To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Hugh Jackman

Caitriona - Pon 02 Kwi, 2007 12:07

Widziałam Prestiż i mi się podobało, wszystko. Kostiumy, intryga, bohaterowie, realizacja. Nie lubiłam nigdy magicznych sztuczek, ale za to niemalże uwielbiam Hugh - i się chłopak spisał; w końcu nieco ciemniejszy wizerunek słodkiego Leopolda Bale'a też lubię i pasował mi jako prosty, ale ambitny chłopak, który pragnie do czegoś dojść. Plus Scarlett do której jestem przychylnie nastawiona i jak zwykle dobry Caine.
Parę rzeczy przewidziałam, ale i tak do końca świetnie się oglądało.
Zawsze miło mi się ogląda 'kostiumy', a te dobrze zrobione tym bardziej.
Polecam.

Co do Van Helsinga to dla mnie jest to już film niemalże kultowy :lol: :lol: Oglądaliśmy to całą paczką, cały czas leciały jakieś komentarze, mieliśmy taki ubaw :rotfl: Film jest chyba w sumie nakręcony z przymrużeniem oka i tak go należy traktować. Czyta akcja, trochę humoru, totalna mieszanina legend i historii, Hugh ;) Dla rozrywki naprawdę można ;)

miłosz - Wto 03 Kwi, 2007 16:59

zdecydowanie wielbicielkom Hugh J. polecam "Scoopa" ujmująco szarmancki tamże ;)
Caitriona - Wto 03 Kwi, 2007 18:40

I to do samego końca :razz:
Film zdecydowanie wart uwagi fanek Hugh ;) I nie tylko.

malmik - Wto 03 Kwi, 2007 18:49

.... i ja nic o tym nie wiem??? :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Anonymous - Wto 03 Kwi, 2007 20:01

bo sie zapatrzyłaś w tego ślicznego Tobika, to i nic do Ciebie nie dociera...
malmik - Wto 03 Kwi, 2007 20:08

To fakt, ale mnie rozgryzłaś, nie sądziłam to takie ewidentne :wink: :rotfl:
Anonymous - Wto 03 Kwi, 2007 20:39

Nie tyle ewidentne, co naturalne. Przynajmniej dla mnie. Też się gapię na niego jak pies w gnat.
Gunia - Wto 03 Kwi, 2007 21:07

A ja nie. :? ??: Raz w życiu Aine nawrócona, akurat wtedy me serce ni huhu. :cry:
Anonymous - Wto 03 Kwi, 2007 21:46

No widzisz? Żuraw i czapla z nas :D
Ale proponuje przejśc do tematu - czyli boskiego Hugh.

Gunia - Wto 03 Kwi, 2007 21:49

Co do boskiego Hugh, to chcemy iść na "Wiekie kino", ale będę musiała obejrzeć "X-manów", żeby zrozumieć dowcipy. :? Do tej pory nie mogę się zmusić, mimo Hugh.
Kaziuta - Śro 04 Kwi, 2007 18:42

Hugh dzisiaj na Polsacie o 21.00 w "Serce nie sługa".
Alison - Śro 04 Kwi, 2007 19:35

Kaziuta napisał/a:
Hugh dzisiaj na Polsacie o 21.00 w "Serce nie sługa".

Oglądamy, oglądamy! Wszak kochamy komedie romantyczne, w dodatku z Hugh Jackmanem :roll:

Kaziuta - Śro 04 Kwi, 2007 19:49

I chyba sobie jeszcze nagramy, bo dwa spojrzenia na Hugh sa zawsze lepsze od jednego spojrzenia. :lol:
Alison - Śro 04 Kwi, 2007 19:56

Kaziuta napisał/a:
I chyba sobie jeszcze nagramy, bo dwa spojrzenia na Hugh sa zawsze lepsze od jednego spojrzenia. :lol:

Niektórzy to się mają fajnie... :sad: a inni to muszą tylko patrzeć i tylko zapamiętać :cry:

laura - Śro 04 Kwi, 2007 20:49

Na polsacie jest "Serce nie sługa",a na tvn o 21.30 "Kod dostępu"-też z Hugh.Nie wiem,na który się zdecydować :mrgreen:
miłosz - Śro 04 Kwi, 2007 22:17

laura napisał/a:
Na polsacie jest "Serce nie sługa",a na tvn o 21.30 "Kod dostępu"-też z Hugh.Nie wiem,na który się zdecydować :mrgreen:

"koda" nie ma zostaje serce ;)

Alison - Śro 04 Kwi, 2007 23:17

Ach Hugh jako słodki drań jest słodki! Uwielbiam takich. Oczywiście oglądać, niekoniecznie mieć do czynienia. :wink: Ashley była w tym filmie też jak czekoladka, zauważyłyście, że przez pół filmu jadła? Dopiero pod koniec przestała. Ona ma niesamowicie mimiczną twarz, na której widać każdy odcień uczucia. Hugh wachlujący się laptopem - I love him! :lol:
Natomiast przy ostatniej scenie i tak widziałam Colina. Ta piosenka, którą puścili w tle "Someone exactly like you" jest już w mojej głowie na amen zrośnięta z Colinem, Bridget w majtkach oraz padającym cichutko śniegiem.
:serduszkate:

Kaziuta - Śro 04 Kwi, 2007 23:57

A ja się zastanawiałam gdzie już słyszałam tę melodię (tu następuje pukanie się w czoło).
Hugh podobał mi się jeszcze jak siedział z gołym pięknym torsem na kuchennym blacie i z takim uwielbieniem patrzył jak ona sie wygina zapominając o kobitce w sypialni. :grin:

Anonymous - Czw 05 Kwi, 2007 00:05

Alison napisał/a:
Natomiast przy ostatniej scenie i tak widziałam Colina. Ta piosenka, którą puścili w tle "Someone exactly like you" jest już w mojej głowie na amen zrośnięta z Colinem, Bridget w majtkach oraz padającym cichutko śniegiem.
:serduszkate:

Mam tak samo.
Czy któraś z Was rozpoznała tę angielską pastorałke lecąca w tle na przyjeciu bożonarodzeniowym? Szukam tego z szaleństwem w oczach...

Dodam,, że Hugh to pyszne ciasteczko czekoladowe co to rozpuszcza sie w ustach, a nie w dłoni :twisted: :slina:

Alison - Czw 05 Kwi, 2007 08:24

Kaziuta napisał/a:
A ja się zastanawiałam gdzie już słyszałam tę melodię (tu następuje pukanie się w czoło).
Hugh podobał mi się jeszcze jak siedział z gołym pięknym torsem na kuchennym blacie i z takim uwielbieniem patrzył jak ona sie wygina zapominając o kobitce w sypialni. :grin:

Pocieszycielski i obudzony, też był fajny... :oops:

migotka - Czw 05 Kwi, 2007 09:02

ja tylko zdążyłam na ostatnie 10 minut, ale jakie;)))
Alison - Czw 05 Kwi, 2007 20:44

migotka napisał/a:
ja tylko zdążyłam na ostatnie 10 minut, ale jakie;)))

Żałuj! :sad: ale może jeszcze gdzieś to powtórzą.

Kaziuta - Pią 06 Kwi, 2007 08:35

AineNiRigani napisał/a:
Czy któraś z Was rozpoznała tę angielską pastorałke lecąca w tle na przyjeciu bożonarodzeniowym? Szukam tego z szaleństwem w oczach...

Wsłuchiwałam się intensywnie ale niewiele się dało usłyszeć. Jeżeli chodzi Ci o tego pianistę co podgrywał na tym przyjęciu, to moim zdaniem były to jakieś wariacje na temat "O tannenbaum", a po angielsku to jest zdaje się "O Christmas tree".

laura - Sob 07 Kwi, 2007 17:12

Cytat:
"koda" nie ma zostaje serce

Zamiast tego był film z Van Damem.Wcześniej powiedziałam siostrze,żeby oglądała film tvn,bo tam taki fajny aktor gra.Teraz się ze mnie śmieje,że się podkochuję w facecie od super szpagatu :mrgreen:

Alison - Śro 18 Kwi, 2007 20:21

Kod jest dzisiaj o 21.30 na TVN, a Hugh ma w Kodzie taką klatę, że Boże zmiłuj się nad nami... :oops: