To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Alicja - Pon 22 Lis, 2010 08:01

o tej godzinie to ja się obudziłam :shock:
który sezon oglądasz? zaczynasz od początku?

Anonymous - Pon 22 Lis, 2010 08:14

Od samiusieńkiego :mrgreen: początku
Alicja - Pon 22 Lis, 2010 08:19

to całkiem dobra zabawa ciebie czeka :-D
praedzio - Pon 22 Lis, 2010 08:23

Ech, ten smok... :confused3: :zalamka:
Anonymous - Pon 22 Lis, 2010 08:26

Co smok?
Fajne takie stworzonko.
Ja się tylko zastanawiam dlaczego Merlin go nie uwolnił jeszcze :bejsbol:

praedzio - Pon 22 Lis, 2010 08:52

Za bardzo Disneyowski jak na mój gust. :roll:
Anonymous - Pon 22 Lis, 2010 10:26

Mi to nie mamy kompatybilnego gustu.

Ja nawet w Merlinie mogłabym się bujać, ale uszy ma jak Plastuś, albo inny Urban

Anonymous - Pon 22 Lis, 2010 11:02

A miałabym takie pytanko drobnym druczkiem o jakowąś magiczną teleportację trzeciego sezonu Merlina?
Tak nieśmiało i cichutko....

Aragonte - Pon 22 Lis, 2010 11:16

Okidoki, coś się wymyśli :wink: Z III sezonu jest na razie 11 odcinków.
Aragonte - Pon 22 Lis, 2010 13:27

lady_kasiek napisał/a:
Ja nawet w Merlinie mogłabym się bujać, ale uszy ma jak Plastuś, albo inny Urban Obrazek

Bujać to nie, za młodzi dla mnie, ale obu chłopców baaaardzo polubiłam :D

Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 10:13

Też polubiłam ich, a już do moich ulubionych momentów należą docinki Gajusza w strone Plastudia... jedzie mu równo :rotfl: :rotfl:

Niestety wczoraj skończyłam oglądanie dosyć wcześnie i został mi 11 i 12 odcinek, chyba :mysle:

Aragonte - Wto 23 Lis, 2010 10:31

Ale pierwszego sezonu, tak?
Ja właśnie sprawdziłam, jak z III - podobno ma mieć 15 odcinków, a IV tylko dziesięć, ciekawe, dlaczego :mysle: No i w końcówce tego sezonu pojawią się wreszcie rycerze Okrągłego Stołu - co oznacza, że będzie też Gwaine :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 10:39

Ale dziś skończę pierwszy sezon... bo wczoraj oglądałam pasję Bohuna. A dziś tylko 1z10.

Taki fajny bajkowy ten serial, fakt, że jestem Zielona w temacie Króla Artura(no z jakimiś przebłyskami) mi w niczym nie przeszkadza....

No i nie chcę czepiać się specjalnie, więc oglądam z giga przyjemnością :mrgreen:

praedzio - Wto 23 Lis, 2010 11:58

Może to i lepiej nie znać legendy o królu Arturze i jego rycerzach. Na początku zżymałam się strasznie na ten serial. Ale ja ogólnie jestem uczulona na przerabianie mitów i legend na "wesołą" modłę. Takie spłaszczanie mitu i legendy.
Aragonte - Wto 23 Lis, 2010 12:03

Też się zżymałam, bo legendy arturiańskie znam dość dobrze. Ale na szczęście udało mi się zdystansować do nich i wmówić sobie, że to nie ich ekranizacja, tylko luźne nawiązanie i retelling, jak to określają.
Caitriona - Wto 23 Lis, 2010 14:08

E tam, ja się nie zżymałam (lubię to słowo!). Nie znam się pewnie na tym temacie, jak Aragonte, ale nie przeszkadzało mi że wszystko tu jest prostsze. Przy Robin Hoodzie z Rysiem myślałam, że padnę. Przy tym serialu jest inaczej, pewnie dlatego że jest lepszy.

A smok mi się ogólnie podoba. Pasuje idealnie do klimatu. W końcu to serial z przymrużeniem oka, bardziej dla młodzieży.

Kasiek, widzę, że lecisz jak burza :D :D

Aragonte - Wto 23 Lis, 2010 14:42

No, od RH z Rysiem na pewno Merlin jest lepszy, w każdym razie RH nie byłam w stanie oglądać.

Spoilery z filmwebu:
Spoiler:
Wszystkie 100% wiadomości co będzie się działo w dalszych odcinkach Merlina. Bardzo fajna strona to ta dużo zdjęć i wiadomości na bieżąco http://www.farfarawaysite.com/merlin/season3.htm
Wiadomo, że odcinek 10 będzie dotyczył starego Merlina i, że będzie nosił jedną z czerwonych szat Merlina.
Odcinek 12: ma to być odcinek koronacji Morgany na królową Camelotu. Uther nie zginie.
Odcinek 13 : ma się "pojawić" okrągły stół,(podobno jest scena na której kielich stoi na stole a przed nim stoi Merlin obok niego Artur i Gwen), Artur i jego zwolennicy schronią się w jakiś ruinach. lojalni wobec Artura to: Merlin, Gwen, Gajusz, Gwaine, Lancelot, Elyan, Sir Leon i Percival. Ma być też scena, kiedy Gwen wraca ze strażą i czeka na nią Artur. W tej scenie Artur ma pocałować Gwen przy wszystkich. http://images4.fanpop.com...Merlin-filmi... http://28.media.tumblr.co...lt9o1_500.pn...

Admete - Wto 23 Lis, 2010 15:13

Ja jestem stara duchem i nie mam siły na seriale dla młodzieży ;) Tak na luzie to ja sobie Sanctuary oglądam.
Aragonte - Wto 23 Lis, 2010 15:32

Ja się młodo nie czuję, ale Merlina zaakceptowałam jakoś.

BTW - czy ktoś coś wie o tzw. odcinkach specjalnych?

Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 16:43

Caitriona napisał/a:
Kasiek, widzę, że lecisz jak burza

Nie mam wyjścia :P
nie mogę spać(nomen omen) tak mnie dusi, a podusi mnie chwilę bo nie mogę się położyć i leżeć, wiec oglądam...

Caitriona - Wto 23 Lis, 2010 18:38

Oj, biedaku :przytul: To niech Ci Merlin umila nienajlepsze chwile :D
Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 18:57

Świetnie się do tego nadaje :D
ot jaki pożytek z faceta

Aragonte - Śro 24 Lis, 2010 00:15

Hyhy :wink:

Promo odcinka 12, czyli I części finału III sezonu:
http://www.dailymotion.pl...ilms#from=embed

Anonymous - Śro 24 Lis, 2010 00:30

Skończyłam I sezon. Już :mrgreen:
Aragonte - Śro 24 Lis, 2010 00:37

I jakie masz wrażenia?
To lekki serial, niezobowiązujący, ale myślę, że dalej będę go oglądać na poprawę humoru :)

Edit: obejrzałam 11. odcinek. Turnieje może mnie już nieco znudziły, ale scenka z Merlinem, który ujawnił się przed swoim "rodakiem" całkiem dobra... Nawet avek z niej wyprodukowałam :)