To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - W gazetach - filmy i inne dodatki

Trzykrotka - Śro 01 Kwi, 2009 11:39

Wczoraj w kiosku wypatrzyłam Masz wiadomość, jeden z moich etatowych polepszaczy humor. Rzuciłam się - i okazało się, ze kosztuje ta przyjemność 29,90, z książeczką jest :-| . Nie chcę książeczki, chcę film!
Nie wiecie, czy to jakaś nowa seria?

Admete - Śro 01 Kwi, 2009 14:06

A ja zapłaciłam 21.90. Pomyłka?
primavera - Śro 01 Kwi, 2009 14:08

Trzykrotka napisał/a:
Wczoraj w kiosku wypatrzyłam Masz wiadomość, jeden z moich etatowych polepszaczy humor. Rzuciłam się - i okazało się, ze kosztuje ta przyjemność 29,90, z książeczką jest :-| . Nie chcę książeczki, chcę film!

Ja też to wypatrzyłam i nie mam bladego pojęcia skąd ta seria pochodzi i co ma być dalej. Może na okładce coż napisano. Nie wiem. Ponieważ mam wersje oryginalną tego filmu przywiezioną z wojażykilka lat temu to nie bardzo byłam zaintetresowana. Jednak to fajny film i warto go mieć.

Trzykrotka - Śro 01 Kwi, 2009 14:13

No właśnie :-| . Ja go autentycznie lubię, ale kwota mnie wczoraj trochę zastopowała. Pomyślę jeszcze, jeżeli coś zostanie po zakupie butów i kosmetyków pierwszej potrzeby :-|
Admete - Śro 01 Kwi, 2009 14:13

Ma być tez Przeminęło z wiatrem i Casablanka - z tych interesującyh. reszta nie warta uwagi.

I na pewno 21.90. Sprawdzałam.

To jest ta seria:

http://www.dodatkidogazet...casablanca.html

Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 14:31

Ta seria chodziła chyba jakieś trzy lata temu...pamiętam właśnie "Przeminęło z wiatrem" i "Casablancę"
Alicja - Śro 01 Kwi, 2009 16:32

Trzykrotka napisał/a:

tak, jest zapowiedź nowej serii. Nie -cena to nie pomyłka. Miały kosztowac ok. 20 zł
W tej serii będą m.in. Przeminęło z wiatrem i Dwa tygodnie na miłość (Hugh Grant). Casablanca też. Innych tytułów nie pamiętam :rumieniec:

miłosz - Śro 01 Kwi, 2009 18:35

Trzykrotka napisał/a:

ta cena to za przeproszeniem fujowa :) jest :rotfl: ale tę Casblance to bym zakupiła.... oglądałam trzysta razy a nie mam.......... :mysle:

Admete - Śro 01 Kwi, 2009 18:52

Dziewczyny, ale to jest 21.90 nie 29.90. To różnica 8 zł :-)
Iwona - Śro 01 Kwi, 2009 19:15

Admete napisał/a:
Ma być tez Przeminęło z wiatrem i Casablanka - z tych interesującyh. reszta nie warta uwagi.

Chciałabym zakupić, ale ciekawe jak z kasą będzie. A wiadomo kiedy będą?

Trzykrotka - Śro 01 Kwi, 2009 19:43

Admete napisał/a:

Echchcch.... i tak sporo. Najpierw buty, niestety :bejsbol:

Alicja - Śro 01 Kwi, 2009 20:05

Już sprawdziłam :-D Będzie to kolekcja show - Najpiękniejsze filmy o miłości
Masz wiadomośc - 31 marca
Lepiej późno niż później - 14 kwietnia
Bodyguard - 28 kwietnia
Przeminęło z wiatrem - 12 maja
List w butelce - 26 maja
Dwa tygodnie na miłość - piszą 9 maja, ale to chyba pomyłka i przypuszczam że jednak 9 czerwca
Casablanca - 23 czerwca
Miss Agent - 7 lipca

każdy z nich ma być wydany w pięknej książece, w cenie 21,99 zł

Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:28

Mnie z calej kolekcji interesuje jedynie Przeminelo z wiatrem, 2 tygodnie na milosc i Casablanca...
Admete - Śro 01 Kwi, 2009 20:30

Mnie - Masz wiadomość, Przeminęło z waitrem i Casablanca.
Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:39

mam "Przeminęło z wiatrem" i "Casablancę" jeżeli ktoś chce :wink: o i "List w butelce" tez....
Nie widziałąm "Masz wiadomość" może jutro popatrzę gdzie się da...

Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:44

tak na zbyciu?
Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:46

tak no wiesz ;)
Może być na zbyciu :mrgreen:

Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:51

To mozna sie wyszczerzyc? Zaraz napisze PW o warunki zbycia :D
Iwona - Śro 01 Kwi, 2009 20:54

Alicjo dziękuje :)

A mnie interesuje tylko "Przeminęło z wiatrem" ;)

Kasiek a masz z lektorem?

Calipso - Śro 01 Kwi, 2009 20:55

Ja też się szczerzę :mrgreen: Mogiem? :kwiatek:
Anonymous - Śro 01 Kwi, 2009 20:55

Tylko z napisamy. Nie wybrażałam sobie świergotu Scarllett zagłuszonego przez lektora móiącego sztywnie. "Terefere" :roll:
Iwona - Śro 01 Kwi, 2009 20:58

lady_kasiek napisał/a:
Nie wybrażałam sobie świergotu Scarllett zagłuszonego przez lektora móiącego sztywnie. "Terefere" :roll:

Też fakt :) tyle, że mi się czytać napisów nie chce :hahaha:

:mrgreen:

malmik - Śro 01 Kwi, 2009 21:22

A ja się mogę też wyszczerzyć o Casablankę???? :mrgreen:
Alicja - Czw 02 Kwi, 2009 08:50

lady_kasiek napisał/a:
Nie wybrażałam sobie świergotu Scarllett zagłuszonego przez lektora móiącego sztywnie.

:mysle: racja, niewyobrażalne :rotfl:

ja zamierzam kupić przeminęło z wiatrem, muszę popatrzeć trochę na Rhetta Butlera :rumieniec:

jak mam doła oglądam Dwa tygodnie na miłość. Hugh w roli niepradnego biznesmena, który nie może wybrać krawata bez asystentki rozbraja mnie totalnie. Za każdym razem :mrgreen:

Anonymous - Czw 02 Kwi, 2009 12:12

Ja uwielbiam postaci grane przez Sandre Bullock :D Casablance chce glownie dlatego, aby moc spokojnie wreszcie ogladnac - wszyscy tyle o tym mowia, zaliczona do klasyki - no wiec po prostu mus. Niby wiem o co chodzi, niby ogladalam, ale albo bylam zbyt mloda, albo nie robi na mnie wrazenia w zwiazku z zamilowaniem do innego gatunku kina.
No a na widok Rhetta Butlera po prostu majtki leca przez głowę (panowie o tym nazwisku maja cos w sobie :D ) - i chcialabym, aby lecialy w kazdej mozliwej okazji, a nie tylko wowczas, gdy TV sobie zapomni o Kargulach i Pawlakach i przypomni o Przeminelo z wiatrem... :D