Muzyka - Nasze małe muzyczne historie
Calipso - Śro 21 Kwi, 2010 22:00
| AineNiRigani napisał/a: | | Uwielbialam obserwowac clipy PSB - do tej pory fascynuje mnie u nich sposob ukladania ust podczas spiewania. |
Cała Aine
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:00
| AineNiRigani napisał/a: | PSB pamietam glownie z tych starych utworow - co jest o tyle dziwne, ze swoj okres slawy mialy gdy ja bylam przedszkolakiem |
Aine, nie dobijaj mnie Ja kończyłam wtedy podstawówkę...
No dobra, poddaję się - w końcu stara jestem jak piramidy egipskie
Eric Clapton zacny, a jakże
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:02
Moze bylam mlodsza? Pamietam ich w przedszkolu i na komunii (tyz)
Cal, czy cos sugerujesz?
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:04
| AineNiRigani napisał/a: | | Moze bylam mlodsza? Pamietam ich w przedszkolu i na komunii (tyz) |
Ano właśnie Toż piszę, że jestem stara
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:11
Siostry Kaska nie pobijesz - to zawsze jakas pocieszjaca mysl, nie sadzisz?
Ja sie dowiedzialam, ze moje uczennice maja juz dzieci - to dopiero dobija...
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:17
Siostra Kaśka jest ode mnie młodsza, o ile mi wiadomo
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:17
| AineNiRigani napisał/a: | | Siostry Kaska nie pobijesz - to zawsze jakas pocieszjaca mysl, nie sadzisz? |
no ba!!!
Kurczę, naprawdę na czole sobie wyryję tekst pewnego doktora....
Panie X najpierw się czyta, później się myśli, na końcu pisze. Nigdy nie odwrotnie.
praedzio - Śro 21 Kwi, 2010 22:18
Fajny ten kawałek Icehouse. Nie znałam tego wcześniej.
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:21
| praedzio napisał/a: | Fajny ten kawałek Icehouse. Nie znałam tego wcześniej. |
Cieszę się, że Ci się spodobał, ja za nim długo tęskniłam (chociaż smutny bardzo).
No i znowu mam płytę Wieki temu leciała w jednej z audycji Beksińskiego, wtedy ją sobie nagrywałam.
To z płyty Icehouse "Sidewalk" z 1984 roku. Ja to poznałam jakoś w latach dziewięćdziesiątych, no, może pod koniec osiemdziesiątych.
Chciałabym jeszcze odszukać parę utworów, które mi się wtedy podobały, ale musiałabym najpierw ustalić, czyje toto było...
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:26
| Aragonte napisał/a: | Siostra Kaśka jest ode mnie młodsza, o ile mi wiadomo |
To zalezy co bierzemy za kryterium
Dodam, ze mnie zafascynowal The ballad of Sacco and Vanzetti. Morricone to tez moja wielka muzyczna milosc - ale z pogranicza podstawowki i LO. Morricone ma olbrzymia moc opowiadania historii w swojej muzyce. Nie trzeba widziec filmu, by wiedziec o co chodzi w historii. Nawet jesli w glowie pojawia sie zupelnie inna fabula, ma ten sam charakter.
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:29
| AineNiRigani napisał/a: | | To zalezy co bierzemy za kryterium |
Dokładnie. Aine musze się z Tobą napić kiedyś
Tyle, że jęsli chodzi o takie kryterium to(jak powiedziałam wczoraj Pani Portierce) to ja jestem mentalna emerytką stojąca nad mogilą....
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:29
Aine, ja też mniej więcej wtedy tego namiętnie słuchałam - tzn. w liceum
A Ballad of Sacco and Vanzetti to mój nr 1.
Jak widać, podrzucam raczej dramatyczne w tonacji kawałki
Calipso - Śro 21 Kwi, 2010 22:32
| AineNiRigani napisał/a: | | Cal, czy cos sugerujesz? |
Ależ skąd, ja tylko tak
Przy okazji...Aragonte, masz gdzieś w swoich zbiorach "King Kill" MM ?
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 22:36
| Calipso napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Cal, czy cos sugerujesz? |
Ależ skąd, ja tylko tak
Przy okazji...Aragonte, masz gdzieś w swoich zbiorach "King Kill" MM ? |
MM czyli Marylin Mansona?
Oj, chyba nie...
Ale pewnie mogę mieć
Calipso - Śro 21 Kwi, 2010 22:38
| Aragonte napisał/a: | MM czyli Marylin Mansona?
