To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Sob 10 Lip, 2010 21:18

A ja właśnie B5 In The Beginning obejrzałam we fragmentach ;) Właściwie trzeba ten film serwować przed puszczeniem 1 sezonu ;)
Aragonte - Sob 10 Lip, 2010 21:54

Oj, nie wiem - nie za dużo on wyjaśnia z centralnego wątku?
Ja oglądałam jakoś w środku, chyba przy II sezonie.

Admete - Sob 10 Lip, 2010 22:16

Niektórzy nie są w stanie przejść pierwszej serii - to by było zamiast ;)
Aragonte - Sob 10 Lip, 2010 23:15

Ej, mnie bardziej piąta zgrzytała, pierwsza ma swój urok :wink:
Admete - Nie 11 Lip, 2010 10:07

Z 5 ja też mam kłopot i profilaktycznie oglądam całą 4 plus ostatni odcinek 5 ;)
Alicja - Nie 11 Lip, 2010 10:32

Going Postal? ratunku, pragnę :thud:

ze Świata dysku oglądałam tylko Kolor Magii :(

Admete - Nie 11 Lip, 2010 16:13

Oglądam SGU :) W drugiej połowie zrobiło się naprawdę ciekawie :) Teraz już mi się podoba. Jest kilka ciekawych postaci.
Admete - Pią 16 Lip, 2010 19:06

Drugi odcinek Warehouse 13 za mną :) To mój dzisiejszy drugi poprawiacz nastroju :) Same historie mniej mnie interesują w tym serialu, za to bardzo mi się podobają postacie i taki lekki, komediowy charakter.
Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:25

Przeprosiłam się z Eureką w 4 serii i jak na razie stwierdzam, że warto :) Wprowadzili nową postać graną przez tego samego aktora, który występował jako Baltar w BSG :)
Aragonte - Nie 18 Lip, 2010 18:39

Ooo, to Eureka jeszcze leci? Ja w sumie chyba tylko dwie serie oglądałam, nawet nie jestem pewna, czy w II nie zawisłam w pewnym momencie.

A u mnie dalej leci ST - stwierdzam, że moim ulubionym bohaterem jest komandor Data :mrgreen: czyli android, jeśli ktoś nie kojarzy :mrgreen:

Bardzo fajny odcinek był z holograficzną częścią statku, służącą głównie do rekreacji - taka gra fabularna w różnych konwencjach :wink: Można było zajrzeć do XX wieku, do lat czterdziestych, bo to holo nadano konwencję czarnego kryminałuw stylu Chandlera (Admete, spodobałby Ci się ten odcinek :wink: ).
Połowa I sezonu ST New Generation już za mną. Historii spójnej jak w B5 tu nie ma, ale nadal ogląda mi się na tyle przyjemnie, żebym czuła się zachęcona do sprawdzania, co dalej.

Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:49

Na pewno mi się spodoba, może nawet mi się w LO podobał tylko nie pamiętam ;) Komandor Data był moim i Rielli ulubieńcem :) Chociaz musze przyznać, ze podkochiwałam się w Rikerze ;)
Caitriona - Nie 18 Lip, 2010 18:51

Admete napisał/a:
Przeprosiłam się z Eureką w 4 serii i jak na razie stwierdzam, że warto

Oglądałam, ale gdzieś się urwało, nawet nie pamiętam na której serii :mysle: Może kiedyś wrócę, bo lubię Baltara :mrgreen:

Admete - Nie 18 Lip, 2010 18:54

Ja nie oglądałam 3 serii, ale szczerze mówiac nie przeszkadza mi to w niczym ;)
Aragonte - Nie 18 Lip, 2010 19:01

Admete napisał/a:
Na pewno mi się spodoba, może nawet mi się w LO podobał tylko nie pamiętam ;) Komandor Data był moim i Rielli ulubieńcem :) Chociaz musze przyznać, ze podkochiwałam się w Rikerze ;)

Aaa! :-D Riker to wiadomo :serduszkate: Ale Data nieodmiennie mnie rozśmiesza :lol:

Admete - Nie 18 Lip, 2010 19:03

Mam ochotę na małe przypomnienie :) Moze dziś jeden ocinek obejrzę, o ile nie zasnę, bo jest odrobine chłodniej i może by się udało jakoś odespać te ostatnie noce...
Calipso - Pon 19 Lip, 2010 22:44

