Filmy - Polskie filmy historyczne i kostiumowe
BeeMeR - Sob 20 Lip, 2019 22:39
Aktorstwo świetne (szczególnie podobał mi się margrabie tj. Fetting oraz Seniuk), twarze piękne a nie gęby - no a fabuła, wiadomo nie każdemu wszystko pasuje
Tamara - Sob 20 Lip, 2019 23:52
Może gdybym kiedyś zaczęła oglądać od samego początku pierwszego odcinka, to bym się wdrożyła i urok fabuły uchwyciła , bo przy takim wyrywkowym oglądaniu to ni huhu jednak
BeeMeR - Nie 21 Lip, 2019 00:03
Szczerze mówiąc przez pierwszy odcinek czułam się iec zagubiona, myląc postaci i nie bardzo chwytając coko jak, ale od drugiego załapałam bezproblemowo
praedzio - Wto 17 Wrz, 2019 17:02
O, jak mi dobrze zrobiła ta recenzja: https://zpopk.pl/pilsudski-2019.html
Agn - Wto 17 Wrz, 2019 17:39
Nie spodziewalam sie niczego dobrego po tym filmie. I nie lubie patrzec na Szyca, wiec i tka bym nie poszla.
Aragonte - Wto 17 Wrz, 2019 17:45
A ja zajrzałam do recenzji... i niestety zawisłam na tytule. Chyba moja tolerancja na błędy i usterki za bardzo wzrosła, niestety. A może dawno Zwierza nie czytałam i odwykłam.
Szafran - Wto 17 Wrz, 2019 18:34
| Aragonte napisał/a: | | A ja zajrzałam do recenzji... i niestety zawisłam na tytule. Chyba moja tolerancja na błędy i usterki za bardzo wzrosła, niestety. A może dawno Zwierza nie czytałam i odwykłam. |
Nie jesteś sama, mnie też odrzuciło po tytule. Ale juz dawno pisałam, że nie jestem w stanie tych tekstów czytać.
BeeMeR - Wto 17 Wrz, 2019 18:43
Ja nie jestem w stanie patrzeć na Szyca
Szafran - Wto 17 Wrz, 2019 19:49
Zobaczcie sobie przy okazji zwiastun "Legionów". To wydaje się jeszcze gorsze od Piłsudskiego.
I tam jest Fabijański. Szyc nie jest moim ulubieńcem, ale potrafi przynajmniej grać. F.... cóż... ni bardzo;).
Tamara - Nie 22 Wrz, 2019 14:33
Bardzo ładna recenzja co prawda za cholerę nie zamierzam tego oglądać , ale i tak jestem mile zaskoczona , że nie jest gorzej . I w pełni zgadzam się z post scriptum - nie ma polskiego filmu bez gołego biustu
praedzio - Nie 22 Wrz, 2019 14:47
Ja z racji roboty po prostu mam przesyt Piłsudskim.
Admete - Nie 22 Wrz, 2019 14:58
U mnie ogólnie przesyt patriotyczny.
Admete - Śro 16 Cze, 2021 21:18
Wyszła na dvd zrekonstruowana wersja Nad Niemnem. Jest nawet blue ray. Chyba kupię.
annmichelle - Śro 16 Cze, 2021 21:53
O, "Nad Niemnem" po rekonstrukcji i w wersji HD to też bym chętnie zakupiła.
Admete - Śro 16 Cze, 2021 22:47
Ceny niezbyt wysokie. Kupię pewnie w lipcu. Teraz nie mam głowy do zakupów.
Tamara - Czw 17 Cze, 2021 16:24
Ooooo, MUS natychmiast zanabyć Admete
Admete - Czw 17 Cze, 2021 18:30
Okładka bardzo ładna.
Tamara - Czw 17 Cze, 2021 20:12
Kliknięte
Fibula - Sob 26 Cze, 2021 21:25
I jak jakość, sprawdzałaś? Ja zawisłam na powtórce w tv wiosną, ale i obraz, i dźwięk były bardzo takie sobie. Noce i dnie serialowe też by mogli poprawić cyfrowo.
Aragonte - Nie 27 Cze, 2021 00:18
Mam już "Nad Niemnem" w wersji blue-ray, ale dopiero jutro wieczorem mam szansę sprawdzić jakość, dziś jestem u rodziców
Fibula - Pon 28 Cze, 2021 00:06
Aragonte, przy okazji, to nic pilnego.
Tamara - Śro 21 Lip, 2021 18:56
Obejrzałam dziś wreszcie półtora odcinka nowego Nad Niemnem - jakość obrazu faktycznie nieporównywalna, jest ostro, jaśniej, lepsze kolory , widać szczegóły, wyraźnie widać mimikę aktorów , przez co mam wrażenie , że oglądam zupełnie nowy i nieznany dotąd film niestety Justynie zjaśniały włosy i nie jest już prawie brunetką jak w starej wersji . Za to widać, że jest dzień jest naturalna zieleń , wyraźne tło a nie jakieś ogólne ciemne plamy . Najbardziej mnie zaskoczyła zmiana winietki na planszy tytułowej z zielono-pomarańczowej na zielono-czerwoną . No i bardziej podobała mi się wersja menu ze starej wersji, z sepiowym krajobrazem rzecznym i napisami ręczną kursywą sądzę, ze będę oglądać raz jedną, raz drugą wersję, bo do starej mam sentyment wielki .
Bryczesy Benedykta w scenie sporu z Bohatyrowiczami okazały się rdzawo-brązowe, z wszytą jak należy skóra po wewnętrznej stronie ud za to suknie pani Emilii są jakieś beżowe a Justyna ma zarąbiście czerwoną szminkę No i dzięki widocznym szczegółom wszyscy okazali się trochę młodsi wizualnie niż w starej wersji
Admete - Śro 21 Lip, 2021 19:34
Idę kupić, bo jeszcze tego nie zrobiłam
Aragonte - Śro 21 Lip, 2021 19:59
| Tamara napisał/a: | | niestety Justynie zjaśniały włosy i nie jest już prawie brunetką jak w starej wersji |
Mówiłam
| Tamara napisał/a: | Najbardziej mnie zaskoczyła zmiana winietki na planszy tytułowej z zielono-pomarańczowej na zielono-czerwoną . |
O, to też mi się rzuciło w oczy.
Ale ogółem to cieszę się, że mam obie te wersje
Tamara - Śro 21 Lip, 2021 21:36
| Aragonte napisał/a: | Mówiłam |
Od razu wypatrywałam jak wygląda, bo pamiętałam, co mówiłaś zdziwiła mnie tez brązowa narzutka Marty , za to ucieszyły wreszcie widoczne szczegóły wnętrz . Dobił czerrrrrwony gładki dywan w salonie Korczyna
Też się cieszę z obu wersji
|
|
|