To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

praedzio - Sob 10 Sty, 2009 08:41

Ostatnio oglądałam u ciebie siedząc z ołówkiem w ręku. ;)
Harry_the_Cat - Sob 10 Sty, 2009 09:13

4.11:

http://hanncoll.livejournal.com/979652.html
http://jensenlover89.livejournal.com/10834.html

Anaru - Sob 10 Sty, 2009 11:58

A ja mam wielką ochotę na następne części Braci W. :excited:
Zastanawiam się, czemu mnie ten serial nieszczególnie zainteresował w TV - odkryłam wczoraj, że ten odcinek z wampirami też widziałam w TV, chociaż możliwe, że kawałkiem, bo jakoś ani trochę mi nie został w pamięci. :mysle: Tak mi się niektóre sceny skojarzyły jako już widziane. Puszczali go? Jakoś lepiej mi się ogląda na spokojnie, nie powiem, że w skupieniu :mrgreen: , ale z oczami wlepionymi w ekran (i różne części ciała pięknych Braci W. :serduszkate: ) i wspólnie :przytul: . Zdecydowanie lepiej. :mrgreen:

spin_girl - Sob 10 Sty, 2009 12:09

Harry_the_Cat napisał/a:
Jensen i My Bloody Valentine 3D:

Jimmy Kimmel Show:
http://pl.youtube.com/watch?v=o1BDzvf8lFQ
Bonnie Hunt Show:
http://pl.youtube.com/watch?v=WU3nUWXXp9Q
Zdjęcia z premiery:
http://winchesterbros.com...s.php?album=610

Jensen chyba wymyślił sobie nowy styl ubraniowy: sweterek i biała koszula +/- krawacik :mrgreen: podoba mi się!

Aragonte - Sob 10 Sty, 2009 12:21

praedzio napisał/a:

A co, liczyłaś odmiany śmierci Deana? :wink:

BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 12:25

Ja też mam ochotę ma następne części, ale już chyba nie na tai maraton jak wczoraj (5 odcinków :paddotylu: ). No nie dało się inaczej, biorąc pod uwagę, jakie to odcinki były :shock: :serduszkate: :cry2: :mrgreen: ale to jednak trochę dla mnie za dużo.
A w ogóle to miałam nadzieję, że po takim maratonie któryś z braci mi się przyśni, a tu nic mi się nie śniło, a w dodatku obudziłam się jakaś taka połamana i wczorajsza.... :cry2: (ciąg dalszy myśli będzie w Narzekalni...).

Jednakowoż doszłam wczoraj do wniosku, że choć Sam często mówi, jak to kiedyś odejdzie, za nic nie zgadza się, żeby to najpierw odszedł ktoś inny. Bardzo podoba mi się też jak walczy o swoja rodzinę (wiadomo, nie tylko on, ale o nim teraz piszę) - w tym o brata (a wspominany wyżej "Dzień świstaka" nieco załamujący :shock: bubu.... :paddotylu: obym nigdy tak nie miała :trzyma_kciuki: )

No i musiałam zrewidować poglądy odnośnie mojego stwierdzenia, że "mnie już nic nie zdziwi" - bo i owszem, jeśli chodzi o stwory-potwory (przy niektórych to Ania świadkiem chichoczę niepomiernie :rotfl: ) - ale nie jeśli o samych bohaterów. Akcent na koniec sezonu 1 był mocny, oj, mocny :shock:
Jak dobrze, że nie muszę czekać z pół roku na następny sezon :banan_czerwony:

BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 12:28

Acha, no i nabieram ochoty na spotkanie z Wami i Krwawą Walentynką 3D :mrgreen:
Kiedy to miało być? Bo jakbym była w Warszawie to :hug_grupowy:

praedzio - Sob 10 Sty, 2009 12:30

Aragonte napisał/a:
praedzio napisał/a:

A co, liczyłaś odmiany śmierci Deana? :wink:

Ano. Na zamówienie Harry. :mrgreen:

BeeMer, byłoby fajnie! :-D

Aragonte - Sob 10 Sty, 2009 12:31

A ja tak w ogóle sobie pomyślałam, że skoro bywacie w W-wie (jak rozumiem, obie z Anaru), to może udałoby się skręcić jakieś spotkanie? :-D
BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 12:33

Ja bym była bardzo chętna - tylko jeśli o mnie idzie to wchodzi w rachubę w zasadzie tylko sobota wieczór - bo przyjeżdżam w sobotę rano, a w niedzielę znikam by dojechać na noc do domu :)
Ania jest częściej i czasem jest dłużej, ale jak mniemam na spotkanie poszłybyśmy obie :) :hug_grupowy:

Anaru - Sob 10 Sty, 2009 12:42

BeeMeR napisał/a:
Ania jest częściej i czasem jest dłużej, ale jak mniemam na spotkanie poszłybyśmy obie :) :hug_grupowy:

Ja jestem regularnie ze 3 razy w miesiącu, zawsze w weekend. I też tylko sobota wchodzi w rachubę, po południu lub wieczorem. I tak, już dawno sobie myślałyśmy z Basią, że fajnie byłoby się kiedyś spotkać. :hug_grupowy:

Aragonte - Sob 10 Sty, 2009 13:08

No to ja jestem za spotkaniem w jakiś sobotni wieczór :-D Mam nadzieję, że uda się ustalić pasujący większości termin.
Anaru - Sob 10 Sty, 2009 13:12

Super :hug_grupowy: :excited:
Kiedy to ma premierę? W lutym? To jeszcze będziemy jeździć do Warszawy. ;)
I co to ma być za film? To to dzieło, gdzie mają rozdawać torebki / Jensena 3D? Wolę drugą opcję :mrgreen:

ooo, Aragonte, witaj :przytul: , prawie Cię widać :mrgreen:

BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 13:12

ja też - bywam w Warszawie średnio raz na miesiąc :) Ostatnio nawet zapomniałam się pochwalić, że jadę - ale z czasem było strasznie krucho przed wyjazdem.
mam nadzieję, że jakoś dogramy termin :banan:

spin_girl - Sob 10 Sty, 2009 15:31

Data spotkania już jest dogadana: weekend 7/8 lutego (jeśli chodzi o MBV 3D). Jak widzę większości osób nabardziej pasuje sobota (mnie też, ze względu na pracę), więc wychodzi, że sobota 7 luty 2009. Ok? :-)
Anonymous - Sob 10 Sty, 2009 15:37

spin_girl napisał/a:
Data spotkania już jest dogadana

nie wiem czy wiecie, ale spin, chce Wam rozwalić spotkanie i mnie agituje :mrgreen:

Aragonte - Sob 10 Sty, 2009 16:01

No to wyszedłby wtedy większy zlot :-D
BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 16:16

Kasiek - daj się zagitować :thud: :mrgreen:
Mam nadzieję, że dam wtedy radę :trzyma_kciuki:

trifle - Sob 10 Sty, 2009 16:31

Jak fajnie Wam.... ja też bym chciała :cry2: ale jeszcze nie wiem, jak z egzaminami i możliwe, że to środek sesji będzie, buuu...
Anaru - Sob 10 Sty, 2009 16:36

spin_girl napisał/a:
Data spotkania już jest dogadana: weekend 7/8 lutego

BeeMeR napisał/a:
Mam nadzieję, że dam wtedy radę :trzyma_kciuki:

Uhm, to tak Ci pod urodziny podejdzie :mysle:
Trzeba będzie rodzinkę przekonać, że koniecznie musimy być wtedy poza Krakowem. I upewnić się, że mieszkanie będzie wolne... :trzyma_kciuki:

BeeMeR - Sob 10 Sty, 2009 16:41

Anaru napisał/a:
Trzeba będzie rodzinkę przekonać
I nie tylko rodzinkę :roll:
Ale może by się dało :-P

praedzio - Sob 10 Sty, 2009 18:43

O, Harry! Coś dla ciebie! :D

Cytat:
Serwis Blogcritics Magazine zamieścił listę najlepszych momentów pomiędzy Deanem i Samem. Nie jest to jednak worek, do którego wrzuca się co popadnie, bo sceny musiały spełniać kilka kryteriów: obaj chłopcy musieli uczestniczyć w scenie, musieli być żywi i przytomni, a ocenie podlega wyłącznie dana scena, a nie odcinek. Według takich kryteriów ranking ułożony został następująco:

10. Tablica do rozmów z duchami - In My Time Of Dying
9. Scena w klinice po zarażeniu Sama - Croatoan
8. Przepychanka na łóżku - Tall Tales
7. Konfrontacja w motelu - Metamorphosis
6. Sam przytula Deana - Mystery Spot
5. Naprawianie Impali - Fresh Blood
4. Święta Sama i Deana, przeszłość i teraźniejszość - A Very Supernatural Christmas
3. Dean patrzy jak Sam egzorcyzmuje Samhaina - It's The Great Pumpkin Sam Winchester
2. Mądre słowa Deana przed północą - No Rest For The Wicked
1. Sam umiera w ramionach Deana - All Hell Breaks Loose Part One

Strona źródłowa: http://blogcritics.org/ar...1/06/071354.php

Anonymous - Sob 10 Sty, 2009 19:53

BeeMeR napisał/a:
Kasiek - daj się zagitować

bardzo chcę, ale podobnie jak u trifle, nie wiem jak z egzaminami wyjdzie...

Calipso - Sob 10 Sty, 2009 21:08

BeeMeR napisał/a:
maraton jak wczoraj (5 odcinków

Ja też od dwóch dni lecę po kilka odcinków :-D Wczoraj 2 a dzisiaj 5 odcinków :excited: Jutro zaczynamy (brat i ja) od 8 odcinka trzeciej serii :-D Bez Gordona :banan_czerwony:
Zastanawiam się,w jakim innym filmie mogłam widzieć aktorkę która gra Bellę :mysle:

Edit: Miło Ciebie widzieć Riella :-D

Anonymous - Sob 10 Sty, 2009 21:20

Calipso napisał/a:
Edit: Miło Ciebie widzieć Riella

i bardzo do twarzy jest Reilli z Deanem. widać jaka dobrana para :mrgreen: