Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Czas honoru
Anonymous - Śro 04 Lis, 2009 12:44 Janek też ma sumienia a Mosler szczur zwodzi go...Alicja - Śro 04 Lis, 2009 19:52
lady_kasiek napisał/a:
a Mosler szczur zwodzi go...
niestety, wbrew temu co teraz chcą pamiętać niektóre środowiska, byli i tacy Żydzi
czarno widzę przyszłość związku Janka i Leny. Dziewczę źle znosi odosobnienie i rozłąkę z rodzinąAnonymous - Śro 04 Lis, 2009 19:59 Lena zamknięta w klatce na szczury i dostanie współlokatorkę... no różowo nie bedzie... ale to Jej wina, gdyby siedziała w dziupli jak Janek kazał a nie wystawała przed gettem kto wie ile problemów mniej by było...Alicja - Śro 04 Lis, 2009 20:01 znowu wystaje pod gettem? to przecież totalna bezmyślność. Film filmem, ale scenarzyści przesadzają, podczas wojny ukrywajace się osoby nie były raczej takie beztroskieAnonymous - Śro 04 Lis, 2009 20:34 No już nie wystaje... swoje wystała....damamama - Czw 05 Lis, 2009 13:46
Alicja napisał/a:
podczas wojny ukrywajace się osoby nie były raczej takie beztroskie
Chyba jednak co niektórzy byli. Wtedy nie wiedzieli tego co wiemy teraz, dlatego Lena zachowuje się tak a nie inaczej. Jestem ją wstanie zrozumieć, choć czasami takie zachowanie bywa denerwujące.RaczejRozwazna - Nie 08 Lis, 2009 21:54 nooo rozkręca się :)Następny odcinek zapowiada się ciekawie. Chociaż akcję ze szklarnią uważam za szczyt naiwności .... damamama - Pon 09 Lis, 2009 11:58
RaczejRozwazna napisał/a:
Chociaż akcję ze szklarnią uważam za szczyt naiwności ....
No, nie wiem, nie wiem. To miało szansę powodzenia. Zdziwiłam się tylko, że Niemka była lekko przestraszona wojną z Rosją, czyżby nie wiedziała o układzie Ribbentrop-Mołotow? Ciekawa jestem czy wszyscy trzej agenci niemieccy będą do końca z nimi kolaborować, bo jeśli tak to nam wyginą prawie wszyscy główni bohaterowie.miłosz - Pon 09 Lis, 2009 12:42 sie już nie wypowiadam, oglądam z moją córką Julką - scenę ze szklarnią, pominę milczeniem, mając nadzieję że tak konspiracja nie wyglądała i jeszcze ten okrzyk na usty Zakościelnego "Wanda, Wanda" szkoda, że mikrofonu ze sobą nie zabrał mnie dręczy pytanie - czy będzie trzecia seria.......???
wiecej sobie po tym serailu obiecywałam, zdecydowanie damamama - Wto 10 Lis, 2009 11:01 Ucieczki wyglądały różnie, były zapewne i takie. Zgadzam się jednak, że okrzyk "Wanda" to już gruba przesada.Anonymous - Wto 10 Lis, 2009 20:27 z przesadą poczekajcie do 10 odcinka.... odcinka cudów...miłosz - Wto 10 Lis, 2009 23:22
lady_kasiek napisał/a:
z przesadą poczekajcie do 10 odcinka.... odcinka cudów...
Kasiek?? zaintrygowałaś mnie wiesz cóś ???damamama - Wto 10 Lis, 2009 23:25 Tak się nie robi moja panno. Najpierw podpucha a potem ani jednego spojlerka Anonymous - Wto 10 Lis, 2009 23:45
miłosz napisał/a:
wiesz cóś ???
coś?? Moje Panie ja widziałam ten odcinek. Dziś rano do kawki nicol81 - Śro 11 Lis, 2009 17:04
lady_kasiek napisał/a:
z przesadą poczekajcie do 10 odcinka.... odcinka cudów...
O jednym to wiem, bo czytałam streszczenie:
Spoiler:
Mamusia Wandy ma u tego Niemca, gdzie sprząta, znaleźć listę agentów...
A mówiłam, czemu Niemcy przegrali wojnę?
Czy ta Ruda tak sobie stojąca na wiejskiej drodze, nie jest podejrzana?