Oj, chyba nie... |
Tak, Mansona. I szkoda, akurat tego mi brakuje i nigdzie nie mogę znaleźć W dodatku płyta Hollywood była się zużyła
Mogiesz mieć ?
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 22:50
| lady_kasiek napisał/a: | Dokładnie. Aine musze się z Tobą napić kiedyś |
Emerytka Mogilkowa nie mysli o piciu
A napic sie musimy - bo zacne picie w zacnej kompaniji to nader wielkie wydarzenie jest. Opiewane bedzie w poezji i w piesni
Nastawiaj sie tylko na spore wyzwanie, bo ja wysokolitrazowa jestem i leb mam zakuty - to i procenty do niego nie trafiaja latwo...
Aragonte - czyz to nie jest pocieszajaca mysl?
praedzio - Śro 21 Kwi, 2010 22:56
Ech... Zagrzebałam się we wspomnieniach.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Dobranoc.
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 23:11
| AineNiRigani napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | Dokładnie. Aine musze się z Tobą napić kiedyś |
Emerytka Mogilkowa nie mysli o piciu
A napic sie musimy - bo zacne picie w zacnej kompaniji to nader wielkie wydarzenie jest. Opiewane bedzie w poezji i w piesni
Nastawiaj sie tylko na spore wyzwanie, bo ja wysokolitrazowa jestem i leb mam zakuty - to i procenty do niego nie trafiaja latwo...
Aragonte - czyz to nie jest pocieszajaca mysl? |
Co ma być pocieszające - że zamierzasz upić Kaśka? Że zamierzacie imprezować beze mnie?
Praedzio - lubię ten kawałek Duranów. Ogółem wcale ich lubię, chociaż w młodości jakoś ich nie słuchałam.
Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010 23:18
Pocieszajace jest to, ze jeszcze mozesz pic - a na picie trzeba miec zdrowie i mlode lata.
Wniosek? Picie odmladza (chyba sobie to gdzies zapisze )
Admete - Czw 22 Kwi, 2010 13:38
Jak juz mowa o Morricone - muzyka do Ośmiornicy - jak ja się strasznie fascynowałam tym serialem...
http://www.youtube.com/watch?v=-ZpjQuk0cPQ
Anonymous - Czw 22 Kwi, 2010 14:23
a ja nigdy sie nie moglam zorientowac o co tam wlasciwie chodzi... pewnie za mloda bylam
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2010 20:11
| Cytat: | | Uwielbialam obserwowac clipy PSB - do tej pory fascynuje mnie u nich sposob ukladania ust podczas spiewania. | Ja z kolei lubiłam obserwować tego, statycznego, co nigdy nie śpiewał i mało co się ruszał
Też lubiłam wcześniejsze piosenki PSB bardziej, ale Go West była chyba ostatnia dla mnie interesująca
It's a Sin też lubiłam bardzo
Eric Clapton zaś nigdy mnie nie kręcił
Za to podoba mi się The ballad of Sacco and Vanzetti , lubię muzykę Morricone
| Cytat: | | Morricone ma olbrzymia moc opowiadania historii w swojej muzyce | - pięknie powiedziane
A to jedna z pierwszych potańcówek i pierwszy wolny taniec z chłopakiem (głęboka podstawówka, wypieki na twarzy i przeżycie niezapomniane więc i do piosenki mam ogromny sentyment )
http://www.youtube.com/watch?v=MLxTEV5vpyg
Anonymous - Czw 22 Kwi, 2010 20:34
Beemerku - na mole mlode lata przypada okres harcerstwa i to moi koledzy niejako ksztaltowali czesc moich gustow muzycznych. Wszystkie kochalysmy sie w gitarzystach i kolegach-gitarzystach Slash, Kirk, Clapton, Nuno i Misiek - to moi idole z lat pryszczatych
I w zwiazku z tym moje przytulanki czesciej lecialy przy tych kawalkach:
http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE
http://www.youtube.com/watch?v=Un0wY6bx_2g
http://www.youtube.com/wa...SY&feature=fvst
BeeMeR - Czw 22 Kwi, 2010 20:40
Ależ ja nie neguję, gitarzystów też lubię, Guns N' Roses - November Rain i Metallica - Unforgiven to nawet bardzo
Mnie się po prostu głos Claptona nie podoba (podobnie np. Grechuty).
Aragonte - Czw 22 Kwi, 2010 21:06
| BeeMeR napisał/a: | Ależ ja nie neguję, gitarzystów też lubię, Guns N' Roses - November Rain i Metallica - Unforgiven to nawet bardzo |
Oba kawałki bardzo, bardzo lubię
|
|
|