Seriale - Downton Abbey
Agn - Śro 27 Kwi, 2011 21:11
Ja się wcale nie dziwię! Można by sobie odświeżyć pierwszy sezon przed ukazaniem się drugiego... Na wakacje tak uczynię.
primavera - Czw 28 Kwi, 2011 05:57
| Agn napisał/a: | Ja się wcale nie dziwię! Można by sobie odświeżyć pierwszy sezon przed ukazaniem się drugiego... Na wakacje tak uczynię. |
dobry pomysł - też tak zrobię
Anonymous - Czw 28 Kwi, 2011 10:18
Ja zaczynam. Pierwszy odcinek za mną leci drugi.
Jejuńciu jak fenomenalnie się ogląda.
Milenaj!!
Anonymous - Czw 28 Kwi, 2011 20:19
Skończyłam
Kiedy następny sezon, bo serial jest świetny. Jak mówicie, ze Gosford Park ma taki klimat to dzis pooglądam.
Tyle bym chciała napisac...
milenaj - Pią 29 Kwi, 2011 20:04
Kaśku, ale masz fajnego Willa na avku.
A z Downton Abbey cała przyjemność po mojej stronie. Komentowanie następnego sezonu będzie ciekawsze .
Anonymous - Pią 29 Kwi, 2011 20:09
W imieniu Willa dziekuję. Kocham Go
A przyjemność po mojej stronie.
Strasznie mi żal Lady że straciła dziecko
nicol81 - Sob 30 Kwi, 2011 12:22
Czy ktoś oglada na TVN Style?
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 15:48
Ja sobie zerkam jak mam czas, ale w telewizyjne oglądanie mnie zniechęca. Nie cierpię lektora.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 16:02
Lektor Be! A serial cudowny. Ja nie mam u siebie TVN Style, ale i tak
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 19:02
Kasiek, skąd masz to zdjęcie Willa na avku?
Cieszę się, że serial się spodobał. Następny sezon chyba w listopadzie.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 19:04
Z żurnala jakiegoś wydarłam. Zdradzisz Cary`ego?
Szukałam info o nowym sezonie, ale sprzeczne informacje sa
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 20:06
| lady_kasiek napisał/a: | | Zdradzisz Cary`ego? |
Póki co, chyba nie. Poczekam jak będzie z końcówką sezonu.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 20:13
I widzisz u mnie jest tak zwana wierność.
Ten film genialnie uzmysławia związki przyczynowo-skutkowe w naszym życiu. Mnie sklania do refleksji(głupiej i bezprzedmiotowej) co by było gdyby.
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 20:52
Zgubiłam się, o którym filmie piszesz, bo rozkręcamy tu mały off top.
Myślę jednak, że masz na myśli Downton Abbey. Gdyby nie katastrofa Titanica Mary by wyszła za mąż i historia by opowiadała o czymś całkiem innym. A tak...
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 20:56
To raz a idąc dalej. Wystarczyłoby, że Mary wstrzymała się z zachęcaniem Pamuka. Ten nawet jeśliby odwalił kitę, nie byłoby potencjalnego skandalu. Edith nie napisałaby do ambasady i pewnie sezon kończyłby się zaręczynami Edith, bo Mary nie miałaby za co sie mścić, ale to tylko gdybania, bo zawsze jest milion innych okoliczności.
Ale jak ta głupia Mary mogła odrzucić tego Jak-Mu-Tam prawnika. Jezusiecku toż jak on ją pyta czy ona go kocha i czy jest gotowa spędzić z nim życie(czy jakos tak) to aaaaaa
O Dowwnton piszę coby offa ukryć Ale chaos moich opowieści miażdży
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 21:40
No, jakby na to nie patrzeć, to w każdym postcie piszemy o temacie przewodnim.
Edith z Mary tak się nie cierpią, że w sumie i tak by było coś nie tak...
Jak ja czekam na drugi sezon.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 21:46
| Cytat: | | No, jakby na to nie patrzeć, to w każdym postcie piszemy o temacie przewodnim. | | milenaj napisał/a: | | Edith z Mary tak się nie cierpią, że w sumie i tak by było coś nie tak... |
Mi Edith żal, Mary, kurczę mam nadzieję, ze ta wojna, życie da jej po pustym łbie bo ona jest tak zadurzona w sobie... o mam kojarzy mi się z Jeżycjadowym Tygrysem, musi iść własną drogą, być w centrum.
Edith to takie brzydkie kaczątko, które nie ma widoków na stanie się łabędziem. Ani wyczekiwana pierworodna, anie pieszczoszek rodziny. Taki kopciuszek
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 21:50
Edith nawet rodzice nie doceniają. Ale myślę, że tu wojna też może trochę zmienić. W sumie, to scenarzyści mają duże pole do popisu.
Mary na pewno jest zapatrzona w siebie, ale to też wina rodziny. Bo po latach czekania na syna stała się ratunkiem dla majątku rodziny. W sumie nikt jej nie pytał czego ona chce od życia. Ustalili jej życie i miała się dostosować. Ja ją nawet lubię i rozumiem...
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 21:52
Właśnie nie! Nie musi sie dostosowac. Rodzina chciała, zeby wyszła za kuzyna. Ona nie!
Edith jest doceniana przez służącą Francę
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 21:56
Ale co...Miała powiedzieć: Odchrzańcie się, ja mam swoje życie i nie obchodzi mnie dorobek pokoleń?
No, byłby temat na całkiem inny serial.
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 21:59
| milenaj napisał/a: | | Odchrzańcie się, ja mam swoje życie i nie obchodzi mnie dorobek pokoleń? |
Tak robi! skoro mogła wyjść za tego topielca to nie moze za przystojnego chłopaczynę z którym się migdali?
Idę na nowy odcinek GA. Ciagle jestem chora a siedze przy kompie jak pracownik łagru
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 22:03
| lady_kasiek napisał/a: | | Idę na nowy odcinek GA. |
Ja właśnie kończę. Mam wolne do poniedziałku wieczór, ale wtorek to już na pół praca .
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2011 22:58
Ale wtorek to święto.
Mam litery do Bonesow. A miałam poczytać...
O w USA to robią seriale z porzadną liczbą odcinków a nie to co tu... ledwo zaczęłam to Downton oglądac już koniec. Foch. Żeby zrobili chociaż tyle odcinków co Merlina. to tak stanęli niewiadomo na czym :/
milenaj - Sob 30 Kwi, 2011 23:09
Ale ja jadę do pracy, więc tak jakby już praca.
No właśnie, człowiek się przyzwyczai do bohaterów, polubi, rozkręci i... koniec.
A Bones mnie zniechęca... Chociaż tyle razy mówię, że ani odcinka więcej, ale i tak oglądam po jakimś czasie.
nicol81 - Nie 01 Maj, 2011 15:26
| milenaj napisał/a: | | Gdyby nie katastrofa Titanica Mary by wyszła za mąż i historia by opowiadała o czymś całkiem innym |
Ciekawe, czemu katastrofę Titanica wybrali, a nie jakiś inny wypadek?
| milenaj napisał/a: | | Mary na pewno jest zapatrzona w siebie, ale to też wina rodziny. Bo po latach czekania na syna stała się ratunkiem dla majątku rodziny |
Ale dlaczego na razie (3 odc.) wszyscy zachowują się, jakby w przypadku zerwania majoratu lub odzyskania posagu Mary była jedyną dziedziczką?
Może Matthew im coś doradzi
Matthew mnie wnerwił traktowanie lokaja, ale na końcu pozwolił sobie włożyć kubraczek i wybrać spineczki
|
|
|