Czy uda się z Mosslerem "Don't cry for me, Argentina"? Anonymous - Śro 11 Lis, 2009 17:10 Mamusia dopiera zaczyna pracę......damamama - Śro 11 Lis, 2009 21:27 LadyAnonymous - Śro 11 Lis, 2009 23:29 ok już się lituję....
Spoiler:
ten odcinek to po prostu kumulacja szczęśliwych zbiegów okoliczności.... począwszy od tego, że ten co gwałcil Wandę slyszał okrzyk Zakościelnego, a mimo to nie wyciąga w stosunku do niej konsekwencji, poźniej akcja Wladka... polski rambo..... poxniej Guzik... i jego perypetie... a i jeszcze robi Marii wyrzuty za znajomośc z ottem, też bym sie wkurzyła jakby moja matka nie przewidziała, że Niemcy wojnę rozpętają i ma znajomych Szwabów... :| ale perypetie Leny, jej glupota, bezmyślnośc to szczyt. Jedyną osobą z jajami i rozumem jest Sabina u Sajkowskich....
Alicja - Czw 12 Lis, 2009 21:34
miłosz napisał/a:
jeszcze ten okrzyk na usty Zakościelnego "Wanda, Wanda" szkoda, że mikrofonu ze sobą nie zabrał
ale co sobie pokrzyczał i postrzelał to jego
A Niemcy zajrzeli do wybitej dziury i poszli sobie? pewnie jeszcze ją zostawili nie zamurowaną by więźniarki same uciekały do getta?
Jak znam seriale, to Mosler jeszcze trochę pozipie, wyjadając resztki jedzenia Sajkowskimmiłosz - Czw 12 Lis, 2009 22:00
Alicja napisał/a:
Jak znam seriale, to Mosler jeszcze trochę pozipie, wyjadając resztki jedzenia Sajkowskim
czy odcinek cudów bedzie ostatnim odcinkiem tej serii? czy nasz jeszcze cos czeka ?
ale generalnie Wam powiem że z tych wszystkich seriali - to jasno wynika, że wojna to taka miejscami nawet fajna była Anonymous - Czw 12 Lis, 2009 22:05 Mój ukochany serial to Allo Allo i niedługo czas honoru się zbliży
odcinek cudów chyba będzie w połowie, rok temu bylo ile odcinków?Alicja - Pon 16 Lis, 2009 13:46 odczucia po obejrzeniu wczorajszego odcinka
Mamusia Wandzi doprawdy nie miała już gdzie pracować. Zbiegiem okoliczności u bohatera, który chce poderwać Celinę. Ta zaś jest heroiną dramatyczną pełną buzią, nie dość że Guzik w końcu rzucił się do całowania, takiego z rozmachem, to jeszcze w kasynie pełnym ludzi właśnie ją trafiła zabłąkana kula.
Władek taki Rambo , jak pisze Lady, ale pocałować dziewczyny z kolei nie umie bez jej wyraźnej słownej zachęty A gestapowca załatwił przyciskiem do papieru
Niemcy pół ulicy wywieźli ,bo znaleźli Żydówkę rodzącą ( dlaczego kobiety w filmach zawsze wrzeszczą gdy rodzą? bo to już nawet nie pokrzykiwania) a Lena uratowała się i uciekła 3 goniacym ją i strzelajacym Niemcom.
brakuje teraz by Otto pomyślał, że Guzik jest kochankiem Marii i mamy komplet
Oglądałam z zapartym tchem- co jeszcze wymyślą, akcja toczy się wartko.RaczejRozwazna - Pon 16 Lis, 2009 14:43 A a a a mnie się podobało guzik w akcji, mmm, niegdy nie pomyślałam, że coś mnie ruszy na widok Wesołowskiego. Tylko się tak zastanawiałam, czy oni na tym Pawiaku rzeczywiście nic nie zamierzają zrobić z tą niedoszłą ucieczką??Anonymous - Pon 16 Lis, 2009 17:01 Mnie mimo wszystko rozwalają zbiegi okoliczności w tym serialu...Jotka - Pon 16 Lis, 2009 20:04 Chyba zacznę oglądać chociaż Zakościelny ni jak mi nie pasuje do filmu historycznego za współczesny jak dla mnie