Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)
Admete - Czw 21 Lis, 2013 15:04
Skuszę się. Ja w zasadzie znam chyba pierwsze dwa lub trzy odcinki.
Aragonte - Czw 21 Lis, 2013 15:21
Pierwsze są dość kiepskie, szczerze mówiąc Z I sezonu (czyli z Dziewiątym Doktorem) lubię odcinek o Dickensie, podwójny odcinek Empty Child/Doctor Dances (dotąd z dreszczem patrzę na maskę przeciwgazową ) i te z końcówki sezonu. Potem to już za dużo miałabym do wyliczania
Admete - Czw 21 Lis, 2013 15:26
czyli od którego ewentualnie zacząć?
zooshe - Czw 21 Lis, 2013 16:08
Od pierwszego oczywiście, nawet jeśli był najmniej dopracowany to warto oglądać od początku. Wiele nawiązań pojawiających się w kolejnych sezonach miało początek w pierwszym jak Bad Wolf czy Torchwood.
Admete - Czw 21 Lis, 2013 17:32
Dwa już mam ze sobą - obejrzałam chyba z rok temu.
Fibula - Czw 21 Lis, 2013 21:29
Admete, dalej będzie już tylko lepiej. Seria z Ecclestonem może i jest przaśnie zrobiona, a na pierwszym odcinku wielu polega , ale Eccleston to bardzo dobry Doktor. Początkowo byłam zawiedziona, że w drugim sezonie go nie ma i patrzyłam podejrzliwie na Dziesiątego.
Aragonte - Pią 22 Lis, 2013 09:27
Ktoś zaglądał na dzisiejsze Google?
Niestety nie umiem grać i kilka razy mnie eksterminowano, nie doszłam dalej
Anaru - Pią 22 Lis, 2013 11:19
Mnie nie wiem ile razy eksterminowano, ale dokończyłam
Admete - Pią 22 Lis, 2013 18:55
Ja nie potrafie się zorientować, jak grać
Anaru - Pią 22 Lis, 2013 19:24
Klikasz myszą tam, gdzie chcesz iść (próbowałam klawiszami, ale mi szedł w inne strony niż chciałam ) i unikasz dotknięcia przez roboty, duchy, białą/czerwoną damę, elektryczne rzeczy, bo jak czegos dotkniesz to słyszysz wrzask "exterminated!!!!" i zaczynasz od któregoś momentu jeszcze raz, na tej samej planszy, na której cię zeżarło oczywiście . Musisz przejechać na stopniu, wysepce, wejść po drabinie, obejść groby itd do literki tworzącej google i po drodze jeszcze najpierw przesunąć wajchę, która jest na każdej planszy i nie dać się zanihilować. A jak zdobędziesz literkę to musisz wrócić do budki
Aragonte - Pią 22 Lis, 2013 23:03
Chyba już nie zagram, wolę sobie ponadrabiać siódmy sezon Doktora, ile zdążę - mam za sobą Asylum of Daleks i kosmiczne dinozaury teraz pora na odcinek w klimatach westernowych
Fibula - Pią 22 Lis, 2013 23:23
Mi przejście według licznika zajęło trochę ponad pół godziny (wydawało mi się, że krócej gram, ale po drodze było sporo eksterminacji)
Na osłodę obejrzałam mini epizody.
Podobał mi się odcinek z dinozaurami, westernowy mniej. Jesteś coraz bliżej finału (jutro na BBC E. chyba będzie cały 7 sezon).
Aragonte - Pią 22 Lis, 2013 23:32
Z siódmego sezonu na razie najbardziej podobał mi się pierwszy. Z szóstego chyba też pierwsze dwa, te z Nixonem i Ciszami
zooshe - Pią 22 Lis, 2013 23:34
| Fibula napisał/a: |
Podobał mi się odcinek z dinozaurami, westernowy mniej. Jesteś coraz bliżej finału (jutro na BBC E. chyba będzie cały 7 sezon). |
Dziś rano puszczali pierwszych 6 odcinków z 7 sezonu jutro pewnie dokończą sezon + odcinek specjalny Wszystko o Doktorze + rocznicowy Dzień Doktora.
zooshe - Pią 22 Lis, 2013 23:35
| Aragonte napisał/a: | Z siódmego sezonu na razie najbardziej podobał mi się pierwszy. Z szóstego chyba też pierwsze dwa, te z Nixonem i Ciszami |
Mnie z 7 najbardziej podobał się z aniołami i ten z nawiedzonym domem..
Fibula - Sob 23 Lis, 2013 00:16
| zooshe napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Z siódmego sezonu na razie najbardziej podobał mi się pierwszy. Z szóstego chyba też pierwsze dwa, te z Nixonem i Ciszami |
Mnie z 7 najbardziej podobał się z aniołami i ten z nawiedzonym domem.. |
Mi też, ale dodatkowo z odcinkami XIX-wiecznymi (wcześniejszy bardziej).
Z szóstego na szybko chyba żadnego nie wskażę.
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 00:28
| Fibula napisał/a: |
Z szóstego na szybko chyba żadnego nie wskażę. |
Mnie od razu przychodzi na myśl Doctor's Wife i dwa z początku serii o kosmitach w których gościnnie występował Mark Sheppard.
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 00:58
| zooshe napisał/a: | | Fibula napisał/a: |
Z szóstego na szybko chyba żadnego nie wskażę. |
Mnie od razu przychodzi na myśl Doctor's Wife i dwa z początku serii o kosmitach w których gościnnie występował Mark Sheppard. |
To właśnie The Impossible Astronaut i Day of the Moon, podwójny odcinek, który wskazywałam wcześniej Sam początek szóstego sezonu. Bardzo mi się podobał. Ogółem szósty sezon uważam jednak za "zamoffacony" - ukradłam określenie z forum Merlinowego bodajże
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 20:06
Oglądam "Wszystko o Doktorze Who", film dokumentalny, o 20.50 bodajże odcinek specjalny.
Ktoś dołącza do oglądania?
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 20:48
Ja już czekam i przebieram nogami.
Chyba się zaczyna.
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 20:57
Są zdjęcia z Galifrey.
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 20:59
Oglądam
Galifrey jest właśnie niszczone...
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:01
A jak ładnie ją sfilmowano. Gdzie jest Tannant?!!
Aragonte - Sob 23 Lis, 2013 21:09
Na razie pojawiła się tylko Rose, też czekam na Davida
zooshe - Sob 23 Lis, 2013 21:10
Jest razem z Elżbietą.
|
|
|