Aragonte napisał/a:
Ale Data nieodmiennie mnie rozśmiesza

Byłby wielce zdziwiony że kogoś śmieszy :wink: Przecież on tylko pyta/ wykonuje swoje obowiązki bez rozmyślań i emocji :lol:
Jeżu, ST leży na widoku, a mi brakuje czasu na obejrzenie :frustracja:

Caitriona - Wto 20 Lip, 2010 23:09

Obejrzałam sobie dwa odcinki Haven - podoba mi się :D Fajna główna bohaterka, szeryf też jest całkiem do rzeczy. No i mamy odgrzebywanie tajemnicy sprzed lat.
praedzio - Czw 22 Lip, 2010 23:56

Caitriona napisał/a:
Zekranizowali kolejnego Pratchetta, tym razem Going Postal - Piekło pocztowe.
Zwiastun: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Obejrzałam. Baaardzo sympatyczny. :D I kilka cytatów wartych zapamiętania się tu pojawiło, jak to u Pratchetta. :mrgreen: Polecam. :D

Admete - Pon 26 Lip, 2010 23:58

A ja jestem po kolejnym odcinku Warehouse 13 :) Coraz bardziej lubię serial i jego bohaterów. Nadal ma taki lekki komediowy nastrój i celowo nawiązuje do takiej staroświeckiej fantastyki rodem z lat 40 ;)
Deanariell - Wto 27 Lip, 2010 01:06

Aragonte napisał/a:
Data nieodmiennie mnie rozśmiesza

Data był cudną postacią, uwielbiałam te jego "androidalne" rozterki odnośnie egzystencji... ;) :rotfl: Jak to się gust człowiekowi z wiekiem zmienia :mysle: - dziś bym się już tak nie "kochała" w Rikerze... :roll: :-P

Aragonte - Wto 27 Lip, 2010 08:27

Deanariell napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Data nieodmiennie mnie rozśmiesza

Data był cudną postacią, uwielbiałam te jego "androidalne" rozterki odnośnie egzystencji... ;) :rotfl: Jak to się gust człowiekowi z wiekiem zmienia :mysle: - dziś bym się już tak nie "kochała" w Rikerze... :roll: :-P

Co tu kryć, Data jako postać jest od niego znacznie ciekawszy :-P

Admete - Wto 27 Lip, 2010 09:13

Riella co chcesz? Miałysmy wtedy po 16 lat. Uważam, że jak na tak młody wiek, gust miałysmy wtedy bardzo dobry :)
Deanariell - Wto 27 Lip, 2010 14:09

Admete napisał/a:
Miałysmy wtedy po 16 lat. Uważam, że jak na tak młody wiek, gust miałysmy wtedy bardzo dobry

Tak myślisz? ;) Riker miał wtedy piękne oczy i urzekająco szlachetny charakter, bo właściwie jak teraz patrzę, to nie był w moim typie urody... Podobnie mam ze SW - na pewno nie wybrałabym Skywalkera na ukochanego, lecz Hana Solo - co prawda podobali mi się obaj, ale jednak młody Jedi bardziej...

A tak w ogóle, to najbardziej "kochałam się" w Mad Maxie :P - szkoda, że w życiu prywatnym Mel Gibson okazał się takim szowinistą, brutalem i ogólnie burakiem ( http://www.pudelek.pl/art...z_sie_powiesic/ )... naprawdę przykre. :(

Calipso - Śro 28 Lip, 2010 21:43

Deanariell napisał/a:
Data był cudną postacią, uwielbiałam te jego "androidalne" rozterki odnośnie egzystencji...

Data jako Sherlock Holmes i stukanie zębów o fajkę :rotfl: Data po stwierdzeniu że ma wszystkie odruchy jak człowiek :rotfl: Data z łamigłówką na palcach :rotfl: Oj, długo by wymieniać :lol:
Deanariell napisał/a:
dziś bym się już tak nie "kochała" w Rikerze...

A mnie od początku podobał się Worf :rumieniec: Ja wiem że Klingoni nie są urodziwi, ale ta jego buta i twardość :thud:

Admete - Śro 28 Lip, 2010 23:27

A ja się napawam dobra energią płynąca z Magazynu 13 :) Po każdym odcinku czuję się pozytywnie nastawiona do świata :) Dzis motywem przewodnim był aparat fotograficzny odbierający młodość.