To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

asiek - Czw 06 Paź, 2011 07:34

Ja tam dziecinnieję z wiekiem. :wink: Oglądam filmy z wampiorami, czarodziejami, Innymi, Kłopotami, kosmitami..., to czemu i nie dinozaury ? :lol: :wink:
Odmóżdżaczy mi trza ! :wink:
Proza życia zabija...

praedzio - Czw 06 Paź, 2011 08:00

Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci. ;)
Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 08:04

praedzio napisał/a:
Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci. ;)

Takie True Blood to faktycznie "dla dzieci" jest :wink:

asiek - Czw 06 Paź, 2011 08:21

True Blood jest cudownym odmóżdżaczem. :lol: ... Przynajmniej dla mnie. :wink:

praedzio napisał/a:
Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci.

Nie napisałam, że "dla dzieci", tylko że ja dziecinnieję, dlatego dinozaury mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie. :wink: Serial Terra Nova ma inny problem niż prehistoryczne zwierzaki... Za dużo w tym filmie patosu, a za mało interesującej intrygi. Jeszcze mi tylko amerykańskiej flagi tam brakuje. :roll:

Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 08:27

A ja zawisłam z TB na początku drugiego sezonu i jakoś nie mogę przejść dalej :-|

Chyba też dziecinnieję, bo dinozaury same w sobie mi nie przeszkadzają :wink:

asiek - Czw 06 Paź, 2011 08:33

Przez pracę mam spaczone poczucie humoru, pewnie dlatego TB tak mi się spodobało. :wink: Ale z kolei Being Human zupełnie mi nie podszedł, wynudziłam się jak mops. :mysle:
Chyba sporo też zależy od nastroju...

Admete - Czw 06 Paź, 2011 16:01

Trzeci odcinek TN był fatalny. Obejrzałam na podglądzie...
Fibula - Czw 06 Paź, 2011 18:32

asiek napisał/a:
To zdecydowanie film familijny, wprawdzie jest tam trochę broni i krwi, ale nie ma szczególnie drastycznych scen. Golasy też nie biegają :wink: ... Za wyjątkiem głowy rodziny, który wypina śmiało ciało...znaczy szczyci się pięknym torsem. :wink: Sądzę, że 12-latki mogą spokojnie oglądać... Przynajmniej na razie...

:kwiatek: Zastanawiałam się, czy mogę małolatowi pokazać, ale może poczekam jeszcze na opinię po kolejnym odcinku. :wink:

asiek - Pią 07 Paź, 2011 09:42

Straszna posucha w serialach SF... No, nie ma na czym oka zawiesić. :-| Wzięłam się wczoraj za Sanctuary... Póki co, szału nie ma. :roll:
Przydałaby się intrugująca space opera, coś na miarę BSG lub SGU...ehhhh...

Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 10:01

Może wróć do Babylon 5? :wink:
praedzio - Pią 07 Paź, 2011 10:05

Fibulo, mam nadzieję, że pamiętasz o SGA dla mnie. ;)
Fibula - Pią 07 Paź, 2011 20:39

praedzio napisał/a:
Fibulo, mam nadzieję, że pamiętasz o SGA dla mnie. ;)

SGA, SGA... coś mi kołacze w głowie... :mrgreen:

praedzio - Nie 09 Paź, 2011 12:36

:mrgreen:
praedzio - Wto 11 Paź, 2011 05:27

Przez weekend miałam dostęp do kablówki, gdzie namierzyłam AXN Sci-Fi, a tam leci sobie BSG (II sezon). No i przemyśliwuję nad powrotem. ;)
milenaj - Wto 11 Paź, 2011 07:34

Aragonte napisał/a:
Jestem po odcinku "szekspirowskim" Doctora Who. Jakiż ten odcinek był uroczy Przy "expelliarmus" Doktor i Martha dostali ode mnie oklaski

Kiedyś widziałam fragment tego serialu i nawet mi się podobał. Może trzeba się bliżej zapoznać. Na AXN leci chyba jakaś seria. :mysle:

asiek - Wto 11 Paź, 2011 07:45

praedzio napisał/a:
Przez weekend miałam dostęp do kablówki, gdzie namierzyłam AXN Sci-Fi, a tam leci sobie BSG (II sezon). No i przemyśliwuję nad powrotem.

Mam AXN od dawna, ale nie znoszę tego kanału z uwagi na reklamy... Szału można dostać, niemal co 10 minut przerwa. :? ... To nie na moje nerwy. :wink:

praedzio - Wto 11 Paź, 2011 07:51

Ale są króciutkie, nie to co na TVN-ie na przykład - więcej reklam niż samego filmu/serialu. :roll:
asiek - Wto 11 Paź, 2011 07:54

Dlatego rzadko oglądam filmy w TV, chyba że na kanałach, gdzie reklam prawie nie ma. :wink:
Ale wrażeń z BSG zazdroszczę, świetny serial. Właśnie dojrzewam do powtórki. :wink:
Przymierzyłam się też do Doctora Who, ale nie leży mi aktor odtwarzający główną rolę, nie przepadam za nim, więc chyba sobie daruję.

praedzio - Wto 11 Paź, 2011 08:30

Fibula napisał/a:
A nie obejrzałaś całości? Zwykle się zawieszam na chwilę przy tv, jak na to trafię.

No, nie obejrzałam. Gdzieś w połowie II sezonu zawisłam i nie wróciłam do tego. Ale teraz mi się jakoś zackniło. I nawet Baltar już mi tak ciśnienia nie podwyższa, jak ongiś. ;) W TV lecą te odcinki, które już kiedyś oglądałam.

asiek - Wto 11 Paź, 2011 12:56

Aragonte napisał/a:
Tennant nie jest moim ideałem faceta, ale muszę przyznać, że gra bardzo dobrze. I chyba chętnie coś z nim jeszcze obejrzę

Ostatnio oglądałam z jego udziałem Casanovę /leciało na Ale Kino! / ... O matko z ojcem, co się w tym filmie działo. :lol:

Fibula napisał/a:
To pooglądaj I sezon, z Ecclestonem, mając w pamięci przestrogę, że pierwszy odcinek jest nieporozumieniem.

Może się skuszę. :wink: Szukam czegoś, co pozwoli mi oderwać się od ponurej rzeczywistości. Dwa dni temu człowiek, z którym współpracowałam dopuścił się zabójstwa. :( Proza życia mnie dobija. :-/

Yvain - Wto 11 Paź, 2011 13:26

Straszne, współczuję :przytul:
Aragonte - Wto 11 Paź, 2011 13:37

asiek napisał/a:
Może się skuszę. :wink: Szukam czegoś, co pozwoli mi oderwać się od ponurej rzeczywistości. Dwa dni temu człowiek, z którym współpracowałam dopuścił się zabójstwa. :( Proza życia mnie dobija. :-/

O rany :( Współczuję... :przytul:

asiek - Wto 11 Paź, 2011 15:06

Dzięki Kobietki... Żal mi człowieka, jednym czynem przekreślił całe swoje życie...ehhhh...
Przepraszam za offtop... tak mi się ulało...Za dużo emocji.
:kwiatek:

A nawiązując do tematu... Promo kolejnego odcinka Terra Novy...
http://www.youtube.com/watch?v=8brQ00PB4TE

Admete - Wto 11 Paź, 2011 17:56

Mnie się chyba nie chce tego oglądac...
asiek - Wto 11 Paź, 2011 19:00

Fakt, ciekawie to się nie zapowiada...