszła w dobre ręce ta książka, u mnie się zapodziała na półce. A chwałę Paula trzeba głosić.
Kawałek z mieszaniem wiosłem boski Oni te sosy w wannie mieszali, dobrze pamiętam?
Agn - Pią 22 Lut, 2013 08:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Oni te sosy w wannie mieszali, dobrze pamiętam? |
Zaiste.
| AineNiRigani napisał/a: | Tiaaa. I pojde do kryminalu. Pisalam, ze zajrzalam do dziennika. Dzieciak ma 6 lat... |
Oj, to musisz poczekać, aż podrośnie...
Anonymous - Śro 27 Lut, 2013 02:13
| Agn napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Oni te sosy w wannie mieszali, dobrze pamiętam? |
Zaiste.
| AineNiRigani napisał/a: | Tiaaa. I pojde do kryminalu. Pisalam, ze zajrzalam do dziennika. Dzieciak ma 6 lat... |
Oj, to musisz poczekać, aż podrośnie... |
ciagle pozostanie te 26 lat roznicy...
|
|
|