Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)
Gunia - Pią 22 Sie, 2008 16:19
Ograniczenia wiekowe są na poważnie brane pod uwagę chyba tylko w filmach 18+. Jeśli chodzi o filmy dla dzieci, ale nie wszystkich, to ani się o barierach nie informuje, ani ich nie przestrzega, co nie jest specjalnie dobrym pomysłem. Powiem szczerze, że jak przedwczoraj siedziałam w kinie na "Narnii", to pewnym dyskomfortem była dla mnie myśl, że momentami dość mocne sceny cztery rzędy dalej ogląda kilkuletni chłopczyk, który był tam z mamą czy babcią. I trudno się dziwić, że maluchy przychodzą na takie filmy, skoro reklamuje się je m.in. właśnie w mediach dla najmłodszych.
Alicja - Pią 22 Sie, 2008 18:48
| Gunia napisał/a: | | momentami dość mocne sceny | żeby tylko takie były w filmach dla dzieci! uczą też niemoralnego postępowania, po filmie syn zapytał mnie dlaczego bohaterowie zabrali cudze pieniądze ( w filmie nie wynagrodzono ich za zabicie smoka więcbratanica czy też siostrzenica rycerza zabrała wujowi pieniądze bez jego wiedzy i sobie wszyscy poszli). To byli bohaterowie nazywający siebie rycerzami! RYCERZE
trifle - Sob 08 Lis, 2008 16:38
Uwolniłam moje wewnętrzne dziecko
Zaczęło się od obejrzenia "Króla lwa" z moją koleżanką i jej młodszą siostrą. Wczoraj była "Mała syrenka", a dzisiaj jest "Mała syrenka 2". Poza tym na stanie mam jeszcze "Króla lwa 2", "Mulan" i "Mulan 2". I oglądam! Bajki!
PS. Mam nadzieję, że po tych 6 będę mieć dość na jakiś czas
Harry_the_Cat - Sob 08 Lis, 2008 16:43
Mulan, Mulan, Mulan! Mulan jest super
Anonymous - Sob 08 Lis, 2008 16:58
Mulan rządzi...
na "królu Lwie" płaczę więc wolę nie ryzykować... a "Małą Syrenkę": muszę oglądnąć ale kiedy...
Alicja - Sob 08 Lis, 2008 19:12
z disneya najbrdziej lubię - gdzie jest nemo
trifle - Sob 08 Lis, 2008 19:20
Gdzie jest Nemo to Disney? Serio? Bo tak mi się nie wydaje...
Ale też uwielbiam
Ulka - Sob 08 Lis, 2008 21:17
Mulan - the best ze wszystkich
Ale Mulan 2 odradzam... obejrzałam to dzieuo przypadkiem... odradzam stanowczo.
Anonymous - Sob 08 Lis, 2008 21:22
Nemo jest Disney`a
też lubię tą bajkę, ale wolę ją pod Tytułem "wo ist Nemo" taki dżouk z czasów LO gdy zapomniałyśy na zadanie napisać o ulubionym filmie i ten tytuł dał się najłatwiej przetłumaczyć
trifle - Sob 08 Lis, 2008 21:58
| lady_kasiek napisał/a: | | "wo ist Nemo" taki dżouk z czasów LO gdy zapomniałyśy na zadanie napisać o ulubionym filmie i ten tytuł dał się najłatwiej przetłumaczyć |
Dobre A czemu nie np... Mulan?
Anonymous - Sob 08 Lis, 2008 22:01
| trifle napisał/a: | | A czemu nie np... Mulan? |
bo nam to do głowy nie wpadło a Nemo w kinach wtedy puszczali.
do dziś na płycie z filmem mam inskrypcję "Wo ist Nemo"
Na niemieckim zawsze szłam na skróty. dlatego jak trzeba było napisac przepis to wybrałam "Chleb z marchwi" najkrótszy w całej wielkiej księdze kucharskiej Gumisiów był
Trifle kurczę aż głupio, ze Pamiętałam o Herr Wołodyjowskim a o Mulan zapomniałam
trifle - Sob 08 Lis, 2008 22:14
Ja nie mogę Herr Wołodyjowski
A Mulan jaka prosta w... tłumaczeniu
Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 22:23
Będzie w kioskach do kupienia kolekcja filmów anime. Każdy film 19.90 zł. Z podanych tutułów ja znam tylko Vampire Hunter D: Żądza krwi, który pewnie zakupię http://www.dodatkidogazet.pl/anime
Anonymous - Nie 23 Lis, 2008 22:54
Mam ochotę na Herkulesa... oglądnęłam fragmenciki ... i idę do łózia oglądać z Edmundem... uwielbiam kreskówki... ten humor, muzyka...(dziś słuchałam ścieżki z Anastazji) bajki rządzą
Alicja - Pon 24 Lis, 2008 20:17
pisałam, że lubię najbardzie nemo, ale zapomniałam, że uwielbiam też - POTWORY I SPÓŁÓKA, tam dopiero jest humor
Calipso - Pon 24 Lis, 2008 21:04
Nie mam pojęcia czy bajka jest z wytwórni Disney'a,ale ja lubię Sezon na misia Wiewiórki krzyczące OJ! ,Eliot z opalonym kuprem, Maniuś (? ) próbujący zrobić ...ekhm w krzaczkach,no i jeż krzyczący kałabanga!
| Alicja napisał/a: | | POTWORY I SPÓŁÓKA, |
Mój brat lubi ich za misiu-pysiu
Alicja - Wto 25 Lis, 2008 08:50
też lubię ten tekst, do tego stopnia, że mimowolnie wyrywa mi się w stosunku do dzieci
maniutka - Wto 25 Lis, 2008 10:28
Potwory i spółka . Jak chce bajke obejrzec to zapuszczam sobie to i sie ciesze
Anonymous - Wto 17 Mar, 2009 00:30
Zdziecinniałam. Oglądnęłam Madagaskar2 i kurczaki Kjuj Julian jest świetny...zresztą całkiem fajny animowacz. Już rozumiem dlaczego koledzy gadają cytatami. "to ja Kjuj Juliab bo tak sie zwe"
"Niepojęte dlcziego ofiara nie dała się złożyć. Moje rozumowanie było bez skazy"
"to ja wasz umiłowany Kjuj Julian"
spin_girl - Wto 17 Mar, 2009 15:23
| trifle napisał/a: | Uwolniłam moje wewnętrzne dziecko
Zaczęło się od obejrzenia "Króla lwa" z moją koleżanką i jej młodszą siostrą. Wczoraj była "Mała syrenka", a dzisiaj jest "Mała syrenka 2". Poza tym na stanie mam jeszcze "Króla lwa 2", "Mulan" i "Mulan 2". I oglądam! Bajki!
PS. Mam nadzieję, że po tych 6 będę mieć dość na jakiś czas |
Przechodziłam taka fazę ok. 2 lat temu. Obejrzałam wtedy hurtem wszystko: Małą Syrenkę, Piekną i Bestię, Kopciuszka, Mulan, Mulan 2, Herkulesa, Śpiącą Królewnę, Króla Lwa, Dzwonnika z Notre Dame, Mój Brat Niedźwiedź, Pocahontas, Pocahontas 2, Calineczkę (to nie Disneya, ale też dobre), Tarzana,Robin Hooda,Alladyna i co tam jeszcze
Mała Syrenka i Piękna i Bestia to moje ukochane bajki.
Najlepsze u Disneya są piosenki- świetne teksty, wspaniała muzyka i w ogóle full professional
BeeMeR - Wto 17 Mar, 2009 20:25
| spin_girl napisał/a: | | Mała Syrenka i Piękna i Bestia to moje ukochane bajki. | Amen!
I Alladyn
Ulka - Wto 17 Mar, 2009 22:08
Mulan u mnie
Anonymous - Wto 17 Mar, 2009 22:18
Mulan i Herkules....
Ale i tak dzisiaj oglądałam Króla Juliana
tu są fragmenty Madagaskaru 2 tylko z Nim
http://www.youtube.com/watch?v=G3G1AkxLjAQ
Harry_the_Cat - Wto 17 Mar, 2009 22:28
Madagaskar 2 srodze mnie rozczarował
trifle - Wto 17 Mar, 2009 22:30
Ale, pardon le mot... przygłup...